Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

28 June 2012

cuci gambar 4R murah !

haha.. bila tak bekerja, duit pun kuranglahkan.. jadi, kalau nak beli apa-apa buat masa ni, kt akan selalu amik langkah untuk berjimat-cermat (ye betul) ;)

entri yang sebelum ni ada cakap pasal photobook murah. sebenarnya kt menyesal gak x beli kupon photobook tu 2.. coz photobook yg pertama tu kt buat utk org, bukan utk diri sendiri..

skarang ni, gambar digital sendiri yg belum cuci ada dalam lebih kurang 200 keping..
kalau simpan lama-lama dalam laptop takut hilang.. selalunya mmg kt rajin cuci gambar pun.. lagipun, suka belek foto album berbanding tgk & tenung gambar2 dalam laptop.. tak puas tgk..

so, kt ternampak dalam GROUPON [sila klik utk direct ke link diskaun) ada diskaun cuci gambar digital 4R murah. cuci kat kedai foto zzoom.. cantiklahh tu sebab kt pun mmg selalu hantar cuci gambar kat branch foto zzoom dekat dgn rumah ni.. 

yang best nya, ada 3 pilihan utk kt beli kupon cuci gambar ni;
pilihan (1); beli kupon harga RM 29 utk cuci 100 keping
pilihan (2); beli kupon harga RM55 utk cuci 200 keping
pilihan (3); beli kupon harga RM78 utk cuci 300 keping

kt pun belilah yg pilihan ke-2 sebab gambar yg nak kt nak cuci pun anggaran dlm 200 keping.. kt beli sbb rasa mcm murahlah guna kupon ni.. selalunya kalau cuci gambar 4R dalam 200 keping, harga lebih kurang RM 80++ camtuh.. 

& yg lagi bestnya, oleh sebab kt subscribe dgn newsletter dr Groupon (dia slalu hantar email promosi etc), kt ada dapat RM 20 Groupon voucher (FOR FREE, tanpa purchase apa-apa).. apa lagi, time ni lah nak redeem.. lagipun, voucher RM 20 ni sampai 29 jun ni je.. kang melepas pulak!

jadi total yg kt perlu bayar lepas redeem voucher hanya RM 35 je utk kupon cuci gmbar 200 keping... JIMAT BEB!!! hehee.. sukanyerrr!!

bestlah guna kupon ni..lepas ni kalau nak beli apa-apa, tgk kat groupon or dealmates or etc dulu ..manalah tau boleh dapat diskaun gila2 lagi!!

esok nak gi foto zzoom & cuci gambar & xyah bayar (sbb dah bayar guna kupon) hehe..

kalau terasa nak beli kupon cuci gambar 4R murah ni, sila2 lah klik link ini [klik sini utk terus ke laman groupon berkaitan]

cepat2,, ada lagi tempoh 23 jam je lagi sebelum tawaran kupon ni ditutup!!

26 June 2012

Fireworks !

sabtu lepas gi tgk michael learns to rock (MLTR) live kat setia city mall.. dapat tiket free.. x kesahlah free standing pun, janji dapat tgk..hehehe.. diorg perform 25 lagu ok!! superb!
 x banyak gambar dapat amik sbb berdiri agak jauh..*kalau ada lens camera yang boleh zoom banyak,,mesti beshh..huhu..*
MLTR live ok! *walaupun jauh, tapi lambaianku ttp MLTR nampak* hehe -sila abaikan tandas bergerak yg enterprem dalam gambar ni-
gambar dalam air~
 tapi, kt tertarik untuk amik gambar bunga api masa malam tuh..
bunga api atas kepala je,, tuh sebab sempat tangkap.
silalah jamu mata dengan gambar2 bunga api yang sempat kt tangkap :)  

bunga api 1

bunga api 2

bunga api 3

bunga api 4

bunga api 5

bunga api 6

bunga api 7




 ⓛⓞⓥⓔ

photobook murah !

minggu lepas dah dapat my 1st PHOTOBOOK :)
hasilnya memang sangat memuaskan. sebelum ni selalu kalau dah tangkap gambar, mesti cuci gambar style biasa je. tapi kali ni, saja nak buat kelainan sikit sebab tak pernah cuba buat photobook ni.. 
dapat tau pasal photobook ni pun sebab rajin search kat internet untuk tahu tempat2 cuci gambar yang murah.. tiba-tiba ada nampak kupon untuk photobook kat DEALMATES.. photobook yang asal harga RM210, tapi ada offer beli dengan harga RM 69 je.. murah betul.. 68% diskaun tuh..!! 

