Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

21 July 2012

ramadhan datang lagi!!


alhamdulillah, bersyukur atas segala nikmat Allah, kita semua masih mampu untuk meraikan kedatangan Ramadhan kali ini.

maka, saya dengan rendah hati, ingin memohon ampun dan maaf jika ada sebarang salah dan silap..

semoga kita semua akan beroleh keberkatan dalam segala amal ibadat yang dilakukan..

akhir sekali, Selamat Berpuasa kepada muslimin dan muslimat walau di mana jua anda berada  ^_^


ikhlas,
dillaRaffe


p/s: kecik-kecik dulu, kalau time puasa mesti suka nyanyi macam ni dekat kwn2 yg bajet2 nampak mcm puasa ;- yang yang yok, bangun pagi bukak periuk!! 
hehee ;)

12 July 2012

belajar untuk menghargai

seringkali terjadi bila mana benda/keadaan/apa2 yang selama ini berada di depan mata kurang dihargai.

kt menggunakan perkataan kurang kerana bukannya kt tidak menghargai langsung benda/apa2 keadaan tersebut , tapi kt bila kt mempunyai sesuatu, dalam masa yg sama,kt juga tetap mencari kelemahan yg terdapat pd barang tersebut & mula membanding2kan dengan sesuatu yg lain..

bukannya bermaksud tidak bersyukur, tetapi itulah lumrah manusia.. 

sebagai contoh, dah punyai kereta yang elok, tetapi tetap juga mencari kelemahan pd kereta tersebut & membandingkan dengan kereta2 yang lain..
 lepas tu, bila dah beli kereta baru & dah pula menjual kereta yang lama, mulalah menyesal sebab dirasakan kereta yang lama tu lebih serasi..

manusia.. manusia..
kt pun manusia & sebab itulah kt mengalami situasi yang sama..*tapi bukan melibatkan kereta*

hurmm..
apa yg boleh kt lakukan sekarang adalah berserah pada takdir Allah & berdoa agar dipermudahkan segalanya kerana hanya dia yang Maha Mengetahui setiap sesuatu kejadian...

setiap apa yang berlaku ada hikmah sebaliknya..
mungkin ini ujian,,mungkin ini dugaan..

yang penting,kt dah sedar yang kt kena belajar untuk menghargai apa yang ada di depan mata sebelum ia hilang dari pandangan~

10 July 2012

mana x fm ?!

selalunye, kalau dalam kereta, pasang radio je mesti bukak 103.0 dulu.. X fm.. especially kalau tgh tension stuck dalam traffic jam & drive time malam.. sebab x fm x banyak iklan, lagu je memanjang.. lagu2 pun yang x mengantukkan.. yang paling penting, banyak lagu band2 indie & semuanya 100% buatan malaysia..

tapi start semalam,tiba-tiba pelik,, apahal radio x fm dah jadi radio saluran cina pulak.. rupa-rupanya, sekarang ni x fm dah 100%  secara online je.. kalau nak dgr x fm, kena online...
takpuas hati betulllll!! huhuhu.. abes tu, kalau kat ofis x leh lah nak dgr radio kat radio enset dah.. kalau dalam kereta,, xleh la nak dgr x fm dah.. apa ni!!

nasib baik baru beli cd Hujan-Sang enemy.. pagi tadi, takdelah ngantuk sgt time drive sbb layan lagu2 hujan yang mmg boleh hentak kepala!!hehe..best gila! layan beb!!

tapi x fm,, silalah kembali semula ke radio.. dah terbiasa dgr sejak dari zaman sekolah sampailah zaman dah kerja.. xbiasa lah bila xde xfreshhh!!!please~

p/s: lepas ni rindu nak dgr iklan jangan jadi macam shafikkkk-__-


ok..nak balik dahh..nak menempuhi traffic jam mcm hell selama sejam setengah sebelum sampai rumah.. lagu dendangan sang enemy akan temani daku~ Tenkiu ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

