Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

31 December 2008

pic2

ni gambar2 mse balik taiping rituh;)

# snapped time dlm keta..hehe # kampungku..
#hospital columbia asia.. sblah taiping sentral;)
wad tok wan kat dlm ni..
# kat cafe hosp. # tok wan ku (lena coz doc bg ubt tdo)..
amik pic ni time jage die kat wad..

D.I.Y - donat

donut, donat, doughnut, j.co, dunkin etc..
2 hari lepas, me, my makcik n pakcik wat donut.. yum2!!
nak resipi x?? hehe..

bhn2:
(ni utk anggaran 15 ktul or mybe lbih-ikut size)

250g tepung gandum
1 biji telur
1 sudu bsar marjerin
1 1/2 sudu teh yis kering (campur sikit ngan air, then masuk dlam adunan)
2 sudu besar gula
3 sudu besar susu pekat
100ml air (agak2)
garam sikit

cara2:

1. campur sume bahan. gaul, biar sampai jd 1 adunan. uli smpai doh jd licin n lmbut..
2. pastu tutup ngan kain.. p/s: pastikan bersih ye;) perap dlm 1 jam or 2jam..
3. pastuh, sediakan acuan donat, & acukan kat dlm dulang..
4. dah tuh, goreng la ngan api yg medium2 size..hehe
5. siap.. boleh dimakan begitu saje;)
tp klu lah nak sedapkan lg, cairkan coklat masakan.. pastuh celup donat kat coklat tuh.. then, tabur coklat rice.. biarkan kjap.. pastuh, ape lagi.. makan lahh~ fuhh.. bestnyee..

30 December 2008

tag:)

*Sesiapa yang kena tag, kena tulis 10 sesuatu berkenaan orang yang meng'tag' dia.

Nurul Hidayah bt A. Rahim

  1. die ni fotogenik
  2. agak tegas sikit -tegas dlm kelembutan-
  3. sgt cun
  4. pandai bgaya!!
  5. yaya ni slim tau.. sgt nyeles!
  6. saya pnah pgi rumah die :)
  7. 1 of my groupmate dlm jobmarket internship challenge
  8. die ni sgt rajin n sgt study hard..
  9. suara die sgt lembut
  10. anak buah die panggil die "ibu".. comelnyeee~
*Orang yang kena tag kena tulis 10 perkara sesuatu pasal diri mereka.
  1. saya suka balik kampung, sbb best~
  2. saya ade ramai kwn baik..hehe
  3. saya ni agak bjiwa sensitif n sng mnangis...huhu
  4. saya suka ketawa;)
  5. saya x leyh makan durian.. xleyh bau pun ..nnt pening pale.. bukannye jual mahal~
  6. saya x pnah habiskan even 1 sudu laksa.. dr kcik lagi.. tekak x leyh trime.. tatau nape~
  7. saya suka kumpul magazine "remaja"
  8. saya anak kacukan= n9+perak ..ehehe
  9. saya berbintang libra
  10. saya suka teddy bear! :)

tag:)

*Sesiapa yang kena tag, kena tulis 10 sesuatu berkenaan orang yang meng'tag' dia.

Syazana Safiah bt Rozman

  1. dak uv yg plg kamceng, suka duka dkongsi bsama~
  2. die pnah blanje saya McD (& blanje lah lagi..hehe;p)
  3. klu x knal, mmg akan ingat die ni pendiam
  4. saya pnah berkaraoke ngan die kat dlam dwn kuliah - psgn duet yg plg sumbang hahaha
  5. klu saya laki, dah lama saya ngorat die..sbb die sgt ayu
  6. dah ade yg punye *wink*wink*
  7. ktrg pnah amik test nak masuk MRSM kat skolah yg sama, skola sek.9
  8. dia ni very nice ;)
  9. besday die 28nov :)
  10. muka die bulat, cute! ^_^
*Orang yang kena tag kena tulis 10 perkara sesuatu pasal diri mereka.
  1. saya sgt suka coklat
  2. sbnrnye saya still x tau nape saya amik law.. x pnah minat..tapi, go on je lah (saya rindukan sc n math..)
  3. diehardfan m.u..yeahh glory2!!!
  4. the only daughter kepunyaan ibu & abah
  5. seorg kakak yg gile2
  6. kawan2 saya kata saya pendiam n pemalu.. ahahahhaha (btul x kwn2??;p)
  7. nama manje keta saya ialah bujur -kwn2 bg nma-
  8. saya syg org yg sayang saya
  9. suke dgr music esp. local indie bands or mainstream yg lgu brkualiti n x mengantukkan.
  10. saya sgt suka pergi berjalan2.. impian saya adalah utk travel all around the world!!;)

*At the end you need to choose 10 people to be tagged and list their names.

sape2 yg nak buat silakan...

24 December 2008

balik kampung

malam smalam dapat msg.. atuk sakit..
abah dah risau.. yelah, lgpun last jumpe time raya ari tuh..
so, esok abah & ibu amik cuti..
malam ni balik kampung.
Taiping, here we come!!

