Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

17 February 2011

hiatus

bukannya sebab malas nak update tapi tak sempat nak update.. maka, segala post dalam blog ni terpaksa dihentikan buat sementara waktu sampai 3 atau 4 hari lagi.. nanti, akan ku update segala story mori yang tertinggal..huhu.. orait~

26 January 2011

merepek kerepek

okeyh.. barisan ayat/kata-kata di bawah ni,kt tak tau nak kategorikan sebagai apa...
ayat2 yg terhasil ni muncul tiba-tiba & mencurah2 ke ladang gandum dalam otak  masa tengah tunggu member wat urusan kat bank tadi..  

suka hati korg semua lah nak interpret maksud kata2 di bawah ni.. 
ini bukan lah ayat jiwang, cuma ayat mengisi masa lapang.. haha..  
kalau sudi baca, silalah baca.. kalau tak suka, abaikanlah sahaja.. okay! hehe.. 
 
egois menutup mata 
hati meronta-ronta
tangis melanda jiwa 
kaku berkata apa...

ku hanyut dibuai lamunan,
 
ku sedar di bawah khayalan, 
ku derita mengejar angan-angan,
lalu tersungkur memendam perasaan..



-sekian, ayat merepek untuk hari ni..hehe-






 

 













ku percaya memang ada cinta ;)

nak cite ni, kan entri before ni pasal lawatan gi jabatan forensik kan, ni xde kaitan dengan lawatan tuh.. cuma masa otw gi ke jabatan forensik tu, kt sempat habiskan baca novel "Ku Percaya Ada Cinta".. hehehe *sempat tau*

rekod baru yg dicatatkan>> kt dapat habiskan baca novel ni dalam masa 1 hari 1 mlm je:) huiiyooo.. macam tak percaya je sekarang ni dah minat membaca novel la pulak... *ni semua pengaruh rakan sebaya* hehehe..

serba sedikit pasal novel "Ku Percaya Ada Cinta" :
  • publisher: Kaki Novel
  • pengarang: Rudi Hirdy
  • tagline: Kadangkala..kebetulan itu satu titik permulaan yang indah *omg, kt mmg suka baca ayat ni* ;)

cerita dalam novel ni banyak sangat yang unexpected.. & watak pun banyak...
x sedih sgt pon.. sebab cuma sekali je kt ter menitiskan air mata *cewaaah* 

best jugak lah cerita ni.. pasal perempuan yg x reti berfesyen, pastuh dah lah baran pulak tuh sampai orang gelar dia ahli sihir.. selalu orang hina dia sebab penampilan x menarik.. tapi, bila dah berubah jadi cun melecun, ramai pulak duk terkejar2 kan dia.. *itulah manusia*

nak tau lebih lagi.try check blog Rudi Hirdy (klik sini)







25 January 2011

lawatan ke Jabatan Forensik :)

hari ni, ktrg (budak2 tahun akhir fakulti undang2 ukm) berasa amat excited skali sebab dapat pergi kat Jabatan Forensik HUKM :) apa yg membuatkan ktrg rasa excited sangat nak pergi sebab ktrg berkemungkinan dapat tgk mayat yang dibedah siasat a.k.a post mortem..

gerak dari ukm bangi dalam pukul 8.30am camtuh, & hari ni ada 2 trip.. tp kt pegi ikut yg trip pagi.. dari ukm bangi ke hukm sekejap je.. jalan pun takde lah jem sangat.. sampai2 je kat hospital, ktrg terus turun gi kat tempat forensik ni lah.. bila nampak je signboard "bilik bedah mayat", semua pun dah macam tak sabar2 lagi..

tapi, ktrg x boleh lah terus je nak pergi tgk mayat..mestilah ada lecture & penerangan dulu.. Prof Dr Shahrom (HUKM) yg bg lecture kat ktrg.. mostly die cakap berkenaan Forensic Pathology-jenis2,bidang,tugas,qualifications etc.. ada jugak diterangkan pasal kes2 semasa.. menarik jugak lah lagi2 bila die tunjuk gambar2 mayat .. huiiishh.. ngeri pun ade wooo~
sape yg rase seriau tengok darah, mmg boleh loya tekak tengok gambar2 tengorak yg dah rentung, badan yg dah bercerai-berai, kaki tangan putus etc.. huhu.. sorry lah yer, kat dalam tempat ni tak boleh nak amik gambar sangat.. sebab hormat keluarga si mati katanya.. paham2..

