Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

21 July 2012

ramadhan datang lagi!!


alhamdulillah, bersyukur atas segala nikmat Allah, kita semua masih mampu untuk meraikan kedatangan Ramadhan kali ini.

maka, saya dengan rendah hati, ingin memohon ampun dan maaf jika ada sebarang salah dan silap..

semoga kita semua akan beroleh keberkatan dalam segala amal ibadat yang dilakukan..

akhir sekali, Selamat Berpuasa kepada muslimin dan muslimat walau di mana jua anda berada  ^_^


ikhlas,
dillaRaffe


p/s: kecik-kecik dulu, kalau time puasa mesti suka nyanyi macam ni dekat kwn2 yg bajet2 nampak mcm puasa ;- yang yang yok, bangun pagi bukak periuk!! 
hehee ;)

12 July 2012

belajar untuk menghargai

seringkali terjadi bila mana benda/keadaan/apa2 yang selama ini berada di depan mata kurang dihargai.

kt menggunakan perkataan kurang kerana bukannya kt tidak menghargai langsung benda/apa2 keadaan tersebut , tapi kt bila kt mempunyai sesuatu, dalam masa yg sama,kt juga tetap mencari kelemahan yg terdapat pd barang tersebut & mula membanding2kan dengan sesuatu yg lain..

bukannya bermaksud tidak bersyukur, tetapi itulah lumrah manusia.. 

sebagai contoh, dah punyai kereta yang elok, tetapi tetap juga mencari kelemahan pd kereta tersebut & membandingkan dengan kereta2 yang lain..
 lepas tu, bila dah beli kereta baru & dah pula menjual kereta yang lama, mulalah menyesal sebab dirasakan kereta yang lama tu lebih serasi..

manusia.. manusia..
kt pun manusia & sebab itulah kt mengalami situasi yang sama..*tapi bukan melibatkan kereta*

hurmm..
apa yg boleh kt lakukan sekarang adalah berserah pada takdir Allah & berdoa agar dipermudahkan segalanya kerana hanya dia yang Maha Mengetahui setiap sesuatu kejadian...

setiap apa yang berlaku ada hikmah sebaliknya..
mungkin ini ujian,,mungkin ini dugaan..

yang penting,kt dah sedar yang kt kena belajar untuk menghargai apa yang ada di depan mata sebelum ia hilang dari pandangan~

10 July 2012

mana x fm ?!

selalunye, kalau dalam kereta, pasang radio je mesti bukak 103.0 dulu.. X fm.. especially kalau tgh tension stuck dalam traffic jam & drive time malam.. sebab x fm x banyak iklan, lagu je memanjang.. lagu2 pun yang x mengantukkan.. yang paling penting, banyak lagu band2 indie & semuanya 100% buatan malaysia..

tapi start semalam,tiba-tiba pelik,, apahal radio x fm dah jadi radio saluran cina pulak.. rupa-rupanya, sekarang ni x fm dah 100%  secara online je.. kalau nak dgr x fm, kena online...
takpuas hati betulllll!! huhuhu.. abes tu, kalau kat ofis x leh lah nak dgr radio kat radio enset dah.. kalau dalam kereta,, xleh la nak dgr x fm dah.. apa ni!!

nasib baik baru beli cd Hujan-Sang enemy.. pagi tadi, takdelah ngantuk sgt time drive sbb layan lagu2 hujan yang mmg boleh hentak kepala!!hehe..best gila! layan beb!!

tapi x fm,, silalah kembali semula ke radio.. dah terbiasa dgr sejak dari zaman sekolah sampailah zaman dah kerja.. xbiasa lah bila xde xfreshhh!!!please~

p/s: lepas ni rindu nak dgr iklan jangan jadi macam shafikkkk-__-


ok..nak balik dahh..nak menempuhi traffic jam mcm hell selama sejam setengah sebelum sampai rumah.. lagu dendangan sang enemy akan temani daku~ Tenkiu ;)