21 December 2008

best team on the planet:)



dengan ini, saya mengisytiharkan bahawa;
m.u adalah champion of the year..
& mimi (bukan nama sebenar), telah mengaku bahawa dia telah menangis *dalam hati*.. hahaahhahahahaha... (jeles lah tuh m.u mng) ;p

jalan2

letih berjalan..
ooh dis time gi jomheboh plak..
kat kompleks sukan bukit jalil.

mmg letih... nak kuar kan duit pun letih..heheh..
klu gi jomheboh, bwak not RM10 bnyk2.. senang..
sebab kebanyakan gerai2 kat situh akan promote brg dgn harga RM10 utk 1 beg..
nampak cam murah utk certain2 barang..
dalam x sedar tuh, kat tangan dah ade 6 beg..
Oops, x prasan.. hehe..;p
xpe, bnyk beli bnde yg bleyh dimakan..
x membazir kan!!.. ;)

19 December 2008

lagu dat i like=)


Coco - Takkan Menduakanmu

Aku tidak pernah berdusta
Dibelakang dan didepanmu
Tapi kamu salah sangka yang
Diriku ini menduakan kamu

Oh benar...
Jikalau benar katamu itu
Tentang ku...Tentang ku

Aku hanya cintakanmu
Tak akan pernah aku mendua cinta denganmu
Percayalah kepadaku
Kerana janji...janji ini telah ditepati

Walau ku tidak pernah berdusta
Dibelakang dan didepanmu
Tapi kamu salah sangka yang
Diriku ini menduakan kamu

Oh benar...
Jikalau benar katamu itu
Tentang ku...Tentang ku

Aku hanya cintakanmu
Tak akan pernah aku mendua cinta denganmu
Percayalah kepadaku
Kerana janji...janji ini telah ditepati

Aku takkan berdusta
Takkan menduakanmu

(2x)
Aku hanya cintakanmu
Tak akan pernah aku mendua cinta denganmu
Percayalah kepadaku
Kerana janji...janji ini telah ditepati

Aku takkan berdusta
Takkan meninggalkanmu

Aku takkan berdusta
Takkan menduakanmu

mesej

dapat mesej 4ward :

1) result kuar 24 dis
2) check in kolej 28 dis
3) start kuliah 29 dis
4) daftar kursus 30 dis- 9jan

num 1 n 4 tuh x kesah lah, tapi num 2 n 3 tuh musykil skit.. biar betul start kuliah 29 dis.. bukan ke time tuh cuti/ public holiday sbb awal muharram.. nape ukm ni..ish ish..
(ceyh, klu nak masuk klas balik tuh, ade je alasan..hehehe)

11 December 2008

bercakap dengan budak keCik...

cerita 1:

situasi berlaku di tepi pantai antara kanak2 yang berumur 4 tahun dgn kakak sedarenye...

Adik H : kakak, adik nampak siput tadi.. pastuh adik amek.. tengok ni (sambil mennjukkan cengkerang siput ke arah kakak sdarenye)
akak D : uuhh, bsarnye siput ni.. cube adik amik siput ni, pastuh letak kat tepi telinge.. cube
dengar ade bunyi x?
Adik H : haah..ade ah!!.. ni macam bunyi kat dalam laut mase adik swimming tadi lah!!
akak D : yelah.. bunyi laut la tuh..
Adik H : kakak, macam mane siput ni buat bunyi ni?? adik nak tau! kalau ketam pun die ade bunyi macam ni ke??
akak D : ahhh..ermmm..tak..ermm..entahh..(alamak camne nak explain ni..adeyh~)

*moral of the story : rajin2 lah tgk national geographic nye program..hehehe

---------------------------------------------------------------------------------------

cerita 2 :

watak yg same.. cuma kali ni berlaku kat Ostrich park..

Adik H : kakak, burung ostrich makan apa?
akak D : cuba adik bg die makan daun die nak x?
Adik H : (bg ostrich mkn daun yg die petik kat pokok) haah lah,, ostrich makan!!
akak D : hah, tengok tuh! sebab tuh adik kena suka makan sayur.. nanti boleh jadi tinggi macam ostrich!..
Adik H : tapi ostrich bukan makan sayur lah.. die makan daun!! kalau sayur kena masak!!
akak D : x lah adik.. sayur ade je yg xyah masak dah boleh makan. adik makan sayur, ostrich makan daun.same lah tuh..
Adik H : x sama.. nanti adik x boleh tinggi macam ostrich sebab adik x makan daun..
akak D : boleh..adik makan sayur tau balik nnti ye..pastuh nnti adik jd tggi..
Adik H : kakak, tgk kuda kat depan tuh..
akak D : hah, nape?..
Adik H : die pun makan daun macam ostrich ni, tp kenapa die x tinggi macam ostrich??
akak D : sebab kuda boleh tinggi sampai tggi tuh je.. ostrich leher die panjang..tuh sbb die tinggi..
Adik H : ooohhh.. kambing pulak?? (sambil tunjuk ke arah kambing kat depan mata)
akak D : same lah macam kuda.. leher die pendek..
Adik H : kenapa leher dowg x panjang mcm ostrich?? dowg kan makan daun..
akak D : sebab..aaaa....(adeyh~ macam ni 7 hari 7 mlm x habis soal jwb budak ni..layan jerrr..hehe)

