Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

17 September 2009

lagu raya :))

salam aidilfitri ayahanda & bonda- hujan ft raihan

Terkenang Di Ketika Itu
Ku Dimanja Dan Disayang Selalu
Apa Saja Kemahuan Diri
Akan Cuba Dipenuhi

Walau Hidup Dalam Kesukaran
Kau Kan Cuba Untuk Membahagiakan
Demi Anak-Anak Yang Tersayang
Kau Berdua Kan Berkorban

Tetapi Baru Kusedari
Tidak Mungkin Kan Terbalas Budi
Pengorbanan Mu Tiada Ternilai
Hanya Tuhan Kan Membalasnya

Salam Aidilfitri
Ayah Bonda Yang Dicintai
Maafkanlah Anakmu Ini
Kerna Belum Cukup Berbakti

Pabila Menjelang Lebaran
Baju Baru Kan Disediakan
Walau Mungkin Kami Tak Mengerti
Keperitan Saat Itu

Namun Wajahmu Terus Barcahaya
Oh Sucinya Kasih Sayang Itu
Di Bibir Mu Kan Menguntum Senyum
Andai Anakmu Bahagia

Salam Aidilfitri
Ayah Bonda Yang Dicintai
Maafkanlah Anakmu Ini
Kerna Belum Cukup BerbaktiDi Aidilfitri,Di Aidilfitri

video

11 September 2009

09.09.09

tarikh yg sgt best n dinanti2 spnjag tahun..
tarikh yg sgt unik n mungkin bgi sesetengah org mmpunyai makna yg sgt mndlm..
tarikh ini jugalah tlh melakarkn kenangan manis dlm hidupku..

1. surprise besday ain, farha n mirul.. best sgt2.. time kaseh bnyk2 to mimi yg sponsor mkn:)) n kudos to yana n intan atas kek yg sgtlah menyelerakan..nyum nyuum:)) dah lama x makan ramai2.. at least sume dpt bkumpul balik mcm sem2 yg sblumnya.. korg sume mmg best:))

credit to : ain, farha, mirul, mimi, amy, yana, intan, azie, ya, sham, faiq, black, nashriq, izzat, awe n diri sendiri :))

video hepi besday (sempat buat sblum time bukak puasa) hehe.. simple yet nice..:))
video

*credit to oag-happy birthday song*

2. kelahiran baby Izz Akid Idlan.. anak sulung kpd me cousin yg sulung.. tahniah to kak yong & jimmy :)) weehooo!!! maka, sy sudah jadi makcik!!! yeaayyyyy:)) *hepi*


*gambar dari me cousin nye fb* alahai, comelnye~ x sabar mau jumpe!!!! :))

Berbuka puasa :))



tempat : east west college, Seremban
masa : time bukak puasa
peserta: Pelajar Fuu, Ukm & anak2 yatim

Alhamdulillah.. akhirnya 1 majlis berbuka puasa bsama anak2 yatim dpt dilaksanakan.. semua pun hepi wlpn ada ketikanya, ramai yg menitiskan air mata esp girls.. mula2 mmg ada segelintir anak2 yatim ini nampak mcm segan n malu2.. tapi bila dah mula mingle ngan kakak2 n abg2, masing2 pun dah rasa selesa n bleyh sembang2 dgn rancaknye..hehe..
rindu ngn dowg sume.. trime kaseh utk sume yg mnjayakan program yg sgt mmberi makna ni lagi2 di bulan yang mulia ini.. hope kt semua dpt wat program2 mcm ni lagi akn dtg.. Insya Allah:))

07 September 2009

saya.suka.warna.merah


# update:
Oranje dah mengesahkan tiket ke world cup 2010..
yuhuu:))
yg lain bile lagi??hehe ;)

06 September 2009

jari.yg.menaip



kamu tahu siapa kamu
kamu kenal diri kamu
tapi
kamu tidak mengerti hati kamu
kamu tipu hati kamu
kamu mendustai jiwa kamu
hidup dalam kepura-puraan
bergelut dengan penafian
mengapa kamu begitu...