28 June 2012

cuci gambar 4R murah !

haha.. bila tak bekerja, duit pun kuranglahkan.. jadi, kalau nak beli apa-apa buat masa ni, kt akan selalu amik langkah untuk berjimat-cermat (ye betul) ;)

entri yang sebelum ni ada cakap pasal photobook murah. sebenarnya kt menyesal gak x beli kupon photobook tu 2.. coz photobook yg pertama tu kt buat utk org, bukan utk diri sendiri..

skarang ni, gambar digital sendiri yg belum cuci ada dalam lebih kurang 200 keping..
kalau simpan lama-lama dalam laptop takut hilang.. selalunya mmg kt rajin cuci gambar pun.. lagipun, suka belek foto album berbanding tgk & tenung gambar2 dalam laptop.. tak puas tgk..

so, kt ternampak dalam GROUPON [sila klik utk direct ke link diskaun) ada diskaun cuci gambar digital 4R murah. cuci kat kedai foto zzoom.. cantiklahh tu sebab kt pun mmg selalu hantar cuci gambar kat branch foto zzoom dekat dgn rumah ni.. 

yang best nya, ada 3 pilihan utk kt beli kupon cuci gambar ni;
pilihan (1); beli kupon harga RM 29 utk cuci 100 keping
pilihan (2); beli kupon harga RM55 utk cuci 200 keping
pilihan (3); beli kupon harga RM78 utk cuci 300 keping

kt pun belilah yg pilihan ke-2 sebab gambar yg nak kt nak cuci pun anggaran dlm 200 keping.. kt beli sbb rasa mcm murahlah guna kupon ni.. selalunya kalau cuci gambar 4R dalam 200 keping, harga lebih kurang RM 80++ camtuh.. 

& yg lagi bestnya, oleh sebab kt subscribe dgn newsletter dr Groupon (dia slalu hantar email promosi etc), kt ada dapat RM 20 Groupon voucher (FOR FREE, tanpa purchase apa-apa).. apa lagi, time ni lah nak redeem.. lagipun, voucher RM 20 ni sampai 29 jun ni je.. kang melepas pulak!

jadi total yg kt perlu bayar lepas redeem voucher hanya RM 35 je utk kupon cuci gmbar 200 keping... JIMAT BEB!!! hehee.. sukanyerrr!!

bestlah guna kupon ni..lepas ni kalau nak beli apa-apa, tgk kat groupon or dealmates or etc dulu ..manalah tau boleh dapat diskaun gila2 lagi!!

esok nak gi foto zzoom & cuci gambar & xyah bayar (sbb dah bayar guna kupon) hehe..

kalau terasa nak beli kupon cuci gambar 4R murah ni, sila2 lah klik link ini [klik sini utk terus ke laman groupon berkaitan]

cepat2,, ada lagi tempoh 23 jam je lagi sebelum tawaran kupon ni ditutup!!

26 June 2012

Fireworks !

sabtu lepas gi tgk michael learns to rock (MLTR) live kat setia city mall.. dapat tiket free.. x kesahlah free standing pun, janji dapat tgk..hehehe.. diorg perform 25 lagu ok!! superb!
 x banyak gambar dapat amik sbb berdiri agak jauh..*kalau ada lens camera yang boleh zoom banyak,,mesti beshh..huhu..*
MLTR live ok! *walaupun jauh, tapi lambaianku ttp MLTR nampak* hehe -sila abaikan tandas bergerak yg enterprem dalam gambar ni-
gambar dalam air~
 tapi, kt tertarik untuk amik gambar bunga api masa malam tuh..
bunga api atas kepala je,, tuh sebab sempat tangkap.
silalah jamu mata dengan gambar2 bunga api yang sempat kt tangkap :)  

bunga api 1

bunga api 2

bunga api 3

bunga api 4

bunga api 5

bunga api 6

bunga api 7




 ⓛⓞⓥⓔ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

21 July 2012

ramadhan datang lagi!!