*moral of the story : klu jumpe ngan budak kcik yg bnyak tanye, layan je kerenah die dgn pnuh sabar ye..hehe~

---------------------------------------------------------------------------------------

cerita 3 :

perbualan antara adik kepada Adik H yg berumur 3 tahun dengan Akak D

akak D : adik, besar nanti nak jadi apa??
adik L : adik nak jadi doktor ngan make-up artis
akak D : mak aiihh,,..( mane pulak ko tau ade job make-up artis ni.. budak2 zaman skarang, tadika pun lom lg.mmg advance, seb baik die ni girl~) artis mane adik nak make-up kan?? erra fazira ke??
adik L : ha ah!!mestilah!

*ish2,, pengaruh tv nih...heh~

-----------------------------------------------------------------------------------------

Cerita 4 :

perbualan berlaku dalam perjalanan balik ke rumah selepas beberapa hari pgi bercuti..

Adik H : kakak, teka dalam poket adik ada apa?
Akak D : entah..ade duit kot..
Adik H : salah.. ade siput lahh!!
Akak D : lorr, siput hari tuh ko bawak balik..
Adik H : eyh, die ade bunyi lagi lah!! kakak, berapa lame die ade bunyi ni??
Akak D : selama2 lamanye kot..
Adik H : mcm mane die boleh simpan bunyi ni lame2?
Akak D : sebab die ade cangkerang..
Adik H : cangkerang tuh ape?
Akak D : rumah siput lah.. yg adik pegang tuh..
Adik H : ni siput lah..ni bukan cangkerang..
Akak D : iyolah adik ooiiii....

* layan,... ;)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

05 December 2008

lagu dat i like=)

dalam rancgn muzik-muzik 1/2 akhir kategori etnik hari tuh,, tertarik dgn 1 lagu ni.. 1st time dgr. tp syok,, lirik pun boleh tahan.. kreatif fedtri tulis lirik tuh.. penyanyi lgu tuh pulak,, 1st time dgr nama dia.. Aiman.. pnyanyi baru dgr kate.. finalis akademi nasyid..(xpnah tgk rancangan tuh,,so xtau..) tp siyes, mmg sedap lagu ni.. n mmg patut dpt masuk final..

Semua yang nista
Semua yang dusta
Tidak kan bertahan
Tidak kan tersimpan

Jadi debu berhamburan
Menjadi mangsanya
Permainan mayapada
Begitu al-kisah nya

Kanan kiri berkalang
Pantas cari lindungan
Usah rebah hati

Manis racun dunia
Ramai insan tertawan
Rawan tersiksa

Ranumnya sang bulan
Merdunya seri bayu
Hanyalah puraan
Di alam khayalan

Dalam ombak hidup
Kita yang layari
Jangan kau tenggelam

Di arus masa
Harus kau kemudi
Pulang ke hakiki

02 December 2008

sekali air bah...

hujan ohh hujan.. bukan nak cite psal band hujan tapi nak hujan yg turun kat luar rumah tuh..
musim hujan skang ni.. & rakyat m'sia pun dah sdia maklum, before akhir tahun melabuhkan tirainya, mesti kat pantai timur dilanda banjir.. klu sape2 yg still ingat subjek geografi, mesti tau kan sebabnye.. peralihan angin monsun..ye,,tepat sekali!!;)

banjir..ohh banjirr..
rumah kita naik air eyy-ooo
owh airr-eyy-yooo..

lagu ni la dulu yg slalu me & my jiran2 yg sebaya nyanyi bila umah ktrg banjir..
dr kcik, masuk tadika, smpai lah masuk skola rendah & smpai nak abis blaja kat skolah rendah..
mmg ktrg pn slalu sgt rase suasana banjir ni.. walaupun ktrg x tinggal kat pantai timur..
beselah,, alasan org atasan bila banjir jd; sistem saliran tersumbatlah, bnyk projek tgh djalankan lah, banjir kilat kat KL lah etc.. lame gak dowg amik masa nak atasi mslh ni.. tiap kali p/raya, janji2 mnis yg sama.. hurmm.. nasib baik da agak ok skarang ni & kt pun skarang da pun pindah kat tempat lain (15 minit je dr rumah lama) ;) pindah bukan sbb banjir tau..
heheehe..

