Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

31 October 2008

rindu


rindu bertandang lagi..
menusuk ke segenap ruang hati..
jiwa bergelora..
dek hangatnya rasa
disulami cinta..
rantaian rindu mula berirama syahdu..
lagukan syair kasihmu duhai sang arjuna
biarkan bidadari kayangan ini terleka..



p/s: pic ehsan website lain..

luahan rasa insan biasa


matamu berkaca..
sabarlah ..

biarkan mengalir deras
jangan dihalang lagi..


pergilah..
pergi...
bebaskan diriku daripada sengsara
lenyapkanlah dirimu lara
ke marilah tawa
kembalilah...





30 October 2008

x suke!!

eeiiii.. x suke tau!!! menyampah pun ade...
x suke tau bile kt masuk kat mne2 kedai utk bli barang,, then org kedai wat muke tenuk seolah2 cam kt ni xde duit je nak bli.,..
"hello,, ko pun aku boleh bli tau!!!! tp cume x hingin je!! ntah laku ke x ko tuh.."
klu nak treat customer,, treat la dengan senyuman ..cewaahh.. tp btul pe..dowg ni mesti x blaja abes kat skolah ni.. tu yg xde nilai2 murni.. tu lah,, mak ayah swuh gi skolahh ngelat.. lari ikut boypren la.. pastuh lari gi lombok.. pe kaitan??!!
arrggghhh geram lagi.. bukan stakat 1 kedai.. 2 kedai lg tau smalam yg de muke tenuk jge kaunter & yg jd
salesgirl!!

  • situasi kedai 1 (ecehh,, trase nak nyanyi lagu situasi, bunkface plak dahh!!) : kedai t-shirt je pon.. t-shirt kat situ mmg cun2 n kewl sgt.. tp tgk kedai tuh mcm xde seri, bak kate makcik2 gerai kat bali yg suke rebut2 pelanggan, " nggak ada pelaris nyerr!! "patutlah mcm x laku kedai tuh.. yg keje kat kdai tuh wat muke ngantuk pastuh mcm bengang2 time ktrg dtg kdai die.. hek ellleehh,, klu nak tdo balik umah arr,, tutup kedai pastuh tido lah forever n ever!!!! senang cite!! kt bukannye dtg kat bilik tdo die yg smpai die nk bengang2!! org dtg nak bg duit lg kat die.. tu pun susah ke!! trus xde selera nak bli tshirt bittersweet yg kool gile tuh!! bersepah lg kedai kat lua yg jual!! bukan kdai ko je la!! mmg sah sok lusa kdai tuh xde org dtG!!
  • situasi kedai 2 :
    ni lg satuHHh.. melibatkan salesgirl n jge kaunter gak..tp semua yg berlaku hari ni adlh mlibatkan pnjual yg tdiri drpd kalangan kaum pompuan ye adek2!!!
    oooiii,, xkan sume menopos kotttt!!! org yg dah menopos pn x mcm dowg ni!! kedai cd ni lg ahh.. suke hati la ktrg nak duk bpe lame kat kedai tuh.. bukannye ktrg x nak bli pape.. ingat klu nak bli vcd,, trus amik bnyk2 pastuh byr ke!! hotakk luu!! mestilahh org nak cri dlu vcd feveret,, sure la lame skiit!! bukannye ktrg duduk smpai satu hari kat situ.. elehh,, stakat kdai cd cikai dah nak kecohh!! kedai cd lain yg gah2 name dowg kat lua tuh,, xde lak cam ni.. ko ni stakat kdai cd cap ayam jeerrr!!!! wat muke cam ktrg xnak bayar lakk!!! eeeiiii,, rse nak lempar je vcd2 tuh kat muke dowg sume tuhh!! bajett cun lak!! seb bek vcd ori,, klu x, da lme baling!!
kesimpulannye,, klu korg pnah bhadapan ngan mnde2 cmni,, xyah jejakkan lg kaki korg kat situ if bnyk lg pilihan lain kat luarr.. biar ajar skiitt org2 camni..!!!~

29 October 2008

mulut manis


kisah mulut manis ni xde kaitan sama skali ngan puding marble yg manis di bawah..;p

korg pnah jumpe x ngn org yg mulut manis?? bukannye manis sbab makan gula2, tp yg suka mengeluarkan kata2 manis ..
org2 mcm ni sumtimes x leyh dipercayai langsung.. bile nak mintak tlg kat kt,, punye larr bnyk luah kata2 yg manis, baik2 belaka.. 'bodek'ology tahap ke-5 sgguh!! tp bile kt dah tlg die,, ya tuhan,, leyh lupe cam tuh jehh.. x ke mcm mempergunakan diri kita demi kepentingan diri dia sdiri..
then lg 1, org mulut manis ni,, die akan cari kita time die need je or time mmg prlukan p'tolongan sgt2 ahh kirenye..mmg x ikhlas lah nak mintak tlg.. mintak tlg pun wat mcm seolah2 kt ni org suruhan die.. ish2.. tp bile senang,, ingat pn x kat kt.. sakit nye hati klu bhadapan ngan manusia jenis camni.. pe tujuan dowg hidup kat dunia ni klu juz nak sakitkan hati org je.. ishh2,, x paham btul!!!

28 October 2008

puDing marble!!!


nak tau x cara2 nak wat puding marble??!!!
senang je..

bahan2:
1 paket agar2
6 cawan air
2 cawan gula (klu nak kurg manis, kurg kan la gula tuh)
1 cawan tepung kastard
1 tin susu cair
1 1/2 sudu serbuk koko(ala coklat serbuk tuh, nak milo pun boleyh) > bancuh ngan sikit air

1. mula2, rebus 1 paket agar2 + 6 cawan air.. bila agar2 da agak cair, masukkan lak gula..biarkan sehingga mendidih.. lepas tuh tapiskan
2. dalam bekas yang lain, gaulkan tepung kastard ngan susu cair...kemudian tapiskan
3. masukkan bancuhan tepung kastard + susu cair td dalam nombor 1 td, then kacau smpai agak pekat..
4. masukkan sebahagian daripada bancuhan di atas ke dalam periuk lg 1 dan tambahkan dngan bancuhan coklat
5. masakkan semula bancuhan di kedua2 periuk trsebut smpai dah agak2 pekat..
6. sediakan acuan.. masukkan adunan dari periuk no 1 kemudian periuk no 2 yg de coklat tuh..
wat lah mcm lapisan.. wat lah smpai abes.. pastuh,, biarkan puding sejuk.. then, msukkn la dlam peti sejuk.. uuhh,, sedapp!!!

p/s: lpe nak amek pic time wat rituh.. pic di atas adlh ehsan website len..