yes, nasib ktrg baik hari ni, ada mayat untuk dibedah siasat..tapi masa ktrg gi tgk, mayat tuh dah kena bedah pun.. cuma dapat lah ktrg tgk organ2 dalaman dia & doktor pun terangkan la punca kematian mayat tuh (yg dapat dikenal pasti lepas buat post mortem).. ada jugak lah antara ktrg yg dah pitam & loya2 bila tengok mayat ni.. 

almaklumlah, tgk otak fresh yg still berdarah2 lagi.. ohh, sungguh meloyakan.. tapi bila difikir2 balik, best jugak kalau dapat bekerja ngan team forensik.. mencabar gitu!! 
apa2 pun, ni memang salah satu pengalaman yg tak dapat dilupakan *okeyh, penutup macam ayat karangan sekolah ye;)*


p/s: fyi, ni lawatan akademik..untuk subjek Evidence a.k.a Undang2 Keterangan ;)



"nanti jadi lawyer mesti kena empathize, bukan sympathized & jgn pulak victimised"
Prof.Dr.Shahrom,2011

21 January 2011

semalam di shah alam

Semalam, 20 January 2011, cuti public holiday sempena Thaipusam.. waktu cuti, takkan nak duduk diam dekat rumah je kan.. mesti lah ada plan keluar jugak ;) 

tak keluar meronggeng pun, cuma keluar untuk jumpa member2 lama aka geng masa zaman kat uitm shah alam dulu.. kt & amy dah plan lama untuk jumpe ngan dorg yg dah dkat berkurun lama x jumpe ni.. nasib baik ati & akma kebetulan free & takde apa2 hal cuti thaipusam ni.. dapatlah ktrg berjumpe..yeayyy!! 

ktrg gi jalan2 kat shah alam je walaupun kt ni dah selalu sgt gi shah alam ..tapi tak kesah sebab keluar ngan member2 nye pasal ;) lagipun, ktrg nak mengimbas balik kenangan lama, jadi sure lah pilih tempat yg ada sentimental value kat ktrg kan.. hehe.. pukul 9 pagi dah bertolak keluar.. yelah, nak gerak dari bangi kan.. kang gerak lambat tak sempat pulak nak jalan lama-lama..
 
Destinasi pertama: restoran ameer ali kat bangi.. singgah makan mapley dulu sebab tak breakfast lagi.. kena ada energy nak berjalan2 ni ..hehe

Destinasi kedua: dah sampai shah alam.. parking dekat area tasik shah alam  (senang nak gi tengok kura-kura) ingatkan nak main dayung2 sampan, tapi macam panas la pulak tengah2 hari ni kan.. tunggu petang sikit lah..

Destinasi ketiga: hotel quality (depan plaza alam sentral).. bukannya nak check in pun, ktrg gi tingkat 24.. ehem3.. nak testing2 suara.. apa lagi karaoke lah.. tapi, masa ktrg sampai, tempat tuh tak bukak lagi..kena tunggu lagi sejam coz pukul 1 pm baru bukak.. okeh takpe, ktrg gi jalan2 dulu..

Destinasi keempat: plaza alam sentral lah jawabnya.. ingatkan nak jalan2 je sambil tunggu pukul 1pm.. tapi, terSHOPPING la pulak!! Hehehe.. the store ada clearance stock lahhh!! Mana boleh tahan.. tapi beli sikit2 je.. hehehe.. dalam RM50 jugak lah habis.. hehehehe.. *baru sikit*

Destinasi kelima: gi melalak kat Hotel Quality lah.. !! amik 2 jam je.. sorang RM10++ hari ni public holiday, mahal sikit.. tak kesah lah, asalkan boleh melalak beramai2 sepuas2nya ;)

Destinasi keenam: dah habis menyumbangkan suara, ktrg gi PKNS shah alam pulak.. singgah gi solat, makan kat KFC & window shopping ;)

Destinasi ketujuh: berjalan-jalan kat Taman Tasik shah alam.. ingatkan nak main kayak or mendayung2 sampan sambil menyanyi lagu omputih; “row row row your boat, blab la bla bla bla…”, tapi ramai pulak yg tgh tunggu turn nak naik.. hurmm, kalau tgk matahari, macam dah nak dekat senja.. so, ktrg pun amik keputusan jalan2 kat tepi tasik je & posing2 amik gambar *syok jugaak!* ;)

Last skali, ktrg pun balik semula ke bangi..