bile tgk kat tv budak2 main banjir, mulalah tkenang zman kcik2 dlu.. bahaya tuh, sure lah sbab ade gak pnah ternampak ular,lipan cacing, etcetera etcetera..tp pandai2lah jaga diri.. syok sbb bukn slalu dpt main banjir kan.. ade pulak tuh racing basikal time banjir.. nak feeling2 bwk bot.. hahaha.. & mmg dpt tgklah,,musim banjir je, budak2 la golongan paling hepi go lucky skali.. x gituh!!

time banjir kat rumah lama dulu,, pnah gak la air naik tggi smpai paras leher (ukuran ketinggian budak umur 8 tahun).. ktrg sume kena pindah duduk kat masjid.. klu nak jln gi masjid sdiri,, alamat tggelam lah kt ntah ke mane. masuk longkang ke hape ke... nsib baik ade abang2 bujang yg duduk dkat2 umah ktrg tlg angkat.. hehee.. (seb baik time tuh budak2 lg).. no feeling2 u ols!;p
kat masjid time tuh mmg meriah.. duduk ramai2,, & trase mcm bulan puasa pulak mase tuh.. (almaklumlah,, zman skarang, umat manusia kebanyakannya rjin gi masjid time blan puasa je; smayang tarawikh..) banjir ni pun dpat mengeratkan silaturrahim sesame jiran.. yelahh,, time ni lah jiran2 sume dpt sembang2 ramai2.. slalunye kan masing2 busy dgn hidup masing2.. bz ngumpulkan harta dunia n sumtimes ade yg x pnah brtegur dgn jiran tetangga..kan!.. & x dinafikan, again,, ktrg yg terdiri dr golongan kanak2 adalah makhluk plg gembira.. hahhaha..

banjir..ohh banjirr..
rumah kita naik air eyy-ooo
owh airr-eyy-yooo..


apa nak jadi...

demonstrasi bogel???!!!
wut da h*** lah plak dowg ni..
sbnrnye da lama bce psal ni kat dlam paper..
& then td kua lagi cite pasal tuh kat dlm berita (buletin utama tv3)..
mmg gud news pun bile polis x bg permit kat reformis2 ni nak wat demonstrasi tuh kat dpan bangunan SUK,shah alam..
adeyh,, wat malu je lahh..
fikirlah cara lain yg lebih rasional lagi selain berbogel beramai2 utk tnjuk tnda protes kat satu2 benda tuh.. dowg ingat dowg ni still baby ke nak naked2 depan org ramai ni??!!
sume da besar.. da boleh b'fikir dgn matang.. jgnlah nak cemarkan adat ketimuran & jatuhkan maruah sdiri sbgai bangsa m'sia!!
kang x pasal2,,ade plak bala bencana kat negara ni mcm yg jd dlu, i.e tsunami etc..
huh...

01 December 2008

makan bola, minum bola



tgk atas pun dah tau..
for sure "it's about football!!"
phriiiittt,, tepat skali!!~
but, i'm a girl..
so what??!! xleyh ke minat bola kan~

ade gak segelintir manusia yg slalu bg pndangan negatif + stereotype klu prmpuan mnat sukan ni..
antara suara2 sumbang-seyh kat lua pasal prmpuan yg mnat bola:
msti sbab nak tgk laki2 ensem,
sure sbb bf dowg minat bola so dowg trpaksa minat,
alah,, dowg ikut musim/ trend je,
dowg tomboi kot, etc...

eyh,,hello!! i'm not dat kind of person larr..
minat ngn bola sjak dr skolah rendah ag..
share minat grup yg same ngan abah n lg 2 org adik lelakiku : man utd !! (of coz)
lg sowg mnat arsenal plak.. haiishhh~
malangnye,,team dlm world cup,ktrg mmg x same..
btw, slalu sgt sembang psal bola n kongsi cite ngan abah lahh..boleh dikatakan bola gak lah yg rapatkan me n my abah;) sembang anytime n anywhere bout it tp bukan all de time larr sbab klu x,nnt ibu bosan lak.. hehehe.. (ni klu kat umah)
klu kat ukm lak,,slalu sembang n sumtimes mengutuk group 1 sme lain ngan :
mimi & izzat- bajet diehardfans liv la kunun n spain .. (torres dah injured lah weyh)
awe- backup psal m.u klu mimi ngn izzat kutuk2;p hehe
mirul - die ni milanista klu x silap..xsuke EPL sgt..suke ckp team org lain cap ayam.. haiiisshh..

best tau minat bola, tgk bola, chit-chatting psal bola..
slalunye klu tgk match kat tv,, die bleyh timbulkan mood hepi,,sumtimes sad, emotional, nervous,etc n etc... minit2 trakhir pun bleyh mengubah segalanye tau..
dlm sport ni,, impossible is nothing & anything can happen.. wah, gituh!!;)

nape tetibe nak tulis psal bola nih..
owhh,, mood baik sbab m.u mng 1-0 lwn man city td..
gituhhh~
wlpun ronaldo kne red card, m.u still hebat~

ade lagi nak tulis,, tp bnyk sgt lah ..ehhee..
simpan utk nx time ye;p

again:

.peace.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

31 December 2008

pic2

ni gambar2 mse balik taiping rituh;)

# snapped time dlm keta..hehe # kampungku..
#hospital columbia asia.. sblah taiping sentral;)
wad tok wan kat dlm ni..
# kat cafe hosp. # tok wan ku (lena coz doc bg ubt tdo)..
amik pic ni time jage die kat wad..

