Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

01 November 2009

berminat untuk main guitar ?

kalau ade sape2 yg minat nak main gitar, tp malas nak pergi kelas muzik,
*yelah, maybe sbb kos, or jauh ke*, maka, skarang ni nak promote cara belajar main gitar ngan cepat, senang, & yg penting boleh buat sendiri kat rumah!!
boleh feeling2 cam ada cikgu muzik peribadi lagi tau!! :))


caranya:
klik kat link ni:
belajargitar.com
or klik kat gambar gitar dlm page ni!! *tgk sebelah kanan blog*

kat link ni ade e-book belajar main gitar,
yg penting dalam versi BAHASA MELAYU tau..
berbaloi okay :))

x cuba x tau..
yg baru2 belajar n minat nak main gitar; inilah peluang ANDA!!
pasni, sume org boleh main gitar dgn senang hatinye:))
hehehe:))

17 September 2009

lagu raya :))

salam aidilfitri ayahanda & bonda- hujan ft raihan

Terkenang Di Ketika Itu
Ku Dimanja Dan Disayang Selalu
Apa Saja Kemahuan Diri
Akan Cuba Dipenuhi

Walau Hidup Dalam Kesukaran
Kau Kan Cuba Untuk Membahagiakan
Demi Anak-Anak Yang Tersayang
Kau Berdua Kan Berkorban

Tetapi Baru Kusedari
Tidak Mungkin Kan Terbalas Budi
Pengorbanan Mu Tiada Ternilai
Hanya Tuhan Kan Membalasnya

Salam Aidilfitri
Ayah Bonda Yang Dicintai
Maafkanlah Anakmu Ini
Kerna Belum Cukup Berbakti

Pabila Menjelang Lebaran
Baju Baru Kan Disediakan
Walau Mungkin Kami Tak Mengerti
Keperitan Saat Itu

Namun Wajahmu Terus Barcahaya
Oh Sucinya Kasih Sayang Itu
Di Bibir Mu Kan Menguntum Senyum
Andai Anakmu Bahagia

Salam Aidilfitri
Ayah Bonda Yang Dicintai
Maafkanlah Anakmu Ini
Kerna Belum Cukup BerbaktiDi Aidilfitri,Di Aidilfitri

video

11 September 2009

09.09.09

tarikh yg sgt best n dinanti2 spnjag tahun..
tarikh yg sgt unik n mungkin bgi sesetengah org mmpunyai makna yg sgt mndlm..
tarikh ini jugalah tlh melakarkn kenangan manis dlm hidupku..

1. surprise besday ain, farha n mirul.. best sgt2.. time kaseh bnyk2 to mimi yg sponsor mkn:)) n kudos to yana n intan atas kek yg sgtlah menyelerakan..nyum nyuum:)) dah lama x makan ramai2.. at least sume dpt bkumpul balik mcm sem2 yg sblumnya.. korg sume mmg best:))

credit to : ain, farha, mirul, mimi, amy, yana, intan, azie, ya, sham, faiq, black, nashriq, izzat, awe n diri sendiri :))

video hepi besday (sempat buat sblum time bukak puasa) hehe.. simple yet nice..:))
video

*credit to oag-happy birthday song*

2. kelahiran baby Izz Akid Idlan.. anak sulung kpd me cousin yg sulung.. tahniah to kak yong & jimmy :)) weehooo!!! maka, sy sudah jadi makcik!!! yeaayyyyy:)) *hepi*


*gambar dari me cousin nye fb* alahai, comelnye~ x sabar mau jumpe!!!! :))

Berbuka puasa :))



tempat : east west college, Seremban
masa : time bukak puasa
peserta: Pelajar Fuu, Ukm & anak2 yatim

Alhamdulillah.. akhirnya 1 majlis berbuka puasa bsama anak2 yatim dpt dilaksanakan.. semua pun hepi wlpn ada ketikanya, ramai yg menitiskan air mata esp girls.. mula2 mmg ada segelintir anak2 yatim ini nampak mcm segan n malu2.. tapi bila dah mula mingle ngan kakak2 n abg2, masing2 pun dah rasa selesa n bleyh sembang2 dgn rancaknye..hehe..
rindu ngn dowg sume.. trime kaseh utk sume yg mnjayakan program yg sgt mmberi makna ni lagi2 di bulan yang mulia ini.. hope kt semua dpt wat program2 mcm ni lagi akn dtg.. Insya Allah:))

07 September 2009

saya.suka.warna.merah


# update:
Oranje dah mengesahkan tiket ke world cup 2010..
yuhuu:))
yg lain bile lagi??hehe ;)

06 September 2009

jari.yg.menaip



kamu tahu siapa kamu
kamu kenal diri kamu
tapi
kamu tidak mengerti hati kamu
kamu tipu hati kamu
kamu mendustai jiwa kamu
hidup dalam kepura-puraan
bergelut dengan penafian
mengapa kamu begitu...

#nukilan jam 2335

~kamu adalah aku
&
~aku adalah kamu ;)

sy suka post lirik lagu

Kau Aku-aizat

Kau dan aku adalah satu
Tak kira apa
Segala rintihan aku engkau selalu ada
Biar kata memisah kita
Biarkan saja
Kerana terbiasa

Mengejar mimpi
yang pasti akan aku
Sentiasa merasa kehilanganmu
Ku akan tunggu saat bertemu
Tiada henti
Walau dimana kita berdiri
Di dalam dunia ini
Biar sampai akhirnya nanti

Semua tak terang di mataku
walau warnanya menyala
Ingin merasa namun aku takkan cuba
Biar kata memisah kita
Biarkan saja
Kerana terbiasa

Mengejar mimpi
yang pasti akan aku
Sentiasa merasa kehilanganmu
Ku akan tunggu saat bertemu
Tiada henti
Walau dimana kita berdiri
Di dalam dunia ini
Biar sampai akhirnya nanti

01 September 2009

D.I.Y- pizza ::)

try wat pizza plak..yg basic2 je..

bahan2 A:

250g tepung pau (blue key) or tepung roti pun ok
air (agak2 je)
secubit garam
1 sudu besar minyak masak
1/2 sudu kecil yis

bahan2 b (topping):

tomato puri
mozzarela cheese or cheesedale biase pun ok
sosej
nak add pape lg pun ikut suke hati cam cendawan, daging cincang, etc..