#nukilan jam 2335

~kamu adalah aku
&
~aku adalah kamu ;)

sy suka post lirik lagu

Kau Aku-aizat

Kau dan aku adalah satu
Tak kira apa
Segala rintihan aku engkau selalu ada
Biar kata memisah kita
Biarkan saja
Kerana terbiasa

Mengejar mimpi
yang pasti akan aku
Sentiasa merasa kehilanganmu
Ku akan tunggu saat bertemu
Tiada henti
Walau dimana kita berdiri
Di dalam dunia ini
Biar sampai akhirnya nanti

Semua tak terang di mataku
walau warnanya menyala
Ingin merasa namun aku takkan cuba
Biar kata memisah kita
Biarkan saja
Kerana terbiasa

Mengejar mimpi
yang pasti akan aku
Sentiasa merasa kehilanganmu
Ku akan tunggu saat bertemu
Tiada henti
Walau dimana kita berdiri
Di dalam dunia ini
Biar sampai akhirnya nanti

01 September 2009

D.I.Y- pizza ::)

try wat pizza plak..yg basic2 je..

bahan2 A:

250g tepung pau (blue key) or tepung roti pun ok
air (agak2 je)
secubit garam
1 sudu besar minyak masak
1/2 sudu kecil yis

bahan2 b (topping):

tomato puri
mozzarela cheese or cheesedale biase pun ok
sosej
nak add pape lg pun ikut suke hati cam cendawan, daging cincang, etc..

cara2:
1. bahan2 A dicampur sume.. then uli smpai jdi doh..
2. perap 2 jam..
3. masuk dlm loyang. tekan2 bg jadi bentuk pizza.. cucuk2 ngan garfu..
4. sapu adunan ngan tomato puri.. letaklah bahan2 topping lain kat atas pizza tuh...
5. bakar dlm 20-25 minit..then, siap:))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

17 September 2009

lagu raya :))

salam aidilfitri ayahanda & bonda- hujan ft raihan

Terkenang Di Ketika Itu
Ku Dimanja Dan Disayang Selalu
Apa Saja Kemahuan Diri
Akan Cuba Dipenuhi

Walau Hidup Dalam Kesukaran
Kau Kan Cuba Untuk Membahagiakan
Demi Anak-Anak Yang Tersayang
Kau Berdua Kan Berkorban

Tetapi Baru Kusedari
Tidak Mungkin Kan Terbalas Budi
Pengorbanan Mu Tiada Ternilai
Hanya Tuhan Kan Membalasnya

Salam Aidilfitri
Ayah Bonda Yang Dicintai
Maafkanlah Anakmu Ini
Kerna Belum Cukup Berbakti

Pabila Menjelang Lebaran
Baju Baru Kan Disediakan
Walau Mungkin Kami Tak Mengerti
Keperitan Saat Itu

Namun Wajahmu Terus Barcahaya
Oh Sucinya Kasih Sayang Itu
Di Bibir Mu Kan Menguntum Senyum
Andai Anakmu Bahagia

Salam Aidilfitri
Ayah Bonda Yang Dicintai
Maafkanlah Anakmu Ini
Kerna Belum Cukup BerbaktiDi Aidilfitri,Di Aidilfitri

video

11 September 2009

09.09.09

tarikh yg sgt best n dinanti2 spnjag tahun..
tarikh yg sgt unik n mungkin bgi sesetengah org mmpunyai makna yg sgt mndlm..
tarikh ini jugalah tlh melakarkn kenangan manis dlm hidupku..