D.I.Y - donat

donut, donat, doughnut, j.co, dunkin etc..
2 hari lepas, me, my makcik n pakcik wat donut.. yum2!!
nak resipi x?? hehe..

bhn2:
(ni utk anggaran 15 ktul or mybe lbih-ikut size)

250g tepung gandum
1 biji telur
1 sudu bsar marjerin
1 1/2 sudu teh yis kering (campur sikit ngan air, then masuk dlam adunan)
2 sudu besar gula
3 sudu besar susu pekat
100ml air (agak2)
garam sikit

cara2:

1. campur sume bahan. gaul, biar sampai jd 1 adunan. uli smpai doh jd licin n lmbut..
2. pastu tutup ngan kain.. p/s: pastikan bersih ye;) perap dlm 1 jam or 2jam..
3. pastuh, sediakan acuan donat, & acukan kat dlm dulang..
4. dah tuh, goreng la ngan api yg medium2 size..hehe
5. siap.. boleh dimakan begitu saje;)
tp klu lah nak sedapkan lg, cairkan coklat masakan.. pastuh celup donat kat coklat tuh.. then, tabur coklat rice.. biarkan kjap.. pastuh, ape lagi.. makan lahh~ fuhh.. bestnyee..

30 December 2008

tag:)

*Sesiapa yang kena tag, kena tulis 10 sesuatu berkenaan orang yang meng'tag' dia.

Nurul Hidayah bt A. Rahim

  1. die ni fotogenik
  2. agak tegas sikit -tegas dlm kelembutan-
  3. sgt cun
  4. pandai bgaya!!
  5. yaya ni slim tau.. sgt nyeles!
  6. saya pnah pgi rumah die :)
  7. 1 of my groupmate dlm jobmarket internship challenge
  8. die ni sgt rajin n sgt study hard..
  9. suara die sgt lembut
  10. anak buah die panggil die "ibu".. comelnyeee~
*Orang yang kena tag kena tulis 10 perkara sesuatu pasal diri mereka.
  1. saya suka balik kampung, sbb best~
  2. saya ade ramai kwn baik..hehe
  3. saya ni agak bjiwa sensitif n sng mnangis...huhu
  4. saya suka ketawa;)
  5. saya x leyh makan durian.. xleyh bau pun ..nnt pening pale.. bukannye jual mahal~
  6. saya x pnah habiskan even 1 sudu laksa.. dr kcik lagi.. tekak x leyh trime.. tatau nape~
  7. saya suka kumpul magazine "remaja"
  8. saya anak kacukan= n9+perak ..ehehe
  9. saya berbintang libra
  10. saya suka teddy bear! :)

tag:)

*Sesiapa yang kena tag, kena tulis 10 sesuatu berkenaan orang yang meng'tag' dia.

Syazana Safiah bt Rozman

  1. dak uv yg plg kamceng, suka duka dkongsi bsama~
  2. die pnah blanje saya McD (& blanje lah lagi..hehe;p)
  3. klu x knal, mmg akan ingat die ni pendiam
  4. saya pnah berkaraoke ngan die kat dlam dwn kuliah - psgn duet yg plg sumbang hahaha
  5. klu saya laki, dah lama saya ngorat die..sbb die sgt ayu
  6. dah ade yg punye *wink*wink*
  7. ktrg pnah amik test nak masuk MRSM kat skolah yg sama, skola sek.9
  8. dia ni very nice ;)
  9. besday die 28nov :)
  10. muka die bulat, cute! ^_^
*Orang yang kena tag kena tulis 10 perkara sesuatu pasal diri mereka.
  1. saya sgt suka coklat
  2. sbnrnye saya still x tau nape saya amik law.. x pnah minat..tapi, go on je lah (saya rindukan sc n math..)
  3. diehardfan m.u..yeahh glory2!!!
  4. the only daughter kepunyaan ibu & abah
  5. seorg kakak yg gile2
  6. kawan2 saya kata saya pendiam n pemalu.. ahahahhaha (btul x kwn2??;p)
  7. nama manje keta saya ialah bujur -kwn2 bg nma-
  8. saya syg org yg sayang saya
  9. suke dgr music esp. local indie bands or mainstream yg lgu brkualiti n x mengantukkan.
  10. saya sgt suka pergi berjalan2.. impian saya adalah utk travel all around the world!!;)

*At the end you need to choose 10 people to be tagged and list their names.

sape2 yg nak buat silakan...

24 December 2008

balik kampung

malam smalam dapat msg.. atuk sakit..
abah dah risau.. yelah, lgpun last jumpe time raya ari tuh..
so, esok abah & ibu amik cuti..
malam ni balik kampung.
Taiping, here we come!!

