Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

30 November 2008

diari hari ini:)



fuhh..
shopping lagi hari ni.. pdhal smlam bru je kua shopping ngan family..
smalam beli brg2 utk umah kat tesco n today pun same gak..
tp smalam lain n hari ni lain..
smalam kua ngan parents tp hri ni bwk 3 org makcikku gi beli brg2 plak..
heheheh...

objektif sbnar kluar sbb 2 org nak gi salun rambut..
lg 2 org tukang follow..
tup tup,, tadaaa!!! i got new hair cut today!!!;)
sbnrnye xmo trim ag.. nak tggu akhir bulan dis.. tp bile da dipengaruhi oleh my beloved makcik2 ni,, den nak buek camno lagi kan..hehe. oopsie,,kua plak loghat 'pilah'delphia den ni;p
"alah,, alang2 dah dtg,, trim je la.. kan nak gi PD nnt.." wah,,gituh tau!!
penat belek 5 buah magazines yg ade kat salun tuh,,last2 pilih style yg btampal kat dinding gak..haha.. seb bek kak cheu mooi phm.. die ni vry2 gud nye hairstylist tau!!.. dri kt kcik smpai bsar, still setia ngn die.. (p/s: wlpn brtudung,, ksihatan n pnjagaan rmbut still penting tau u ols!!~) hehe.

then,, after dah mnghabiskan masa kira2 1 jam kat salun,, kt beralih arah mata angin plak ke supermarket.. kan nak bli barang dapur..
al-kisah,, pesanan ibu sblum ktrg kua td, " nnt belikan gula pasir ngan sos cili eyh. itu je."
klu dah 4 prempuan gi mmbeli-belah,, 2 brg boleh jd 20 tau!!

RM 205.20 + RM 42 utk hari ni ..
sekian~

29 November 2008

reunion;)

msg dr num 017-xxx xxxx :
"..weyh,dowg nak wat reunion kat tepeng 13 dis ni. tdo sane..ko nak gi x?"

aiiikk,, bukan ke reunion dgn ex-classmates (form 4 & 5) lg brape tahun akn dtg..hurm..musykil2..
2005,2006, 2007, 2008.. (kire dalam hati)
wooo,, dah nak masuk 2009 rupenye..
cepat betul eyh mase brlalu..
pejam celik pejam celik,, da dekat 3 tahun tinggalkan zaman psekolahan..
klu tnye hati,,hati akan jawab "nak!!!"
i'm still bwh 21 & wlpn parents sntiasa bg green light,,tp ttap gak nak mntak permission dowg dlu..hehhehe..

"abah,,leyh x, erm., nak gi reunion klas kat taiping? 13 dismber ni.." (p/s: saya bertanya dalam nada yg lemah-lembut..hehe;p)
abah pun reply," 13 disember...hurmm.. abah ngn ibu pun cuti mggu tuh.. klu camtuh,,ape kate klu abah hantar dilla gi sane.. leyh balik kampung skali.. so,,xyah ar susah2 nak pk transport.."

yes!!! ini bukan stakat green light.. tapi sume light2 yg ade kat dalam dunia ni!!;) yuhuu..
x sabarnye nak jmpe ex-klasmate ku yg very2 dirindui..huhu..

serba-sedikit info about klas time tahun 2004&2005 (ahli klas yg same) :

sek. : mjsc tpg (lokasi: dkat ngn taman tasik tpg, zoo tpg, penjara tpg, bukit larut-so,sgt cool ye!)
klas : 406 (form 4) & 506 (form 5)
homeroom : fantastic & futuristic
ahli klas : AJ, akmal, salleh, zul, pali, polan, bob, ah cheng, dollah, kebo, basirah, syair, eny, ta'yah, hana, dilla, nana, farah, ira, ain, nadia, lia, & najwa (hope xde yg trtggal)
cikgu klas : cikgu idi n ckgu hamid
gelaran klas : kelas mistik a.k.a kelas berhantu etc

kenapa klas ktrg dapat gelaran tuh??
sebabnye ade kjadian makhluk halus kat klas ktrg. dlm batch ktrg,,ni antara kisah yg trgempak lahh. biasalah..name pun duk kat asrama..dkat ngan hutan lak tuh.. Allah sje yg tau :)

antara pengalaman manis yg pnah kt alami kat skool ni :
kne kejar ngn monyet (sgguh indah pnglaman ni;p), katil kne perah ngan fresh oren oleh angkatan tentera monyet, 1 balang gula2 kne kebas oleh bapak monyet, kne denda lari pusing padang 10x sambil pakai baju kurung sbb lmbat gi perhmpnan pg ( malu giler,,xleyh blah,.dan2 pas abes lari, pengetua umumkan nama sbb jd wakil skolah n mng prgkat daerah utk 1 prtndgn tuh...hehe), sggup menyorok kat tmpat gelap blakang asrama wktu mlm sbb xnak gi prep (scary n ngeri sgguh), kne kejut ngn warden asrama sbb x bgn tdo lg utk gi klas (mmg tkejut), mengetuai misi mnangkap kucing jadian kat dlam blok asrama tgh2 malam, cipta alat pengering air dgn kiubmate yg kreatif, kol McD utk delivery tgh2 mlm, outing ke bndr tpg etc...
(saya sgt nakal...;p)

klu nak cite sbnrnye bnyk ag.. kang 7 hari 7 mlm x habis..

pnglman manis ngn dak2 klas plak :
sumenye manis2 belaka.. ;) yg plg xleyh lupe, abes spm je,ktrg trus naik bas gi enjoy kat KL, then balik tpg semula slpas 2 hari..heheehe.. suke!! ~

kesimpulannye : -rindu-






21 November 2008

post dah sampai umah

tired...
huhu..dri bAngi ke shah alam,,
kul 8pm- 9.30pm..
1 1/2 hours trapped in de traffic jammed..-gosh-
tulahh..sape swuh ikut federal h/way.. ;(
kaki sgt letih..luckily kereta auto..hehe;P
balik2 rumah je,, bukak notebook then.. tadaaaa!!!!
rumah sudah ade wireless..yahoooOOo;) -hepi- *wink*wink*
dah x letih..hehehe..

ermm,,malam ni dah start fikir..
ape nak wat time cuti ni..hurmmm..
slalu je terfikir ;,
bile dah cuti,,nak je rase cepat2 masuk sem baru..
bile dah masuk sem baru,,trase nak cuti pulak..
bak kate 1 of my ex-classmate kat mjsc tpg dlu;
"manusia mmg..xpernah nak puas ngan ape yg die ada & yg die dapat!!"
it's true lorr.. kan2!!

whatever pun, it's time to sleep now..zzzzz....;)
-sign out-

20 November 2008

filem wayang

tiket wayang apakah ini??hehehe..
jgn nyeles yer kengkawan...utk mengembalikan smula mood lpas da abes exam,, me n my rumate trus plan nk gi tgk wayang..

tarikh: 19/11/08
masa : 9.15 pm btolak dr kiz
destinasi : GSC alamanda, putrajaya

walaupun trase agak mngantuk n letih skit malam ni [plus,headache skali sbb kne hujan ptg td],, tp demi nk tgk wayang,,sggup je drive ke sane mlm2 bgini..heheheh;p
smpai je kat GSC,,trus tgk skrin cite pe yg best malam ni.. at first,,mmg ktrg da target nak tgk samada cite madagascar or wayang..

pukul 9.50pm
me & rumate: madagascar 2 ticket ye..
akak GSc : ade..tp duduk asing2 lah..
me & rumate: alahh,,xbest la gituh..erm,,tukar lah cite lain.. wayang ade??
akak GSc : ade..kul 10.10pm
me & rumate : okeh,..cantekk..2 tiket eyh.. duk area tgh k!!

ape yg mmbuatkan ktrg nak tgk cite 'wayang' tuh..??
1. cite tuh ade 3 plakon hebat ; eman manan,ida nerina & zulhuzaimy
2. bace review dlm mag, paper & blog pengarah filem kate cite ni among the best film yg pnah dihasilkan..gempak!!
3. cite ni bukan hiburan kosong semata-mata


serba sedikit mngenai filem 'Wayang':

Awang Lah[eman manan], seorang dalang tersohor, tiba-tiba didepani masalah mengajar wayang kulit kepada seorang kanak-kanak lelaki buta dan seorang kanak-kanak perempuan bersuara sengau. Kekecewaannya terhadap anak sendiri yang tidak mahu mendekati panggung wayang kulitnya, membuatkan Awang Lah berusaha keras mengajar dan kanak-kanak istimewa itu. Awi [zulhuzaimy] sekalipun buta tetapi mampu menghafal cerita-cerita wayang kulit dengan baik, dan Melor[mas] pula pandai melukis patung dan menggerakkannya di kelir mengiringi cerita yang dituturkan Awi.