so, kt pun buat decision untuk beli kupon photobook dari DEALMATES ni. x cuba x tahu kan.. 
beli kupon kat DEALMATES untuk photobook dari PHOTOBOOKMART ni senang.. online je.. dah beli nanti, dia akan bagi email sahkan.. 
*tapi nak beli kupon ni kena cepat.. ada tempoh2 dia.. kalau dah terlepas, kenalah tunggu & mengharap kalau2 ada lagi kupon untuk photobook dari syarikat2/kedai2 lain pulak*

  
& lepas tu, kt pun pergi website PHOTOBOOKMART & download software editor untuk edit photobook yang kt nak tempah tu.. yang best nya, photobook yang kt nak, kt boleh edit sendiri.. nak letak gambar apa, style apa, size gambar macam mana & background pun kt boleh pilih sendiri.. template semua dah disediakan..  SENANG!

lepas dah siap edit semua, send ke photobookmart melalui software yg kt edit tadi *jangan risau, bila kt dah beli kupon ni, dia akan bagi manual kat email kt utk macam mana nak redeem kupon & nak purchase guna kupon.* 

bila dah send draft tuh, kt boleh track order status kat website photobookmart: www.photobookmart.com/status

then,dalam masa seminggu lebih je, kt dah dapat photobook yg kt beli!!
kt pilih untuk x nak collect photobook sendiri, tapi mintak dorg kurier (kena bayar posting RM 10 je)
*yeayyy!! happy!!*


ni photobook Debossed Hardcover 
size: Medium Portrait 8.5 x 11”








photobook ni ada 40 muka surat.. kalau nak tambah pages, boleh,, tapi kena top up duit lah.. hehe..  

susunan gambar pun buat sendiri tau !!
;) 
Sebenarnya, ni photobook edisi babies :) untuk sepupu2 ku yang comel lote.. paksu & maksu kt mintak kt buatkan album gambar utk anak2 diorg *x kesah style apa*
bila kt dah bagi photobook ni,, kt lega sebab diorg hepi dgn hasilnya :) yeayyy!

p/s: macam ada kupon photobook murah lagilah.. tapi kali ni kat GROUPON[sila klik utk terus ke link photobook yang murah ni] jenis photobook yang softcover pulak..RM 39 berbanding harga asal RM 75.. tinggal lagi 1 hari 8 jam 37 minit sebelum tawaran diskaun ni ditutup..hurmm, macam nak beli je..hehehe
*kt selalu tgk kupon2 murah ni dekat website bigsale.com.my*


Ke laman web berkaitan :-
  1. BIGSALE
  2. DEALMATES
  3. GROUPON
  4. PHOTOBOOKMART MALAYSIA

madu untuk sembuhkan sakit tekak & ulser

dari hari jumaat minggu lepas, kt ada macam ULSER dekat dgn bahagian anak tekak.. macam ada bintik warna putih.. sakitnya xyah cakap lah, lagi-lagi masa nak telan makanan.. bila bangun tidur pun sama, nak telan air liur tu rasa pedih2 je..
ulser ni jadi agaknya sebab cuaca panas + kering kan sekarang ni & mungkin kurang minum air jugaklah kot.. 

disebabkan kemalasan untuk pergi klinik, so kt pun pandai2lah buat rawatan alternatif sendiri. hehe *cita-cita dulu sebenarnya nak jadi doktor* ;p
rawatan pertama: amik air suam + garam & kumur2.. sambil kumur2 tuh, dongak kepala ke atas sikit bagi air tu kena pada kawasan yang sakit.. pedih2 sikit je tapi ada jugak rasa lega sikit lepas tu..

rawatan kedua : oleh sebab x suka rasa air garam yang sangat masin, masa hari ahad, kt pun pergilah beli MADU kat kedai *gigih ni*.. kt makan satu sudu pagi, petang, malam + segelas air lepas makan madu *nak sembuh cepat punya pasal* hehe..

