Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

28 February 2009

kata hati..

lagu: rindu padanya-camelia

Sejak terpandang wajahmu

Hatiku bertanya selalu
Siapa dia mengikat pandanganku

Seringkali dia berlalu
Di hadapan dan menyapaku
Sehingga hatiku seringkali merindu
Tak dapat ku melupakan dirinya
Terbayang wajahmu di mataku

Ingin ku tanya namanya
Tapi hatiku rasa malu
Tak terucapkan walau sepatah kata
Mungkinkah diriku telah dilamun cinta
Oh... hatiku resah selalu

Haruskah aku menyatakan
Perasaanku kepadanya
Mungkinkah dia kini telah berpunya
Getar hati makin terasa
Bila terdengar suara dan bertentang mata
Ku bagaikan bebunga kehujanan
Berkembang mekar
Di setiap ketika

Tidur malamku tak lena
Asyik teringat padanya
Bilakah mentari memancarkan cahaya
Hanyalah dirinya bermain diingatan
Oh...tuhan ku rindu padanya

* * .*..Lovelovelo…*
…*..Lovelovelove….*
..*.Lovelovelovelove…*…………….*….*
.*..Lovelovelovelovelo…*………*..Lovel….*
*..Lovelovelovelovelove…*….*…Lovelovelo.*
*.. Lovelovelovelovelove…*….*…Lovelovelo.*
.*..Lovelovelovelovelove…*..*…Lovelovelo…*
..*…Lovelovelovelovelove..*…Lovelovelo…*
…*….Lovelovelolovelovelovelovelovelo…*
…..*….Lovelovelovelovelovelovelov…*
……..*….Lovelovelovelovelovelo…*
………..*….Lovelovelovelove…*
……………*…Lovelovelo….*
………………*..Lovelo…*
…………………*…..*
………………….*..*

24 February 2009

ai di Beijing, China




beijing.. sgt rindu utk dtg balik ke sana..
pe yg best kat tempat tuh??..
1. winter
-yalah, for the very 1st time in my life rase cuaca sejuk.. even pnah smpai thp -9'c.. sejuk sgt2 lg2 time malam.. ditambah ngan angin yg kuat.. makk aiihh.. menusuk smpai ke tulang.. huhuhu~
2. scenery
- pemandangan kat sane mmg cantik.. beselah bile dtg tmpat org mmg lah kt akn puji tmpat tuh. sama gak bile org len dtg mlawat m'sia kan:) hehe
3. tempat2 pelancongan
-stadium sarang burung..waaaahh, x sangke dpt smpai kat depan stadium olimpik ni.. mmg cun abes:) sblah stadium ni, ade kompleks renang.. bentuk mcm ice cube.. cantik2;D


-great wall of China.. dpt gi skejap je.. pastuh mcm rushing sket sbb tmpat tuh tutup awal..x puas lg pergi.. nak naik ke great wall ktrg naik macam roller coaster tuh.. nak naek ke great wall, bende tuh slow lah.. tapi bile turun, terase cam main kat genting plak..hahah.. ade pulak signboard "no racing" kat situ..haha.. lawak2;)
- forbidden city.. kediaman kerabat diraja zmn dulu2. mmg sgt besar tmpat tuh.. haiihh, sedangkan lantai yg dipijak pun trdiri drpd 15 lapisan batu-bata.. huhu..
4. tmpat shopping
-wang fujing a.k.a walking street.. ala2 petaling street gituh;)


-silk street.. 1 bangunan yg dlmnye bnyk gerai2 yg best.. ade souvenirs, baju n yg paling penting, of coz china silk.. siap ade tunjuk cara wat sutera lagi!!.. harga pun, gulpp!!~ hehe
-off price.. ni shopping complex.. murah2.. tapi ade gak brg yg harga standard je sbnrnye.. cuma sbb bile bblanje dlm matawang asing, bnde tuh jd kabur..hehehe



gi beijing sbnrnye utk asian law students association international conference..
tajuk kali ni, embrace diversity- overcoming discrimination:)
dr 8hb-14hb feb.. tp ktrg extend smpai 15hb.. utk seminggu tuh, ktrg tggal kat xi hua hotel.. mmg sgt selesa..tip top !! ;)
kalau pasal bab2 makanan pulak, ktrg bnyk makan sayur & ikan je coz yg lain bnyk contain pork.. berat bdn pun leyh turun tau.. hehe..