23 October 2008

true or x true??

true or dare??!!
wut goes in de circle, stays in de circle~

korg pnah main x mende ni.. hurmm.. main ni syokk.. dpat korek rahsia org lain & the worst is org lain pn dpat tau rahsia kt.. mlm ni, kbtulan, kt & lg 3 org member main ni pas masing2 xde feel utk wat asgmnt ..mule2 start ngan nak tau gosip latest psal dak batCh.. after dat, ktrg t'fikir utk luaskan skop pbincangan ktrG kpDa main true or dare..
abes2.. mmg abes .. rahsia demi rahsie da tbongkAr!!! waahh!!! bahaya !!..tetapi atas dasar percaya kat member2 ni, bnde yg agk segan utk diberitahu pn bleyh dibg tau kan..

sbnarnye bukan nak memalukan dri sendiri atau pn nk malukan org lain,,tp sbnrnye mnde ni sumtimes leyh mmbuatkan ktrg x bsangka buruk kat sumone & leyh share prasaan.. wlpn sumtimes mybe leyh mnyebabkn de sstgh pihak terase hati or tguris prasaan..tp xpe,, ni lah msenye utk reveal de truth n tahu kbnran.. i swear to tell de truth..hehehe..besttt!!
oops, my turn now~

tempat : kiz
masa : 12.30 mdnite- 2am

dalam kiraan 7 langkah, sume yg tlah diperkatakan dlm pmainan td akan lenyap dalam ingtan masing2... 1,2,3,4,5,6, & 7....

22 October 2008

kenapa saya suke ?!!

kenapa saya suke butterfingers??
knapa sye suke butterfingers?!
nape sy ske butterfingers.....
sbab lagu dowg best lahh xkan sbab x best kot.. klu xbest wat pe nak suke kan!!!
gituh lahh~

20 October 2008

lagu dat i like=)

Artis: Elyana
Lalgu/Lirik: Molek

Ku tahu ku bukan terbaik
Namun ku rasa kita molek
Sebagai sepasangan
Merpati dua sejoli

Tik tok tik
Detak detik waktu
Usah dibiarkan berlalu
Tanpa ku disisimu
Tanpa ku kekasihmu

Bridge:
Setiap kali ku baca hikayat cinta agung
Tragedi komedi
Aku terasa
Seolah ia tercipta menceritakan
Tentang kisah kita…

Chorus:
Selalu mahu selalu
Dekat denganmu
Saling denganku
Cemburu, resah dan rindu
Bergaul rasa
Bila kau tiada…

Tik tok tik
Detak detik waktu
Usah dibiarkan berlalu
Tanpa ku disisimu
Tanpa ku kekasihmu

exam!!

esok exam criminal la u ols!!!
wahh,, tp sempat lg tuh nak letak sepatAh dua kata kat blog ni..heheheh;p
malam td study grup kat kolej.. tg dok siyes2 pun, ktrg still leyh selitkan ngan 1 2 lawak antarabangsa,... yelah,, klu study, mne leyh serious sgt.. nnt akn jd seriously wrong & bukannye morally wrong ye.. ni lah yg dikatakan "mischievous discretion".. wah, tibe!!! da melalut ni.. ni sume psal bace infancy!!hakhak;) i like..

vocab baru utk mlm tadi:
1. segala bagai
2. ke-ghime = crime
3. li-a-ble = liable
4. "kelapa & orkid.."
5. "you hope my dear.you hope!!"
6.
ignorantia legis neminem excusat = jahil kwujudan law
7.
ignorantia juris no excusat = jahil ttg tafsiran undg2
or cara law ditafsirkan
saje je masukkan istilah law.. sape kate klu bukk blog buang masa?!!
hahahaahhaahha... segar bijik mata..

p/s: rasanye org yg de "common object" mlm td je tau ape vocab2 ni!!;p

17 October 2008

geram!


Tarikh : 16 Oct 08
Masa : around 10pm ke atas
Tempat: café k.j..
tema hari ni: Ade aku kesahHh!!!!

ni akak nak story sikit u all!!! Akak tg geram sgt2 ni..
bukan akak jerrr.. sekutu2 akak pun…
mane x nye,, adelah 3 pompuan ni.. asal usul, nama penuh, no ic dorg pn ktrg xtau.. tetibe je dgn muke penyeknye pandang ktrg mcm nak telan..
“lu pehal beb!!! Nk cri gado ke??!! Pandang2 jeling2 mcm ktrg ni alien. Tau lah ktrg ni menawan..x gitu!!” ;p kan.. yelah mne la tau maybe dorg rase tercabar bile tgk ktrg lg mengancam dr dowg..or mayb dowg jeles sbb ktrg ni hepi sgt.. kesian dowg x dilahirkan utk ade prsaan gembira ..isk iskk..;(
Fahrisham. Ty-ya, princess, bittersweet n I luv laicikai, xpnah wat salah ngan dorg.. xpnah ganggu hidup dowg.. nape tetibe jahh dowg pandang slack gile kea rah ktrg yg menawan ni?? Ape sebenarnye yg dowg nak>??!
Ktrg cume duduk kat café tuh utk wat asgment di samping mengisi masa lapang dgn share gosip2 t’hAngat n trbaru.. xmo la nt dikate x update isu semasa lak kan!!!! Gituhh!~
The best part is bile dowg ber 3 ni datang kat meja ktrg (yg penuh dgn buku2 rujukan , laptop, henset2 ktrg yg mahal dll) .. pas2, tanye ade x nampak henset salah sorg drpD dowg.. owhh,, henset hilang pulak daah..hurmm.. tP nape target kat meja ktrg je tp bukan kat meja org len.. ramai lg yg ade kat café tuhh.. saje je nak cari pasal.. ceytt..
Ktrg yang baik hati serta suci hati ni pun toong lah carikan henset.. Ty-ya pun tanye, “henset jenis ape.?” Pompuan 1 menjawab, “nokia”.. ty-ya tanye lagi “ nokia jenis ape? Yelah nokia kan banyak jenis..” boleh plak pompuan 2 ckap kat pompuan 1 & 3 sambey moncongkan molot die tuh “ lah… org da ckap nokia, nokia lah…” ..ape? die engat ktrg x nampak time die cakap tuuhh.. dah la dengan wat muke macam pau basi kena penyek.. pau tuh pun lg 10x ganda lg lawa tau!!!
Dah la ktrg tlg cari kan.. x sedar dri lak tuh! Sengal sgt!! Geramnye!!!!
Sume dah berasap je kat situhhh.. tp bittersweet, fahrisham, ty-ya still sedar lg yg ktrg x leyh nak lepaskan geram dgn overnye kat sini coz ktrg kat café kolej org lain yerr.. kalau tak….!!!!
Sekali 2 gi tmpat ktrg tnye psa henset tuh xpe lg,, ni dah 4-5 kali melilau around meja ktrg ape hal?? Nmpak sangat dowg syak ktrg yg amik.. ‘‘HELLO, INGT KTRG NI PENCURI KE NAK AMEK2 HENSET KO YG KLU TRADE IN PUN KTRG X TAU DE HARGE KE X LAGI TUHH~” daripada ktrg mencuri, lebih baek ktrg ni bunuh diri tau!! Waaahh~ xde maknenyelah nak curi henset ko tuh.. bukannye ade emas pun dalam tuh… eeeeiiiii,, meluat sangat tau!! H.a.t.e~!