Setelah dewasa Awi mencuba pelbagai gaya tersendiri menyelitkan unsur jenaka pada cerita-cerita dari hikayat Ramayana. Percubaan Awi tidak disenangi Awang Lah yang menganggap wayang kulit adalah seni yang tidak boleh dipinda atau diubah. Awang Lah menjadi bertambah serabut dengan gangguan Jusoh, sepupunya yang menganggap wayang kulit adalah bertentangan dengan agama.Cinta juga mula berputik antara Awi dan Melor. Jusoh yang menaruh hati pada Melor menjadi marah dan mula mengganggu Awi, sehinggakan Awi tertuduh membakar panggung wayang kulit Awang Lah. so,what's next?? tgklah sendiri;p

durasi filem ni dalam 110 minit.. lepas ktrg kluar je dr pgg wayang,, perkataan pertama keluar dr mulut; "sedihnye..." ade 2 part dalam filem ni yg dah pun mnybabkan mata kt bergenang... sgt mnyntuh perasaan klu tgk.. mmg x bosan.. tgk cite ni seolah-olah mcm kt tgk 1 persembahan wayang kulit..mmg best!! lg 1,,shot yg diambil dlm cite ni mmg cantik2 especially ade 1 part yg mnunjukkan pemandangan laut yg mmg cantik sgt3!! dialek yg dgunakan kebanyakannya adalah loghat kelantan.. dun wori utk sape yg xpaham coz ade je subtitle.. cite ni mmg berunsur kemasyarakatan.. jgn ingat filem ni langsung xde part yg boleh mmbuatkan penonton gelak.. lawak tuh spontan n bukan dibuat2.. mmg akan trgelak sdiri..sumtimes,,trgelak sowg2 pun ade.. tahniah utk Hatta Azad Khan.. rating filem ni [pd pendapat kt], 5/5 =) x menyesal tgk!!









19 November 2008

geng study grup-plan mase cuti

mirul berfikir;
apa yg dak2 ni nak wat mase semester break ni..
hurmm.. check it out: 

Mimi nak kahwin!!haha..
Sham akan mendalami bahasa arab di egypt..
Dilla pulak akan jadi pramugari part time kt Air Asia
Amy akan mengadap MB Kedah
Intan akan mendalami freemason di sekitar USA
Ya akan kembali mencari password blognya sepanjang cuti sem
Azie akan menonton Sex and The City sepanjang cuti gak
Awe akan kembali menternak ikan di kampongnya
Izzat akan menyambung semula uratnya yg putus
Faiq akan rebondingkan rambut..
mirul akan cuba berjoging di musim cuti..He3..

ehsan: plan dirancang oleh mirul ;p
.hepi hols.

18 November 2008

j.e.l.e.s


ahhh,,..org len sume da packing barang.. *j.e.l.e.s*
nape x kemas brg ag?? ceyhh..wat2 xtau laks..
lepas oral arab td,,yg len sume dah leyh jerit "hoorreeeyyy",..
ade gak yg dah plan nak kua tgk wayang malam ni.. uwaaa.. j.e.l.e.s lagi;(
& ade gak yg sengaje sakitkan hati dak2 iP yg abes exam lmbat ni..
sengaja lak tuh gitau;
"ktrg da koyakkan slip exam!!haha~"
ceyhh,, ckap dgn banggenye lak tuhh..xpe2..
sok ade 1 paper je lagi.. iP ohh iP..'
cepatlah habiss!! da hilang mood nak study ni..
owhh pliizzz..

17 November 2008

bile seorang anak berfikir...


hurmm..bile trase malas nak blajar,,sure trase bersalah yg teramat sangat!!
bsalah coz i'm the eldest, anak sulung; sure my parents hope yg terbaek from me.. & mmg patut pun i do my best in every single thing dat i do.. parents dah bnyk sacrifice utk make sure their children sume sukses in life.. plus, as anak sulung sure kne jd ikon for my adik2..gituh!!=) but dat's true..
dowg dididik utk jdkan their only sis ni as contoh.. dat's y trase ade beban yg trpakse ditanggung ble jd anak 1st ni.. any how,, i will do my very best!! walaupun trase malas sgt nak study skang ni.."please jgn malas!!.. demi ibu & abah & adik2..& also for myself gak!;)"
p/s: pesanan utk diri sendiri & people out there,, jgn hampakan ibu bapa anda ok!!=) lagu kat bawah ni kt dedicate for sume parents especially my beloved ibu & abah!!!<3

because you loved me- celine dion

For all those times you stood by me
For all the truth that you made me see
For all the joy you brought to my life
For all the wrong that you made right
For every dream you made come true
For all the love I found in you
Ill be forever thankful baby
Youre the one who held me up
Never let me fall
Youre the one who saw me through through it all

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldnt speak
You were my eyes when I couldnt see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldnt reach
You gave me faith coz you believed
Im everything I am
Because you loved me

You gave me wings and made me fly
You touched my hand I could touch the sky
I lost my faith, you gave it back to me
You said no star was out of reach
You stood by me and I stood tall
I had your love I had it all
Im grateful for each day you gave me
Maybe I dont know that much
But I know this much is true
I was blessed because I was loved by you

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldnt speak
You were my eyes when I couldnt see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldnt reach
You gave me faith coz you believed
Im everything I am
Because you loved me

You were always there for me
The tender wind that carried me
A light in the dark shining your love into my life
Youve been my inspiration
Through the lies you were the truth
My world is a better place because of you

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldnt speak
You were my eyes when I couldnt see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldnt reach
You gave me faith coz you believed
Im everything I am
Because you loved me

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldnt speak
You were my eyes when I couldnt see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldnt reach
You gave me faith coz you believed
Im everything I am
Because you loved me

I'm everything I am
Because you loved me

16 November 2008

kisah sedih -kisah dari email-

>"Abang ni, pakai tu elok-elok la sikit," kata Julia lembut sambil membetulkan pakaian Ahmad. Ahmad tersenyum memandang isterinya.

>"Cantik isteri abang hari ni," Ahmad mencubit pipi Julia lembut.

>"Ayah, ayah, cepat la yah," Liz dan Lin meluru masuk ke bilik kerana dah tak sabar-sabar nak bertolak pulang ke kampung.
>
>"Yelah, yelah, ayah dah siap ni."Julia hanya tersenyum melihat suaminya itu melayan karenah anak-anak mereka yang comel dan manja. "Abang, dah lama kita tak balik kampung macam ni, ye?"
>"Iyelah, maklumlah abang ni sibuk dengan urusan perniagaan. Baru kali ni abang ada peluang untuk cuti panjang." Ahmad berkata kepada isterinya tercinta.
>Perjalanan daripada KL ke Teluk Intan mengambil masa lebih kurang empat jam. Liz dan Lin dah pun terlelap kat kerusi belakang. Begitu juga dengan isterinya, Julia. "Tak sabar rasanya nak tiba kat kampung," Ahmad berkata dalam hati.
>Sedikit demi sedikit Ahmad menekan minyak keretanya. Semakin lama keretanya semakin laju dan Ahmad semakin seronok. Ahmad dah tak sabar untuk segera sampai ke kampungnya. Pedal minyak ditekannya lagi dan Honda Civicnya mula memecut.Ahmad cilok kiri, cilok kanan. Habis semua kenderaan dipotongnya. Bangga betul Ahmad masa tu.
>Terlupa dia sekejap pada anak dan isterinya yang sedang tidur.
"Eh abang, kenapa bawa laju sangat ni?" tiba-tiba Julia terjaga dari tidurnya.
>
>"Tak ada apa la sayang, rileks... cepat sikit kita sampai kampung nanti."
>
>"Sabar bang, sabar. Biar lambat tak apa.... jangan laju sangat bang, Julia takut."
>Julia cuba memujuk Ahmad supaya memperlahankan kenderaannya.
>
>"Rileks Julia, tak ada apa-apa," Ahmad terus memotong bas ekspres di depannya tanpa was-was.
>
>"Haaa..kan, tengok. Tak ada apa-apa kan?" kata Ahmad setelah berjaya memotong bas ekspres tadi.
>"Sudah la tu bang."
>"Ha... tu ada satu lagi bas ekspres. Julia tengok abang motong dia aaa...." Ahmad terus masuk gear 4, pedal minyak ditekannya hingga jejak ke lantai.
>Ahmad terus membelok ke kanan untuk memotong dan.... di depannya tersergam sebuah
>lori balak yang besar dan gagah dan..... BANG!!.
>
>"Julia....bangun nak," sayup-sayup terdengar suara emaknya.
>
>Julia membuka matanya. Dia terlihat emaknya di situ. "Mana abang Ahmad mak?
>Macam mana dengan suami saya, mak? Liza, Linda....mana anak-anak saya mak?"
>Bertubi-tubi Julia menyoal emaknya. Julia tak dapat menahan kesedihannya lagi. Julia
>menangis semahu-mahunya di depan emaknya. Emaknya memandang Julia tepat-tepat.
>
>"Macam mana dengan suami Julia mak, abang Ahmad?" Julia masih terus menangis.
>
>PANGGG!!!!.. Kepala Julia ditampar oleh emaknya dengan tiba-tiba. Julia
>terdiam. Kenapa emaknya buat dia macam tu?
>
>"Banyak la engkau punya suami! Muka dahlah tak cun, study pun malas,
>kerja pun takde, ada hati nak berlaki. Apa punya anak dara la kau ni?? Tu la, tidur lagi senja-senja macam ni! Dah! Bangun pegi sembahyang! Asar pun dah nak habis!" emaknya terus merungut sambil berlalu keluar....... dan Julia tersengih keseorangan. Rasa macam nak masuk dalam tin biskut! " hehehehe..malu gile!!