alhamdulillah, bersyukur atas segala nikmat Allah, kita semua masih mampu untuk meraikan kedatangan Ramadhan kali ini.

maka, saya dengan rendah hati, ingin memohon ampun dan maaf jika ada sebarang salah dan silap..

semoga kita semua akan beroleh keberkatan dalam segala amal ibadat yang dilakukan..

akhir sekali, Selamat Berpuasa kepada muslimin dan muslimat walau di mana jua anda berada  ^_^


ikhlas,
dillaRaffe


p/s: kecik-kecik dulu, kalau time puasa mesti suka nyanyi macam ni dekat kwn2 yg bajet2 nampak mcm puasa ;- yang yang yok, bangun pagi bukak periuk!! 
hehee ;)

12 July 2012

belajar untuk menghargai

seringkali terjadi bila mana benda/keadaan/apa2 yang selama ini berada di depan mata kurang dihargai.

kt menggunakan perkataan kurang kerana bukannya kt tidak menghargai langsung benda/apa2 keadaan tersebut , tapi kt bila kt mempunyai sesuatu, dalam masa yg sama,kt juga tetap mencari kelemahan yg terdapat pd barang tersebut & mula membanding2kan dengan sesuatu yg lain..

bukannya bermaksud tidak bersyukur, tetapi itulah lumrah manusia.. 

sebagai contoh, dah punyai kereta yang elok, tetapi tetap juga mencari kelemahan pd kereta tersebut & membandingkan dengan kereta2 yang lain..
 lepas tu, bila dah beli kereta baru & dah pula menjual kereta yang lama, mulalah menyesal sebab dirasakan kereta yang lama tu lebih serasi..

manusia.. manusia..
kt pun manusia & sebab itulah kt mengalami situasi yang sama..*tapi bukan melibatkan kereta*

hurmm..
apa yg boleh kt lakukan sekarang adalah berserah pada takdir Allah & berdoa agar dipermudahkan segalanya kerana hanya dia yang Maha Mengetahui setiap sesuatu kejadian...

setiap apa yang berlaku ada hikmah sebaliknya..
mungkin ini ujian,,mungkin ini dugaan..

yang penting,kt dah sedar yang kt kena belajar untuk menghargai apa yang ada di depan mata sebelum ia hilang dari pandangan~

10 July 2012

mana x fm ?!

selalunye, kalau dalam kereta, pasang radio je mesti bukak 103.0 dulu.. X fm.. especially kalau tgh tension stuck dalam traffic jam & drive time malam.. sebab x fm x banyak iklan, lagu je memanjang.. lagu2 pun yang x mengantukkan.. yang paling penting, banyak lagu band2 indie & semuanya 100% buatan malaysia..

tapi start semalam,tiba-tiba pelik,, apahal radio x fm dah jadi radio saluran cina pulak.. rupa-rupanya, sekarang ni x fm dah 100%  secara online je.. kalau nak dgr x fm, kena online...
takpuas hati betulllll!! huhuhu.. abes tu, kalau kat ofis x leh lah nak dgr radio kat radio enset dah.. kalau dalam kereta,, xleh la nak dgr x fm dah.. apa ni!!

nasib baik baru beli cd Hujan-Sang enemy.. pagi tadi, takdelah ngantuk sgt time drive sbb layan lagu2 hujan yang mmg boleh hentak kepala!!hehe..best gila! layan beb!!

tapi x fm,, silalah kembali semula ke radio.. dah terbiasa dgr sejak dari zaman sekolah sampailah zaman dah kerja.. xbiasa lah bila xde xfreshhh!!!please~

p/s: lepas ni rindu nak dgr iklan jangan jadi macam shafikkkk-__-


ok..nak balik dahh..nak menempuhi traffic jam mcm hell selama sejam setengah sebelum sampai rumah.. lagu dendangan sang enemy akan temani daku~ Tenkiu ;)