16 October 2008

sedih -_-


sedang mereka bergembira di luar sana,
aku duduk keseorangan sambil merenung ke luar jendela.
tiadalah kudrat ku untuk melawan takdirNya
yang telah menentukan bahawa aku tidak boleh pergi bersama.

mereka sedang bergembira,
melayan perasaan menghapus lara,
aku di sini tidaklah berduka,
cuma ada sedikit kecewa..
tapi apakan daya..

ya..mereka mmg bergembira,
tiada lagi syakwasangka..
tapi aku tetap percaya,
setiap yang berlaku ada hikmahnya..
dan aku juga gembira~

sajak yang bertajuk "jeles" ini mengisahkan tentang seorang insan yang kesepian setelah ditinggalkan oleh member2nye yg pergi tgk wayang cerite "eagle eye".. bukan salah sesiapa.. semuanya adalah suratanNya.. dan insan tersebut terima dengan redha~ ;p

gituh la kan.. tetibe lak dtg ilham dr langit wat sajak la plaks.. buang tebiat pe;p xpnah2 nye .. xsgka i bbakat u ols...hahahahah..prasan!!

p/s: sajak ini tiada kaitan dengan sesiapa yg hidup atau yg telah mati sekalipun-
zassss...

14 October 2008

kisah benar sebenar2nye- bhgn 2

sambungan...
Masa : 12.20 tgh malam
Tarikh : 14 Oktober 2008
gadis "bitttersweet" segera menyiapkan diri utk menyertai gerakan menyelamat..
sepantas kilat dia menyambar kunci kereta "bujur" nye.. langkah diatur lagak lipas kudung.. hati berdebar namun tiadalah mahu memikirkan apa jua perkara buruk.. lantas enjin kereta dihidupkan.. gadis " sweet charity" yg dari td turut mengekori gadis "bittersweet" dgn pantas nyemengambil tempat di seblh pemandu.. lagu tema "sex and the city" berkumandang. menandakan nokia 6280 berdering lagi.. gadget itu yg sedari td berada di dlm genggaman "sweet charity" terus diangkat & dijawab panggilannya.. jejaka kelantan lg rupa2nya.. jauh di sudut hati gadis "bittersweet" berharap agar semuanya selamat..


gadis "sweet charity" menasihati gadis "bittersweet" agar tdak trlalu runsing memikirkan "white witch" yg jatuh pengsan krana tidak mahu gadis bersweater merah di sebelahnye itu hilg tumpuan ketika memandu.. gadis "bittersweet" akur mendengar arahan seperti seorg pelajar kelas memandu yg patuh mendengar arahan polis trafik yg duduk di sebelahnye.. gadis ''sweet charity" mula beralih topik.. dan dia mengeluh.. bebelan demi bebelan berkumandang di segenap lapisan ruang kereta itu.. semuanya berkisarkan tentang mengapa "white witch" sanggup keluar lewat malam begini di tempat yg terletak kira2 10 minit[menaiki keta] dari kolej penginapannya. tambahan pula, dgn keadan bdnnya yg lemah gara2 demam.. Gadis "bittersweet" mengiyakan tetapi hakikatnya, dirinya kini mempunyai 1001 persoalan.. hatinya terdetik, "mengapa tiada tanda kerisauan di wajah gadis ''sweet charity''. dia kelihatan tenang,.. sangat tenang dan adakalanya seperti sedikit gembira.. apakah dia suka apabila kawannya menderita?.. itu tidak mungkin terjadi kerana dia bukanlah insan sedemikian rupa.. masakan tidak, kerana dia digelar mufti cheras di kalangan teman2 rapatnya... hahahaa.. layak ke??!!..

bangunan pkns yang tersergam indah dari jauh sudah kelihatan.. itulah penunjuk arah destinasi 2 org gadis penyelamat di tgh malam begini.. mata masing2 ligat mencari taman rekreasi yg dikatakn trletak bersebelahan padang futsal & berhampiran bngnn pkns trsbut..
"dah nampak!!!'' Gadis "sweet charity" tiba2 bersuara dengan lantangnya[ala2 menjerit gituuhh..sungguh tdak ayu u ols!! ;p] mata gadis "bittersweet segera menangkap kelibat jejaka kelantan a.k.a si jantung hati ''white witch''..
gadis2 rescue mula tidak sabar untuk bertindak!!!~to the rescue~
~ala2 rescue rangers gituh!!~

~to be continued~

kisah benar sebenar2nye- bhgn 1

Nak tau x petua nk bagi kulit muka cantik berseri.. Senang je…mula2, sediakan tepung gandum secukup rase je.. agak2 dalam 3-4 paket pun da cukup.. pas2, mintak memeber korg tlg baling kat muka… hasilnye,, mcm snow white wa cakap sama lu!!! Snow white pn jeles..;p

Tu lah antara klu2 utk cerita yg bakal disampaikan ni…
kisah terjadi pada tepat 12.15 tgh malam , 14 Oktober 2008..
satu panggilan telefon diterima oleh gadis “bittersweet” daripada jejaka kelantan yg mggelarkan dirinya “Durian” di halaman Friendster miliknye.. mybe name glemer die kat skola dlu kot.. ok,,, berbalik kpd crite td, panggilan tuh bukan sebarang panggilan.. tapi panggilan tuh agak mncemaskan diriku.. mne taknye,, dah beliau gitau yg awek beliau pengsan time tg dating & suara beliau juga agak cuak.. menandakan bhawasanya beliau tidak dpat memikirkan apa tindakan sewajarnye utk diambil.. ~to the rescue~