moral of the story:

1. jgn suke nak tido pas asar ye !! / jgn ske tdo time2 senja..
2. semayang lah anda sblum anda disemayangkan;)

-peace-

secretO de amor;)


tg google2,,then tjumpe bnde yg best..hehehe
Rahsia Tarikh Lahir Mengikut Bulan Kelahiran-Dr Fadhilah Kamsah

JANUARI

bercita-cita tinggi dan orangnya serius
suka melihat kelemahan orang dan suka mengkritik
peka dengan setiap yang dibuat nampak keuntungan
suka smart, kemas dan teratur
sensitif, berfikiran mendalam
pandai mengambil hati orang lain
pendiam kecuali setelah dirangsang
agak pemalu, daya tumpuan yang sangat tinggi
mudah mendisiplinkan diri sendiri
badan sehat tetapi mudah diserang selesema
bersikap romantik tetapi tidak pandai mempamerkanya
cukup sayang kepada kanak-kanak
suka duduk di rumah
setia pada segalanya
rajin belajar dan kemahiran sosial
sikap cemburu yang sangat tinggi

FEBRUARI

berfikiran abstarak
sukakan benda yang realiti dan abstrak
inteligent, bijak dan genius
berpersonaliti yang mudah berubah
mudah menawan orang lain
agak pendiam, pemalu dan rendah diri
jujur dan setia pada segalanya
keras hati untuk mencapai matlamat
tidak suka dikongkong
mudah memberontak jika dikongkong
suka kegiatan lasak
emosinya mudah terluka dan sangat sensitif
mudah mempamirkan marahnya
tidak suka kepada benda remeh temeh
suka berkawan tapi kurang mempamerkanya
sangat berani dan suka memberontak
bercita-cita tinggi, suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikanya
pemerhatian yang tajam
suka hiburan dan sukan
suka benda yang bersifat seni
sangat romantik pada dalaman tapi tidak pada luaran
berkecenderungan kepada benda yang tahyul
amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros
belajar untuk mempamirkan emosi

MAC

berpersonaliti menarik dan menawan
mudah didampingi
sangat pemalu dan pemendam rasa
sangat baik secara semula jadi, jujur, pemurah dan mudah simpati
sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran
suka pada kedamaian
sangat peka kepada orang lain
sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain
tidak cepat marah dan sangat amanah
tahu balas budi dan kenang budi
pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam
kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal
suka berangan-angan
suka melancong
sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi
kelam kabut dalam memilih pasangan
suka dengan hiasan rumahtangga
punya bakat seni dalam bidang muzik
kecenderungan kepada benda yang istimewa dan baik jangan terlalu moody

APRIL

sangat aktif dan dinamik
cepat bertindak buat keputusan tetapi cepat menyesal
sangat menarik dan pandai manjakan diri
punya daya mental yang sangat kuat
suka dapat perhatian
sangat diplomatik, pandai memujuk, berkawan dan pandai menyelesaikan masalah
sangat berani dan tiada perasaan takut
suka adventure, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah
emosi cepat terusik jika tidak terkawal
berkecenderungan bersifat dendam
agresif, kelam kabut untuk membuat keputusan
kuat daya ingatan
gerak hati yang sangat kuat
pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain
berpenyakit di sekitar kepala dan dada
sangat cemburu dan terlalu cemburu

MEI

keras hati dan degil
kuat semangat dan bermotivasi tinggi
pemikiran tajam
mudah marah jika tidak dikawal
pandai menarik hati orang lain dan menarik perhatian
perasaan yang sangat mendalam
cantik dari segi mental dan fizikal
tidak perlu dimotivasikan
tetap pendirian tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain
mudah dipujuk
bersikap sistematik ( otak kiri )
suka berangan
kuat daya firasat, memahami apa yang terlintas dihati orang lain
mudah diserang penyakit di bahagian telinga dan leher dan lemah sistem pernafasan
daya khayalannya tinggi
pemikiran yang tajam
pandai berdebat
fizikal yang baik
suka sastera, seni, muzik dan melancong
tidak berapa suka duduk dirumah
tidak boleh duduk diam
tidak punya ramai anak
rajin dan bersemangat tinggi
agak boros

JUN

berfikiran jauh dan berwawasan
mudah ditawan kerana sikap baik
perangai lemah lembut
mudah berubah sikap, sangat banyak idea
bersikap sensitif
otak sentiasa aktif berfikir
sukar melakukan sesuatu dengan segera, suka menanguh-nangguh
sikap pemilih kerana selalu inginkan yang terbaik dan cerewet
cepat marah dan cepat sejuk
suka bercakap dan berdebat
suka buat lawak dan bergurau
otak cerdas dan berangan-rangan
mudah dan pandai berkawan
orangnya sangat tertib
pandai mempamerkan sikap
mudah kecil hati
mudah terkena selesema
suka berkemas
cepat rasa bosan
kurang pamerkan perasaan
lambat sembuh bila terluka hati
suka barangan berjenama
mudah jadi eksekutif
kedegilan yang tidak terkawal
siapa yang memuji saya adalah musuh saya, siapa yang menegur saya adalah kawan saya

JULAI

seronok didampingi
banyak berahsia dan sukar dimengerti ( terutama lelaki )
agak pendiam kecuali diransang
ada harga dan maruah diri
tidak suka menyusahkan orang lain tetapi tidak marah jika disusahkan
mudah dipujuk dan bersikap lurus
sangat menjaga hati orang lain
sangat peramah
emosi sangat mendalam tetapi mudah terluka hati dan lambat pulih
berjiwa sentimental
kurang berdendam
mudah memaafkan tetapi sukar melupakan
tidak suka benda remeh temeh
membimbing cara fizikal dan mental
sangat peka, caring dan mengasihi serta penyayang
layanan serupa kepada semua orang
tinggi daya simpati
pemerhatian yang tajam
suka manilai orang lain dengan pemerhatian
mudah dan rajin belajar
suka muhasabah diri
suka mengenang peristiwa atau kawan lama
suka mendiamkan diri dan duduk di rumah
suka tunggu kawan tapi tak cari kawan
tak agresif kecuali terpaksa
lemah dari kesihata bahagian perut
mudah menjadi gemuk jika tak dikawal
minta disayangi
terlalu mengambil berat
rajin dalam membuat kerja

OGOS

suka berlawak
mudah tertawan kepadanya
sopan santun, caring terhadap orang lain
berani dan tidak tahu takut
agak tegas dan bersifat berkepimpinan
pandai memujuk
terlalu pemurah dan bersikap ego
nilai harga diri sangat tinggi
dahagakan pujian
semanagt juang yang luar biasa
cepat marah dan mudah mengamuk teruma cakapnya dilawan
sangat cemburu
daya permehatian tajam dan teliti
cepat berfikir dan berdikari
suka memimpin juga dipimpin
suka barangan-angan
berbakat dalam seni lukis, hiburan, dan silat
sangat sensitif tetapi tak mudah merajuk
mudah mendapat penyakit
sentiasa belajar untuk relax
kelam kabut
romantik, pengasih dan penyayang
suka mencari kawan

SEPTEMBER

sangat besopan santun dan betolak ansur
sangat cermat, teliti, dan teratur
suka menegur kesilapan orang lain dan mengkritik
pendiam tetapi pandai bercakap
sikap sangat cool, sangat baik, dan mudah simpati
sangat prihatin, terperinci, amanah, setia dan jujur
sensitif kepada sesuatu yang tidak diketahui
banyak berfikir
daya penakakulan yang baik
otak bijak dan mudah belajar
suka mencari maklumat
mengawal diri dari selalu mengkritik
pandai mendorong diri sendiri
mudah memahami orang lain ( daya firasat tinggi ) dan banyak simpan rahsia
sukakan sukan, hiburan, dan melancong
kurang menunjukkan perasaan
lama menyimpan jika terluka hati
terlalu memilih pasangan
sukakan benda yang luas
bersistematik

OKTOBER

suka sembang
suka orang sayang padanya
suka ambil jalan tengah
sangat menawan dan sopan santun
kecantikan luar dan dalam
tidak pandai berbohong dan berpura-pura
mudah rasa simpati, baik, dan pentingkan kawan
sentiasa berkawan
hati mudah terusik, tetapi meraju tak lama
cepat marah
macam pentingkan diri sendiri
tidak menolong orang jika tidak diminta
suka melihat dari perspektif sendiri
tidak suka terima pandangan orang lain
emosi mudah terusik
suka berangan-angan dan pandai bercakap
emosi yang kelam kabut
daya firasat yang sangat kuat ( terutama perempuan )
suka melancong, bidang sastera, dan seni
pengasih, penyayang, dan lemah lembut
romantik dalam percintaan
mudah terusik hati dan cemburu
ambil berat tentang orang lain
suka kegiatan luar
orang yang adil
boros dan mudah dipengaruhi persekitaran
mudah patah semangat