cara2:
1. bahan2 A dicampur sume.. then uli smpai jdi doh..
2. perap 2 jam..
3. masuk dlm loyang. tekan2 bg jadi bentuk pizza.. cucuk2 ngan garfu..
4. sapu adunan ngan tomato puri.. letaklah bahan2 topping lain kat atas pizza tuh...
5. bakar dlm 20-25 minit..then, siap:))

31 August 2009

reminder utk diri sendiri

Exam:

28/10: undang2 syrkt & pkongsian
29/10: Juris
02/11: Islamic banking
03/11: Land law
06/11: ekuiti
06/11: undg2 pengguna
09/11: PIL

30 August 2009

satu Malaysia ♥


sila klik link ni:

http://15malaysia.com/films/

-saya.anak.Malaysia-

p/s: Selamat Hari Merdeka utk 1 Malaysia:))


D.I.Y- biskut chocolate chips ;)

dlm bulan puasa ni, sure ramai yg dah start nak buat biskut raya..
so, dikesempatan ni nk gak share resepi biskut chocolate chips yg agak sng nk dibuat n x bnyk sgt bhn..



bahan2 A:

130g tepung gandum (diayak)
40 g tepung jagung (diayak)
90g oat (Quaker oat boleh, cooking oat pun boleh)
20g serbuk koko
1/2 sudu kecil baking powder
1/4 sudu kecil serbuk kulit kayu manis
3 sudu besar chocolate chips
garam sedikit

bahan2 B:

120g gula perang
200g mentega
1/2 sudu kecil esen vanila

cara2:
1. bahan2 A dicampur sekali.gaul kan..
dlm bekas yg lain, pukul mentega bersama gula perang dan esen vanila..
2. campur bahan2 A sedikit demi sedikit dlm bekas tersebut..
3. uli adunan .. bentukkan mcm cookies & letak dlm loyang..
4. bakar dlm 15 minit smpai biskut jadi crunchy.. siap:))

p/s : nyum nyum nyum ;))

# skarang ni kan musim xde gula.. klu buat biskut ni senang, sbb guna gula perang.. still bnyk kat kedai...hehehe;)

D.I.Y- kuih buah melaka

weekend adalah hari paling baek utk bereksperimentasi di dapur:))
weehooo;)

so arini, jom buat kuih buah melaka..
sgt simple..



bahan2:

1 bungkus tepung pulut
air pandan (secukup nya) @ air + pewarna hijau
secubit garam
gula melaka (potong kecil2)
kelapa parut putih (dah campur sikit garam)
#optional: 1 sudu besar air kapur (utk xnak bg kuih ni liat sgt)

cara2:

1. gaul tepung ngan air pandan.. xyah letak bnyk sgt air..biar smpai boleh uli doh.. tambah garam sikit..
2. bentukkan bulat2.. then, letak gula melaka kat tgh2..
3. rebus dlm air yg mendidih.. kalau dah timbul, angkat buah melaka tuh
4. gaulkan dgn kelapa parut. siap:))

p/s: bleyh makan time berbuke jugak:))

15 August 2009

old time feveret:))

Manusia-Ost Bujang Lapok

Manusia Semuanya
Tiada Lepas Siksa
Suka dan Duka Silih Berganti
Sudah Takdirnya Yang Maha Suci

Tetapi Manusia
Seharusnya Berusaha
Bahagia Tak Akan Datang Sendiri
Jika Manusia Tiada Cari

Oo Oo Oo Oo Oo
Sekarang Sudah Aman
Oo Oo Oo Oo Oo
Hidup Tiada Ketakutan

Masanya Sudah Tiba
Tersisih Dari Roda
Luput Dari Perangkap Durjana
Lepas Bebas Dari Sangkar Bahaya

sedang mendengar lagu ini

-Rindu kawanku.mayakarin-

Tentunya jika ku mencuba
dengan lebih daya
mungkin ku di situ
bersama denganmu
Cerita yang ku tahu
kau berjaya di dalam hidupmu
namun dikau jauh jauh dariku
aku rindu...
Pada waktu kecil mungkin kau lupa
berlari bersama pinggiran desa
larianmu larianku sama laju
dikau kawanku
Dalam pondok kecil kita berteduh
setelah gerimis malam berlabuh
dalam tangis ku jua tangis mu
Masa telah berubah
dan kita telah lama terpisah
degup jantungku
hanya menyatakan
aku rindu


13 August 2009

selamat berpuasa utk semua:)


minggu depan,
Insya Allah kt sume bakal menyambut kedatangan Ramadhan..
x sabarnya.. :))

kenapa

org slalu kate,
klu buat sesuatu,
pndang la ke dpn..
jgn toleh2 ke blakang lagi..
bak kate Luis dlm cite 'meet the Robinsons';
"Keep moving forward"
& never give up..
tapi,
nape diri ni spt x yakin je ngn apa yg dilakukan skarang ini..
mksudnye, dr segi mncburi bidang guaman yg sdg diambil ketika ini..
spatutnye, bile dah masuk tahun ke-3 pengajian,
sudah tidak patut timbul prasaan sangsi mcm ni..
ye, sy mmg akui yg minat masih belum 100%
ini juga bukan impian & cita2 dari dulu..
tapi,
sy sedar..
x sume yg kt impikan akn dpt diperolehi
x sume yg dihajatkan akan mnjadi realiti
mungkin ada hikmah disebaliknya
*have to find out by myself*
& mungkin inilah yg dinamakan rezeki..
kt masih blum tahu lg apa yg menanti dihadapan..
hurm, penantian smmgnya suatu penyeksaan..

hujan di luar rumah

Keroncong hujan-adibah noor

Mega mendung di angkasa
Hembusan bayu dingin terasa
gerimis berderai di merata
bagai mutiara

Rahmat dibawa bersama
Limpahannya meresap dijiwa
adakala bahgia terasa
meskipun duka nestapa

Tika hujan turun
sayup mendayu lagu keroncong
merdu irama dialun
bersenandung

Hujan membasahi bumi
melahirkan keluhuran budi
mengerat perpaduan suci
kasih sayang abadi

12 August 2009

csi:miami


macho x i nie? =)
Horatio still alive~
ceyt..dah agak..
wat suspen je mati rituh..
hurm..

bile dah asyik 24 jam tgk tv je kat umah,
rase cam dah sgt suke plak kat csi NY..
tata miami..hehe:))

11 August 2009

teringat lagu lama♥♥♥

Kau hanya wajah biasa di mataku
Pasti lenyap sederas tibamu
Tak perlu aku memikirkan mu selalu

Kau tiba pada waktu tak terduga
Dalam mimpi dan di dalam jaga
Sehingga aku bukan diriku yang dulu

Soalnya hati, sukar di mengerti
Apa terjadi di luar kawalan diri
Entah mengapa sejak bersua
Aku dilanda resah
Kau mewarnai mimpiku
Ku dalam igauan rindu

Kau yang biasa kini istimewa
Engkau membuat hidupku berubah
Yang ku cari-cari selama ini
Telah ku temui...