Flashback: -kisah gadis “bittersweet”-
11.30 mlm, 13 Oktober 2008..
Pintu bilikku diketuk & kemudian dibuka.. kelihatan seorg gadis yg manis bertudung litup sambil memegang laptop masuk setelah dipelawa oleh teman sebilikku. Gadis bertudung itu a.k.a gadis “sweet charity” kelihatan agak hampa pabila melihatku sudah tertidur lena.. tetapi nasib nye baik apabila aku tersedar dari terus dibuai mimpi indahku gara2 tersentak mendengar bunyi bising .. gadis itu terus menyatakan tujuan kedatangannya.. tupperware yg penuh berisi dgn kek batik buatan tangan “white witch” diberikan padaku.. lantas terus ku gagahi jua diri ini untuk menyantap juadah yg tersedia di depan mata.. sepantas kilat mindaku berkata, “sedap, makanlah lagi!!!”. Mata yg stim pantas bertukar bundar.. ditambah pula dengan rancaknya lidah berbicara hal ehwal semasa a.k.a gossip2 hangat duniawi.. sel2 neutron otakku mula aktif dan lincah bertindak balas.. terus fikiranku melayang , “adakah ini tujuan sebenar kedatangannya?” “Tiiit tiiit”.. nokia 6280 berbunyi..bertubi2 mesej kuterima daripada ramai orang.. sudah jam berapakah sekarang ini? Semuanya berpaksikan ucapan yang sama walaupun bunga & susunan ayatnya berbeza2. Namun begitu, tetap dapat membuatkanku tersenyum lebar sampai ke telinga..


~to be continued~

12 October 2008

apakahh..

antara family, kawan & tugasan,, mana satu yg korg nk plih..
kata lah ade satu hri di mana korg tpaksa mmbuat pilihan..family wat gathering, kawan wat reunion & time tuh pulak ade meeting..
klu x pergi meeting,, nt buruklah nama baik..org akn kata yg kt x wat keje larr..bla bla bla..
klu gi jmpe kawan, nnt akan dikata lupakan fmily.. pastuh,, sbaliknyer..
susahkan klu kt dipaksa mmbuat pilihan..
adakalanya menyeksakan.. tp nak wat camna.. itulah kehidupan.. sentiasa memberikan kt pilihan.. terpulang kepada individu sendiri utk bijak memilih..
huhhh...
-apakah kesimpulannya?? entahlahh...-

exam..

exam..
why bile dgr je pkataan ni,, muka sume especially student, mesti berubah..
knapa eyh.... sometimes boleh mengakibatkan banyak gejala yg x diingini..
stress la, sedih, xde mood, tension etc..
satu pkataan tuh sahaja da cukup utk membuat jiwa jd kacau..
gituuuhh!!!
hurmm.. tp itulah hakikatnya, dan realitinya benda2 tuh akn jadi kat org yg x prepare utk m'hadapi exam.. sbb tulah bleyh timbul mcm2 penyakit la, alasan sume tuuhh..
hehehe.. *diri sendiri turut trsentap* ;p
utk student: perlu ke exam ni sbnarnye??
ade pros & cons gak kan.. exam ni bagus.. yelah, nak test sama ada kt ni pergi sekolah or uni utk belajar ke or honeymoon...tooooottt.. bak kata nabil, '' lu pikirlah sendiri!!"
kepada semua pelajar yg akn mnduduki peperiksaan, wat lah yg terbaik ye..
ni sume utk masa depan.. bukan utk org lain,, tapi utk diri kt sendiri juga..
Best of Luck~

11 October 2008

F & B..

F & B -apakah??..
foods n beverages lahh..
hehehe..
mood raya x abis lagi.. kaan!!!
time raya sure sume rumah ade kuih raya..
x ksah ler kuih tunjuk or yg wat sendiri..
dalam beribu2 jenis kuih raya,,, kuih/biskut raye ape yg plg sdap..
in my point of view,,
top 5 bagiku:
1. batang buruk
2. almond london
3. sarang semut
4. tart nenas
5. kuih samprit

top 5 makanan & minuman yg wajib de di pg raya;
1. lemang
2. ketupat - xksah ler segi 3 ke, palas ke, heksagon ke..gituhh!!
3. rendang
4. dodol
5. air gas

sape setuju sila angkat tangan!!!hehehehe;)

selamat hari raya sume n slamat mnyerbukan diri ke open house!!!!! hahahaha^_^


pics: credit to sume yg post gambar2 ni dlm website;)

commercial breAk!!-

lately, many things happened.
happy, sad , upset etc..all kind of things..
for sure suke yg happy kan.. cth nye: Puase..then raye.. syokk!!!
balik kG, jumpe granDparents yg dah lame x jumpe, relatives sume..
sometimes terfikir gak,, nape jd tradisi asal raya je msti balik kg..
wlpn hakikatnye mmg la mnde tuh best..hehe..
hari lain pun leyh balik,, tp ade gak yg balik kg time raye je.. raye je baru nk ingt org kg bile dri sdiri da sibuk kejar harta benda di perantauan..isk isk.. manusia, manusia..
btw, i'm lucky sbb my parents slalu gak ingtkan ktrg adek bradek utk slalu ziarah sanak-saudara & jgn sesekali lupakan ahli keluarga.... i heart my family^_^

kt msuk lak bab media massa- iklan kat tv- mse musin raya..
Iklan time raya ni biasalah.. nak kate stereotype xleyh gak..
mmg patut bnykkan iklan yg menginsafkan... drpda iklan yg ntahpape motifnye..huhh..
cth nye iklan TM ..
mmg boleh wat org tsentuh hati.. m'harukan tull.. i like=)




mane x tsentuh hati.. baru nk ingt parents bile dorg da menyahut panggilan Illahi..
so, ingt2 lah ye b4 terlambat... mood= Insaf:)

"hoi, baru abis puasa.. jangan tambah dosa.." ingat x iklan pe??!!!
iklan ni antara top 3 bg kt lah utk raya 2008.. agree with me?? klu x agree, angkat mouse~ hehehe... meh kt tgk..syokk~




ni lg satu iklan yg bleyh dikatakn syok abis larr..
klakar pun ade..
psal janda anak 7..
anak bongsu die tuh mmg lawak sGt.. hahaha..gelak skiit~



so, sape kata karya tempatan x bagus weyhh???!!..
-salam lebAran-

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

31 October 2008

rindu


rindu bertandang lagi..
menusuk ke segenap ruang hati..
jiwa bergelora..
dek hangatnya rasa
disulami cinta..
rantaian rindu mula berirama syahdu..
lagukan syair kasihmu duhai sang arjuna
biarkan bidadari kayangan ini terleka..



p/s: pic ehsan website lain..

luahan rasa insan biasa


matamu berkaca..
sabarlah ..

biarkan mengalir deras
jangan dihalang lagi..


pergilah..
pergi...
bebaskan diriku daripada sengsara
lenyapkanlah dirimu lara
ke marilah tawa
kembalilah...





