Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

31 May 2010

cuma prihatin

tadi baca berita harian on9..
ada satu berita yg betul2 tarik perhatian kt..
pasal pelancaran "Baby Hatch" kat m'sia..
baby hatch ni tempat perlindungan bayi yg x diingini ..
yelahh,, sekarang ni kan mslh pembuangan bayi makin banyak..
kesian bile tgk setiaphari, ada saje baby yg x berdosa kne buang merata2..
sedih bile tgk..
org yg buat bnde keji ni mmg x pnah nak bersyukur..
ramai lagi org yg nak kan anak, tapi xdapat2 .. tapi org yg sng dpt anak ni pulak, bile dah dpt, dibuang mcm tu je.. terseksa baby tuhh..
so, dgn ade nye baby hatch ni, Insya Allah naseb baby2 xbdosa tuh akan lbih terbela lahh harapnye..
mybe ade pihak2 yg mmandang usaha ni mcm 1 lgkah yg menggalakkan lagi zina, tapi kt kne tgk plak dr sudut yg lain i.e nasib baby2..
utk mak ayah dowg yg xde hati perut sbb buang bayi, gov bolehlah amek langkah kenakan tindakan undang2 yg keras.. ni x, hukuman ringan je dowg kne.. x berpatutan langsung..
apa2 pun, hope lepas ni, kurg lah skit dgr baby2 kne buang kat tong2 sampah, dlm hutan, tepi surau, kat stesyen k/api etc... hopefully...

p/s: klu boleh, Malaysia gunelah nama Pusat Perlindungan Bayi ke,, barulah lg ramai org bg attention..cadangan jerr.. "bahasa jiwa bangsa" :) eheh..

result


result exam bleh tgk start 4jun..
tapi yg paling penting,
slip akan dihantar ke rumah start 14jun..
errrr...~

29 May 2010

tadaaa!!!...
layout sudah ditukar...
yippiee ^_^

orang ada perasaan

perhatian kepada sesiapa yg bernama manusia,
walaupun berbeza pangkat,darjat mahupun status,
sedarlah yang kamu juga manusia biasa di sisiNya...

kamu manusia
aku manusia..
kita semua sama..
kau,aku,dia,mereka ataupun sesiapa saja
tetap asalnya dijadikan daripada tanah...

ini bukan sajak..
bukan juga gurindam..
tetapi luahan perasaan seorang insan kepada insan2 yang berkenaan..

hurmm..

*mesti ada yg tertanya2, nape lah tibe2 keluar luahan macam ni.. kesahnye terjadi 2 hari yg lepas,, ada seseorang yang berpangkat ***** ni called ofis a.k.a firm..sbg staf yg berdedikasi (xde kaitan;p), kt pun angkatlah fon tuhh.. xde angin, xde ribut,, org tuh ckp dgn nada yg tinggi & seolah2 memekik2..siap ulang2 banyak kali yg die ni bergelar *****.. dari tu juga dpt digambarkan betapa sombong & angkuhnya si pemanggil.. naseb baeklah ofis ni bukan kt yg punya, n naseb baek lah kt still sedar lg yg skang maseh dlm tempoh praktikal.. klu taaakk, mmg nak kne sound le tuh.. nak je nyanyi kat org tuh "budi bahasa budaya kita".. cuba lah bercakap elok2.. mybe die engat org yg angkat fon selalunye kerani atau pekerja bawahan.. eeyyhh,, x kesah lah ko tuh sapa. org bawahan pon manusia jugak.. ADA AKU KESAH NGAN PANGKAT KO!!! ni lah manusia, asal dah bagus sikit mule lah lupe diri... dunia2!!.. mintak2 dijauhkan perangan & sifat mcm tuh dr diriku n keluargaku..Amin.. mmg bukan semua org yg berpangkat, ada sifat buruk camtuh.. yelah, dalam setandan pisang yg busuk, mungkin terselit jugak yg maseh elok.. harap2*




blue bear


nak celcom blue bear...
blue bear yg sgt cute..
pakai jersi plak tuuhh...
nak2!!!..
blue bear come to mama!!! ;p
hehehe..