academic trip, ktrg ade gi all china women's federation & china law society nye tempat:) plus, peking university yg located nearer to the hotel.. university dowg sgtlah cantik & luas.. kat beijing, ramai yg prefer naik basikal drpd motor.. dorg nak kurangkan pencemaran. cakap pasal pencemaran, kalau nak shopping kat sana, kt digalakkan utk bwk shopping bags sendiri sbb dowg ni environmental friendly.. kalau nak plastik, kena bayar.. beg kertas pun x de bg.. bagus2;)

i miss u so much beijing~ ^-^
-kami juga sangat obses dengan panda semasa di beijing- ;)



tag dr kak li:)

Rules:
Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 15 random things, facts, habits, or goals about you. At the end, choose 5 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you.

alamak, banyaknye..15 plak tuh.. xpe2, demi kak li, akan ku buat..hehehee;p

1. sy suke kaler merah, pink & yg sewaktu dgnnye..
2. org kate sy perahsia.. erm,, mungkin kot.. a.k.a suke memndam perasaan..gituh~
3. hepi go lucky (^_^)
4. x suke dimarah & x suke marah..
5. addicted to chocolate..nyum3;)
6. x suke org yg berpura2, hipokrit, fake etc
7. suke makan sambal sotong esp kalau ibu yg masak :) heheehe.. alamak, lapar la plak;p
8. sejak dr kecik sy simpan angan2 nak fasih cakap mandarin sbb suke sgt tengok cite cina.. hehe:)
9. sgt hepi sbb slh 1 impian yg dipendam dr kcik dah pn trcapai baru2 ni>> gi great wall of china && forbidden city:) :)
10. bestfriend sy pnah ckp yg sy ni -hard to get- hehee
11. org kata sy anak manja, tp sy kata x kot.. yeke eyh..ermm..hihi
12. sy suke menari ^^,
13. sy tringin nak gi old trafford
14. sy suke bereksperimentasi dgn bhn2 mentah yg ade kat dapur.. hehe
15. sy teringin nk bukak bakeri & for sure firm sendiri;)

saya nak tag:
kamu~ hehe

19 February 2009

betul3 ;D

aniq: (tg tgk iklan upin n ipin kat tv)
akak: betul betul betul (wat intonasi ipin)
aniq: cite ni dah kluar ke?
akak: dah..akak dah tgk pun movie ni.. best!!!!betul betul betul~ ;D
aniq: (tarik muka)
akak: yelah2..len kali akak bawak ko tgk.. isshh..mrajuk je..
aniq: (sengih..)hehe

05 February 2009

pandangan "scholarcheap" mengenai ciri2 lelaki mengikut bulan lahir...

Artikel diambil dari myuitm.. & ini hanyalah pandangan peribadi.. no offence ye ;p

Hehehehe.. & sila jangan percaya sangat ye!!!

(tgh boring sebab tutor tort xde ni~)


Leo (24 Julai - 23 Ogos)

Orang nya : Penyayang, warm hearted, tidak kedekut bila mahu berkongsi kesenangan dan kemewahan dengan org yg disayangi nya. Jejaka Leo ini juga seorg yg ambitious, self-centered tapi tak ego...(jejaka leo memang gitu).


Intan & Dilla said: x EGO!!!! Yeke??!!! Cam susah nak caye je~ ;p

Virgo (24 Ogos - 23 September)

Orang nya : Pemalu, tak pandai mengawal emosi, ceng'eng. Suka mencari perhatian dari perempuan.


Dilla & Intan said: errrmm..ahhh...haah.. “jual gelang”

Libra ( 24 Spetember - 23 Oktober)

Orang nya : Cerewet, posessive, takes thingslightly when comes to quarrel tapi jujur dlm segala hal

Intan & Dilla said: jujur ke ‘lampi’(lambat pickup hehe..)

Scorpio ( 24 Oktober - 23 November)

Orang nya : Action serius, mudah cemburu, mood swing..

Dilla & Intan said: agak serius & skema gak sumtimes…


Sagitarius ( 23 November - 21 December)

Orang nya : Fu..yoh..siapa dpt memang untung...Sagitarius org nya happy aje..suka (bergembira tepok tangan sama2..la la la..) bawa partner jalan2.. sort of adventurous dan sungguh romantik.