21 December 2008

best team on the planet:)



dengan ini, saya mengisytiharkan bahawa;
m.u adalah champion of the year..
& mimi (bukan nama sebenar), telah mengaku bahawa dia telah menangis *dalam hati*.. hahaahhahahahaha... (jeles lah tuh m.u mng) ;p

jalan2

letih berjalan..
ooh dis time gi jomheboh plak..
kat kompleks sukan bukit jalil.

mmg letih... nak kuar kan duit pun letih..heheh..
klu gi jomheboh, bwak not RM10 bnyk2.. senang..
sebab kebanyakan gerai2 kat situh akan promote brg dgn harga RM10 utk 1 beg..
nampak cam murah utk certain2 barang..
dalam x sedar tuh, kat tangan dah ade 6 beg..
Oops, x prasan.. hehe..;p
xpe, bnyk beli bnde yg bleyh dimakan..
x membazir kan!!.. ;)

19 December 2008

lagu dat i like=)


Coco - Takkan Menduakanmu

Aku tidak pernah berdusta
Dibelakang dan didepanmu
Tapi kamu salah sangka yang
Diriku ini menduakan kamu

Oh benar...
Jikalau benar katamu itu
Tentang ku...Tentang ku

Aku hanya cintakanmu
Tak akan pernah aku mendua cinta denganmu
Percayalah kepadaku
Kerana janji...janji ini telah ditepati

Walau ku tidak pernah berdusta
Dibelakang dan didepanmu
Tapi kamu salah sangka yang
Diriku ini menduakan kamu

Oh benar...
Jikalau benar katamu itu
Tentang ku...Tentang ku

Aku hanya cintakanmu
Tak akan pernah aku mendua cinta denganmu
Percayalah kepadaku
Kerana janji...janji ini telah ditepati

Aku takkan berdusta
Takkan menduakanmu

(2x)
Aku hanya cintakanmu
Tak akan pernah aku mendua cinta denganmu
Percayalah kepadaku
Kerana janji...janji ini telah ditepati

Aku takkan berdusta
Takkan meninggalkanmu

Aku takkan berdusta
Takkan menduakanmu

mesej

dapat mesej 4ward :

1) result kuar 24 dis
2) check in kolej 28 dis
3) start kuliah 29 dis
4) daftar kursus 30 dis- 9jan

num 1 n 4 tuh x kesah lah, tapi num 2 n 3 tuh musykil skit.. biar betul start kuliah 29 dis.. bukan ke time tuh cuti/ public holiday sbb awal muharram.. nape ukm ni..ish ish..
(ceyh, klu nak masuk klas balik tuh, ade je alasan..hehehe)

11 December 2008

bercakap dengan budak keCik...

cerita 1:

situasi berlaku di tepi pantai antara kanak2 yang berumur 4 tahun dgn kakak sedarenye...

Adik H : kakak, adik nampak siput tadi.. pastuh adik amek.. tengok ni (sambil mennjukkan cengkerang siput ke arah kakak sdarenye)
akak D : uuhh, bsarnye siput ni.. cube adik amik siput ni, pastuh letak kat tepi telinge.. cube
dengar ade bunyi x?
Adik H : haah..ade ah!!.. ni macam bunyi kat dalam laut mase adik swimming tadi lah!!
akak D : yelah.. bunyi laut la tuh..
Adik H : kakak, macam mane siput ni buat bunyi ni?? adik nak tau! kalau ketam pun die ade bunyi macam ni ke??
akak D : ahhh..ermmm..tak..ermm..entahh..(alamak camne nak explain ni..adeyh~)

*moral of the story : rajin2 lah tgk national geographic nye program..hehehe

---------------------------------------------------------------------------------------

cerita 2 :

watak yg same.. cuma kali ni berlaku kat Ostrich park..

Adik H : kakak, burung ostrich makan apa?
akak D : cuba adik bg die makan daun die nak x?
Adik H : (bg ostrich mkn daun yg die petik kat pokok) haah lah,, ostrich makan!!
akak D : hah, tengok tuh! sebab tuh adik kena suka makan sayur.. nanti boleh jadi tinggi macam ostrich!..
Adik H : tapi ostrich bukan makan sayur lah.. die makan daun!! kalau sayur kena masak!!
akak D : x lah adik.. sayur ade je yg xyah masak dah boleh makan. adik makan sayur, ostrich makan daun.same lah tuh..
Adik H : x sama.. nanti adik x boleh tinggi macam ostrich sebab adik x makan daun..
akak D : boleh..adik makan sayur tau balik nnti ye..pastuh nnti adik jd tggi..
Adik H : kakak, tgk kuda kat depan tuh..
akak D : hah, nape?..
Adik H : die pun makan daun macam ostrich ni, tp kenapa die x tinggi macam ostrich??
akak D : sebab kuda boleh tinggi sampai tggi tuh je.. ostrich leher die panjang..tuh sbb die tinggi..
Adik H : ooohhh.. kambing pulak?? (sambil tunjuk ke arah kambing kat depan mata)
akak D : same lah macam kuda.. leher die pendek..
Adik H : kenapa leher dowg x panjang mcm ostrich?? dowg kan makan daun..
akak D : sebab..aaaa....(adeyh~ macam ni 7 hari 7 mlm x habis soal jwb budak ni..layan jerrr..hehe)