Salam..
dah agak lama jugak x update blog..
agak sibuk sejak kebelakangan ni..
internet pon dah jarang bukak..
klu time minggu study arituh, tiap2 hari gian nak bukak internet..
tapi skang, pandang sebelah mata je..
hehehe..
maafkan saya internet..
x berniat untuk meminggirkan anda..
apa lah yg dimengarutkan tgh2 malam ni..
ishh ishh ishh..
layan je lah ye..;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

31 May 2010

cuma prihatin

tadi baca berita harian on9..
ada satu berita yg betul2 tarik perhatian kt..
pasal pelancaran "Baby Hatch" kat m'sia..
baby hatch ni tempat perlindungan bayi yg x diingini ..
yelahh,, sekarang ni kan mslh pembuangan bayi makin banyak..
kesian bile tgk setiaphari, ada saje baby yg x berdosa kne buang merata2..
sedih bile tgk..
org yg buat bnde keji ni mmg x pnah nak bersyukur..
ramai lagi org yg nak kan anak, tapi xdapat2 .. tapi org yg sng dpt anak ni pulak, bile dah dpt, dibuang mcm tu je.. terseksa baby tuhh..
so, dgn ade nye baby hatch ni, Insya Allah naseb baby2 xbdosa tuh akan lbih terbela lahh harapnye..
mybe ade pihak2 yg mmandang usaha ni mcm 1 lgkah yg menggalakkan lagi zina, tapi kt kne tgk plak dr sudut yg lain i.e nasib baby2..
utk mak ayah dowg yg xde hati perut sbb buang bayi, gov bolehlah amek langkah kenakan tindakan undang2 yg keras.. ni x, hukuman ringan je dowg kne.. x berpatutan langsung..
apa2 pun, hope lepas ni, kurg lah skit dgr baby2 kne buang kat tong2 sampah, dlm hutan, tepi surau, kat stesyen k/api etc... hopefully...

p/s: klu boleh, Malaysia gunelah nama Pusat Perlindungan Bayi ke,, barulah lg ramai org bg attention..cadangan jerr.. "bahasa jiwa bangsa" :) eheh..

result


result exam bleh tgk start 4jun..
tapi yg paling penting,
slip akan dihantar ke rumah start 14jun..
errrr...~

29 May 2010

tadaaa!!!...
layout sudah ditukar...
yippiee ^_^

orang ada perasaan

perhatian kepada sesiapa yg bernama manusia,
walaupun berbeza pangkat,darjat mahupun status,
sedarlah yang kamu juga manusia biasa di sisiNya...

kamu manusia
aku manusia..
kita semua sama..
kau,aku,dia,mereka ataupun sesiapa saja
tetap asalnya dijadikan daripada tanah...

ini bukan sajak..
bukan juga gurindam..
tetapi luahan perasaan seorang insan kepada insan2 yang berkenaan..

hurmm..

*mesti ada yg tertanya2, nape lah tibe2 keluar luahan macam ni.. kesahnye terjadi 2 hari yg lepas,, ada seseorang yang berpangkat ***** ni called ofis a.k.a firm..sbg staf yg berdedikasi (xde kaitan;p), kt pun angkatlah fon tuhh.. xde angin, xde ribut,, org tuh ckp dgn nada yg tinggi & seolah2 memekik2..siap ulang2 banyak kali yg die ni bergelar *****.. dari tu juga dpt digambarkan betapa sombong & angkuhnya si pemanggil.. naseb baeklah ofis ni bukan kt yg punya, n naseb baek lah kt still sedar lg yg skang maseh dlm tempoh praktikal.. klu taaakk, mmg nak kne sound le tuh.. nak je nyanyi kat org tuh "budi bahasa budaya kita".. cuba lah bercakap elok2.. mybe die engat org yg angkat fon selalunye kerani atau pekerja bawahan.. eeyyhh,, x kesah lah ko tuh sapa. org bawahan pon manusia jugak.. ADA AKU KESAH NGAN PANGKAT KO!!! ni lah manusia, asal dah bagus sikit mule lah lupe diri... dunia2!!.. mintak2 dijauhkan perangan & sifat mcm tuh dr diriku n keluargaku..Amin.. mmg bukan semua org yg berpangkat, ada sifat buruk camtuh.. yelah, dalam setandan pisang yg busuk, mungkin terselit jugak yg maseh elok.. harap2*




blue bear


nak celcom blue bear...
blue bear yg sgt cute..
pakai jersi plak tuuhh...
nak2!!!..
blue bear come to mama!!! ;p
hehehe..


Salam..
dah agak lama jugak x update blog..
agak sibuk sejak kebelakangan ni..
internet pon dah jarang bukak..
klu time minggu study arituh, tiap2 hari gian nak bukak internet..
tapi skang, pandang sebelah mata je..
hehehe..
maafkan saya internet..
x berniat untuk meminggirkan anda..
apa lah yg dimengarutkan tgh2 malam ni..
ishh ishh ishh..
layan je lah ye..;)