21 July 2012

ramadhan datang lagi!!


alhamdulillah, bersyukur atas segala nikmat Allah, kita semua masih mampu untuk meraikan kedatangan Ramadhan kali ini.

maka, saya dengan rendah hati, ingin memohon ampun dan maaf jika ada sebarang salah dan silap..

semoga kita semua akan beroleh keberkatan dalam segala amal ibadat yang dilakukan..

akhir sekali, Selamat Berpuasa kepada muslimin dan muslimat walau di mana jua anda berada  ^_^


ikhlas,
dillaRaffe


p/s: kecik-kecik dulu, kalau time puasa mesti suka nyanyi macam ni dekat kwn2 yg bajet2 nampak mcm puasa ;- yang yang yok, bangun pagi bukak periuk!! 
hehee ;)

12 July 2012

belajar untuk menghargai

seringkali terjadi bila mana benda/keadaan/apa2 yang selama ini berada di depan mata kurang dihargai.

kt menggunakan perkataan kurang kerana bukannya kt tidak menghargai langsung benda/apa2 keadaan tersebut , tapi kt bila kt mempunyai sesuatu, dalam masa yg sama,kt juga tetap mencari kelemahan yg terdapat pd barang tersebut & mula membanding2kan dengan sesuatu yg lain..

bukannya bermaksud tidak bersyukur, tetapi itulah lumrah manusia.. 

sebagai contoh, dah punyai kereta yang elok, tetapi tetap juga mencari kelemahan pd kereta tersebut & membandingkan dengan kereta2 yang lain..
 lepas tu, bila dah beli kereta baru & dah pula menjual kereta yang lama, mulalah menyesal sebab dirasakan kereta yang lama tu lebih serasi..

manusia.. manusia..
kt pun manusia & sebab itulah kt mengalami situasi yang sama..*tapi bukan melibatkan kereta*

hurmm..
apa yg boleh kt lakukan sekarang adalah berserah pada takdir Allah & berdoa agar dipermudahkan segalanya kerana hanya dia yang Maha Mengetahui setiap sesuatu kejadian...

setiap apa yang berlaku ada hikmah sebaliknya..
mungkin ini ujian,,mungkin ini dugaan..

yang penting,kt dah sedar yang kt kena belajar untuk menghargai apa yang ada di depan mata sebelum ia hilang dari pandangan~

10 July 2012

mana x fm ?!

selalunye, kalau dalam kereta, pasang radio je mesti bukak 103.0 dulu.. X fm.. especially kalau tgh tension stuck dalam traffic jam & drive time malam.. sebab x fm x banyak iklan, lagu je memanjang.. lagu2 pun yang x mengantukkan.. yang paling penting, banyak lagu band2 indie & semuanya 100% buatan malaysia..

tapi start semalam,tiba-tiba pelik,, apahal radio x fm dah jadi radio saluran cina pulak.. rupa-rupanya, sekarang ni x fm dah 100%  secara online je.. kalau nak dgr x fm, kena online...
takpuas hati betulllll!! huhuhu.. abes tu, kalau kat ofis x leh lah nak dgr radio kat radio enset dah.. kalau dalam kereta,, xleh la nak dgr x fm dah.. apa ni!!

nasib baik baru beli cd Hujan-Sang enemy.. pagi tadi, takdelah ngantuk sgt time drive sbb layan lagu2 hujan yang mmg boleh hentak kepala!!hehe..best gila! layan beb!!

tapi x fm,, silalah kembali semula ke radio.. dah terbiasa dgr sejak dari zaman sekolah sampailah zaman dah kerja.. xbiasa lah bila xde xfreshhh!!!please~

p/s: lepas ni rindu nak dgr iklan jangan jadi macam shafikkkk-__-


ok..nak balik dahh..nak menempuhi traffic jam mcm hell selama sejam setengah sebelum sampai rumah.. lagu dendangan sang enemy akan temani daku~ Tenkiu ;)