30 October 2008

x suke!!

eeiiii.. x suke tau!!! menyampah pun ade...
x suke tau bile kt masuk kat mne2 kedai utk bli barang,, then org kedai wat muke tenuk seolah2 cam kt ni xde duit je nak bli.,..
"hello,, ko pun aku boleh bli tau!!!! tp cume x hingin je!! ntah laku ke x ko tuh.."
klu nak treat customer,, treat la dengan senyuman ..cewaahh.. tp btul pe..dowg ni mesti x blaja abes kat skolah ni.. tu yg xde nilai2 murni.. tu lah,, mak ayah swuh gi skolahh ngelat.. lari ikut boypren la.. pastuh lari gi lombok.. pe kaitan??!!
arrggghhh geram lagi.. bukan stakat 1 kedai.. 2 kedai lg tau smalam yg de muke tenuk jge kaunter & yg jd
salesgirl!!

  • situasi kedai 1 (ecehh,, trase nak nyanyi lagu situasi, bunkface plak dahh!!) : kedai t-shirt je pon.. t-shirt kat situ mmg cun2 n kewl sgt.. tp tgk kedai tuh mcm xde seri, bak kate makcik2 gerai kat bali yg suke rebut2 pelanggan, " nggak ada pelaris nyerr!! "patutlah mcm x laku kedai tuh.. yg keje kat kdai tuh wat muke ngantuk pastuh mcm bengang2 time ktrg dtg kdai die.. hek ellleehh,, klu nak tdo balik umah arr,, tutup kedai pastuh tido lah forever n ever!!!! senang cite!! kt bukannye dtg kat bilik tdo die yg smpai die nk bengang2!! org dtg nak bg duit lg kat die.. tu pun susah ke!! trus xde selera nak bli tshirt bittersweet yg kool gile tuh!! bersepah lg kedai kat lua yg jual!! bukan kdai ko je la!! mmg sah sok lusa kdai tuh xde org dtG!!
  • situasi kedai 2 :
    ni lg satuHHh.. melibatkan salesgirl n jge kaunter gak..tp semua yg berlaku hari ni adlh mlibatkan pnjual yg tdiri drpd kalangan kaum pompuan ye adek2!!!
    oooiii,, xkan sume menopos kotttt!!! org yg dah menopos pn x mcm dowg ni!! kedai cd ni lg ahh.. suke hati la ktrg nak duk bpe lame kat kedai tuh.. bukannye ktrg x nak bli pape.. ingat klu nak bli vcd,, trus amik bnyk2 pastuh byr ke!! hotakk luu!! mestilahh org nak cri dlu vcd feveret,, sure la lame skiit!! bukannye ktrg duduk smpai satu hari kat situ.. elehh,, stakat kdai cd cikai dah nak kecohh!! kedai cd lain yg gah2 name dowg kat lua tuh,, xde lak cam ni.. ko ni stakat kdai cd cap ayam jeerrr!!!! wat muke cam ktrg xnak bayar lakk!!! eeeiiii,, rse nak lempar je vcd2 tuh kat muke dowg sume tuhh!! bajett cun lak!! seb bek vcd ori,, klu x, da lme baling!!
kesimpulannye,, klu korg pnah bhadapan ngan mnde2 cmni,, xyah jejakkan lg kaki korg kat situ if bnyk lg pilihan lain kat luarr.. biar ajar skiitt org2 camni..!!!~

29 October 2008

mulut manis


kisah mulut manis ni xde kaitan sama skali ngan puding marble yg manis di bawah..;p

korg pnah jumpe x ngn org yg mulut manis?? bukannye manis sbab makan gula2, tp yg suka mengeluarkan kata2 manis ..
org2 mcm ni sumtimes x leyh dipercayai langsung.. bile nak mintak tlg kat kt,, punye larr bnyk luah kata2 yg manis, baik2 belaka.. 'bodek'ology tahap ke-5 sgguh!! tp bile kt dah tlg die,, ya tuhan,, leyh lupe cam tuh jehh.. x ke mcm mempergunakan diri kita demi kepentingan diri dia sdiri..
then lg 1, org mulut manis ni,, die akan cari kita time die need je or time mmg prlukan p'tolongan sgt2 ahh kirenye..mmg x ikhlas lah nak mintak tlg.. mintak tlg pun wat mcm seolah2 kt ni org suruhan die.. ish2.. tp bile senang,, ingat pn x kat kt.. sakit nye hati klu bhadapan ngan manusia jenis camni.. pe tujuan dowg hidup kat dunia ni klu juz nak sakitkan hati org je.. ishh2,, x paham btul!!!

28 October 2008

puDing marble!!!


nak tau x cara2 nak wat puding marble??!!!
senang je..

bahan2:
1 paket agar2
6 cawan air
2 cawan gula (klu nak kurg manis, kurg kan la gula tuh)
1 cawan tepung kastard
1 tin susu cair
1 1/2 sudu serbuk koko(ala coklat serbuk tuh, nak milo pun boleyh) > bancuh ngan sikit air

1. mula2, rebus 1 paket agar2 + 6 cawan air.. bila agar2 da agak cair, masukkan lak gula..biarkan sehingga mendidih.. lepas tuh tapiskan
2. dalam bekas yang lain, gaulkan tepung kastard ngan susu cair...kemudian tapiskan
3. masukkan bancuhan tepung kastard + susu cair td dalam nombor 1 td, then kacau smpai agak pekat..
4. masukkan sebahagian daripada bancuhan di atas ke dalam periuk lg 1 dan tambahkan dngan bancuhan coklat
5. masakkan semula bancuhan di kedua2 periuk trsebut smpai dah agak2 pekat..
6. sediakan acuan.. masukkan adunan dari periuk no 1 kemudian periuk no 2 yg de coklat tuh..
wat lah mcm lapisan.. wat lah smpai abes.. pastuh,, biarkan puding sejuk.. then, msukkn la dlam peti sejuk.. uuhh,, sedapp!!!

p/s: lpe nak amek pic time wat rituh.. pic di atas adlh ehsan website len..