1. surprise besday ain, farha n mirul.. best sgt2.. time kaseh bnyk2 to mimi yg sponsor mkn:)) n kudos to yana n intan atas kek yg sgtlah menyelerakan..nyum nyuum:)) dah lama x makan ramai2.. at least sume dpt bkumpul balik mcm sem2 yg sblumnya.. korg sume mmg best:))

credit to : ain, farha, mirul, mimi, amy, yana, intan, azie, ya, sham, faiq, black, nashriq, izzat, awe n diri sendiri :))

video hepi besday (sempat buat sblum time bukak puasa) hehe.. simple yet nice..:))
video

*credit to oag-happy birthday song*

2. kelahiran baby Izz Akid Idlan.. anak sulung kpd me cousin yg sulung.. tahniah to kak yong & jimmy :)) weehooo!!! maka, sy sudah jadi makcik!!! yeaayyyyy:)) *hepi*


*gambar dari me cousin nye fb* alahai, comelnye~ x sabar mau jumpe!!!! :))

Berbuka puasa :))



tempat : east west college, Seremban
masa : time bukak puasa
peserta: Pelajar Fuu, Ukm & anak2 yatim

Alhamdulillah.. akhirnya 1 majlis berbuka puasa bsama anak2 yatim dpt dilaksanakan.. semua pun hepi wlpn ada ketikanya, ramai yg menitiskan air mata esp girls.. mula2 mmg ada segelintir anak2 yatim ini nampak mcm segan n malu2.. tapi bila dah mula mingle ngan kakak2 n abg2, masing2 pun dah rasa selesa n bleyh sembang2 dgn rancaknye..hehe..
rindu ngn dowg sume.. trime kaseh utk sume yg mnjayakan program yg sgt mmberi makna ni lagi2 di bulan yang mulia ini.. hope kt semua dpt wat program2 mcm ni lagi akn dtg.. Insya Allah:))

07 September 2009

saya.suka.warna.merah


# update:
Oranje dah mengesahkan tiket ke world cup 2010..
yuhuu:))
yg lain bile lagi??hehe ;)

06 September 2009

jari.yg.menaip



kamu tahu siapa kamu
kamu kenal diri kamu
tapi
kamu tidak mengerti hati kamu
kamu tipu hati kamu
kamu mendustai jiwa kamu
hidup dalam kepura-puraan
bergelut dengan penafian
mengapa kamu begitu...

#nukilan jam 2335

~kamu adalah aku
&
~aku adalah kamu ;)

sy suka post lirik lagu

Kau Aku-aizat

Kau dan aku adalah satu
Tak kira apa
Segala rintihan aku engkau selalu ada
Biar kata memisah kita
Biarkan saja
Kerana terbiasa

Mengejar mimpi
yang pasti akan aku
Sentiasa merasa kehilanganmu
Ku akan tunggu saat bertemu
Tiada henti
Walau dimana kita berdiri
Di dalam dunia ini
Biar sampai akhirnya nanti

Semua tak terang di mataku
walau warnanya menyala
Ingin merasa namun aku takkan cuba
Biar kata memisah kita
Biarkan saja
Kerana terbiasa

Mengejar mimpi
yang pasti akan aku
Sentiasa merasa kehilanganmu
Ku akan tunggu saat bertemu
Tiada henti
Walau dimana kita berdiri
Di dalam dunia ini
Biar sampai akhirnya nanti

01 September 2009

D.I.Y- pizza ::)

try wat pizza plak..yg basic2 je..

bahan2 A:

250g tepung pau (blue key) or tepung roti pun ok
air (agak2 je)
secubit garam
1 sudu besar minyak masak
1/2 sudu kecil yis

bahan2 b (topping):

tomato puri
mozzarela cheese or cheesedale biase pun ok
sosej
nak add pape lg pun ikut suke hati cam cendawan, daging cincang, etc..

cara2:
1. bahan2 A dicampur sume.. then uli smpai jdi doh..
2. perap 2 jam..
3. masuk dlm loyang. tekan2 bg jadi bentuk pizza.. cucuk2 ngan garfu..
4. sapu adunan ngan tomato puri.. letaklah bahan2 topping lain kat atas pizza tuh...
5. bakar dlm 20-25 minit..then, siap:))