Oh, semalam mmg hari yg sgt2 menggembirakan ;)


16 January 2011

selamat pengantin baru

kt baru balek dari kenduri kahwin ex schoolmate masa kat taiping dulu..
ibu n abah pun ikut sekali :) 
kenduri kat Dewan Komuniti Pantai Hillpark..
tema kaler merah + putih.. menarik :)
owh lupe pulak nak bagitau; 
nama pengantin Noraini a.k.a Intan (my fren) & pasangannye Zamir..
baju pengantin kaler merah & pengantin nampak sgt berseri2 ye!! 
Cantik:)

hepi nye tengok member2 dah kahwin..:) 
bulan 2 ni pun ada member yg nak bertunang pulak *my bff sejak darjah 1 ok :)*
& jemputan member nak kahwin untuk bulan 5 & awal bulan 6 pun dah ada..
waahh.. ramai betul ye yang dah nak menamatkan zaman bujang masing2..

btw, tahniah lg skali to intan & semoga berkekalan hendaknya :) Amin~

p/s: sentiasa mendoakan kebahagiaan kawan2 :)

ada beberapa  pic untuk tatapan.. 
*harap maaf..kualiti gambar x berape memuaskan coz amik gune hp*


kad kahwin :)
sebelum pengantin masuk dewan~


SELAMAT PENGANTIN BARU :))




 









saayaaang IBU :)

okie..ni jawapan kepada soalan2 dalam entri post yg sebelum ni

sebab apa x wish ibu masa besday die?
dis is because kt dah plan nak wat surprise.. 
14 Januari 2011, kt drive balik rumah dgn bawak kek sekali :) hehe.. 
abah ngan adik2 kt je yg tau... Luckily, ibu suka kek ni :) 
1st time tau tempah cupcakes untuk besday..hehe..
kiut-miut pulak tengok kek ni sampaikan adik kt cakap, "ni plasticine ke?''
hehehe..
thanks to Ara my junior yg pandai betul buat cupcakes ni.. sape2 nak tempah, silalah visit facebook Lildaisy Cuppycakes II

nak tengok gambar2 cupcakes besday untuk ibu (yg skarang dah selamat bersemadi dalam perut ktrg) ??
hehe..  *kt pilih tema GARDENING..sebab tu antara hobi ibu..* 
hehee..

okey, silalah nikmati gambar2 ni ye :)
nyummie~


lebah ini sangat comel sampaikan x sampai hati nak makan :))

happy besday IBU..we luv u soooo muuuccchhhhhh *LOVE*

Abah kata Abah makan cangkul.. hebat2..hehe:))



ada 12 biji semuanya :)














14 January 2011

sayang ibu :)

13 Januari 2011

Wah, ni merupakan post yang pertama untuk tahun 2011 *tiup wisel sikit*.. hehe.. sorry le.. material nak masuk dalam blog ade je tapi ade je halangan bile nak taip dalam blog *antaranya twitter & facebook*  hehehe ..


Hari ini (13 Januari 2011) merupakan hari jadi IBU ku yang tercinta *love*.. 
tetapi kt saja je malas nak wish.. buat-buat macam terlupa & tak ingat langsung.. kol die pun tak hari ni.. dah la ank dia ni duk nun jauh di Bangi, wish dia pun tak,email pun tak, mesej kat fon die pun tak jugak.. dalam hati terasa bersalah gila dah ni, tapi kena tahan nafsu nak wish ni.. agaknye sebab tak biasa dengan keadaan macam ni kot.. nak kata kejam pun boleh jugak lah.. mesti ibu kecik hati kan anak sulung die ni tak wish atau kol langsung untuk ucap selamat hari lahir/ulangtahun kat dia.. haaaiiissshhh..

Tapi tanggungjawab sebagai kakak untuk ingatkan adik-adik spy jgn lupa wish besday ibu tetap dilaksanakan dgn sebaik mungkin *cewaaaahh* :) 
& yang penting Abah dah tau kenapa kt buat semua ni ..


Kenapa kt tak wish?..

Kenapa kt buat ibu tertunggu-tunggu macam ni?..
Kenapa kt jadi anak yg saja buat2 tak ingat hari jadi ibunya ni??..
jahat ke kt ni??..
tanggang kah aku ?? *tibe2* ;p >>xde kaitan!

Hehehe.. nak tau jawapannya..