23 October 2008

true or x true??

true or dare??!!
wut goes in de circle, stays in de circle~

korg pnah main x mende ni.. hurmm.. main ni syokk.. dpat korek rahsia org lain & the worst is org lain pn dpat tau rahsia kt.. mlm ni, kbtulan, kt & lg 3 org member main ni pas masing2 xde feel utk wat asgmnt ..mule2 start ngan nak tau gosip latest psal dak batCh.. after dat, ktrg t'fikir utk luaskan skop pbincangan ktrG kpDa main true or dare..
abes2.. mmg abes .. rahsia demi rahsie da tbongkAr!!! waahh!!! bahaya !!..tetapi atas dasar percaya kat member2 ni, bnde yg agk segan utk diberitahu pn bleyh dibg tau kan..

sbnarnye bukan nak memalukan dri sendiri atau pn nk malukan org lain,,tp sbnrnye mnde ni sumtimes leyh mmbuatkan ktrg x bsangka buruk kat sumone & leyh share prasaan.. wlpn sumtimes mybe leyh mnyebabkn de sstgh pihak terase hati or tguris prasaan..tp xpe,, ni lah msenye utk reveal de truth n tahu kbnran.. i swear to tell de truth..hehehe..besttt!!
oops, my turn now~

tempat : kiz
masa : 12.30 mdnite- 2am

dalam kiraan 7 langkah, sume yg tlah diperkatakan dlm pmainan td akan lenyap dalam ingtan masing2... 1,2,3,4,5,6, & 7....

22 October 2008

kenapa saya suke ?!!

kenapa saya suke butterfingers??
knapa sye suke butterfingers?!
nape sy ske butterfingers.....
sbab lagu dowg best lahh xkan sbab x best kot.. klu xbest wat pe nak suke kan!!!
gituh lahh~

20 October 2008

lagu dat i like=)

Artis: Elyana
Lalgu/Lirik: Molek

Ku tahu ku bukan terbaik
Namun ku rasa kita molek
Sebagai sepasangan
Merpati dua sejoli

Tik tok tik
Detak detik waktu
Usah dibiarkan berlalu
Tanpa ku disisimu
Tanpa ku kekasihmu

Bridge:
Setiap kali ku baca hikayat cinta agung
Tragedi komedi
Aku terasa
Seolah ia tercipta menceritakan
Tentang kisah kita…

Chorus:
Selalu mahu selalu
Dekat denganmu
Saling denganku
Cemburu, resah dan rindu
Bergaul rasa
Bila kau tiada…

Tik tok tik
Detak detik waktu
Usah dibiarkan berlalu
Tanpa ku disisimu
Tanpa ku kekasihmu

exam!!

esok exam criminal la u ols!!!
wahh,, tp sempat lg tuh nak letak sepatAh dua kata kat blog ni..heheheh;p
malam td study grup kat kolej.. tg dok siyes2 pun, ktrg still leyh selitkan ngan 1 2 lawak antarabangsa,... yelah,, klu study, mne leyh serious sgt.. nnt akn jd seriously wrong & bukannye morally wrong ye.. ni lah yg dikatakan "mischievous discretion".. wah, tibe!!! da melalut ni.. ni sume psal bace infancy!!hakhak;) i like..

vocab baru utk mlm tadi:
1. segala bagai
2. ke-ghime = crime
3. li-a-ble = liable
4. "kelapa & orkid.."
5. "you hope my dear.you hope!!"
6.
ignorantia legis neminem excusat = jahil kwujudan law
7.
ignorantia juris no excusat = jahil ttg tafsiran undg2
or cara law ditafsirkan
saje je masukkan istilah law.. sape kate klu bukk blog buang masa?!!
hahahaahhaahha... segar bijik mata..

p/s: rasanye org yg de "common object" mlm td je tau ape vocab2 ni!!;p

17 October 2008

geram!


Tarikh : 16 Oct 08
Masa : around 10pm ke atas
Tempat: café k.j..
tema hari ni: Ade aku kesahHh!!!!

ni akak nak story sikit u all!!! Akak tg geram sgt2 ni..
bukan akak jerrr.. sekutu2 akak pun…
mane x nye,, adelah 3 pompuan ni.. asal usul, nama penuh, no ic dorg pn ktrg xtau.. tetibe je dgn muke penyeknye pandang ktrg mcm nak telan..
“lu pehal beb!!! Nk cri gado ke??!! Pandang2 jeling2 mcm ktrg ni alien. Tau lah ktrg ni menawan..x gitu!!” ;p kan.. yelah mne la tau maybe dorg rase tercabar bile tgk ktrg lg mengancam dr dowg..or mayb dowg jeles sbb ktrg ni hepi sgt.. kesian dowg x dilahirkan utk ade prsaan gembira ..isk iskk..;(
Fahrisham. Ty-ya, princess, bittersweet n I luv laicikai, xpnah wat salah ngan dorg.. xpnah ganggu hidup dowg.. nape tetibe jahh dowg pandang slack gile kea rah ktrg yg menawan ni?? Ape sebenarnye yg dowg nak>??!
Ktrg cume duduk kat café tuh utk wat asgment di samping mengisi masa lapang dgn share gosip2 t’hAngat n trbaru.. xmo la nt dikate x update isu semasa lak kan!!!! Gituhh!~
The best part is bile dowg ber 3 ni datang kat meja ktrg (yg penuh dgn buku2 rujukan , laptop, henset2 ktrg yg mahal dll) .. pas2, tanye ade x nampak henset salah sorg drpD dowg.. owhh,, henset hilang pulak daah..hurmm.. tP nape target kat meja ktrg je tp bukan kat meja org len.. ramai lg yg ade kat café tuhh.. saje je nak cari pasal.. ceytt..
Ktrg yang baik hati serta suci hati ni pun toong lah carikan henset.. Ty-ya pun tanye, “henset jenis ape.?” Pompuan 1 menjawab, “nokia”.. ty-ya tanye lagi “ nokia jenis ape? Yelah nokia kan banyak jenis..” boleh plak pompuan 2 ckap kat pompuan 1 & 3 sambey moncongkan molot die tuh “ lah… org da ckap nokia, nokia lah…” ..ape? die engat ktrg x nampak time die cakap tuuhh.. dah la dengan wat muke macam pau basi kena penyek.. pau tuh pun lg 10x ganda lg lawa tau!!!
Dah la ktrg tlg cari kan.. x sedar dri lak tuh! Sengal sgt!! Geramnye!!!!
Sume dah berasap je kat situhhh.. tp bittersweet, fahrisham, ty-ya still sedar lg yg ktrg x leyh nak lepaskan geram dgn overnye kat sini coz ktrg kat café kolej org lain yerr.. kalau tak….!!!!
Sekali 2 gi tmpat ktrg tnye psa henset tuh xpe lg,, ni dah 4-5 kali melilau around meja ktrg ape hal?? Nmpak sangat dowg syak ktrg yg amik.. ‘‘HELLO, INGT KTRG NI PENCURI KE NAK AMEK2 HENSET KO YG KLU TRADE IN PUN KTRG X TAU DE HARGE KE X LAGI TUHH~” daripada ktrg mencuri, lebih baek ktrg ni bunuh diri tau!! Waaahh~ xde maknenyelah nak curi henset ko tuh.. bukannye ade emas pun dalam tuh… eeeeiiiii,, meluat sangat tau!! H.a.t.e~!