Intan & Dilla said: betul,betul,betul!!! (intonasi mcm upin ngan ipin ye;)


Capricon ( 22 December - 20 Januari)

Orang Nya : Egoistic, ada batu duduk di atas itu kepala, pendek kata Capricon seorg yg sukar nak meluah kan perasaannya. Jarang sekali anda akan mendengar dia melafazkan 'cinta' pada anda

Dilla & Intan said: Amy, komen plizz ;)


Aquarius ( 21 Januari - 19 Februari)

Orang Nya : Pijak semut tak mati..


Intan & Dilla said: huhu, ringan betul dowg ni!! Semut pun x mati klu dah kne pijak!! Isk isk...

Pisces (20 Februari - 20 Mac)

Orang Nya : Segak, bergaya, ngada-ngada, choosy..


Dilla & Intan said: metrosexual la ni yea..

Aries (21 Mac - 20 April)

Orang Nya: Anak mak! smart mamat. intelligent.

Intan & Dilla said: saya sayang mak saya!!! “Mak saya kata….”

Taurus (21 April - 21 Mei)

Orang nya : Mencabar, garang seperti singa, takut seperti tikus. Mereka tidak tetap dgn pendirian sendiri...

Dilla & Intan said: “Singer, menawan keluarga bahagia

Gemini (22 Mei - 21 Jun)

Orang nya: egoistic, tak suka kalah. Kalau ada debat, jgn harap anda nak menang.. dalam apa2 persoalan jua mereka ada aje alasan nya.


Intan & Dilla said: ada ciri2 yg penting utk jd seorg lawyer ye;) hehe

Cancer ( 22 Jun - 23 Julai)

Orangnya : Segak, kaya, bermurah hati, suka menunjuk-nunjuk dengan kemewahan.. tetapi mereka adalah sebaliknya.. ( berhati-hati ya )


Dilla & Intan said: kami blur +_+

04 February 2009

ilmu tanpa amal ibarat pokok tiada berbuah...

BISMILLAH adalah sebutan/nama singkat dari lafaz "BISMILLAHIRROHMAANIRROHIIM" yang bermaksud "Dengan nama ALLAH Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang."

KELEBIHAN-KELEBIHAN BISMILLAH

1.Yang pertama ditulis Qalam adalah BISMILLAH. Maka apabila kamu menulis sesuatu, maka tulislah BISMILLAH pada awalnya kerana BISMILLAH tertulis pada setiap wahyu yang Allah turunkan kepada Jibrail.

2."BISMILLAH untukmu dan umahmu, suruhlah mereka apabila memohon sesuatu dengan BISMILLAH. Aku tidak akan meninggalkannya sekejap mata pun sejak BISMILLAH diturunkan kepada Adam." (Hadith Qudsi)

3.Tatkala BISMILLAH diturunkan ke dunia, maka semua awan berlari ke arah barat, angin terdiam,air laut bergelora, mendengarkan seluruh binatang dan terlempar semua syaitan.

4.Demi Allah dan keagunganNya, tidaklah BISMILLAH itu dibacakan pada orang sakit melainkan menjadi ubat untuknya dan tidaklah BISMILLAH dibacakan di atas sesuatu melainkan Allah beri berkat ke atasnya.

5.Barangsiapa yang ingin hidup bahagia dan mati syahid, maka bacalah BISMILLAH setiap kali memulakan sesuatu perkara yang baik.

6.Jumlah huruf dalam BSMILLAH ada 19 huruf dan malaikat penjaga neraka ada 19 ( Muddatsir:30)..Ibnu Mas'ud berkata: "Sesiapa yang ingin Allah selamatkan dari 19 malaikat neraka maka bacalah BISMILLAH 19 kali setiap hari."

7.Tiap huruf BISMILLAH ada JUNNAH (penjaga/khadam) hingga tiap huruf berkata,
"Siapa yang membaca BISMILLAH maka kamilah kekuatannya dan kamilah kehebatannya."

8.Barangsiapa yang memuliakan tulisan BISMILLAH nescaya Allah akan mengangkat
namanya disyurga yang sangat tinggi dan diampunkan segala dosa kedua orang tuanya.

9.Barangsiapa yang membaca BISMILLAH maka akan bertasbihlah segala gunung kepadanya.

10.Barangsiapa yang membaca BISMILLAH sebanyak 21 kali ketika hendak tidur, maka
akan terpelihara dari gangguan syaitan, kecurian dan kebakaran, maut mendadak dan bala.