NOVEMBER

banyak idea dalam sesuatu perkara
perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-rubah
otak dan pemikiran yang sangat tajam
cara berfikir lain dari orang lain
berfikiran kehadapan, unik, dan bijak
banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra
penuh dengan idea-idea baru yang luar biasa
sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya
sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia
amanah, jujur, setia, dan pandai berahsia
daya firasat sangat halus dan tinggi
bagus sebagai doktor
cermat dan teliti
personaliti dinamik
tidak hargai pujian
bercita-cita tinggi
terlalu degil dan keras hati
apabila hendak akan diusahakan sehingga berjaya
sangat rajin dan berkemampuan tinggi
kekuatan semangat dan daya juang yang tinggi kepada sesuatu kehendak
pandai mendorong diri sendiri
berani, pemurah, setia, dan banyak kesabaran
mudah ambil berat terhadap orang lain
tak suka marah kecuali tergugat
pandai muhasabah diri
romantik
tidak pasti dengan imbangan kasih sayang
suka duduk di rumah
tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi

DISEMBER

sangat setia dan pemurah
bersifat patriotik
sangat aktif dalam permainan dan pergaulan
bercita-cita tinggi
suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi
seronok didampingi
pandai buat lawak dan berfikiran dengan lojik
suka bercampur dengan orang
suka dipuji, diberi perhatian, dan dibelai
sangat jujur, amanah, dan bertolak ansur
tidak pandai berpura-pura
cepat marah
sikap kurang sabar dan tergesa-gesa
perangai yang berubah-ubah
tidak ego walaupun harga diri yang sangat tinggi
benci pada kongkongan


*p/s: btul ke sifat2 ni ade kat korg & org2 disekeliling korg??!!;)*
jgn amek bulan org lain ye..eheehe

14 November 2008

geng stuDy grup!!

nak jugak masukkan pic ni dlm blog..hehehe..
kiut..tapi pehal cam klaka gile je pic utk kt..huhu..cam penari ballet laks;p cam swimmer pon ade gaks!!! sexy i~ hahahahhha..
neway,,jgn bubarkan grup ni ye utk masa2 akn dtG k!!! =)

10 November 2008

sambungan post di bawah

Kt n intan ngn muke x bsalahnye pun turunlah time mimi da nak abes present part die pasal kanun jnyah syariah tuh..
Ktrg pn gi lah amek kek kat keta banjaran ..seb bek x lupe bwk kunci keta & lighter time turun td..
kek pn di bawak naik ke ats ngn pnuh brhati2 & cover line.. xmo bg amy nmpak le kununnye..
ktrg pn pasang 5 btg lilin pink tuh..intan angkat kek n jlan plahan2 dlm 0.5 km/j..
sume org da bsedia kat tmpat duk msg2..
& sume wat bodoh seolah2 xde pape yg jd..
smpai je blakang amy ( konon2 nk tkejutkan dr blakang la),,tetibe intan ter-u-turn ngn x pasal2..
owhh,,rupe2nye,,lilin kat kek sume dah trpadam..angin kipas mmg straight je kat tmpat amy tuh.,.

ceyt..lupe nk wat research dlu..hampir kantoi..amy hampir2 pusing blakang nak tgk pe yg jd..da sume pn dah trjerit tgk intan wat u turn sbb lilin padam,,tp awe dgn pantasnye pgg kpala amy..adeyhh.. seb bek..
hehehehe.. kesian die..

tp da namenye pun kantoi,, "amy pandang je lah blakang"..
ktrg izinkan wlpn ngn keadaan lilin kat kek sume x nyala..hehehe..

amy still tkejut..
owh maknenye di sini,,bnde tuh still surprise bg die..
& ktrg pun nyanyi..lilin nyala semula..

Amy tiup..

die hepi & ktrg pun~ =)

surprise!!

hari ni ade bnde lawak yg jadi..
hehehe.. seriously~

tarikh: 9/11/2008
tempat: cafe kajai
masa : 10 pm ke atas

but,b4 tuh.. smalam besday amy..
so,, for sure lah ktrg sume (kroni study grup) memerh otak utk pk nak wat surprise pe lak dis time..lgpun da tlebih sehari.. mmg sje pn nak wat lebih 1 hari coz bf amy x de kat ukm smalam..
alang2 mlm ni de study grup islamic criminal kat kajai ag,, maka,, bleyhlah upacara p'surprise-an dijalankan..

kek!!! ohh kek!!!
pnat guwe & intan tante mncarinye di kala senja hari..
duit masing2 dah kopak..tp xpe..demi mmber trcyg..selbret ttp selebret!!

tmpat 1: seksyen 15..dpan bgnn niosh..kdai kek ade..malangnye,,time2 cmni la die nak tutup~
isk isk isk..

tempat 2: seksyen 3.. aiikk,,kedai dah xde pulak.. bankrup ke?!!~
time google td ade.plik2... (siap google cari kedai kek tau u ols~)

tempat 3: #$@^^px@#!hjkg~ nasib baik ade kdai kek bukak kat cni.. bnyk choice.. ade satu kek tuh,, mmg cantik.. tp rupenye kek pisang..unik..tp takut kang budak2 ni xmo mkan laks besday kek perisa pisang~ hehehe..
so,,ktrg plih lah kek coklat.. nyum nyum..

Hepi besday amy white witch!!!
Luv u!

9 pm.. lepas mkn kat cafe KIZ(ehem2 ya..kt dah jumpe ngn jodoh kt hari ni..sori ye..ahaks!),
so,,kt,mimi n intan pun btolak ahh gi kajai..b4 tuh singgah jap kat kkm nk fotostat nota mimi..
PFM *&^%
aiikk..mcm keta amy..
"weyh,,mmg pun!!!! bukan mcm lagi dahh!!"

pe lg,,cepat2 ktrg amek kek & sorok dlm bonet keta..huuuu slamat~
rupe2 nye amy,awe & sham pn gi kdai yg same..errmm..kebetulan yg x disengajakan..
xpelahh..biar dowg blah dlu gi kajai.. kang bocor rahsie laks dpan amy..

dah smpai kajai,, keta banjaran yg xpenah2 parking kat area bawah cafe pn parking kat situh.. slame ni ingt xleyh.. seb bek ade intan (ex-kajai)..

kul 10.15 pm,, start study ICl.. kt juz tggu signal dr intan je utk turun amek kek kat bwh..tp ingt nak tggu turn amy present part die,,bru ktrg turun.. ok...no problem..
jam dah agak2 kul 11.30 rasenye.. intan n dilla sudah x sabar2 ag nak wat surprise..

"Intan,,jom gi toilet!!! ni betul2 ni..."
"ok..intan pun mmg nak pergi.."
alang2 menyeluk pekasam,,biar sampai ke pangkal lengan...


to be continued....

09 November 2008

cuti juz around de corner

tuk tuk tuk...
henset bbnyi...
oohh ade msg msuk.. adik abah yg msg rupenye..

"dgr kate raye haji nnt family di sane nk gi bcuti kat PD..syoknye!!"

owhyeke..klu camtuh best le!! da agak lame x pegi..
ok, so kalendar cuti ku akhir thun ni dah ade isi..
ni mesti plan adik-bradik ibu.. coz dowg mmg suke gi brcuti ramai2 time cuti skolah..
hope,,dilla dapat pegi & jgn ade bnde lain yg boleh merosakkan kalendar cutiku ini..
erm,,jgn lah clash ngn perkampungan utk gi bandung tuh..
psal bandung ni plak,,mcm da tawar hati nak gi..
yelah,, klik2 rapat guwe sumenye sudah cancel last mnit..
faham problem dowg..sbb da bli tiket balik kg..
tp bosan la klu dowg xde..ermm..nak wat cmne kaan..
tgk la dlu,,jd join ke x..

ok3.. now,,
tibe2 tringin lah nak tgk wyg..
k..da abes exam nnt cam bnyk cite yg best..
"Attention tuh adam,, pliz bg list cite yg best kat kt nnt ye..update me!!hehehe"

trase nak tgk cite:


"oohh,,best ke??!!"


madagascar & antoo fighter
..
hollywood & made in malaysia pnye film..
x kesah la wutever org lain nak ckap..best or x best..
"ade aku kesah~"
x sabar nyeee nak cuti..!!!!
adik2 ku,,tggu kepulangan kakakmu ni wlpn da slalu sgt balik umah..hehehhe;p

.peace.