Tungguuuuuuuu~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

17 February 2011

hiatus

bukannya sebab malas nak update tapi tak sempat nak update.. maka, segala post dalam blog ni terpaksa dihentikan buat sementara waktu sampai 3 atau 4 hari lagi.. nanti, akan ku update segala story mori yang tertinggal..huhu.. orait~

26 January 2011

merepek kerepek

okeyh.. barisan ayat/kata-kata di bawah ni,kt tak tau nak kategorikan sebagai apa...
ayat2 yg terhasil ni muncul tiba-tiba & mencurah2 ke ladang gandum dalam otak  masa tengah tunggu member wat urusan kat bank tadi..  

suka hati korg semua lah nak interpret maksud kata2 di bawah ni.. 
ini bukan lah ayat jiwang, cuma ayat mengisi masa lapang.. haha..  
kalau sudi baca, silalah baca.. kalau tak suka, abaikanlah sahaja.. okay! hehe.. 
 
egois menutup mata 
hati meronta-ronta
tangis melanda jiwa 
kaku berkata apa...

ku hanyut dibuai lamunan,
 
ku sedar di bawah khayalan, 
ku derita mengejar angan-angan,
lalu tersungkur memendam perasaan..



-sekian, ayat merepek untuk hari ni..hehe-






 

 













ku percaya memang ada cinta ;)

nak cite ni, kan entri before ni pasal lawatan gi jabatan forensik kan, ni xde kaitan dengan lawatan tuh.. cuma masa otw gi ke jabatan forensik tu, kt sempat habiskan baca novel "Ku Percaya Ada Cinta".. hehehe *sempat tau*

rekod baru yg dicatatkan>> kt dapat habiskan baca novel ni dalam masa 1 hari 1 mlm je:) huiiyooo.. macam tak percaya je sekarang ni dah minat membaca novel la pulak... *ni semua pengaruh rakan sebaya* hehehe..

serba sedikit pasal novel "Ku Percaya Ada Cinta" :
  • publisher: Kaki Novel
  • pengarang: Rudi Hirdy
  • tagline: Kadangkala..kebetulan itu satu titik permulaan yang indah *omg, kt mmg suka baca ayat ni* ;)

cerita dalam novel ni banyak sangat yang unexpected.. & watak pun banyak...
x sedih sgt pon.. sebab cuma sekali je kt ter menitiskan air mata *cewaaah* 

best jugak lah cerita ni.. pasal perempuan yg x reti berfesyen, pastuh dah lah baran pulak tuh sampai orang gelar dia ahli sihir.. selalu orang hina dia sebab penampilan x menarik.. tapi, bila dah berubah jadi cun melecun, ramai pulak duk terkejar2 kan dia.. *itulah manusia*

nak tau lebih lagi.try check blog Rudi Hirdy (klik sini)







25 January 2011

lawatan ke Jabatan Forensik :)

hari ni, ktrg (budak2 tahun akhir fakulti undang2 ukm) berasa amat excited skali sebab dapat pergi kat Jabatan Forensik HUKM :) apa yg membuatkan ktrg rasa excited sangat nak pergi sebab ktrg berkemungkinan dapat tgk mayat yang dibedah siasat a.k.a post mortem..

gerak dari ukm bangi dalam pukul 8.30am camtuh, & hari ni ada 2 trip.. tp kt pegi ikut yg trip pagi.. dari ukm bangi ke hukm sekejap je.. jalan pun takde lah jem sangat.. sampai2 je kat hospital, ktrg terus turun gi kat tempat forensik ni lah.. bila nampak je signboard "bilik bedah mayat", semua pun dah macam tak sabar2 lagi..

tapi, ktrg x boleh lah terus je nak pergi tgk mayat..mestilah ada lecture & penerangan dulu.. Prof Dr Shahrom (HUKM) yg bg lecture kat ktrg.. mostly die cakap berkenaan Forensic Pathology-jenis2,bidang,tugas,qualifications etc.. ada jugak diterangkan pasal kes2 semasa.. menarik jugak lah lagi2 bila die tunjuk gambar2 mayat .. huiiishh.. ngeri pun ade wooo~
sape yg rase seriau tengok darah, mmg boleh loya tekak tengok gambar2 tengorak yg dah rentung, badan yg dah bercerai-berai, kaki tangan putus etc.. huhu.. sorry lah yer, kat dalam tempat ni tak boleh nak amik gambar sangat.. sebab hormat keluarga si mati katanya.. paham2..