Soalnya hati, sukar di mengerti
Apa terjadi di luar kawalan diri
Entah mengapa sejak bersua
Aku dilanda resah

Kau mewarnai mimpiku
Ku dalam igauan

Apa terjadi di luar kawalan diri
Entah mengapa sejak bersua
Aku dilanda resah

Kau mewarnai hidup ku
Ku dalam igauan (ku dalam igauan)
Ku dalam igauan (ku dalam igauan)

-soal hati.erra fazira.♥-

ketentuan

hari ni,
kaki kanan sakit lagi..
dah hari ke-10 sjak terseliuh rituh..
erm bukan tseliuh, tp knee dislocation..
camne bleyh jadi ntah..
kate pakar fisio, "wrong body rotation.."
tambah die ag, "slalu budak2 teenagers sbaya kamu jadi camni.."
yelah tuh doc..
bende dah nak jadi..
terime je lah kan..
ade hikmah nye tuh..
nak kate kurang kalsium,
mustahil sbb slalu minum susu coklat dutch lady
*haha, promote2*
;p

mc dah extend lagi sminggu..
means stakat ni dpt mc 2minggu..
doc kate xleyh jln bnyk2..
jgn bg tkanan kat lutut tuh..
agaklah..
klu jln bnyk je, mulelah rase ngilu..
doc kate, dun wori..
dlm sbulan dua ok lah tuh..
xsabar nak ok ni..
nak mnari kat dance mat.. hehe

btw, bile dah bercuti
mulelah rindu nak dtg fakulti..
hehe..(yeke??!!)
duk kat umah xde lah boring..
ok je wlpn dgn bertemankan tongkat, ubat, bandage,
garfield & remote control tv *erm, ade kaitan x..*
name pun duk umah kan..
home sweet home gituh!!
dpt tgk muke ibu,abah n adik tiap2 hari..
hati pun jd sng..hehe:))

smngt nk dtg fac bkn sbb pe pun..
nak bsembang ngn mmber2..
especially gossoc society n dak2 umah sewa,.
msti dah bnyk cite dowg kumpul ni..hehe ;p

sblum trlambat, dikesempatan ni *alamak, cam ucapan hari raya plak*
nur adilla nak ckp billion trima kaseh utk sume yg bnyk tlg di malam tragedi 1 ogos rituh..
esp: yg tlg hantar gi klinik,hospital && yg dtg mlawat && yg anta msg get well soon....
thanx kaseh utk kamu semua:))
lebiu all:))

xoxo,
Dilla

dunia adalah pentas lakonan..

suke lah tgk tv skang..
lagi2 bnyk program realiti yg cam best je..
i.e anak wyg &&& pilih kasih..yeayyhh..suke2:))
so, klu reality show, sure ade peserta feveret kan..hehe..
*x tgk sgt paras rupe(ni cume bonus) , bakat yg penting okay!!*
my peserta feveret utk;
anak wyg: Hairi*dah pun mng!! yeayy!!*
pilih kasih: sofian*bakal menang ye*

dua2 ni mmg bbakat besar.. suke sgt tgk lakonan dowg..
mmg sumtimes tuh mnyentuh hati gak lah..
congrats guys..korg mmg terBAiK ahh!!

mmg tgh bengang..


Bengang - Akim
Aku bosan dengan cintamu
Aku rasa buang masa
Kau selalu mendustakan cintaku
Aku fikir kau tak searus
Lebih baik ku beralih
Biarkan diriku terus bersendiri

Ku tak sanggup engkau setia
Walau jasad dan juga nyawa
Sebagai tanda cintamu padaku katamu

Tak mungkin ku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanyalah bibir berkata
Yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
Kerunsingan diriku terasa

Cukup berkali kau berkata
Jangan diulang lagi dusta
Jangan kau pujuk hati yang terluka
Tak mungkin akan ku kembali
Jika janji sekadar mimpi
Tak mungkin ku sama diri mu yang sering berdusta

insan teraniaya

smalam adalah hari yg plg mmbengangkan sanubariku spnjg mnggunakan prepaid ****** biru ni..
sy mnjadi pengguna yg teraniaya!!
tgn plak gi gatal tkan *119#..
sbb mule ingt nk check baki..
tp mata tertarik nak tkan number 6..
(utk pngtahuan, ade 9 options untuk dipilih, klu nk cek
kredit tkan num 8)
ok, sambung balik cite:
num 6 tuh utk berita..
then, ade diberi pilihan lah nak berite pe..pilih je e.g the star, brt harian etc..
pastuh saje lah tekan num 2 x silap utk brt harian kot..
ingat dpt free..
*ding dong* (bunyi mesej masuk)
tup2, naik geram bace mesej tuh sbb RM5 dah kena potong daa.. mesej tuh kate sbb dah register nk dpt brita tuh( RM5/month)..
hangguk die!!
patutnye bagi ah confirmation mesej dlu ke...
da la x ckp kne bayar ke, caj ke..
argghhhhh..sakitnye hati....x patut btul!!! *dah la time tuh si frank lampard tg sumbat gol ke-2 utk chelsea..bengang2*
terbakar jiwa rage..aduhh!! *&$%##@!
mmg pengajaran btul ah..
ni yg tetibe terase nak bace Akta Perlindungan Pengguna neh!!
ecehh..

08 August 2009

layann...

Unchained melody

Oh, my love, my darling
I've hungered for your touch
A long, lonely time
And time goes by so slowly
And time can do so much
Are you still mine?
I need your love, I need your love
God speed your love to me

Lonely rivers flow
To the sea, to the sea
To the open arms of the sea
Lonely rivers sigh
"Wait for me, wait for me"
I'll be coming home; wait for me

Oh, my love, my darling
I've hungered, hungered for your touch
A long, lonely time
And time goes by so slowly
And time can do so much
Are you still mine?
I need your love, I need your love
God speed your love to me

-Righteous Brothers-


monolog

cam x caye..
ni post ke 100..
so what?!
celebrate? -_-
gile..
dgn kaki berbalut, ade hati nk selebret..
hahaha..

post ke 100 je..
ade apa ngn post ni..
xdepape..
yeke..
ntah..

stelah bkurun lama x mnulis blog
mmg tade idea..
cite bnyk..
tatau nk mule dr mane..
nantilah..nak warm up otak jap..
tata..