03 November 2008

exam fever !!!


exam fever dtg & pergi
n now fever tuh dtg kmbali..
support ibu bapa & family amat2 dihargai time2 mcm ni...
sbb neves akan dtg serang bnyk kali

nota kuliah dibace berkali2
buku2 yg jarang disentuh pn dah pnuh dgn highlight bwarna-warni..
itulah namenye inisiatif diri
nak bg aktif sikit sel-sel otak ni..

sane sini sume org sibuk duk study
tp ade gak yg xde mood utk blaja lagi
hurmm ntah apelah nak jadii..
oops,, ade yg trsentap ke bace ni??..
hehehe,,.sori sori n sori..

masa brganti masa, hari bganti hari..
dah nak tibe hari yang dinanti..
hope sume akan jawab exam ngn senang hati
bnyk2 la doa pda Illahi..
& smoge sume akan dpt keputusan seperti yang diimpi =)


best of luck,
-Dilla-



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

30 November 2008

diari hari ini:)



fuhh..
shopping lagi hari ni.. pdhal smlam bru je kua shopping ngan family..
smalam beli brg2 utk umah kat tesco n today pun same gak..
tp smalam lain n hari ni lain..
smalam kua ngan parents tp hri ni bwk 3 org makcikku gi beli brg2 plak..
heheheh...

objektif sbnar kluar sbb 2 org nak gi salun rambut..
lg 2 org tukang follow..
tup tup,, tadaaa!!! i got new hair cut today!!!;)
sbnrnye xmo trim ag.. nak tggu akhir bulan dis.. tp bile da dipengaruhi oleh my beloved makcik2 ni,, den nak buek camno lagi kan..hehe. oopsie,,kua plak loghat 'pilah'delphia den ni;p
"alah,, alang2 dah dtg,, trim je la.. kan nak gi PD nnt.." wah,,gituh tau!!
penat belek 5 buah magazines yg ade kat salun tuh,,last2 pilih style yg btampal kat dinding gak..haha.. seb bek kak cheu mooi phm.. die ni vry2 gud nye hairstylist tau!!.. dri kt kcik smpai bsar, still setia ngn die.. (p/s: wlpn brtudung,, ksihatan n pnjagaan rmbut still penting tau u ols!!~) hehe.

then,, after dah mnghabiskan masa kira2 1 jam kat salun,, kt beralih arah mata angin plak ke supermarket.. kan nak bli barang dapur..
al-kisah,, pesanan ibu sblum ktrg kua td, " nnt belikan gula pasir ngan sos cili eyh. itu je."
klu dah 4 prempuan gi mmbeli-belah,, 2 brg boleh jd 20 tau!!

RM 205.20 + RM 42 utk hari ni ..
sekian~

29 November 2008

reunion;)

msg dr num 017-xxx xxxx :
"..weyh,dowg nak wat reunion kat tepeng 13 dis ni. tdo sane..ko nak gi x?"

aiiikk,, bukan ke reunion dgn ex-classmates (form 4 & 5) lg brape tahun akn dtg..hurm..musykil2..
2005,2006, 2007, 2008.. (kire dalam hati)
wooo,, dah nak masuk 2009 rupenye..
cepat betul eyh mase brlalu..
pejam celik pejam celik,, da dekat 3 tahun tinggalkan zaman psekolahan..
klu tnye hati,,hati akan jawab "nak!!!"
i'm still bwh 21 & wlpn parents sntiasa bg green light,,tp ttap gak nak mntak permission dowg dlu..hehhehe..

"abah,,leyh x, erm., nak gi reunion klas kat taiping? 13 dismber ni.." (p/s: saya bertanya dalam nada yg lemah-lembut..hehe;p)
abah pun reply," 13 disember...hurmm.. abah ngn ibu pun cuti mggu tuh.. klu camtuh,,ape kate klu abah hantar dilla gi sane.. leyh balik kampung skali.. so,,xyah ar susah2 nak pk transport.."

yes!!! ini bukan stakat green light.. tapi sume light2 yg ade kat dalam dunia ni!!;) yuhuu..
x sabarnye nak jmpe ex-klasmate ku yg very2 dirindui..huhu..

serba-sedikit info about klas time tahun 2004&2005 (ahli klas yg same) :

sek. : mjsc tpg (lokasi: dkat ngn taman tasik tpg, zoo tpg, penjara tpg, bukit larut-so,sgt cool ye!)
klas : 406 (form 4) & 506 (form 5)
homeroom : fantastic & futuristic
ahli klas : AJ, akmal, salleh, zul, pali, polan, bob, ah cheng, dollah, kebo, basirah, syair, eny, ta'yah, hana, dilla, nana, farah, ira, ain, nadia, lia, & najwa (hope xde yg trtggal)
cikgu klas : cikgu idi n ckgu hamid
gelaran klas : kelas mistik a.k.a kelas berhantu etc

kenapa klas ktrg dapat gelaran tuh??
sebabnye ade kjadian makhluk halus kat klas ktrg. dlm batch ktrg,,ni antara kisah yg trgempak lahh. biasalah..name pun duk kat asrama..dkat ngan hutan lak tuh.. Allah sje yg tau :)

antara pengalaman manis yg pnah kt alami kat skool ni :
kne kejar ngn monyet (sgguh indah pnglaman ni;p), katil kne perah ngan fresh oren oleh angkatan tentera monyet, 1 balang gula2 kne kebas oleh bapak monyet, kne denda lari pusing padang 10x sambil pakai baju kurung sbb lmbat gi perhmpnan pg ( malu giler,,xleyh blah,.dan2 pas abes lari, pengetua umumkan nama sbb jd wakil skolah n mng prgkat daerah utk 1 prtndgn tuh...hehe), sggup menyorok kat tmpat gelap blakang asrama wktu mlm sbb xnak gi prep (scary n ngeri sgguh), kne kejut ngn warden asrama sbb x bgn tdo lg utk gi klas (mmg tkejut), mengetuai misi mnangkap kucing jadian kat dlam blok asrama tgh2 malam, cipta alat pengering air dgn kiubmate yg kreatif, kol McD utk delivery tgh2 mlm, outing ke bndr tpg etc...
(saya sgt nakal...;p)

klu nak cite sbnrnye bnyk ag.. kang 7 hari 7 mlm x habis..

pnglman manis ngn dak2 klas plak :
sumenye manis2 belaka.. ;) yg plg xleyh lupe, abes spm je,ktrg trus naik bas gi enjoy kat KL, then balik tpg semula slpas 2 hari..heheehe.. suke!! ~

kesimpulannye : -rindu-






21 November 2008

post dah sampai umah

tired...
huhu..dri bAngi ke shah alam,,
kul 8pm- 9.30pm..
1 1/2 hours trapped in de traffic jammed..-gosh-
tulahh..sape swuh ikut federal h/way.. ;(
kaki sgt letih..luckily kereta auto..hehe;P
balik2 rumah je,, bukak notebook then.. tadaaaa!!!!
rumah sudah ade wireless..yahoooOOo;) -hepi- *wink*wink*
dah x letih..hehehe..

ermm,,malam ni dah start fikir..
ape nak wat time cuti ni..hurmmm..
slalu je terfikir ;,
bile dah cuti,,nak je rase cepat2 masuk sem baru..
bile dah masuk sem baru,,trase nak cuti pulak..
bak kate 1 of my ex-classmate kat mjsc tpg dlu;
"manusia mmg..xpernah nak puas ngan ape yg die ada & yg die dapat!!"
it's true lorr.. kan2!!

whatever pun, it's time to sleep now..zzzzz....;)
-sign out-

20 November 2008

filem wayang

tiket wayang apakah ini??hehehe..
jgn nyeles yer kengkawan...utk mengembalikan smula mood lpas da abes exam,, me n my rumate trus plan nk gi tgk wayang..

tarikh: 19/11/08
masa : 9.15 pm btolak dr kiz
destinasi : GSC alamanda, putrajaya

walaupun trase agak mngantuk n letih skit malam ni [plus,headache skali sbb kne hujan ptg td],, tp demi nk tgk wayang,,sggup je drive ke sane mlm2 bgini..heheheh;p
smpai je kat GSC,,trus tgk skrin cite pe yg best malam ni.. at first,,mmg ktrg da target nak tgk samada cite madagascar or wayang..

pukul 9.50pm
me & rumate: madagascar 2 ticket ye..
akak GSc : ade..tp duduk asing2 lah..
me & rumate: alahh,,xbest la gituh..erm,,tukar lah cite lain.. wayang ade??
akak GSc : ade..kul 10.10pm
me & rumate : okeh,..cantekk..2 tiket eyh.. duk area tgh k!!

ape yg mmbuatkan ktrg nak tgk cite 'wayang' tuh..??
1. cite tuh ade 3 plakon hebat ; eman manan,ida nerina & zulhuzaimy
2. bace review dlm mag, paper & blog pengarah filem kate cite ni among the best film yg pnah dihasilkan..gempak!!
3. cite ni bukan hiburan kosong semata-mata


serba sedikit mngenai filem 'Wayang':

Awang Lah[eman manan], seorang dalang tersohor, tiba-tiba didepani masalah mengajar wayang kulit kepada seorang kanak-kanak lelaki buta dan seorang kanak-kanak perempuan bersuara sengau. Kekecewaannya terhadap anak sendiri yang tidak mahu mendekati panggung wayang kulitnya, membuatkan Awang Lah berusaha keras mengajar dan kanak-kanak istimewa itu. Awi [zulhuzaimy] sekalipun buta tetapi mampu menghafal cerita-cerita wayang kulit dengan baik, dan Melor[mas] pula pandai melukis patung dan menggerakkannya di kelir mengiringi cerita yang dituturkan Awi.