16 October 2008

sedih -_-


sedang mereka bergembira di luar sana,
aku duduk keseorangan sambil merenung ke luar jendela.
tiadalah kudrat ku untuk melawan takdirNya
yang telah menentukan bahawa aku tidak boleh pergi bersama.

mereka sedang bergembira,
melayan perasaan menghapus lara,
aku di sini tidaklah berduka,
cuma ada sedikit kecewa..
tapi apakan daya..

ya..mereka mmg bergembira,
tiada lagi syakwasangka..
tapi aku tetap percaya,
setiap yang berlaku ada hikmahnya..
dan aku juga gembira~

sajak yang bertajuk "jeles" ini mengisahkan tentang seorang insan yang kesepian setelah ditinggalkan oleh member2nye yg pergi tgk wayang cerite "eagle eye".. bukan salah sesiapa.. semuanya adalah suratanNya.. dan insan tersebut terima dengan redha~ ;p

gituh la kan.. tetibe lak dtg ilham dr langit wat sajak la plaks.. buang tebiat pe;p xpnah2 nye .. xsgka i bbakat u ols...hahahahah..prasan!!

p/s: sajak ini tiada kaitan dengan sesiapa yg hidup atau yg telah mati sekalipun-
zassss...

14 October 2008

kisah benar sebenar2nye- bhgn 2

sambungan...
Masa : 12.20 tgh malam
Tarikh : 14 Oktober 2008
gadis "bitttersweet" segera menyiapkan diri utk menyertai gerakan menyelamat..
sepantas kilat dia menyambar kunci kereta "bujur" nye.. langkah diatur lagak lipas kudung.. hati berdebar namun tiadalah mahu memikirkan apa jua perkara buruk.. lantas enjin kereta dihidupkan.. gadis " sweet charity" yg dari td turut mengekori gadis "bittersweet" dgn pantas nyemengambil tempat di seblh pemandu.. lagu tema "sex and the city" berkumandang. menandakan nokia 6280 berdering lagi.. gadget itu yg sedari td berada di dlm genggaman "sweet charity" terus diangkat & dijawab panggilannya.. jejaka kelantan lg rupa2nya.. jauh di sudut hati gadis "bittersweet" berharap agar semuanya selamat..


gadis "sweet charity" menasihati gadis "bittersweet" agar tdak trlalu runsing memikirkan "white witch" yg jatuh pengsan krana tidak mahu gadis bersweater merah di sebelahnye itu hilg tumpuan ketika memandu.. gadis "bittersweet" akur mendengar arahan seperti seorg pelajar kelas memandu yg patuh mendengar arahan polis trafik yg duduk di sebelahnye.. gadis ''sweet charity" mula beralih topik.. dan dia mengeluh.. bebelan demi bebelan berkumandang di segenap lapisan ruang kereta itu.. semuanya berkisarkan tentang mengapa "white witch" sanggup keluar lewat malam begini di tempat yg terletak kira2 10 minit[menaiki keta] dari kolej penginapannya. tambahan pula, dgn keadan bdnnya yg lemah gara2 demam.. Gadis "bittersweet" mengiyakan tetapi hakikatnya, dirinya kini mempunyai 1001 persoalan.. hatinya terdetik, "mengapa tiada tanda kerisauan di wajah gadis ''sweet charity''. dia kelihatan tenang,.. sangat tenang dan adakalanya seperti sedikit gembira.. apakah dia suka apabila kawannya menderita?.. itu tidak mungkin terjadi kerana dia bukanlah insan sedemikian rupa.. masakan tidak, kerana dia digelar mufti cheras di kalangan teman2 rapatnya... hahahaa.. layak ke??!!..

bangunan pkns yang tersergam indah dari jauh sudah kelihatan.. itulah penunjuk arah destinasi 2 org gadis penyelamat di tgh malam begini.. mata masing2 ligat mencari taman rekreasi yg dikatakn trletak bersebelahan padang futsal & berhampiran bngnn pkns trsbut..
"dah nampak!!!'' Gadis "sweet charity" tiba2 bersuara dengan lantangnya[ala2 menjerit gituuhh..sungguh tdak ayu u ols!! ;p] mata gadis "bittersweet segera menangkap kelibat jejaka kelantan a.k.a si jantung hati ''white witch''..
gadis2 rescue mula tidak sabar untuk bertindak!!!~to the rescue~
~ala2 rescue rangers gituh!!~

~to be continued~

kisah benar sebenar2nye- bhgn 1

Nak tau x petua nk bagi kulit muka cantik berseri.. Senang je…mula2, sediakan tepung gandum secukup rase je.. agak2 dalam 3-4 paket pun da cukup.. pas2, mintak memeber korg tlg baling kat muka… hasilnye,, mcm snow white wa cakap sama lu!!! Snow white pn jeles..;p

Tu lah antara klu2 utk cerita yg bakal disampaikan ni…
kisah terjadi pada tepat 12.15 tgh malam , 14 Oktober 2008..
satu panggilan telefon diterima oleh gadis “bittersweet” daripada jejaka kelantan yg mggelarkan dirinya “Durian” di halaman Friendster miliknye.. mybe name glemer die kat skola dlu kot.. ok,,, berbalik kpd crite td, panggilan tuh bukan sebarang panggilan.. tapi panggilan tuh agak mncemaskan diriku.. mne taknye,, dah beliau gitau yg awek beliau pengsan time tg dating & suara beliau juga agak cuak.. menandakan bhawasanya beliau tidak dpat memikirkan apa tindakan sewajarnye utk diambil.. ~to the rescue~