-_- *blur*

hari ni hari sabtu..
hari tuh pun hari sabtu..

cepat btul..

29 April 2009

irama&lagu


Benarkan ku 'tuk berbicara...
Bicara terus ke hati mu... Hati mu...
Hati yang penuh rasa ragu
Jangan terus pergi
Tanpa mendengar ku
Mungkin mudah
Untuk kau terus berlalu
Nanti dulu
Berikanlah waktu
Untuk aku, untuk kamu

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Lidah kelu sedangkan aku
Mahu kau tahu
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Ke tepi lihat ku berlalu
Pasti itu yang terbaik untuk ku
Tiada lagi mahu ku tahu
Tentang hidup kamu
Tentang mati kamu
Aku tahu
Engkau tahu apa yang mata ku tahu
Apa yang kau tunggu
Mahu aku buka pintu?

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Sedang aku mahu kau tahu
Dengar kata ku
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Sakitnya aku
Membenci kamu
Sakit lagi mencintai mu
Dan aku pergi
Tapi kembali
Benci aku mencintai diri mu
Ku benci... Kamu
Ku cinta... Kamu

-faizalTahir:BenCinta-

27 April 2009

empat lagi..

yg sudah:

20/04= tort
27/04= environmental law

&& yg belum:

29/04= muamalat
04/05= jenayah
05/05= spanish
06/05= islamic family

study.fokus2!!=))
*sigh* ~

26 April 2009

tagged;)

upload a favourite picture of you:
give three reason why you like this picture?
1. time ni amek sblum berbuka (puasa)
2. me n ya pkai baju sama..hahaha..tiru!
3. ada bnyk makanan!!huhu..laparr..

when was the last time you eat pizza?
lepas teman intan bli henset baru;)

the last song you listen?
couple-tentang kita :))

what are you doing now besides this?
charge enset..

what name you prefer besides yours?
name sendiri dah cukup best!! haha

people to tag:
1. kak li
2. ati anuar
3. akma
4. sham
5. tiqa amran

who is num one?
rumate time kat uitm :)) kak li, ku merinduimu~~,

num three is having relationship with?
oopssiiieee~ mungkin abang2 palapes..hehe..weeee;D

say something about num 5?
sgt suka tgk cite korea!!..btul, x tipuu ;)

who is num 2?
mama!! hehe.. orang melaka weyh!!! ;))

say something about num 4?
hot stuff!! wakakaka~

24 April 2009

once upon a time..


tibe2 tkenang balek movie zaman kanak2 dlu..
time2 sekolah rendah gituh..
'The NeverEnding Story'
mmg best sgt2!!!
sampai skarang boleh ingat lagi..

tapi, sygnye, dah xde maen kat tv lagi..
dvd cite ni pun susah sgt nak jumpe..
hurmmm..~

*dgn sukacitanya dimaklumkan cerita ni dah dijumpai di youtube..yeaaayyy!!!*

(p/s: cite ''the cave of the golden rose" pun best jugak!!)

23 April 2009

sleeping beauty ;p

kul 11am td kol ibu ..
tkesima seketika bila ditanya,
"tg study ke??"
erm, jawapanku,
"err, bru je bangun..hehe. TERbangun lewat lah.." ;p
(tido kul 5am bukan sbb bce buku, tp tgk bola pulakk.. ni yg payah klu kat bilik dpt tenet..dugaan..dugaan) ;p
sambungku lagi,
"risau lah ibu.. asal time nak bace buku je mesti terTIDO..huuhu"
ibu pun balas balik,
"ko ni, asal time minggu exam je mesti banyak tido. asal ibu kol je, msti br bgn tdo."
ibu pun gelak..die tau anak die ni mmg bnyk alasan klu time blajar..hahaha..
x dapek den nak nolong ;p

# dgr sore ibu or abah, dilla mesti hilang stress..
# klu tido pun agak mmbantu gak hlgkan stress...
ah, alasan lagi~ hahaha..

anggapanmu

ape prasaan korg klu elok2 mood tgh baik, tetibe ade org spoil kan?? sure ''hangin" kan.. trus cam tjejas feeling hepi+gumbira+riangria+ceria :(

okay, soalan ke-2, what do u expect klu tgk org tg wat study grup??
sure, mestilah korg da set dlm mind yg dowg ni komfem akan berbincang & mngeluarkan sound..means, x silent lah..
FAKTA: ktrg pun bkumpul & study kat cafe.full stop.

ke-3, katelah klu ktrg x study pon, tp juz duk & chill+lepak ramai2 kat cafe, what do u expect klu nampak?? & jwpnnye, mestilah dorg boleh huhahuhahuha sesuke hati..sebab mane ade org lepak dgn cara sume senyap & x bsuara sepatah haram pun..

al-kisah, tgh dok study kat cafe, tetibe dtglah seorg indvdu(prmpuan) yg x dikenali ni kat meja ktrg.. time tuh tgh bincang psal "AKADEMIK'' ye!! subjek ''MUAMALAT"..
prmpuan nih, dgn muka yg "kekwat" nye suruh ktrg diam..sbb katenye lah, ktrg bising sampai mengganggu die n lg sorg kwn die ngah study..

hello cik adek, dah lah awak stranger.. pastuh, ktrg bukn nye wat bising yg x munasabah.. kirenye level standard2 baru.. lagipun ni kat ''CAFE'', bukannye library yg nak suruh ktrg senyap2 nehh.klu ko nak study kat tmpat yg xde gangguan, gi ah ppustakaan ke, bilik ko ke, bilik mmber ko yg pendiam ke... iisssshh, rosak mood org tau!!! menci~



22 April 2009

irama&lagu

Pergi-aizat

Sayu terpisah
Hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
Berhembus angin rindu
Begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu
Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi kudengari
Kau pergi.. pergi..
Sepi tanpa kata
Terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
Apa pun kata mereka
Biarkan kenangan berbunga di ranting usia

28 March 2009

earth hour 2009

sokong earth hour.
padam lampu pukul 8.30pm-9.30pm..
okay.. =)
jom same2 fight gllobal warming!!!!

tarikh: 28mac09
-sy.hepi.sbb.fmly.n.kwn2.pun.support.kempen.ni-
^_^

24 March 2009

le tour de ukm;)


sambungan jalan2 smalam..
hari ni round kat danau plakk..
hehehe..
credit to Sidek yg tlg amek pic..
toche2~
-ukm.sangat.indah-
Posted by Picasa