11.Barangsiapa yang membaca BISMILLAH sebanyak 50 kali dihadapan orang yang zalim, hinalah dan masuk ketakutan dalam hati si zalim serta naiklah keberanian dan kehebatan kepada si pembaca.

Sabda Rasulluah, "siapa yang menyampaikan satu ilmu dan orang yang mengamalkannya maka dia akan beroleh pahala walaupun sudah tiada...."



mati.hidup.kembali



Jalan raya terlampau sunyi
Untuk ku terus bermimpi
Mataku belum mengantuk lagi
Bawa ke mana sahaja kupergi

Tunjukkan ku bulan gerhana
Tiada siapa nak kujumpa
Pendirian tiada kusangka
Tak mengapa oh tak mengapa

Malam semalam gundah gulana
Hari ini hari mulia
Tak pernah daku rasa begini
Seperti mati hidup kembali

Bawakan kuhilang dari ingatan
Hari ini sehingga esok
Tak pernah daku rasa begini
Seperti mati hidup kembali

Agar sepenuh dengan pendirian
Kucapai sebelah tangan
Sebalik awan ada cahaya
Bercahayalah selamanya

Daku tertawa seorang diri
Darah yang mengalir terhenti
Fikiranku melayang-layang
Tiada siapa yang perasan

=butterfingers=

01 February 2009

suke:)

tahniah adikku, mohd syairazi wazini
sbb dpt twran masuk mrsm kepala batas:)
yuhuu.. penang mari!!!
akak suke ko dpt jauh2..
sbab x aci lah klu korg asyik dpt
dkat ngan umah je..hehehe..
klu jauh2, lg akak leyh jalan2;) ngee~
suke lah ko ye aniq, sbb nt ko duk sowg2 kat umah
time ibu n abah gi keje ;p
ko conquer sume bilik lah nt ye~


Abah : Aniq nanti kesian sbab kne duk umah sowg2 n xde kwn..
xpe, nanti kak dilla balik tiap2 hjg minggu,
so at least xde lah sunyi sgt rumah ni...
Aniq : (pandang kakak ksayangan die sambil tsengih..hehe)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

28 February 2009

kata hati..

lagu: rindu padanya-camelia

Sejak terpandang wajahmu

Hatiku bertanya selalu
Siapa dia mengikat pandanganku

Seringkali dia berlalu
Di hadapan dan menyapaku
Sehingga hatiku seringkali merindu
Tak dapat ku melupakan dirinya
Terbayang wajahmu di mataku

Ingin ku tanya namanya
Tapi hatiku rasa malu
Tak terucapkan walau sepatah kata
Mungkinkah diriku telah dilamun cinta
Oh... hatiku resah selalu

Haruskah aku menyatakan
Perasaanku kepadanya
Mungkinkah dia kini telah berpunya
Getar hati makin terasa
Bila terdengar suara dan bertentang mata
Ku bagaikan bebunga kehujanan
Berkembang mekar
Di setiap ketika

Tidur malamku tak lena
Asyik teringat padanya
Bilakah mentari memancarkan cahaya
Hanyalah dirinya bermain diingatan
Oh...tuhan ku rindu padanya

* * .*..Lovelovelo…*
…*..Lovelovelove….*
..*.Lovelovelovelove…*…………….*….*
.*..Lovelovelovelovelo…*………*..Lovel….*
*..Lovelovelovelovelove…*….*…Lovelovelo.*
*.. Lovelovelovelovelove…*….*…Lovelovelo.*
.*..Lovelovelovelovelove…*..*…Lovelovelo…*
..*…Lovelovelovelovelove..*…Lovelovelo…*
…*….Lovelovelolovelovelovelovelovelo…*
…..*….Lovelovelovelovelovelovelov…*
……..*….Lovelovelovelovelovelo…*
………..*….Lovelovelovelove…*
……………*…Lovelovelo….*
………………*..Lovelo…*
…………………*…..*
………………….*..*