yes, nasib ktrg baik hari ni, ada mayat untuk dibedah siasat..tapi masa ktrg gi tgk, mayat tuh dah kena bedah pun.. cuma dapat lah ktrg tgk organ2 dalaman dia & doktor pun terangkan la punca kematian mayat tuh (yg dapat dikenal pasti lepas buat post mortem).. ada jugak lah antara ktrg yg dah pitam & loya2 bila tengok mayat ni.. 

almaklumlah, tgk otak fresh yg still berdarah2 lagi.. ohh, sungguh meloyakan.. tapi bila difikir2 balik, best jugak kalau dapat bekerja ngan team forensik.. mencabar gitu!! 
apa2 pun, ni memang salah satu pengalaman yg tak dapat dilupakan *okeyh, penutup macam ayat karangan sekolah ye;)*


p/s: fyi, ni lawatan akademik..untuk subjek Evidence a.k.a Undang2 Keterangan ;)



"nanti jadi lawyer mesti kena empathize, bukan sympathized & jgn pulak victimised"
Prof.Dr.Shahrom,2011

21 January 2011

semalam di shah alam

Semalam, 20 January 2011, cuti public holiday sempena Thaipusam.. waktu cuti, takkan nak duduk diam dekat rumah je kan.. mesti lah ada plan keluar jugak ;) 

tak keluar meronggeng pun, cuma keluar untuk jumpa member2 lama aka geng masa zaman kat uitm shah alam dulu.. kt & amy dah plan lama untuk jumpe ngan dorg yg dah dkat berkurun lama x jumpe ni.. nasib baik ati & akma kebetulan free & takde apa2 hal cuti thaipusam ni.. dapatlah ktrg berjumpe..yeayyy!! 

ktrg gi jalan2 kat shah alam je walaupun kt ni dah selalu sgt gi shah alam ..tapi tak kesah sebab keluar ngan member2 nye pasal ;) lagipun, ktrg nak mengimbas balik kenangan lama, jadi sure lah pilih tempat yg ada sentimental value kat ktrg kan.. hehe.. pukul 9 pagi dah bertolak keluar.. yelah, nak gerak dari bangi kan.. kang gerak lambat tak sempat pulak nak jalan lama-lama..
 
Destinasi pertama: restoran ameer ali kat bangi.. singgah makan mapley dulu sebab tak breakfast lagi.. kena ada energy nak berjalan2 ni ..hehe

Destinasi kedua: dah sampai shah alam.. parking dekat area tasik shah alam  (senang nak gi tengok kura-kura) ingatkan nak main dayung2 sampan, tapi macam panas la pulak tengah2 hari ni kan.. tunggu petang sikit lah..

Destinasi ketiga: hotel quality (depan plaza alam sentral).. bukannya nak check in pun, ktrg gi tingkat 24.. ehem3.. nak testing2 suara.. apa lagi karaoke lah.. tapi, masa ktrg sampai, tempat tuh tak bukak lagi..kena tunggu lagi sejam coz pukul 1 pm baru bukak.. okeh takpe, ktrg gi jalan2 dulu..

Destinasi keempat: plaza alam sentral lah jawabnya.. ingatkan nak jalan2 je sambil tunggu pukul 1pm.. tapi, terSHOPPING la pulak!! Hehehe.. the store ada clearance stock lahhh!! Mana boleh tahan.. tapi beli sikit2 je.. hehehe.. dalam RM50 jugak lah habis.. hehehehe.. *baru sikit*

Destinasi kelima: gi melalak kat Hotel Quality lah.. !! amik 2 jam je.. sorang RM10++ hari ni public holiday, mahal sikit.. tak kesah lah, asalkan boleh melalak beramai2 sepuas2nya ;)

Destinasi keenam: dah habis menyumbangkan suara, ktrg gi PKNS shah alam pulak.. singgah gi solat, makan kat KFC & window shopping ;)

Destinasi ketujuh: berjalan-jalan kat Taman Tasik shah alam.. ingatkan nak main kayak or mendayung2 sampan sambil menyanyi lagu omputih; “row row row your boat, blab la bla bla bla…”, tapi ramai pulak yg tgh tunggu turn nak naik.. hurmm, kalau tgk matahari, macam dah nak dekat senja.. so, ktrg pun amik keputusan jalan2 kat tepi tasik je & posing2 amik gambar *syok jugaak!* ;)

Last skali, ktrg pun balik semula ke bangi..