Setelah dewasa Awi mencuba pelbagai gaya tersendiri menyelitkan unsur jenaka pada cerita-cerita dari hikayat Ramayana. Percubaan Awi tidak disenangi Awang Lah yang menganggap wayang kulit adalah seni yang tidak boleh dipinda atau diubah. Awang Lah menjadi bertambah serabut dengan gangguan Jusoh, sepupunya yang menganggap wayang kulit adalah bertentangan dengan agama.Cinta juga mula berputik antara Awi dan Melor. Jusoh yang menaruh hati pada Melor menjadi marah dan mula mengganggu Awi, sehinggakan Awi tertuduh membakar panggung wayang kulit Awang Lah. so,what's next?? tgklah sendiri;p

durasi filem ni dalam 110 minit.. lepas ktrg kluar je dr pgg wayang,, perkataan pertama keluar dr mulut; "sedihnye..." ade 2 part dalam filem ni yg dah pun mnybabkan mata kt bergenang... sgt mnyntuh perasaan klu tgk.. mmg x bosan.. tgk cite ni seolah-olah mcm kt tgk 1 persembahan wayang kulit..mmg best!! lg 1,,shot yg diambil dlm cite ni mmg cantik2 especially ade 1 part yg mnunjukkan pemandangan laut yg mmg cantik sgt3!! dialek yg dgunakan kebanyakannya adalah loghat kelantan.. dun wori utk sape yg xpaham coz ade je subtitle.. cite ni mmg berunsur kemasyarakatan.. jgn ingat filem ni langsung xde part yg boleh mmbuatkan penonton gelak.. lawak tuh spontan n bukan dibuat2.. mmg akan trgelak sdiri..sumtimes,,trgelak sowg2 pun ade.. tahniah utk Hatta Azad Khan.. rating filem ni [pd pendapat kt], 5/5 =) x menyesal tgk!!









19 November 2008

geng study grup-plan mase cuti

mirul berfikir;
apa yg dak2 ni nak wat mase semester break ni..
hurmm.. check it out: 

Mimi nak kahwin!!haha..
Sham akan mendalami bahasa arab di egypt..
Dilla pulak akan jadi pramugari part time kt Air Asia
Amy akan mengadap MB Kedah
Intan akan mendalami freemason di sekitar USA
Ya akan kembali mencari password blognya sepanjang cuti sem
Azie akan menonton Sex and The City sepanjang cuti gak
Awe akan kembali menternak ikan di kampongnya
Izzat akan menyambung semula uratnya yg putus
Faiq akan rebondingkan rambut..
mirul akan cuba berjoging di musim cuti..He3..

ehsan: plan dirancang oleh mirul ;p
.hepi hols.

18 November 2008

j.e.l.e.s


ahhh,,..org len sume da packing barang.. *j.e.l.e.s*
nape x kemas brg ag?? ceyhh..wat2 xtau laks..
lepas oral arab td,,yg len sume dah leyh jerit "hoorreeeyyy",..
ade gak yg dah plan nak kua tgk wayang malam ni.. uwaaa.. j.e.l.e.s lagi;(
& ade gak yg sengaje sakitkan hati dak2 iP yg abes exam lmbat ni..
sengaja lak tuh gitau;
"ktrg da koyakkan slip exam!!haha~"
ceyhh,, ckap dgn banggenye lak tuhh..xpe2..
sok ade 1 paper je lagi.. iP ohh iP..'
cepatlah habiss!! da hilang mood nak study ni..
owhh pliizzz..

17 November 2008

bile seorang anak berfikir...


hurmm..bile trase malas nak blajar,,sure trase bersalah yg teramat sangat!!
bsalah coz i'm the eldest, anak sulung; sure my parents hope yg terbaek from me.. & mmg patut pun i do my best in every single thing dat i do.. parents dah bnyk sacrifice utk make sure their children sume sukses in life.. plus, as anak sulung sure kne jd ikon for my adik2..gituh!!=) but dat's true..
dowg dididik utk jdkan their only sis ni as contoh.. dat's y trase ade beban yg trpakse ditanggung ble jd anak 1st ni.. any how,, i will do my very best!! walaupun trase malas sgt nak study skang ni.."please jgn malas!!.. demi ibu & abah & adik2..& also for myself gak!;)"
p/s: pesanan utk diri sendiri & people out there,, jgn hampakan ibu bapa anda ok!!=) lagu kat bawah ni kt dedicate for sume parents especially my beloved ibu & abah!!!<3

because you loved me- celine dion

For all those times you stood by me
For all the truth that you made me see
For all the joy you brought to my life
For all the wrong that you made right
For every dream you made come true
For all the love I found in you
Ill be forever thankful baby
Youre the one who held me up
Never let me fall
Youre the one who saw me through through it all

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldnt speak
You were my eyes when I couldnt see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldnt reach
You gave me faith coz you believed
Im everything I am
Because you loved me

You gave me wings and made me fly
You touched my hand I could touch the sky
I lost my faith, you gave it back to me
You said no star was out of reach
You stood by me and I stood tall
I had your love I had it all
Im grateful for each day you gave me
Maybe I dont know that much
But I know this much is true
I was blessed because I was loved by you

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldnt speak
You were my eyes when I couldnt see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldnt reach
You gave me faith coz you believed
Im everything I am
Because you loved me

You were always there for me
The tender wind that carried me
A light in the dark shining your love into my life
Youve been my inspiration
Through the lies you were the truth
My world is a better place because of you

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldnt speak
You were my eyes when I couldnt see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldnt reach
You gave me faith coz you believed
Im everything I am
Because you loved me

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldnt speak
You were my eyes when I couldnt see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldnt reach
You gave me faith coz you believed
Im everything I am
Because you loved me

I'm everything I am
Because you loved me

16 November 2008

kisah sedih -kisah dari email-

>"Abang ni, pakai tu elok-elok la sikit," kata Julia lembut sambil membetulkan pakaian Ahmad. Ahmad tersenyum memandang isterinya.

>"Cantik isteri abang hari ni," Ahmad mencubit pipi Julia lembut.

>"Ayah, ayah, cepat la yah," Liz dan Lin meluru masuk ke bilik kerana dah tak sabar-sabar nak bertolak pulang ke kampung.
>
>"Yelah, yelah, ayah dah siap ni."Julia hanya tersenyum melihat suaminya itu melayan karenah anak-anak mereka yang comel dan manja. "Abang, dah lama kita tak balik kampung macam ni, ye?"
>"Iyelah, maklumlah abang ni sibuk dengan urusan perniagaan. Baru kali ni abang ada peluang untuk cuti panjang." Ahmad berkata kepada isterinya tercinta.
>Perjalanan daripada KL ke Teluk Intan mengambil masa lebih kurang empat jam. Liz dan Lin dah pun terlelap kat kerusi belakang. Begitu juga dengan isterinya, Julia. "Tak sabar rasanya nak tiba kat kampung," Ahmad berkata dalam hati.
>Sedikit demi sedikit Ahmad menekan minyak keretanya. Semakin lama keretanya semakin laju dan Ahmad semakin seronok. Ahmad dah tak sabar untuk segera sampai ke kampungnya. Pedal minyak ditekannya lagi dan Honda Civicnya mula memecut.Ahmad cilok kiri, cilok kanan. Habis semua kenderaan dipotongnya. Bangga betul Ahmad masa tu.
>Terlupa dia sekejap pada anak dan isterinya yang sedang tidur.
"Eh abang, kenapa bawa laju sangat ni?" tiba-tiba Julia terjaga dari tidurnya.
>
>"Tak ada apa la sayang, rileks... cepat sikit kita sampai kampung nanti."
>
>"Sabar bang, sabar. Biar lambat tak apa.... jangan laju sangat bang, Julia takut."
>Julia cuba memujuk Ahmad supaya memperlahankan kenderaannya.
>
>"Rileks Julia, tak ada apa-apa," Ahmad terus memotong bas ekspres di depannya tanpa was-was.
>
>"Haaa..kan, tengok. Tak ada apa-apa kan?" kata Ahmad setelah berjaya memotong bas ekspres tadi.
>"Sudah la tu bang."
>"Ha... tu ada satu lagi bas ekspres. Julia tengok abang motong dia aaa...." Ahmad terus masuk gear 4, pedal minyak ditekannya hingga jejak ke lantai.
>Ahmad terus membelok ke kanan untuk memotong dan.... di depannya tersergam sebuah
>lori balak yang besar dan gagah dan..... BANG!!.
>
>"Julia....bangun nak," sayup-sayup terdengar suara emaknya.
>
>Julia membuka matanya. Dia terlihat emaknya di situ. "Mana abang Ahmad mak?
>Macam mana dengan suami saya, mak? Liza, Linda....mana anak-anak saya mak?"
>Bertubi-tubi Julia menyoal emaknya. Julia tak dapat menahan kesedihannya lagi. Julia
>menangis semahu-mahunya di depan emaknya. Emaknya memandang Julia tepat-tepat.
>
>"Macam mana dengan suami Julia mak, abang Ahmad?" Julia masih terus menangis.
>
>PANGGG!!!!.. Kepala Julia ditampar oleh emaknya dengan tiba-tiba. Julia
>terdiam. Kenapa emaknya buat dia macam tu?
>
>"Banyak la engkau punya suami! Muka dahlah tak cun, study pun malas,
>kerja pun takde, ada hati nak berlaki. Apa punya anak dara la kau ni?? Tu la, tidur lagi senja-senja macam ni! Dah! Bangun pegi sembahyang! Asar pun dah nak habis!" emaknya terus merungut sambil berlalu keluar....... dan Julia tersengih keseorangan. Rasa macam nak masuk dalam tin biskut! " hehehehe..malu gile!!