Flashback: -kisah gadis “bittersweet”-
11.30 mlm, 13 Oktober 2008..
Pintu bilikku diketuk & kemudian dibuka.. kelihatan seorg gadis yg manis bertudung litup sambil memegang laptop masuk setelah dipelawa oleh teman sebilikku. Gadis bertudung itu a.k.a gadis “sweet charity” kelihatan agak hampa pabila melihatku sudah tertidur lena.. tetapi nasib nye baik apabila aku tersedar dari terus dibuai mimpi indahku gara2 tersentak mendengar bunyi bising .. gadis itu terus menyatakan tujuan kedatangannya.. tupperware yg penuh berisi dgn kek batik buatan tangan “white witch” diberikan padaku.. lantas terus ku gagahi jua diri ini untuk menyantap juadah yg tersedia di depan mata.. sepantas kilat mindaku berkata, “sedap, makanlah lagi!!!”. Mata yg stim pantas bertukar bundar.. ditambah pula dengan rancaknya lidah berbicara hal ehwal semasa a.k.a gossip2 hangat duniawi.. sel2 neutron otakku mula aktif dan lincah bertindak balas.. terus fikiranku melayang , “adakah ini tujuan sebenar kedatangannya?” “Tiiit tiiit”.. nokia 6280 berbunyi..bertubi2 mesej kuterima daripada ramai orang.. sudah jam berapakah sekarang ini? Semuanya berpaksikan ucapan yang sama walaupun bunga & susunan ayatnya berbeza2. Namun begitu, tetap dapat membuatkanku tersenyum lebar sampai ke telinga..


~to be continued~

12 October 2008

apakahh..

antara family, kawan & tugasan,, mana satu yg korg nk plih..
kata lah ade satu hri di mana korg tpaksa mmbuat pilihan..family wat gathering, kawan wat reunion & time tuh pulak ade meeting..
klu x pergi meeting,, nt buruklah nama baik..org akn kata yg kt x wat keje larr..bla bla bla..
klu gi jmpe kawan, nnt akan dikata lupakan fmily.. pastuh,, sbaliknyer..
susahkan klu kt dipaksa mmbuat pilihan..
adakalanya menyeksakan.. tp nak wat camna.. itulah kehidupan.. sentiasa memberikan kt pilihan.. terpulang kepada individu sendiri utk bijak memilih..
huhhh...
-apakah kesimpulannya?? entahlahh...-

exam..

exam..
why bile dgr je pkataan ni,, muka sume especially student, mesti berubah..
knapa eyh.... sometimes boleh mengakibatkan banyak gejala yg x diingini..
stress la, sedih, xde mood, tension etc..
satu pkataan tuh sahaja da cukup utk membuat jiwa jd kacau..
gituuuhh!!!
hurmm.. tp itulah hakikatnya, dan realitinya benda2 tuh akn jadi kat org yg x prepare utk m'hadapi exam.. sbb tulah bleyh timbul mcm2 penyakit la, alasan sume tuuhh..
hehehe.. *diri sendiri turut trsentap* ;p
utk student: perlu ke exam ni sbnarnye??
ade pros & cons gak kan.. exam ni bagus.. yelah, nak test sama ada kt ni pergi sekolah or uni utk belajar ke or honeymoon...tooooottt.. bak kata nabil, '' lu pikirlah sendiri!!"
kepada semua pelajar yg akn mnduduki peperiksaan, wat lah yg terbaik ye..
ni sume utk masa depan.. bukan utk org lain,, tapi utk diri kt sendiri juga..
Best of Luck~

11 October 2008

F & B..

F & B -apakah??..
foods n beverages lahh..
hehehe..
mood raya x abis lagi.. kaan!!!
time raya sure sume rumah ade kuih raya..
x ksah ler kuih tunjuk or yg wat sendiri..
dalam beribu2 jenis kuih raya,,, kuih/biskut raye ape yg plg sdap..
in my point of view,,
top 5 bagiku:
1. batang buruk
2. almond london
3. sarang semut
4. tart nenas
5. kuih samprit

top 5 makanan & minuman yg wajib de di pg raya;
1. lemang
2. ketupat - xksah ler segi 3 ke, palas ke, heksagon ke..gituhh!!
3. rendang
4. dodol
5. air gas

sape setuju sila angkat tangan!!!hehehehe;)

selamat hari raya sume n slamat mnyerbukan diri ke open house!!!!! hahahaha^_^


pics: credit to sume yg post gambar2 ni dlm website;)

commercial breAk!!-

lately, many things happened.
happy, sad , upset etc..all kind of things..
for sure suke yg happy kan.. cth nye: Puase..then raye.. syokk!!!
balik kG, jumpe granDparents yg dah lame x jumpe, relatives sume..
sometimes terfikir gak,, nape jd tradisi asal raya je msti balik kg..
wlpn hakikatnye mmg la mnde tuh best..hehe..
hari lain pun leyh balik,, tp ade gak yg balik kg time raye je.. raye je baru nk ingt org kg bile dri sdiri da sibuk kejar harta benda di perantauan..isk isk.. manusia, manusia..
btw, i'm lucky sbb my parents slalu gak ingtkan ktrg adek bradek utk slalu ziarah sanak-saudara & jgn sesekali lupakan ahli keluarga.... i heart my family^_^

kt msuk lak bab media massa- iklan kat tv- mse musin raya..
Iklan time raya ni biasalah.. nak kate stereotype xleyh gak..
mmg patut bnykkan iklan yg menginsafkan... drpda iklan yg ntahpape motifnye..huhh..
cth nye iklan TM ..
mmg boleh wat org tsentuh hati.. m'harukan tull.. i like=)




mane x tsentuh hati.. baru nk ingt parents bile dorg da menyahut panggilan Illahi..
so, ingt2 lah ye b4 terlambat... mood= Insaf:)

"hoi, baru abis puasa.. jangan tambah dosa.." ingat x iklan pe??!!!
iklan ni antara top 3 bg kt lah utk raya 2008.. agree with me?? klu x agree, angkat mouse~ hehehe... meh kt tgk..syokk~




ni lg satu iklan yg bleyh dikatakn syok abis larr..
klakar pun ade..
psal janda anak 7..
anak bongsu die tuh mmg lawak sGt.. hahaha..gelak skiit~



so, sape kata karya tempatan x bagus weyhh???!!..
-salam lebAran-