*moral of the story : klu jumpe ngan budak kcik yg bnyak tanye, layan je kerenah die dgn pnuh sabar ye..hehe~

---------------------------------------------------------------------------------------

cerita 3 :

perbualan antara adik kepada Adik H yg berumur 3 tahun dengan Akak D

akak D : adik, besar nanti nak jadi apa??
adik L : adik nak jadi doktor ngan make-up artis
akak D : mak aiihh,,..( mane pulak ko tau ade job make-up artis ni.. budak2 zaman skarang, tadika pun lom lg.mmg advance, seb baik die ni girl~) artis mane adik nak make-up kan?? erra fazira ke??
adik L : ha ah!!mestilah!

*ish2,, pengaruh tv nih...heh~

-----------------------------------------------------------------------------------------

Cerita 4 :

perbualan berlaku dalam perjalanan balik ke rumah selepas beberapa hari pgi bercuti..

Adik H : kakak, teka dalam poket adik ada apa?
Akak D : entah..ade duit kot..
Adik H : salah.. ade siput lahh!!
Akak D : lorr, siput hari tuh ko bawak balik..
Adik H : eyh, die ade bunyi lagi lah!! kakak, berapa lame die ade bunyi ni??
Akak D : selama2 lamanye kot..
Adik H : mcm mane die boleh simpan bunyi ni lame2?
Akak D : sebab die ade cangkerang..
Adik H : cangkerang tuh ape?
Akak D : rumah siput lah.. yg adik pegang tuh..
Adik H : ni siput lah..ni bukan cangkerang..
Akak D : iyolah adik ooiiii....

* layan,... ;)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

05 December 2008

lagu dat i like=)

dalam rancgn muzik-muzik 1/2 akhir kategori etnik hari tuh,, tertarik dgn 1 lagu ni.. 1st time dgr. tp syok,, lirik pun boleh tahan.. kreatif fedtri tulis lirik tuh.. penyanyi lgu tuh pulak,, 1st time dgr nama dia.. Aiman.. pnyanyi baru dgr kate.. finalis akademi nasyid..(xpnah tgk rancangan tuh,,so xtau..) tp siyes, mmg sedap lagu ni.. n mmg patut dpt masuk final..

Semua yang nista
Semua yang dusta
Tidak kan bertahan
Tidak kan tersimpan

Jadi debu berhamburan
Menjadi mangsanya
Permainan mayapada
Begitu al-kisah nya

Kanan kiri berkalang
Pantas cari lindungan
Usah rebah hati

Manis racun dunia
Ramai insan tertawan
Rawan tersiksa

Ranumnya sang bulan
Merdunya seri bayu
Hanyalah puraan
Di alam khayalan

Dalam ombak hidup
Kita yang layari
Jangan kau tenggelam

Di arus masa
Harus kau kemudi
Pulang ke hakiki

02 December 2008

sekali air bah...

hujan ohh hujan.. bukan nak cite psal band hujan tapi nak hujan yg turun kat luar rumah tuh..
musim hujan skang ni.. & rakyat m'sia pun dah sdia maklum, before akhir tahun melabuhkan tirainya, mesti kat pantai timur dilanda banjir.. klu sape2 yg still ingat subjek geografi, mesti tau kan sebabnye.. peralihan angin monsun..ye,,tepat sekali!!;)

banjir..ohh banjirr..
rumah kita naik air eyy-ooo
owh airr-eyy-yooo..

lagu ni la dulu yg slalu me & my jiran2 yg sebaya nyanyi bila umah ktrg banjir..
dr kcik, masuk tadika, smpai lah masuk skola rendah & smpai nak abis blaja kat skolah rendah..
mmg ktrg pn slalu sgt rase suasana banjir ni.. walaupun ktrg x tinggal kat pantai timur..
beselah,, alasan org atasan bila banjir jd; sistem saliran tersumbatlah, bnyk projek tgh djalankan lah, banjir kilat kat KL lah etc.. lame gak dowg amik masa nak atasi mslh ni.. tiap kali p/raya, janji2 mnis yg sama.. hurmm.. nasib baik da agak ok skarang ni & kt pun skarang da pun pindah kat tempat lain (15 minit je dr rumah lama) ;) pindah bukan sbb banjir tau..
heheehe..