tapi alhamdulillah, dengan izin Allah, lepas kt amalkan makan madu ni, semalam (hari isnin), ulser kt dah makin kecil & kt dah tak rasa pedih pun dekat tekak.. boleh telan makanan tanpa rasa sakit dah..kt terfikir nak beli & guna madu untuk sembuhkan sakit dekat tekak ni sebab kt selalu dgr org kata madu boleh sedapkan suara & boleh jugak sembuhkan batuk.. jadi kt pun aplikasikanlah untuk sakit tekak & ulser tekak ni.. hehehe
walaupun dah tak sakit, tapi hari ni, kt still amalkan makan madu ni.. boleh jugak lembabkan kawasan tekak time2 cuaca kering macam ni.. lagipun, elok sebenarnya makan madu ni, sunnah Rasulullah kan :)

so, sapa2 yang rasa ada masalah ulser dalam mulut atau sakit tekak, rasanya elok kot cuba2 makan madu.. beli je kat kedai..macam2 jenis ada..ada yang bawah RM 10 je pun.. ^_^

p/s : lebihan madu boleh jugak campur dalam masakan.. buatlah ayam panggang madu.. hihihi.. tak rugi pun kalau beli madu sebotol.. ;) 

21 June 2012

malam ini

kenapa malam ni internet macam siput..
nak suruh tidur awal ke ni??
mata dah terbiasa tidur pukul 2, 3 pagi.. *biaselah, tak kerja lagi*
*tambah2 lagi musim euro skang ni*

bilalah kawasan perumahan ku ini nak ada signal unifi.. hurmm
ok dah melalut.. tidur je lah..zzzzz

p/s : kenapa kt x blog cerita pasal euro kali ni.. 
sebabnya mood sedih + kecewa team oranje terkeluar awal.. haisshhh.. 
btw,, suka tgk sweden main smalam ngan france. walaupun tersingkir,, tapi dorg tersingkir bermaruah.. skor 2 bijik lagi tuhh!! & goal ibrahimovic mmg superb!!! cantik woooo!! -peace-

 
Amazing goal : zlatan ibrahimovic (euro 2012) :)
sumber video : youtube

20 June 2012

convert jpg to pdf (online)

bukan semua laptop ada perisian/ software untuk convert image/file JPEG ke format PDF. 
bila time nak guna, mulalah kelam-kabut mencari..
kt pun pernah mengalami situasi yang sama..

sebelum ni, masa buat kerja di office, dokumen-dokumen yang telah di scan guna scanner office akan terus boleh save dalam bentuk PDF.. 
yang menjadi masalahnya, bila kerja dibuat di rumah, & scanner kepunyaan sendiri tak dapat nak save dokumen yang telah di scan ke dalam bentuk pdf, tetapi hanya dalam bentuk jpeg je..

jadi, kalau dalam keadaan urgent, contohnya bila bos minta emailkan segera file dlm bentuk pdf, kan haru namanya tu.. kalau time ada di office tak apa jugak kan..

namun begitu, dalam dunia IT sekarang ni, banyak software dalam internet yang dapat digunapakai untuk nak convert jpeg to pdf samada berbayar ataupun tidak..

tapi, kalau taip pada google, "convert jpeg to pdf", banyak pulak yang keluar.. seboleh-bolehnya nak la cari yang free & tak perlu download kan.. kalau kena nak download, mesti kena install lepas tu kan,, dah ambil masa yang lama.. kt nak segera sekarang ni..

luckily, kt ada terjumpa 1 website ni!!
dapat convert JPG to PDF secara online !!
tak perlu download, tak perlu bayar
& no registration or any instruction what-so-ever to subscribe!! 
it's FREE ok!!
plus, it can convert multiple file!! GREAT!!
this is what i'm looking for!
user-friendly software && the most important is>>> NO WATERMARK!!
thanks to Convert-JPG-to-pdf.net (click here for details)
*lihat pada gambar print screen di bawah*

 it's just easy as ABC in order to convert jpg file to pdf when we're using this online software..


  1. mula-mula, pergi ke website tu . lepas tuh kt choose file jpeg mana yang nak di convert sama ada hanya ada 1 file sahaja atau multiple files.. 
  2. then, kt boleh jugak tukar & resize jpeg dengan pdf tersebut. bergantung pada pilihan masing-masing. *kalau hasil tak seperti apa yang kita nak, boleh buat semula & ubah semula.. tiada masalah*
  3. bila dah select jpeg file/(s), then click pada upload jpeg
  4. file yang dah upload, kt boleh choose to reorder & susun ikut turutan yang kita nak
  5. bila dah selesai upload, klik pada convert to pdf..
  6. in a few minutes, your PDF file is ready & dah boleh download !! siap!!