moral of the story:

1. jgn suke nak tido pas asar ye !! / jgn ske tdo time2 senja..
2. semayang lah anda sblum anda disemayangkan;)

-peace-

secretO de amor;)


tg google2,,then tjumpe bnde yg best..hehehe
Rahsia Tarikh Lahir Mengikut Bulan Kelahiran-Dr Fadhilah Kamsah

JANUARI

bercita-cita tinggi dan orangnya serius
suka melihat kelemahan orang dan suka mengkritik
peka dengan setiap yang dibuat nampak keuntungan
suka smart, kemas dan teratur
sensitif, berfikiran mendalam
pandai mengambil hati orang lain
pendiam kecuali setelah dirangsang
agak pemalu, daya tumpuan yang sangat tinggi
mudah mendisiplinkan diri sendiri
badan sehat tetapi mudah diserang selesema
bersikap romantik tetapi tidak pandai mempamerkanya
cukup sayang kepada kanak-kanak
suka duduk di rumah
setia pada segalanya
rajin belajar dan kemahiran sosial
sikap cemburu yang sangat tinggi

FEBRUARI

berfikiran abstarak
sukakan benda yang realiti dan abstrak
inteligent, bijak dan genius
berpersonaliti yang mudah berubah
mudah menawan orang lain
agak pendiam, pemalu dan rendah diri
jujur dan setia pada segalanya
keras hati untuk mencapai matlamat
tidak suka dikongkong
mudah memberontak jika dikongkong
suka kegiatan lasak
emosinya mudah terluka dan sangat sensitif
mudah mempamirkan marahnya
tidak suka kepada benda remeh temeh
suka berkawan tapi kurang mempamerkanya
sangat berani dan suka memberontak
bercita-cita tinggi, suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikanya
pemerhatian yang tajam
suka hiburan dan sukan
suka benda yang bersifat seni
sangat romantik pada dalaman tapi tidak pada luaran
berkecenderungan kepada benda yang tahyul
amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros
belajar untuk mempamirkan emosi

MAC

berpersonaliti menarik dan menawan
mudah didampingi
sangat pemalu dan pemendam rasa
sangat baik secara semula jadi, jujur, pemurah dan mudah simpati
sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran
suka pada kedamaian
sangat peka kepada orang lain
sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain
tidak cepat marah dan sangat amanah
tahu balas budi dan kenang budi
pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam
kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal
suka berangan-angan
suka melancong
sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi
kelam kabut dalam memilih pasangan
suka dengan hiasan rumahtangga
punya bakat seni dalam bidang muzik
kecenderungan kepada benda yang istimewa dan baik jangan terlalu moody

APRIL

sangat aktif dan dinamik
cepat bertindak buat keputusan tetapi cepat menyesal
sangat menarik dan pandai manjakan diri
punya daya mental yang sangat kuat
suka dapat perhatian
sangat diplomatik, pandai memujuk, berkawan dan pandai menyelesaikan masalah
sangat berani dan tiada perasaan takut
suka adventure, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah
emosi cepat terusik jika tidak terkawal
berkecenderungan bersifat dendam
agresif, kelam kabut untuk membuat keputusan
kuat daya ingatan
gerak hati yang sangat kuat
pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain
berpenyakit di sekitar kepala dan dada
sangat cemburu dan terlalu cemburu

MEI

keras hati dan degil
kuat semangat dan bermotivasi tinggi
pemikiran tajam
mudah marah jika tidak dikawal
pandai menarik hati orang lain dan menarik perhatian
perasaan yang sangat mendalam
cantik dari segi mental dan fizikal
tidak perlu dimotivasikan
tetap pendirian tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain
mudah dipujuk
bersikap sistematik ( otak kiri )
suka berangan
kuat daya firasat, memahami apa yang terlintas dihati orang lain
mudah diserang penyakit di bahagian telinga dan leher dan lemah sistem pernafasan
daya khayalannya tinggi
pemikiran yang tajam
pandai berdebat
fizikal yang baik
suka sastera, seni, muzik dan melancong
tidak berapa suka duduk dirumah
tidak boleh duduk diam
tidak punya ramai anak
rajin dan bersemangat tinggi
agak boros

JUN

berfikiran jauh dan berwawasan
mudah ditawan kerana sikap baik
perangai lemah lembut
mudah berubah sikap, sangat banyak idea
bersikap sensitif
otak sentiasa aktif berfikir
sukar melakukan sesuatu dengan segera, suka menanguh-nangguh
sikap pemilih kerana selalu inginkan yang terbaik dan cerewet
cepat marah dan cepat sejuk
suka bercakap dan berdebat
suka buat lawak dan bergurau
otak cerdas dan berangan-rangan
mudah dan pandai berkawan
orangnya sangat tertib
pandai mempamerkan sikap
mudah kecil hati
mudah terkena selesema
suka berkemas
cepat rasa bosan
kurang pamerkan perasaan
lambat sembuh bila terluka hati
suka barangan berjenama
mudah jadi eksekutif
kedegilan yang tidak terkawal
siapa yang memuji saya adalah musuh saya, siapa yang menegur saya adalah kawan saya

JULAI

seronok didampingi
banyak berahsia dan sukar dimengerti ( terutama lelaki )
agak pendiam kecuali diransang
ada harga dan maruah diri
tidak suka menyusahkan orang lain tetapi tidak marah jika disusahkan
mudah dipujuk dan bersikap lurus
sangat menjaga hati orang lain
sangat peramah
emosi sangat mendalam tetapi mudah terluka hati dan lambat pulih
berjiwa sentimental
kurang berdendam
mudah memaafkan tetapi sukar melupakan
tidak suka benda remeh temeh
membimbing cara fizikal dan mental
sangat peka, caring dan mengasihi serta penyayang
layanan serupa kepada semua orang
tinggi daya simpati
pemerhatian yang tajam
suka manilai orang lain dengan pemerhatian
mudah dan rajin belajar
suka muhasabah diri
suka mengenang peristiwa atau kawan lama
suka mendiamkan diri dan duduk di rumah
suka tunggu kawan tapi tak cari kawan
tak agresif kecuali terpaksa
lemah dari kesihata bahagian perut
mudah menjadi gemuk jika tak dikawal
minta disayangi
terlalu mengambil berat
rajin dalam membuat kerja

OGOS

suka berlawak
mudah tertawan kepadanya
sopan santun, caring terhadap orang lain
berani dan tidak tahu takut
agak tegas dan bersifat berkepimpinan
pandai memujuk
terlalu pemurah dan bersikap ego
nilai harga diri sangat tinggi
dahagakan pujian
semanagt juang yang luar biasa
cepat marah dan mudah mengamuk teruma cakapnya dilawan
sangat cemburu
daya permehatian tajam dan teliti
cepat berfikir dan berdikari
suka memimpin juga dipimpin
suka barangan-angan
berbakat dalam seni lukis, hiburan, dan silat
sangat sensitif tetapi tak mudah merajuk
mudah mendapat penyakit
sentiasa belajar untuk relax
kelam kabut
romantik, pengasih dan penyayang
suka mencari kawan

SEPTEMBER

sangat besopan santun dan betolak ansur
sangat cermat, teliti, dan teratur
suka menegur kesilapan orang lain dan mengkritik
pendiam tetapi pandai bercakap
sikap sangat cool, sangat baik, dan mudah simpati
sangat prihatin, terperinci, amanah, setia dan jujur
sensitif kepada sesuatu yang tidak diketahui
banyak berfikir
daya penakakulan yang baik
otak bijak dan mudah belajar
suka mencari maklumat
mengawal diri dari selalu mengkritik
pandai mendorong diri sendiri
mudah memahami orang lain ( daya firasat tinggi ) dan banyak simpan rahsia
sukakan sukan, hiburan, dan melancong
kurang menunjukkan perasaan
lama menyimpan jika terluka hati
terlalu memilih pasangan
sukakan benda yang luas
bersistematik

OKTOBER

suka sembang
suka orang sayang padanya
suka ambil jalan tengah
sangat menawan dan sopan santun
kecantikan luar dan dalam
tidak pandai berbohong dan berpura-pura
mudah rasa simpati, baik, dan pentingkan kawan
sentiasa berkawan
hati mudah terusik, tetapi meraju tak lama
cepat marah
macam pentingkan diri sendiri
tidak menolong orang jika tidak diminta
suka melihat dari perspektif sendiri
tidak suka terima pandangan orang lain
emosi mudah terusik
suka berangan-angan dan pandai bercakap
emosi yang kelam kabut
daya firasat yang sangat kuat ( terutama perempuan )
suka melancong, bidang sastera, dan seni
pengasih, penyayang, dan lemah lembut
romantik dalam percintaan
mudah terusik hati dan cemburu
ambil berat tentang orang lain
suka kegiatan luar
orang yang adil
boros dan mudah dipengaruhi persekitaran
mudah patah semangat

