Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

29 April 2009

irama&lagu


Benarkan ku 'tuk berbicara...
Bicara terus ke hati mu... Hati mu...
Hati yang penuh rasa ragu
Jangan terus pergi
Tanpa mendengar ku
Mungkin mudah
Untuk kau terus berlalu
Nanti dulu
Berikanlah waktu
Untuk aku, untuk kamu

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Lidah kelu sedangkan aku
Mahu kau tahu
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Ke tepi lihat ku berlalu
Pasti itu yang terbaik untuk ku
Tiada lagi mahu ku tahu
Tentang hidup kamu
Tentang mati kamu
Aku tahu
Engkau tahu apa yang mata ku tahu
Apa yang kau tunggu
Mahu aku buka pintu?

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Sedang aku mahu kau tahu
Dengar kata ku
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Sakitnya aku
Membenci kamu
Sakit lagi mencintai mu
Dan aku pergi
Tapi kembali
Benci aku mencintai diri mu
Ku benci... Kamu
Ku cinta... Kamu

-faizalTahir:BenCinta-

27 April 2009

empat lagi..

yg sudah:

20/04= tort
27/04= environmental law

&& yg belum:

29/04= muamalat
04/05= jenayah
05/05= spanish
06/05= islamic family

study.fokus2!!=))
*sigh* ~

26 April 2009

tagged;)

upload a favourite picture of you:
give three reason why you like this picture?
1. time ni amek sblum berbuka (puasa)
2. me n ya pkai baju sama..hahaha..tiru!
3. ada bnyk makanan!!huhu..laparr..

when was the last time you eat pizza?
lepas teman intan bli henset baru;)

the last song you listen?
couple-tentang kita :))

what are you doing now besides this?
charge enset..

what name you prefer besides yours?
name sendiri dah cukup best!! haha

people to tag:
1. kak li
2. ati anuar
3. akma
4. sham
5. tiqa amran

who is num one?
rumate time kat uitm :)) kak li, ku merinduimu~~,

num three is having relationship with?
oopssiiieee~ mungkin abang2 palapes..hehe..weeee;D

say something about num 5?
sgt suka tgk cite korea!!..btul, x tipuu ;)

who is num 2?
mama!! hehe.. orang melaka weyh!!! ;))

say something about num 4?
hot stuff!! wakakaka~

24 April 2009

once upon a time..


tibe2 tkenang balek movie zaman kanak2 dlu..
time2 sekolah rendah gituh..
'The NeverEnding Story'
mmg best sgt2!!!
sampai skarang boleh ingat lagi..

tapi, sygnye, dah xde maen kat tv lagi..
dvd cite ni pun susah sgt nak jumpe..
hurmmm..~

*dgn sukacitanya dimaklumkan cerita ni dah dijumpai di youtube..yeaaayyy!!!*

(p/s: cite ''the cave of the golden rose" pun best jugak!!)

23 April 2009

sleeping beauty ;p

kul 11am td kol ibu ..
tkesima seketika bila ditanya,
"tg study ke??"
erm, jawapanku,
"err, bru je bangun..hehe. TERbangun lewat lah.." ;p
(tido kul 5am bukan sbb bce buku, tp tgk bola pulakk.. ni yg payah klu kat bilik dpt tenet..dugaan..dugaan) ;p
sambungku lagi,
"risau lah ibu.. asal time nak bace buku je mesti terTIDO..huuhu"
ibu pun balas balik,
"ko ni, asal time minggu exam je mesti banyak tido. asal ibu kol je, msti br bgn tdo."
ibu pun gelak..die tau anak die ni mmg bnyk alasan klu time blajar..hahaha..
x dapek den nak nolong ;p

# dgr sore ibu or abah, dilla mesti hilang stress..
# klu tido pun agak mmbantu gak hlgkan stress...
ah, alasan lagi~ hahaha..