24 February 2009

ai di Beijing, China




beijing.. sgt rindu utk dtg balik ke sana..
pe yg best kat tempat tuh??..
1. winter
-yalah, for the very 1st time in my life rase cuaca sejuk.. even pnah smpai thp -9'c.. sejuk sgt2 lg2 time malam.. ditambah ngan angin yg kuat.. makk aiihh.. menusuk smpai ke tulang.. huhuhu~
2. scenery
- pemandangan kat sane mmg cantik.. beselah bile dtg tmpat org mmg lah kt akn puji tmpat tuh. sama gak bile org len dtg mlawat m'sia kan:) hehe
3. tempat2 pelancongan
-stadium sarang burung..waaaahh, x sangke dpt smpai kat depan stadium olimpik ni.. mmg cun abes:) sblah stadium ni, ade kompleks renang.. bentuk mcm ice cube.. cantik2;D


-great wall of China.. dpt gi skejap je.. pastuh mcm rushing sket sbb tmpat tuh tutup awal..x puas lg pergi.. nak naik ke great wall ktrg naik macam roller coaster tuh.. nak naek ke great wall, bende tuh slow lah.. tapi bile turun, terase cam main kat genting plak..hahah.. ade pulak signboard "no racing" kat situ..haha.. lawak2;)
- forbidden city.. kediaman kerabat diraja zmn dulu2. mmg sgt besar tmpat tuh.. haiihh, sedangkan lantai yg dipijak pun trdiri drpd 15 lapisan batu-bata.. huhu..
4. tmpat shopping
-wang fujing a.k.a walking street.. ala2 petaling street gituh;)


-silk street.. 1 bangunan yg dlmnye bnyk gerai2 yg best.. ade souvenirs, baju n yg paling penting, of coz china silk.. siap ade tunjuk cara wat sutera lagi!!.. harga pun, gulpp!!~ hehe
-off price.. ni shopping complex.. murah2.. tapi ade gak brg yg harga standard je sbnrnye.. cuma sbb bile bblanje dlm matawang asing, bnde tuh jd kabur..hehehe



gi beijing sbnrnye utk asian law students association international conference..
tajuk kali ni, embrace diversity- overcoming discrimination:)
dr 8hb-14hb feb.. tp ktrg extend smpai 15hb.. utk seminggu tuh, ktrg tggal kat xi hua hotel.. mmg sgt selesa..tip top !! ;)
kalau pasal bab2 makanan pulak, ktrg bnyk makan sayur & ikan je coz yg lain bnyk contain pork.. berat bdn pun leyh turun tau.. hehe..


academic trip, ktrg ade gi all china women's federation & china law society nye tempat:) plus, peking university yg located nearer to the hotel.. university dowg sgtlah cantik & luas.. kat beijing, ramai yg prefer naik basikal drpd motor.. dorg nak kurangkan pencemaran. cakap pasal pencemaran, kalau nak shopping kat sana, kt digalakkan utk bwk shopping bags sendiri sbb dowg ni environmental friendly.. kalau nak plastik, kena bayar.. beg kertas pun x de bg.. bagus2;)

i miss u so much beijing~ ^-^
-kami juga sangat obses dengan panda semasa di beijing- ;)



tag dr kak li:)

Rules:
Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 15 random things, facts, habits, or goals about you. At the end, choose 5 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you.

alamak, banyaknye..15 plak tuh.. xpe2, demi kak li, akan ku buat..hehehee;p

1. sy suke kaler merah, pink & yg sewaktu dgnnye..
2. org kate sy perahsia.. erm,, mungkin kot.. a.k.a suke memndam perasaan..gituh~
3. hepi go lucky (^_^)
4. x suke dimarah & x suke marah..
5. addicted to chocolate..nyum3;)
6. x suke org yg berpura2, hipokrit, fake etc
7. suke makan sambal sotong esp kalau ibu yg masak :) heheehe.. alamak, lapar la plak;p
8. sejak dr kecik sy simpan angan2 nak fasih cakap mandarin sbb suke sgt tengok cite cina.. hehe:)
9. sgt hepi sbb slh 1 impian yg dipendam dr kcik dah pn trcapai baru2 ni>> gi great wall of china && forbidden city:) :)
10. bestfriend sy pnah ckp yg sy ni -hard to get- hehee
11. org kata sy anak manja, tp sy kata x kot.. yeke eyh..ermm..hihi
12. sy suke menari ^^,
13. sy tringin nak gi old trafford
14. sy suke bereksperimentasi dgn bhn2 mentah yg ade kat dapur.. hehe
15. sy teringin nk bukak bakeri & for sure firm sendiri;)

saya nak tag:
kamu~ hehe

19 February 2009

betul3 ;D

aniq: (tg tgk iklan upin n ipin kat tv)
akak: betul betul betul (wat intonasi ipin)
aniq: cite ni dah kluar ke?
akak: dah..akak dah tgk pun movie ni.. best!!!!betul betul betul~ ;D
aniq: (tarik muka)
akak: yelah2..len kali akak bawak ko tgk.. isshh..mrajuk je..
aniq: (sengih..)hehe

05 February 2009

pandangan "scholarcheap" mengenai ciri2 lelaki mengikut bulan lahir...