22 March 2009

promo;)

alert:

Sunday, 22nd March 2009 - ONE UTAMA
Event: Satu Suara Campaign
Venue: Central Park Avenue, One Utama
Time: 2pm
Admission: FREE!!
Bands: Couple, OAG, Meet Uncle Hussain, Laila’s,​ Andy Flop Poppy, Dafi, Reshmonu, Silent Scream, Silwayd, Decma And The Could Have Been, Sam, Wani Ardy, Sharpshooter, Azmyl Yunor

-saya.mahu.pergi-

19 March 2009

promo jap;) hehe

sugar love cookies nak wat psembahan mse dinner fuu jumat ni..
x sabar nk dgr dowg bwk lagu tiada lagi ngan bibir merahmu..
best2!!;)

kau bersedih hati
kau menangis lagi
kau kenangkan kisah
kisah engkau dan aku
pernahkah kau peduli padaku yang setia mencinta dirimu
di sini

kau sering berkata
oh terlalu mudah
bagi dirimu
tuk melupakan ku
tak prnah satu pun kau peduli
pada ku yang setia mencinta
dirimu

tiada lagi rasa cinta buatmu
ku langkah pergi jauh tinggalkan mu
tiada lagi rasa cinta buatmu
berkasih lah kau dengan
ego mu

siapa makan cili, die trase pedas..

sy rase sy dah tlpas ckp 1 prkara
yg x spatutnye sy bgtau kat org lain slain diri sy..
sy ltak spenuh kprcyaan pd die..
tp skang,,
sy trase dipermainkan..
sy rse bsalah thdp dri sndiri..
nape lah jd mcm ni plak..
org yg spattnye bleyh dprcayai dah mngkhianati kprcyaan yg dah dberi..
sedihnye..

-hanyaTuhansajayangtahu-

Tengo un problema ;(

sy ade masalah..
masalahnye adlh sy xtau ape mslah sy..
camne tuh..
adeyhhh..
dah dkat 10 org dah sy luahkan prasaan psal mslh ni..
nseb baek dorg sudi dgr..
lega tuh mmg ade..
tp then trase mcm ade mslh lg..
adeyhh..
ape sbnrnye mslah ni??..
ke ni perasaan je.. perasan yg dri ade mslah,..
mslh betul lahh-_-

11 March 2009

mencari umah sewa;)

warghh penatnye..
baru balek dr cari umah sewa area kajang & bangi..
hasilnye agak memuaskan..
bnyk gak lah jumpe contact number tuan rumah yg nk sewakn umah..
ktrg start gerak dr kul 6.30pm sampai lah kul 11pm..
mak aiihh.. macm main explorace je..hehe..

gerakan sertai oleh:
# yana : tukang call a.k.a ketua ;p
# dilla : driver yg berdaulat
# mimi : tukang salin info

lg 2 org ahli umah sewa xdpt join pencarian mlm ni sbb:
# amy : dinner klj
# intan : nak meluangkan masa ngan rumate ;p

antara hotspot utk duduk:
# dkat ngan hentian kjg
# blakang ktm

anggaran sewa bulann:
# RM 500-RM 750
tapi seboleh2nye ktrg nak bwh RM600, yelah sbb nk jimat duit kan..lgpun 5 org je..

rumah yg ktrg idamkan:
# 3 bilik, 2 bilik air; standard ah..
#< RM650
# dkat ngn u
# selamat (area)
# selesa;)

10 March 2009

best!! ;)

yuna-dan sebenarnya

oh bulan

enggan melayan diriku lagi
pabila
airmata membasahi pipi
dan lagu lagu di radio
seolah olah memerli aku
pabila
kau bersama yang lain

adakah perasaan benci ini
sebenarnya cinta
yang masih
bersemadi untukmu
dan sebenarnya ku mengharapkan
disebalik senyuman mu itu
kau juga
merindui aku

ku enggan
berpura pura ku bahagia
ku enggan
melihat kau bersama si dia
oh ku akui cemburu
mula menular dalam diri
pabila
kau bersama yang lain

pabila kau merenung matanya
ku rebah
jatuh ke bumi
disaat kau benar benar mahu pergi
seperti
ku bernafas dalam air

dan sebenarnya
aku rindu
aku tak mampu
tanpamu

09 March 2009

nyanyi bang boom bang sket.. ;)

Posted by Picasa

thank kawan2=)
sy sgt hepi mse b4 smpai kedah, dah ade kat kdah & balik dr kedah..
sume memori best sgt!!

Credit to:

# intan & family (toche2)
- thanks a lot 4 de hospitality bebeh!! =) -yeaayyy!! kt dah msk wall of fame intan;) -
# mirul & family
# izzat

aktiviti kat sane:
# karaoke, bowling,& shopping kat CS ngan intan
# gi jalan2 kat penang ngan intan.. syok wlpn skjap je:) (oopssiiee,, tringat psal incident mengejar bas la plakk..heheeheh)
# gi umah mirul (mak hang msak cedap ahh;) tenkiu2.. )
# gi lepak jap kat le boss & makan banana split ngan intan, izzat & mirul.. sdap2!! ^-^
# gi karaoke ngan mrk b'3 =D sukenye melalak lepas tensen slame 1 jam 1/2..hehhee.. ehem2,, merdu sungguh sore mmber2ku ye ;) *wink*wink*
# gi muzium padi ngn fmly intan.. (tringat traffic jammed truk mase balik.. kt xlarat nak gelak kat dlm keta.. sumpah korg klaka!! ;) hehehe)
# gi tgk wazini kat mrsm.. ( cian die..muke sdeyh je kat sane..xpe2,baru ag..)

satu hari dlm sejarah:
# naek train gi luar s'ngor/KL
# jumpe family intan n mirul
# karaoke bilik vip
# naek beca (nyanyi: "pakcik beca, pakcik beca di tgh jln"..lalalalalala~)
# naek feri (tmpat duduk)

skali lg::: thanks korg!!!! =) =)

p/s: sy dah jatuh hati ngan kedah.. ;)
pasni backpacking 1 m'sia plak..hehee










03 March 2009

kinayah sangat!!! ^_^


sy mahu pergi ke kedah..
hari tuh sy baru je gi kedah.. tapi gi uum je.. (itupun sudah sgt2 seronok x terhingga sbb dpt jmpe mmber2 ex asasi esp dr grup b lah;D)
x jalan2 kluar pun..
x sempat.. bz ngan clent counselling ( wlpn supporters je)
huuhu..