28 June 2012

cuci gambar 4R murah !

haha.. bila tak bekerja, duit pun kuranglahkan.. jadi, kalau nak beli apa-apa buat masa ni, kt akan selalu amik langkah untuk berjimat-cermat (ye betul) ;)

entri yang sebelum ni ada cakap pasal photobook murah. sebenarnya kt menyesal gak x beli kupon photobook tu 2.. coz photobook yg pertama tu kt buat utk org, bukan utk diri sendiri..

skarang ni, gambar digital sendiri yg belum cuci ada dalam lebih kurang 200 keping..
kalau simpan lama-lama dalam laptop takut hilang.. selalunya mmg kt rajin cuci gambar pun.. lagipun, suka belek foto album berbanding tgk & tenung gambar2 dalam laptop.. tak puas tgk..

so, kt ternampak dalam GROUPON [sila klik utk direct ke link diskaun) ada diskaun cuci gambar digital 4R murah. cuci kat kedai foto zzoom.. cantiklahh tu sebab kt pun mmg selalu hantar cuci gambar kat branch foto zzoom dekat dgn rumah ni.. 

yang best nya, ada 3 pilihan utk kt beli kupon cuci gambar ni;
pilihan (1); beli kupon harga RM 29 utk cuci 100 keping
pilihan (2); beli kupon harga RM55 utk cuci 200 keping
pilihan (3); beli kupon harga RM78 utk cuci 300 keping

kt pun belilah yg pilihan ke-2 sebab gambar yg nak kt nak cuci pun anggaran dlm 200 keping.. kt beli sbb rasa mcm murahlah guna kupon ni.. selalunya kalau cuci gambar 4R dalam 200 keping, harga lebih kurang RM 80++ camtuh.. 

& yg lagi bestnya, oleh sebab kt subscribe dgn newsletter dr Groupon (dia slalu hantar email promosi etc), kt ada dapat RM 20 Groupon voucher (FOR FREE, tanpa purchase apa-apa).. apa lagi, time ni lah nak redeem.. lagipun, voucher RM 20 ni sampai 29 jun ni je.. kang melepas pulak!

jadi total yg kt perlu bayar lepas redeem voucher hanya RM 35 je utk kupon cuci gmbar 200 keping... JIMAT BEB!!! hehee.. sukanyerrr!!

bestlah guna kupon ni..lepas ni kalau nak beli apa-apa, tgk kat groupon or dealmates or etc dulu ..manalah tau boleh dapat diskaun gila2 lagi!!

esok nak gi foto zzoom & cuci gambar & xyah bayar (sbb dah bayar guna kupon) hehe..

kalau terasa nak beli kupon cuci gambar 4R murah ni, sila2 lah klik link ini [klik sini utk terus ke laman groupon berkaitan]

cepat2,, ada lagi tempoh 23 jam je lagi sebelum tawaran kupon ni ditutup!!

26 June 2012

Fireworks !

sabtu lepas gi tgk michael learns to rock (MLTR) live kat setia city mall.. dapat tiket free.. x kesahlah free standing pun, janji dapat tgk..hehehe.. diorg perform 25 lagu ok!! superb!
 x banyak gambar dapat amik sbb berdiri agak jauh..*kalau ada lens camera yang boleh zoom banyak,,mesti beshh..huhu..*
MLTR live ok! *walaupun jauh, tapi lambaianku ttp MLTR nampak* hehe -sila abaikan tandas bergerak yg enterprem dalam gambar ni-
gambar dalam air~
 tapi, kt tertarik untuk amik gambar bunga api masa malam tuh..
bunga api atas kepala je,, tuh sebab sempat tangkap.
silalah jamu mata dengan gambar2 bunga api yang sempat kt tangkap :)  

bunga api 1

bunga api 2

bunga api 3

bunga api 4

bunga api 5

bunga api 6

bunga api 7




 ⓛⓞⓥⓔ