bile tgk kat tv budak2 main banjir, mulalah tkenang zman kcik2 dlu.. bahaya tuh, sure lah sbab ade gak pnah ternampak ular,lipan cacing, etcetera etcetera..tp pandai2lah jaga diri.. syok sbb bukn slalu dpt main banjir kan.. ade pulak tuh racing basikal time banjir.. nak feeling2 bwk bot.. hahaha.. & mmg dpt tgklah,,musim banjir je, budak2 la golongan paling hepi go lucky skali.. x gituh!!

time banjir kat rumah lama dulu,, pnah gak la air naik tggi smpai paras leher (ukuran ketinggian budak umur 8 tahun).. ktrg sume kena pindah duduk kat masjid.. klu nak jln gi masjid sdiri,, alamat tggelam lah kt ntah ke mane. masuk longkang ke hape ke... nsib baik ade abang2 bujang yg duduk dkat2 umah ktrg tlg angkat.. hehee.. (seb baik time tuh budak2 lg).. no feeling2 u ols!;p
kat masjid time tuh mmg meriah.. duduk ramai2,, & trase mcm bulan puasa pulak mase tuh.. (almaklumlah,, zman skarang, umat manusia kebanyakannya rjin gi masjid time blan puasa je; smayang tarawikh..) banjir ni pun dpat mengeratkan silaturrahim sesame jiran.. yelahh,, time ni lah jiran2 sume dpt sembang2 ramai2.. slalunye kan masing2 busy dgn hidup masing2.. bz ngumpulkan harta dunia n sumtimes ade yg x pnah brtegur dgn jiran tetangga..kan!.. & x dinafikan, again,, ktrg yg terdiri dr golongan kanak2 adalah makhluk plg gembira.. hahhaha..

banjir..ohh banjirr..
rumah kita naik air eyy-ooo
owh airr-eyy-yooo..


apa nak jadi...

demonstrasi bogel???!!!
wut da h*** lah plak dowg ni..
sbnrnye da lama bce psal ni kat dlam paper..
& then td kua lagi cite pasal tuh kat dlm berita (buletin utama tv3)..
mmg gud news pun bile polis x bg permit kat reformis2 ni nak wat demonstrasi tuh kat dpan bangunan SUK,shah alam..
adeyh,, wat malu je lahh..
fikirlah cara lain yg lebih rasional lagi selain berbogel beramai2 utk tnjuk tnda protes kat satu2 benda tuh.. dowg ingat dowg ni still baby ke nak naked2 depan org ramai ni??!!
sume da besar.. da boleh b'fikir dgn matang.. jgnlah nak cemarkan adat ketimuran & jatuhkan maruah sdiri sbgai bangsa m'sia!!
kang x pasal2,,ade plak bala bencana kat negara ni mcm yg jd dlu, i.e tsunami etc..
huh...

01 December 2008

makan bola, minum bola



tgk atas pun dah tau..
for sure "it's about football!!"
phriiiittt,, tepat skali!!~
but, i'm a girl..
so what??!! xleyh ke minat bola kan~

ade gak segelintir manusia yg slalu bg pndangan negatif + stereotype klu prmpuan mnat sukan ni..
antara suara2 sumbang-seyh kat lua pasal prmpuan yg mnat bola:
msti sbab nak tgk laki2 ensem,
sure sbb bf dowg minat bola so dowg trpaksa minat,
alah,, dowg ikut musim/ trend je,
dowg tomboi kot, etc...

eyh,,hello!! i'm not dat kind of person larr..
minat ngn bola sjak dr skolah rendah ag..
share minat grup yg same ngan abah n lg 2 org adik lelakiku : man utd !! (of coz)
lg sowg mnat arsenal plak.. haiishhh~
malangnye,,team dlm world cup,ktrg mmg x same..
btw, slalu sgt sembang psal bola n kongsi cite ngan abah lahh..boleh dikatakan bola gak lah yg rapatkan me n my abah;) sembang anytime n anywhere bout it tp bukan all de time larr sbab klu x,nnt ibu bosan lak.. hehehe.. (ni klu kat umah)
klu kat ukm lak,,slalu sembang n sumtimes mengutuk group 1 sme lain ngan :
mimi & izzat- bajet diehardfans liv la kunun n spain .. (torres dah injured lah weyh)
awe- backup psal m.u klu mimi ngn izzat kutuk2;p hehe
mirul - die ni milanista klu x silap..xsuke EPL sgt..suke ckp team org lain cap ayam.. haiiisshh..

best tau minat bola, tgk bola, chit-chatting psal bola..
slalunye klu tgk match kat tv,, die bleyh timbulkan mood hepi,,sumtimes sad, emotional, nervous,etc n etc... minit2 trakhir pun bleyh mengubah segalanye tau..
dlm sport ni,, impossible is nothing & anything can happen.. wah, gituh!!;)

nape tetibe nak tulis psal bola nih..
owhh,, mood baik sbab m.u mng 1-0 lwn man city td..
gituhhh~
wlpun ronaldo kne red card, m.u still hebat~

ade lagi nak tulis,, tp bnyk sgt lah ..ehhee..
simpan utk nx time ye;p

again:

.peace.