NOVEMBER

banyak idea dalam sesuatu perkara
perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-rubah
otak dan pemikiran yang sangat tajam
cara berfikir lain dari orang lain
berfikiran kehadapan, unik, dan bijak
banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra
penuh dengan idea-idea baru yang luar biasa
sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya
sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia
amanah, jujur, setia, dan pandai berahsia
daya firasat sangat halus dan tinggi
bagus sebagai doktor
cermat dan teliti
personaliti dinamik
tidak hargai pujian
bercita-cita tinggi
terlalu degil dan keras hati
apabila hendak akan diusahakan sehingga berjaya
sangat rajin dan berkemampuan tinggi
kekuatan semangat dan daya juang yang tinggi kepada sesuatu kehendak
pandai mendorong diri sendiri
berani, pemurah, setia, dan banyak kesabaran
mudah ambil berat terhadap orang lain
tak suka marah kecuali tergugat
pandai muhasabah diri
romantik
tidak pasti dengan imbangan kasih sayang
suka duduk di rumah
tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi

DISEMBER

sangat setia dan pemurah
bersifat patriotik
sangat aktif dalam permainan dan pergaulan
bercita-cita tinggi
suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi
seronok didampingi
pandai buat lawak dan berfikiran dengan lojik
suka bercampur dengan orang
suka dipuji, diberi perhatian, dan dibelai
sangat jujur, amanah, dan bertolak ansur
tidak pandai berpura-pura
cepat marah
sikap kurang sabar dan tergesa-gesa
perangai yang berubah-ubah
tidak ego walaupun harga diri yang sangat tinggi
benci pada kongkongan


*p/s: btul ke sifat2 ni ade kat korg & org2 disekeliling korg??!!;)*
jgn amek bulan org lain ye..eheehe

14 November 2008

geng stuDy grup!!

nak jugak masukkan pic ni dlm blog..hehehe..
kiut..tapi pehal cam klaka gile je pic utk kt..huhu..cam penari ballet laks;p cam swimmer pon ade gaks!!! sexy i~ hahahahhha..
neway,,jgn bubarkan grup ni ye utk masa2 akn dtG k!!! =)

10 November 2008

sambungan post di bawah

Kt n intan ngn muke x bsalahnye pun turunlah time mimi da nak abes present part die pasal kanun jnyah syariah tuh..
Ktrg pn gi lah amek kek kat keta banjaran ..seb bek x lupe bwk kunci keta & lighter time turun td..
kek pn di bawak naik ke ats ngn pnuh brhati2 & cover line.. xmo bg amy nmpak le kununnye..
ktrg pn pasang 5 btg lilin pink tuh..intan angkat kek n jlan plahan2 dlm 0.5 km/j..
sume org da bsedia kat tmpat duk msg2..
& sume wat bodoh seolah2 xde pape yg jd..
smpai je blakang amy ( konon2 nk tkejutkan dr blakang la),,tetibe intan ter-u-turn ngn x pasal2..
owhh,,rupe2nye,,lilin kat kek sume dah trpadam..angin kipas mmg straight je kat tmpat amy tuh.,.

ceyt..lupe nk wat research dlu..hampir kantoi..amy hampir2 pusing blakang nak tgk pe yg jd..da sume pn dah trjerit tgk intan wat u turn sbb lilin padam,,tp awe dgn pantasnye pgg kpala amy..adeyhh.. seb bek..
hehehehe.. kesian die..

tp da namenye pun kantoi,, "amy pandang je lah blakang"..
ktrg izinkan wlpn ngn keadaan lilin kat kek sume x nyala..hehehe..

amy still tkejut..
owh maknenye di sini,,bnde tuh still surprise bg die..
& ktrg pun nyanyi..lilin nyala semula..

Amy tiup..

die hepi & ktrg pun~ =)

surprise!!

hari ni ade bnde lawak yg jadi..
hehehe.. seriously~

tarikh: 9/11/2008
tempat: cafe kajai
masa : 10 pm ke atas

but,b4 tuh.. smalam besday amy..
so,, for sure lah ktrg sume (kroni study grup) memerh otak utk pk nak wat surprise pe lak dis time..lgpun da tlebih sehari.. mmg sje pn nak wat lebih 1 hari coz bf amy x de kat ukm smalam..
alang2 mlm ni de study grup islamic criminal kat kajai ag,, maka,, bleyhlah upacara p'surprise-an dijalankan..

kek!!! ohh kek!!!
pnat guwe & intan tante mncarinye di kala senja hari..
duit masing2 dah kopak..tp xpe..demi mmber trcyg..selbret ttp selebret!!

tmpat 1: seksyen 15..dpan bgnn niosh..kdai kek ade..malangnye,,time2 cmni la die nak tutup~
isk isk isk..

tempat 2: seksyen 3.. aiikk,,kedai dah xde pulak.. bankrup ke?!!~
time google td ade.plik2... (siap google cari kedai kek tau u ols~)

tempat 3: #$@^^px@#!hjkg~ nasib baik ade kdai kek bukak kat cni.. bnyk choice.. ade satu kek tuh,, mmg cantik.. tp rupenye kek pisang..unik..tp takut kang budak2 ni xmo mkan laks besday kek perisa pisang~ hehehe..
so,,ktrg plih lah kek coklat.. nyum nyum..

Hepi besday amy white witch!!!
Luv u!

9 pm.. lepas mkn kat cafe KIZ(ehem2 ya..kt dah jumpe ngn jodoh kt hari ni..sori ye..ahaks!),
so,,kt,mimi n intan pun btolak ahh gi kajai..b4 tuh singgah jap kat kkm nk fotostat nota mimi..
PFM *&^%
aiikk..mcm keta amy..
"weyh,,mmg pun!!!! bukan mcm lagi dahh!!"

pe lg,,cepat2 ktrg amek kek & sorok dlm bonet keta..huuuu slamat~
rupe2 nye amy,awe & sham pn gi kdai yg same..errmm..kebetulan yg x disengajakan..
xpelahh..biar dowg blah dlu gi kajai.. kang bocor rahsie laks dpan amy..

dah smpai kajai,, keta banjaran yg xpenah2 parking kat area bawah cafe pn parking kat situh.. slame ni ingt xleyh.. seb bek ade intan (ex-kajai)..

kul 10.15 pm,, start study ICl.. kt juz tggu signal dr intan je utk turun amek kek kat bwh..tp ingt nak tggu turn amy present part die,,bru ktrg turun.. ok...no problem..
jam dah agak2 kul 11.30 rasenye.. intan n dilla sudah x sabar2 ag nak wat surprise..

"Intan,,jom gi toilet!!! ni betul2 ni..."
"ok..intan pun mmg nak pergi.."
alang2 menyeluk pekasam,,biar sampai ke pangkal lengan...


to be continued....

09 November 2008

cuti juz around de corner

tuk tuk tuk...
henset bbnyi...
oohh ade msg msuk.. adik abah yg msg rupenye..

"dgr kate raye haji nnt family di sane nk gi bcuti kat PD..syoknye!!"

owhyeke..klu camtuh best le!! da agak lame x pegi..
ok, so kalendar cuti ku akhir thun ni dah ade isi..
ni mesti plan adik-bradik ibu.. coz dowg mmg suke gi brcuti ramai2 time cuti skolah..
hope,,dilla dapat pegi & jgn ade bnde lain yg boleh merosakkan kalendar cutiku ini..
erm,,jgn lah clash ngn perkampungan utk gi bandung tuh..
psal bandung ni plak,,mcm da tawar hati nak gi..
yelah,, klik2 rapat guwe sumenye sudah cancel last mnit..
faham problem dowg..sbb da bli tiket balik kg..
tp bosan la klu dowg xde..ermm..nak wat cmne kaan..
tgk la dlu,,jd join ke x..

ok3.. now,,
tibe2 tringin lah nak tgk wyg..
k..da abes exam nnt cam bnyk cite yg best..
"Attention tuh adam,, pliz bg list cite yg best kat kt nnt ye..update me!!hehehe"

trase nak tgk cite:


"oohh,,best ke??!!"


madagascar & antoo fighter
..
hollywood & made in malaysia pnye film..
x kesah la wutever org lain nak ckap..best or x best..
"ade aku kesah~"
x sabar nyeee nak cuti..!!!!
adik2 ku,,tggu kepulangan kakakmu ni wlpn da slalu sgt balik umah..hehehhe;p

.peace.






03 November 2008

exam fever !!!


exam fever dtg & pergi
n now fever tuh dtg kmbali..
support ibu bapa & family amat2 dihargai time2 mcm ni...
sbb neves akan dtg serang bnyk kali

nota kuliah dibace berkali2
buku2 yg jarang disentuh pn dah pnuh dgn highlight bwarna-warni..
itulah namenye inisiatif diri
nak bg aktif sikit sel-sel otak ni..

sane sini sume org sibuk duk study
tp ade gak yg xde mood utk blaja lagi
hurmm ntah apelah nak jadii..
oops,, ade yg trsentap ke bace ni??..
hehehe,,.sori sori n sori..

masa brganti masa, hari bganti hari..
dah nak tibe hari yang dinanti..
hope sume akan jawab exam ngn senang hati
bnyk2 la doa pda Illahi..
& smoge sume akan dpt keputusan seperti yang diimpi =)


best of luck,
-Dilla-