Oh, semalam mmg hari yg sgt2 menggembirakan ;)


16 January 2011

selamat pengantin baru

kt baru balek dari kenduri kahwin ex schoolmate masa kat taiping dulu..
ibu n abah pun ikut sekali :) 
kenduri kat Dewan Komuniti Pantai Hillpark..
tema kaler merah + putih.. menarik :)
owh lupe pulak nak bagitau; 
nama pengantin Noraini a.k.a Intan (my fren) & pasangannye Zamir..
baju pengantin kaler merah & pengantin nampak sgt berseri2 ye!! 
Cantik:)

hepi nye tengok member2 dah kahwin..:) 
bulan 2 ni pun ada member yg nak bertunang pulak *my bff sejak darjah 1 ok :)*
& jemputan member nak kahwin untuk bulan 5 & awal bulan 6 pun dah ada..
waahh.. ramai betul ye yang dah nak menamatkan zaman bujang masing2..

btw, tahniah lg skali to intan & semoga berkekalan hendaknya :) Amin~

p/s: sentiasa mendoakan kebahagiaan kawan2 :)

ada beberapa  pic untuk tatapan.. 
*harap maaf..kualiti gambar x berape memuaskan coz amik gune hp*


kad kahwin :)
sebelum pengantin masuk dewan~


SELAMAT PENGANTIN BARU :))




 









saayaaang IBU :)

okie..ni jawapan kepada soalan2 dalam entri post yg sebelum ni

sebab apa x wish ibu masa besday die?
dis is because kt dah plan nak wat surprise.. 
14 Januari 2011, kt drive balik rumah dgn bawak kek sekali :) hehe.. 
abah ngan adik2 kt je yg tau... Luckily, ibu suka kek ni :) 
1st time tau tempah cupcakes untuk besday..hehe..
kiut-miut pulak tengok kek ni sampaikan adik kt cakap, "ni plasticine ke?''
hehehe..
thanks to Ara my junior yg pandai betul buat cupcakes ni.. sape2 nak tempah, silalah visit facebook Lildaisy Cuppycakes II

nak tengok gambar2 cupcakes besday untuk ibu (yg skarang dah selamat bersemadi dalam perut ktrg) ??
hehe..  *kt pilih tema GARDENING..sebab tu antara hobi ibu..* 
hehee..

okey, silalah nikmati gambar2 ni ye :)
nyummie~


lebah ini sangat comel sampaikan x sampai hati nak makan :))

happy besday IBU..we luv u soooo muuuccchhhhhh *LOVE*

Abah kata Abah makan cangkul.. hebat2..hehe:))



ada 12 biji semuanya :)














14 January 2011

sayang ibu :)

13 Januari 2011

Wah, ni merupakan post yang pertama untuk tahun 2011 *tiup wisel sikit*.. hehe.. sorry le.. material nak masuk dalam blog ade je tapi ade je halangan bile nak taip dalam blog *antaranya twitter & facebook*  hehehe ..


Hari ini (13 Januari 2011) merupakan hari jadi IBU ku yang tercinta *love*.. 
tetapi kt saja je malas nak wish.. buat-buat macam terlupa & tak ingat langsung.. kol die pun tak hari ni.. dah la ank dia ni duk nun jauh di Bangi, wish dia pun tak,email pun tak, mesej kat fon die pun tak jugak.. dalam hati terasa bersalah gila dah ni, tapi kena tahan nafsu nak wish ni.. agaknye sebab tak biasa dengan keadaan macam ni kot.. nak kata kejam pun boleh jugak lah.. mesti ibu kecik hati kan anak sulung die ni tak wish atau kol langsung untuk ucap selamat hari lahir/ulangtahun kat dia.. haaaiiissshhh..

Tapi tanggungjawab sebagai kakak untuk ingatkan adik-adik spy jgn lupa wish besday ibu tetap dilaksanakan dgn sebaik mungkin *cewaaaahh* :) 
& yang penting Abah dah tau kenapa kt buat semua ni ..


Kenapa kt tak wish?..

Kenapa kt buat ibu tertunggu-tunggu macam ni?..
Kenapa kt jadi anak yg saja buat2 tak ingat hari jadi ibunya ni??..
jahat ke kt ni??..
tanggang kah aku ?? *tibe2* ;p >>xde kaitan!

Hehehe.. nak tau jawapannya..

Tungguuuuuuuu~