sy sudah agk lama x ke kedah.. apatah lg perlis..(sblm gi uum)
last rasenye time kat skolah mngh ag kot.. xsure..
(p/s: langkawi pun sy x pnah jejak lg)
bile gi kedah, sy suke sgt tgk swh padi yg mnghijau.. cantek sgt;D
tp minggu lepas, mase gi, kwsn swh padi x mnghijau pun..yelah, musim panas..
huuuhu..
rindukan moment dulu..
gituhh.. padahal, baru bpe kali je smpai kat ngri jelapang padi tuh.. hehehe;)

bile intan mengajak sy utk gi ke umah die time cuti 3 hari ni,
sy terharu..
klu betul lah dpt gi kedah lg, sy excited..
wlpn hnye jejakkan kaki ke sane..
dgr kate naek train..
klu betullah, ni akn jd "satu hari dlm sejarah" sbb xpnah gi tempat jauh2 nek train.. stakat naek komuter ke, star ke putra ke, dlm kl/selangor, pnahlah.. hehehe
time kaseh daun keladi~
*tapi sy nak tnye ibu & abah dlu ye.. should be no problem slalunye;)*

#pasni sy nak wat post : sy nk ke pantai timur laks..heheehe..

=sy rindukan adek2 sy..xkesahlah dowg rindukan sy ke x=

izinkan sy mengarut wat seketika..

sy tertarik ngan nombor 4..
tatau nape..
mybe sbb sye tgk cite kat blog sy hari ni bnyk ade 4 comment..
plus,.
sy lahir 14 oktober
sy ade 4 org adek-bradek
sy gi taska mase umur 4 thn
1st time masuk asrama mase tingkatan 4..
rumah lama located kat jalan 3/4..
kalendar kat bilik sy ade 4..
anak kucing kat blakang umah ade 4 ekor..
24/7 sy ekciden
no plat keta pn ade nombor 4> 1461..
skang dah 4 sem kat ukm
sy akn blaja kat fuu slme 4 thn
etc...

# trime kaseh krn bace =p

..sy cume terfikir, pe yg sy wat mase 04/04/04.. hurmm..

02 March 2009

senyumlah2, ahai cek mek molek ^_^


hari ni, sy bnyk dgr pkataan mcm:
# "otak dah penat"
# "mental dah letih"
# "sy malas"
# "dah xde mood.."

yes2..sy pun mcm kamu sume juge..
ni namenye STRESS!!!
biaselah tuh.. bile dah bnyk asgmnt nak kena wat, tambah ngan presentation nye lagi, pastu klu ade test plak tuh,, adeyh..mane x tension..

okeh2, mari kt cri angtara lgkah2 utk atasi mnde ni..
# try bfikiran +ve
# bg smangat kat diri sendiri (klu x diri sendiri yg bg, sape lg kan;D) cth: tepuk tgn or bgi hadiah utk diri yg dah penat wat keje ni..hehe
# jgn paksa diri.. klu dah letih sgt, amik lah mase utk tido jap ke, rest jap ke.. jgn bterusan paksa otak neh.. nanti kang, blank tetibe..x ke naye tuh!!~
# wat keje ngan ikhlas..niat kena betul;)
# senyum sokmo lah!! "senyum seindah suria.." oops, ternyanyi pulak=p
# dll ..

- jgn tension2 k !!! ^_^ -

lagi 1!!!

wlpn sy n awe menerime tekanan psikologi
dr insan yg bname izzat, mirul n mimi,
tp ktrg ttap setia menyokong mu sbb ktrg konfiden,
mu akan mng final crlg cup lwn tottenham!!
& akhirnye, sangkaan ktrg betul belaka!!
glory glory man united!!!!
mari kita ke wembley!!!!
^_^
mirul,izzat & mimi,
sila dptkan borang penyokong mu dr ktrg
sblum terlambat..hahahaha=p

mu menang carling cup!!!!


Glory, glory, Man United,
Glory, glory, Man United,
Glory, glory, Man United,
And the reds go marching on, on, on.
Just like the Busby Babes in Days gone by
We'll keep the Red Flags flying high
You've got to see yourself from far and wide
You've got to hear the masses sing with pride
United! Man United!
We're the boys in Red and we're on our way to Wem-ber-ly
Wem-ber-ly! Wem-ber-ly!
We're the famous Man United and we're going to Wem-ber-ly
Wem-ber-ly! Wem-ber-ly!
We're the famous Man United and we're going to Wem-ber-ly
In Seventy-Seven it was Docherty
Atkinson will make it Eighty-Three
And everyone will know just who we are
They'll be singing 'Que Sera Sera'
United! Man United!
We're the boys in Red and we're on our way to Wem-ber-ly
Wem-ber-ly! Wem-ber-ly!
We're the famous Man United and we're going to Wem-ber-ly
Wem-ber-ly! Wem-ber-ly!
We're the famous Man United and we're going to Wem-ber-ly
Glory Glory Man United
Glory Glory Man United
Glory Glory Man United
As the Spurs Go Marching On! On! On! (3x)

p/s: mimi, mirul & izzat, sila hafal lagu ni ye!!
tempo sume kena betul tau..hahahaha;D


- mu sudah dpt bnyk piala musim ni..yahuuuu:D -

01 March 2009

bon appetite!! ^_^

#panda cookies from beijing;)

#xiexie intan sbb blanje sy mkan pizza!!! hurrayy!!!
stuffed crust super supreme sgt sedap!!!! :D


#trime kaseh yg x trhingge kpd pn hanim
sbb blanje ktrg makan sate kajang
wlpn ktrg hnye gi uum sbg supporters je:) :)
sedap!!! sedap!!!~
nyum..nyum..

p/s: ade sesape lg yg sudi blanje sy mkn?? hehehe;p

28 February 2009

kata hati..

lagu: rindu padanya-camelia

Sejak terpandang wajahmu

Hatiku bertanya selalu
Siapa dia mengikat pandanganku

Seringkali dia berlalu
Di hadapan dan menyapaku
Sehingga hatiku seringkali merindu
Tak dapat ku melupakan dirinya
Terbayang wajahmu di mataku

Ingin ku tanya namanya
Tapi hatiku rasa malu
Tak terucapkan walau sepatah kata
Mungkinkah diriku telah dilamun cinta
Oh... hatiku resah selalu

Haruskah aku menyatakan
Perasaanku kepadanya
Mungkinkah dia kini telah berpunya
Getar hati makin terasa
Bila terdengar suara dan bertentang mata
Ku bagaikan bebunga kehujanan
Berkembang mekar
Di setiap ketika