anggapanmu

ape prasaan korg klu elok2 mood tgh baik, tetibe ade org spoil kan?? sure ''hangin" kan.. trus cam tjejas feeling hepi+gumbira+riangria+ceria :(

okay, soalan ke-2, what do u expect klu tgk org tg wat study grup??
sure, mestilah korg da set dlm mind yg dowg ni komfem akan berbincang & mngeluarkan sound..means, x silent lah..
FAKTA: ktrg pun bkumpul & study kat cafe.full stop.

ke-3, katelah klu ktrg x study pon, tp juz duk & chill+lepak ramai2 kat cafe, what do u expect klu nampak?? & jwpnnye, mestilah dorg boleh huhahuhahuha sesuke hati..sebab mane ade org lepak dgn cara sume senyap & x bsuara sepatah haram pun..

al-kisah, tgh dok study kat cafe, tetibe dtglah seorg indvdu(prmpuan) yg x dikenali ni kat meja ktrg.. time tuh tgh bincang psal "AKADEMIK'' ye!! subjek ''MUAMALAT"..
prmpuan nih, dgn muka yg "kekwat" nye suruh ktrg diam..sbb katenye lah, ktrg bising sampai mengganggu die n lg sorg kwn die ngah study..

hello cik adek, dah lah awak stranger.. pastuh, ktrg bukn nye wat bising yg x munasabah.. kirenye level standard2 baru.. lagipun ni kat ''CAFE'', bukannye library yg nak suruh ktrg senyap2 nehh.klu ko nak study kat tmpat yg xde gangguan, gi ah ppustakaan ke, bilik ko ke, bilik mmber ko yg pendiam ke... iisssshh, rosak mood org tau!!! menci~



22 April 2009

irama&lagu

Pergi-aizat

Sayu terpisah
Hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
Berhembus angin rindu
Begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu
Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi kudengari
Kau pergi.. pergi..
Sepi tanpa kata
Terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
Apa pun kata mereka
Biarkan kenangan berbunga di ranting usia

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

29 April 2009

irama&lagu


Benarkan ku 'tuk berbicara...
Bicara terus ke hati mu... Hati mu...
Hati yang penuh rasa ragu
Jangan terus pergi
Tanpa mendengar ku
Mungkin mudah
Untuk kau terus berlalu
Nanti dulu
Berikanlah waktu
Untuk aku, untuk kamu

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Lidah kelu sedangkan aku
Mahu kau tahu
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Ke tepi lihat ku berlalu
Pasti itu yang terbaik untuk ku
Tiada lagi mahu ku tahu
Tentang hidup kamu
Tentang mati kamu
Aku tahu
Engkau tahu apa yang mata ku tahu
Apa yang kau tunggu
Mahu aku buka pintu?

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Sedang aku mahu kau tahu
Dengar kata ku
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Sakitnya aku
Membenci kamu
Sakit lagi mencintai mu
Dan aku pergi
Tapi kembali
Benci aku mencintai diri mu
Ku benci... Kamu
Ku cinta... Kamu

-faizalTahir:BenCinta-

27 April 2009

empat lagi..

yg sudah:

20/04= tort
27/04= environmental law

&& yg belum:

29/04= muamalat
04/05= jenayah
05/05= spanish
06/05= islamic family

study.fokus2!!=))
*sigh* ~

26 April 2009

tagged;)

upload a favourite picture of you:
give three reason why you like this picture?
1. time ni amek sblum berbuka (puasa)
2. me n ya pkai baju sama..hahaha..tiru!
3. ada bnyk makanan!!huhu..laparr..

when was the last time you eat pizza?
lepas teman intan bli henset baru;)

the last song you listen?
couple-tentang kita :))

what are you doing now besides this?
charge enset..