Artikel diambil dari myuitm.. & ini hanyalah pandangan peribadi.. no offence ye ;p

Hehehehe.. & sila jangan percaya sangat ye!!!

(tgh boring sebab tutor tort xde ni~)


Leo (24 Julai - 23 Ogos)

Orang nya : Penyayang, warm hearted, tidak kedekut bila mahu berkongsi kesenangan dan kemewahan dengan org yg disayangi nya. Jejaka Leo ini juga seorg yg ambitious, self-centered tapi tak ego...(jejaka leo memang gitu).


Intan & Dilla said: x EGO!!!! Yeke??!!! Cam susah nak caye je~ ;p

Virgo (24 Ogos - 23 September)

Orang nya : Pemalu, tak pandai mengawal emosi, ceng'eng. Suka mencari perhatian dari perempuan.


Dilla & Intan said: errrmm..ahhh...haah.. “jual gelang”

Libra ( 24 Spetember - 23 Oktober)

Orang nya : Cerewet, posessive, takes thingslightly when comes to quarrel tapi jujur dlm segala hal

Intan & Dilla said: jujur ke ‘lampi’(lambat pickup hehe..)

Scorpio ( 24 Oktober - 23 November)

Orang nya : Action serius, mudah cemburu, mood swing..

Dilla & Intan said: agak serius & skema gak sumtimes…


Sagitarius ( 23 November - 21 December)

Orang nya : Fu..yoh..siapa dpt memang untung...Sagitarius org nya happy aje..suka (bergembira tepok tangan sama2..la la la..) bawa partner jalan2.. sort of adventurous dan sungguh romantik.

Intan & Dilla said: betul,betul,betul!!! (intonasi mcm upin ngan ipin ye;)


Capricon ( 22 December - 20 Januari)

Orang Nya : Egoistic, ada batu duduk di atas itu kepala, pendek kata Capricon seorg yg sukar nak meluah kan perasaannya. Jarang sekali anda akan mendengar dia melafazkan 'cinta' pada anda

Dilla & Intan said: Amy, komen plizz ;)


Aquarius ( 21 Januari - 19 Februari)

Orang Nya : Pijak semut tak mati..


Intan & Dilla said: huhu, ringan betul dowg ni!! Semut pun x mati klu dah kne pijak!! Isk isk...

Pisces (20 Februari - 20 Mac)

Orang Nya : Segak, bergaya, ngada-ngada, choosy..


Dilla & Intan said: metrosexual la ni yea..

Aries (21 Mac - 20 April)

Orang Nya: Anak mak! smart mamat. intelligent.

Intan & Dilla said: saya sayang mak saya!!! “Mak saya kata….”

Taurus (21 April - 21 Mei)

Orang nya : Mencabar, garang seperti singa, takut seperti tikus. Mereka tidak tetap dgn pendirian sendiri...

Dilla & Intan said: “Singer, menawan keluarga bahagia

Gemini (22 Mei - 21 Jun)

Orang nya: egoistic, tak suka kalah. Kalau ada debat, jgn harap anda nak menang.. dalam apa2 persoalan jua mereka ada aje alasan nya.


Intan & Dilla said: ada ciri2 yg penting utk jd seorg lawyer ye;) hehe

Cancer ( 22 Jun - 23 Julai)

Orangnya : Segak, kaya, bermurah hati, suka menunjuk-nunjuk dengan kemewahan.. tetapi mereka adalah sebaliknya.. ( berhati-hati ya )


Dilla & Intan said: kami blur +_+

04 February 2009

ilmu tanpa amal ibarat pokok tiada berbuah...

BISMILLAH adalah sebutan/nama singkat dari lafaz "BISMILLAHIRROHMAANIRROHIIM" yang bermaksud "Dengan nama ALLAH Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang."