Tidur malamku tak lena
Asyik teringat padanya
Bilakah mentari memancarkan cahaya
Hanyalah dirinya bermain diingatan
Oh...tuhan ku rindu padanya

* * .*..Lovelovelo…*
…*..Lovelovelove….*
..*.Lovelovelovelove…*…………….*….*
.*..Lovelovelovelovelo…*………*..Lovel….*
*..Lovelovelovelovelove…*….*…Lovelovelo.*
*.. Lovelovelovelovelove…*….*…Lovelovelo.*
.*..Lovelovelovelovelove…*..*…Lovelovelo…*
..*…Lovelovelovelovelove..*…Lovelovelo…*
…*….Lovelovelolovelovelovelovelovelo…*
…..*….Lovelovelovelovelovelovelov…*
……..*….Lovelovelovelovelovelo…*
………..*….Lovelovelovelove…*
……………*…Lovelovelo….*
………………*..Lovelo…*
…………………*…..*
………………….*..*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

01 November 2009

berminat untuk main guitar ?

kalau ade sape2 yg minat nak main gitar, tp malas nak pergi kelas muzik,
*yelah, maybe sbb kos, or jauh ke*, maka, skarang ni nak promote cara belajar main gitar ngan cepat, senang, & yg penting boleh buat sendiri kat rumah!!
boleh feeling2 cam ada cikgu muzik peribadi lagi tau!! :))


caranya:
klik kat link ni:
belajargitar.com
or klik kat gambar gitar dlm page ni!! *tgk sebelah kanan blog*

kat link ni ade e-book belajar main gitar,
yg penting dalam versi BAHASA MELAYU tau..
berbaloi okay :))

x cuba x tau..
yg baru2 belajar n minat nak main gitar; inilah peluang ANDA!!
pasni, sume org boleh main gitar dgn senang hatinye:))
hehehe:))

17 September 2009

lagu raya :))

salam aidilfitri ayahanda & bonda- hujan ft raihan

Terkenang Di Ketika Itu
Ku Dimanja Dan Disayang Selalu
Apa Saja Kemahuan Diri
Akan Cuba Dipenuhi

Walau Hidup Dalam Kesukaran
Kau Kan Cuba Untuk Membahagiakan
Demi Anak-Anak Yang Tersayang
Kau Berdua Kan Berkorban

Tetapi Baru Kusedari
Tidak Mungkin Kan Terbalas Budi
Pengorbanan Mu Tiada Ternilai
Hanya Tuhan Kan Membalasnya

Salam Aidilfitri
Ayah Bonda Yang Dicintai
Maafkanlah Anakmu Ini
Kerna Belum Cukup Berbakti

Pabila Menjelang Lebaran
Baju Baru Kan Disediakan
Walau Mungkin Kami Tak Mengerti
Keperitan Saat Itu

Namun Wajahmu Terus Barcahaya
Oh Sucinya Kasih Sayang Itu
Di Bibir Mu Kan Menguntum Senyum
Andai Anakmu Bahagia

Salam Aidilfitri
Ayah Bonda Yang Dicintai
Maafkanlah Anakmu Ini
Kerna Belum Cukup BerbaktiDi Aidilfitri,Di Aidilfitri

video

11 September 2009

09.09.09

tarikh yg sgt best n dinanti2 spnjag tahun..
tarikh yg sgt unik n mungkin bgi sesetengah org mmpunyai makna yg sgt mndlm..
tarikh ini jugalah tlh melakarkn kenangan manis dlm hidupku..

1. surprise besday ain, farha n mirul.. best sgt2.. time kaseh bnyk2 to mimi yg sponsor mkn:)) n kudos to yana n intan atas kek yg sgtlah menyelerakan..nyum nyuum:)) dah lama x makan ramai2.. at least sume dpt bkumpul balik mcm sem2 yg sblumnya.. korg sume mmg best:))

credit to : ain, farha, mirul, mimi, amy, yana, intan, azie, ya, sham, faiq, black, nashriq, izzat, awe n diri sendiri :))

video hepi besday (sempat buat sblum time bukak puasa) hehe.. simple yet nice..:))
video

*credit to oag-happy birthday song*

2. kelahiran baby Izz Akid Idlan.. anak sulung kpd me cousin yg sulung.. tahniah to kak yong & jimmy :)) weehooo!!! maka, sy sudah jadi makcik!!! yeaayyyyy:)) *hepi*


*gambar dari me cousin nye fb* alahai, comelnye~ x sabar mau jumpe!!!! :))

Berbuka puasa :))



tempat : east west college, Seremban
masa : time bukak puasa
peserta: Pelajar Fuu, Ukm & anak2 yatim

Alhamdulillah.. akhirnya 1 majlis berbuka puasa bsama anak2 yatim dpt dilaksanakan.. semua pun hepi wlpn ada ketikanya, ramai yg menitiskan air mata esp girls.. mula2 mmg ada segelintir anak2 yatim ini nampak mcm segan n malu2.. tapi bila dah mula mingle ngan kakak2 n abg2, masing2 pun dah rasa selesa n bleyh sembang2 dgn rancaknye..hehe..
rindu ngn dowg sume.. trime kaseh utk sume yg mnjayakan program yg sgt mmberi makna ni lagi2 di bulan yang mulia ini.. hope kt semua dpt wat program2 mcm ni lagi akn dtg.. Insya Allah:))

07 September 2009

saya.suka.warna.merah


# update:
Oranje dah mengesahkan tiket ke world cup 2010..
yuhuu:))
yg lain bile lagi??hehe ;)

06 September 2009

jari.yg.menaip



kamu tahu siapa kamu
kamu kenal diri kamu
tapi
kamu tidak mengerti hati kamu
kamu tipu hati kamu
kamu mendustai jiwa kamu
hidup dalam kepura-puraan
bergelut dengan penafian
mengapa kamu begitu...