what name you prefer besides yours?
name sendiri dah cukup best!! haha

people to tag:
1. kak li
2. ati anuar
3. akma
4. sham
5. tiqa amran

who is num one?
rumate time kat uitm :)) kak li, ku merinduimu~~,

num three is having relationship with?
oopssiiieee~ mungkin abang2 palapes..hehe..weeee;D

say something about num 5?
sgt suka tgk cite korea!!..btul, x tipuu ;)

who is num 2?
mama!! hehe.. orang melaka weyh!!! ;))

say something about num 4?
hot stuff!! wakakaka~

24 April 2009

once upon a time..


tibe2 tkenang balek movie zaman kanak2 dlu..
time2 sekolah rendah gituh..
'The NeverEnding Story'
mmg best sgt2!!!
sampai skarang boleh ingat lagi..

tapi, sygnye, dah xde maen kat tv lagi..
dvd cite ni pun susah sgt nak jumpe..
hurmmm..~

*dgn sukacitanya dimaklumkan cerita ni dah dijumpai di youtube..yeaaayyy!!!*

(p/s: cite ''the cave of the golden rose" pun best jugak!!)

23 April 2009

sleeping beauty ;p

kul 11am td kol ibu ..
tkesima seketika bila ditanya,
"tg study ke??"
erm, jawapanku,
"err, bru je bangun..hehe. TERbangun lewat lah.." ;p
(tido kul 5am bukan sbb bce buku, tp tgk bola pulakk.. ni yg payah klu kat bilik dpt tenet..dugaan..dugaan) ;p
sambungku lagi,
"risau lah ibu.. asal time nak bace buku je mesti terTIDO..huuhu"
ibu pun balas balik,
"ko ni, asal time minggu exam je mesti banyak tido. asal ibu kol je, msti br bgn tdo."
ibu pun gelak..die tau anak die ni mmg bnyk alasan klu time blajar..hahaha..
x dapek den nak nolong ;p

# dgr sore ibu or abah, dilla mesti hilang stress..
# klu tido pun agak mmbantu gak hlgkan stress...
ah, alasan lagi~ hahaha..

anggapanmu

ape prasaan korg klu elok2 mood tgh baik, tetibe ade org spoil kan?? sure ''hangin" kan.. trus cam tjejas feeling hepi+gumbira+riangria+ceria :(

okay, soalan ke-2, what do u expect klu tgk org tg wat study grup??
sure, mestilah korg da set dlm mind yg dowg ni komfem akan berbincang & mngeluarkan sound..means, x silent lah..
FAKTA: ktrg pun bkumpul & study kat cafe.full stop.

ke-3, katelah klu ktrg x study pon, tp juz duk & chill+lepak ramai2 kat cafe, what do u expect klu nampak?? & jwpnnye, mestilah dorg boleh huhahuhahuha sesuke hati..sebab mane ade org lepak dgn cara sume senyap & x bsuara sepatah haram pun..

al-kisah, tgh dok study kat cafe, tetibe dtglah seorg indvdu(prmpuan) yg x dikenali ni kat meja ktrg.. time tuh tgh bincang psal "AKADEMIK'' ye!! subjek ''MUAMALAT"..
prmpuan nih, dgn muka yg "kekwat" nye suruh ktrg diam..sbb katenye lah, ktrg bising sampai mengganggu die n lg sorg kwn die ngah study..

hello cik adek, dah lah awak stranger.. pastuh, ktrg bukn nye wat bising yg x munasabah.. kirenye level standard2 baru.. lagipun ni kat ''CAFE'', bukannye library yg nak suruh ktrg senyap2 nehh.klu ko nak study kat tmpat yg xde gangguan, gi ah ppustakaan ke, bilik ko ke, bilik mmber ko yg pendiam ke... iisssshh, rosak mood org tau!!! menci~



22 April 2009

irama&lagu

Pergi-aizat

Sayu terpisah
Hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
Berhembus angin rindu
Begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu
Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi kudengari
Kau pergi.. pergi..
Sepi tanpa kata
Terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
Apa pun kata mereka
Biarkan kenangan berbunga di ranting usia