KELEBIHAN-KELEBIHAN BISMILLAH

1.Yang pertama ditulis Qalam adalah BISMILLAH. Maka apabila kamu menulis sesuatu, maka tulislah BISMILLAH pada awalnya kerana BISMILLAH tertulis pada setiap wahyu yang Allah turunkan kepada Jibrail.

2."BISMILLAH untukmu dan umahmu, suruhlah mereka apabila memohon sesuatu dengan BISMILLAH. Aku tidak akan meninggalkannya sekejap mata pun sejak BISMILLAH diturunkan kepada Adam." (Hadith Qudsi)

3.Tatkala BISMILLAH diturunkan ke dunia, maka semua awan berlari ke arah barat, angin terdiam,air laut bergelora, mendengarkan seluruh binatang dan terlempar semua syaitan.

4.Demi Allah dan keagunganNya, tidaklah BISMILLAH itu dibacakan pada orang sakit melainkan menjadi ubat untuknya dan tidaklah BISMILLAH dibacakan di atas sesuatu melainkan Allah beri berkat ke atasnya.

5.Barangsiapa yang ingin hidup bahagia dan mati syahid, maka bacalah BISMILLAH setiap kali memulakan sesuatu perkara yang baik.

6.Jumlah huruf dalam BSMILLAH ada 19 huruf dan malaikat penjaga neraka ada 19 ( Muddatsir:30)..Ibnu Mas'ud berkata: "Sesiapa yang ingin Allah selamatkan dari 19 malaikat neraka maka bacalah BISMILLAH 19 kali setiap hari."

7.Tiap huruf BISMILLAH ada JUNNAH (penjaga/khadam) hingga tiap huruf berkata,
"Siapa yang membaca BISMILLAH maka kamilah kekuatannya dan kamilah kehebatannya."

8.Barangsiapa yang memuliakan tulisan BISMILLAH nescaya Allah akan mengangkat
namanya disyurga yang sangat tinggi dan diampunkan segala dosa kedua orang tuanya.

9.Barangsiapa yang membaca BISMILLAH maka akan bertasbihlah segala gunung kepadanya.

10.Barangsiapa yang membaca BISMILLAH sebanyak 21 kali ketika hendak tidur, maka
akan terpelihara dari gangguan syaitan, kecurian dan kebakaran, maut mendadak dan bala.

11.Barangsiapa yang membaca BISMILLAH sebanyak 50 kali dihadapan orang yang zalim, hinalah dan masuk ketakutan dalam hati si zalim serta naiklah keberanian dan kehebatan kepada si pembaca.

Sabda Rasulluah, "siapa yang menyampaikan satu ilmu dan orang yang mengamalkannya maka dia akan beroleh pahala walaupun sudah tiada...."



mati.hidup.kembali



Jalan raya terlampau sunyi
Untuk ku terus bermimpi
Mataku belum mengantuk lagi
Bawa ke mana sahaja kupergi

Tunjukkan ku bulan gerhana
Tiada siapa nak kujumpa
Pendirian tiada kusangka
Tak mengapa oh tak mengapa

Malam semalam gundah gulana
Hari ini hari mulia
Tak pernah daku rasa begini
Seperti mati hidup kembali

Bawakan kuhilang dari ingatan
Hari ini sehingga esok
Tak pernah daku rasa begini
Seperti mati hidup kembali

Agar sepenuh dengan pendirian
Kucapai sebelah tangan
Sebalik awan ada cahaya
Bercahayalah selamanya

Daku tertawa seorang diri
Darah yang mengalir terhenti
Fikiranku melayang-layang
Tiada siapa yang perasan

=butterfingers=

01 February 2009

suke:)

tahniah adikku, mohd syairazi wazini
sbb dpt twran masuk mrsm kepala batas:)
yuhuu.. penang mari!!!
akak suke ko dpt jauh2..
sbab x aci lah klu korg asyik dpt
dkat ngan umah je..hehehe..
klu jauh2, lg akak leyh jalan2;) ngee~
suke lah ko ye aniq, sbb nt ko duk sowg2 kat umah
time ibu n abah gi keje ;p
ko conquer sume bilik lah nt ye~


Abah : Aniq nanti kesian sbab kne duk umah sowg2 n xde kwn..
xpe, nanti kak dilla balik tiap2 hjg minggu,
so at least xde lah sunyi sgt rumah ni...
Aniq : (pandang kakak ksayangan die sambil tsengih..hehe)