#nukilan jam 2335

~kamu adalah aku
&
~aku adalah kamu ;)

sy suka post lirik lagu

Kau Aku-aizat

Kau dan aku adalah satu
Tak kira apa
Segala rintihan aku engkau selalu ada
Biar kata memisah kita
Biarkan saja
Kerana terbiasa

Mengejar mimpi
yang pasti akan aku
Sentiasa merasa kehilanganmu
Ku akan tunggu saat bertemu
Tiada henti
Walau dimana kita berdiri
Di dalam dunia ini
Biar sampai akhirnya nanti

Semua tak terang di mataku
walau warnanya menyala
Ingin merasa namun aku takkan cuba
Biar kata memisah kita
Biarkan saja
Kerana terbiasa

Mengejar mimpi
yang pasti akan aku
Sentiasa merasa kehilanganmu
Ku akan tunggu saat bertemu
Tiada henti
Walau dimana kita berdiri
Di dalam dunia ini
Biar sampai akhirnya nanti

01 September 2009

D.I.Y- pizza ::)

try wat pizza plak..yg basic2 je..

bahan2 A:

250g tepung pau (blue key) or tepung roti pun ok
air (agak2 je)
secubit garam
1 sudu besar minyak masak
1/2 sudu kecil yis

bahan2 b (topping):

tomato puri
mozzarela cheese or cheesedale biase pun ok
sosej
nak add pape lg pun ikut suke hati cam cendawan, daging cincang, etc..

cara2:
1. bahan2 A dicampur sume.. then uli smpai jdi doh..
2. perap 2 jam..
3. masuk dlm loyang. tekan2 bg jadi bentuk pizza.. cucuk2 ngan garfu..
4. sapu adunan ngan tomato puri.. letaklah bahan2 topping lain kat atas pizza tuh...
5. bakar dlm 20-25 minit..then, siap:))

31 August 2009

reminder utk diri sendiri

Exam:

28/10: undang2 syrkt & pkongsian
29/10: Juris
02/11: Islamic banking
03/11: Land law
06/11: ekuiti
06/11: undg2 pengguna
09/11: PIL

30 August 2009

satu Malaysia ♥


sila klik link ni:

http://15malaysia.com/films/

-saya.anak.Malaysia-

p/s: Selamat Hari Merdeka utk 1 Malaysia:))


D.I.Y- biskut chocolate chips ;)

dlm bulan puasa ni, sure ramai yg dah start nak buat biskut raya..
so, dikesempatan ni nk gak share resepi biskut chocolate chips yg agak sng nk dibuat n x bnyk sgt bhn..



bahan2 A:

130g tepung gandum (diayak)
40 g tepung jagung (diayak)
90g oat (Quaker oat boleh, cooking oat pun boleh)
20g serbuk koko
1/2 sudu kecil baking powder
1/4 sudu kecil serbuk kulit kayu manis
3 sudu besar chocolate chips
garam sedikit

bahan2 B:

120g gula perang
200g mentega
1/2 sudu kecil esen vanila

cara2:
1. bahan2 A dicampur sekali.gaul kan..
dlm bekas yg lain, pukul mentega bersama gula perang dan esen vanila..
2. campur bahan2 A sedikit demi sedikit dlm bekas tersebut..
3. uli adunan .. bentukkan mcm cookies & letak dlm loyang..
4. bakar dlm 15 minit smpai biskut jadi crunchy.. siap:))

p/s : nyum nyum nyum ;))

# skarang ni kan musim xde gula.. klu buat biskut ni senang, sbb guna gula perang.. still bnyk kat kedai...hehehe;)

D.I.Y- kuih buah melaka

weekend adalah hari paling baek utk bereksperimentasi di dapur:))
weehooo;)

so arini, jom buat kuih buah melaka..
sgt simple..



bahan2:

1 bungkus tepung pulut
air pandan (secukup nya) @ air + pewarna hijau
secubit garam
gula melaka (potong kecil2)
kelapa parut putih (dah campur sikit garam)
#optional: 1 sudu besar air kapur (utk xnak bg kuih ni liat sgt)

cara2:

1. gaul tepung ngan air pandan.. xyah letak bnyk sgt air..biar smpai boleh uli doh.. tambah garam sikit..
2. bentukkan bulat2.. then, letak gula melaka kat tgh2..
3. rebus dlm air yg mendidih.. kalau dah timbul, angkat buah melaka tuh
4. gaulkan dgn kelapa parut. siap:))

p/s: bleyh makan time berbuke jugak:))

15 August 2009

old time feveret:))

Manusia-Ost Bujang Lapok

Manusia Semuanya
Tiada Lepas Siksa
Suka dan Duka Silih Berganti
Sudah Takdirnya Yang Maha Suci

Tetapi Manusia
Seharusnya Berusaha
Bahagia Tak Akan Datang Sendiri
Jika Manusia Tiada Cari

Oo Oo Oo Oo Oo
Sekarang Sudah Aman
Oo Oo Oo Oo Oo
Hidup Tiada Ketakutan

Masanya Sudah Tiba
Tersisih Dari Roda
Luput Dari Perangkap Durjana
Lepas Bebas Dari Sangkar Bahaya

sedang mendengar lagu ini

-Rindu kawanku.mayakarin-

Tentunya jika ku mencuba
dengan lebih daya
mungkin ku di situ
bersama denganmu
Cerita yang ku tahu
kau berjaya di dalam hidupmu
namun dikau jauh jauh dariku
aku rindu...
Pada waktu kecil mungkin kau lupa
berlari bersama pinggiran desa
larianmu larianku sama laju
dikau kawanku
Dalam pondok kecil kita berteduh
setelah gerimis malam berlabuh
dalam tangis ku jua tangis mu
Masa telah berubah
dan kita telah lama terpisah
degup jantungku
hanya menyatakan
aku rindu


13 August 2009

selamat berpuasa utk semua:)


minggu depan,
Insya Allah kt sume bakal menyambut kedatangan Ramadhan..
x sabarnya.. :))

kenapa

org slalu kate,
klu buat sesuatu,
pndang la ke dpn..
jgn toleh2 ke blakang lagi..
bak kate Luis dlm cite 'meet the Robinsons';
"Keep moving forward"
& never give up..
tapi,
nape diri ni spt x yakin je ngn apa yg dilakukan skarang ini..
mksudnye, dr segi mncburi bidang guaman yg sdg diambil ketika ini..
spatutnye, bile dah masuk tahun ke-3 pengajian,
sudah tidak patut timbul prasaan sangsi mcm ni..
ye, sy mmg akui yg minat masih belum 100%
ini juga bukan impian & cita2 dari dulu..
tapi,
sy sedar..
x sume yg kt impikan akn dpt diperolehi
x sume yg dihajatkan akan mnjadi realiti
mungkin ada hikmah disebaliknya
*have to find out by myself*
& mungkin inilah yg dinamakan rezeki..
kt masih blum tahu lg apa yg menanti dihadapan..
hurm, penantian smmgnya suatu penyeksaan..

hujan di luar rumah

Keroncong hujan-adibah noor

Mega mendung di angkasa
Hembusan bayu dingin terasa
gerimis berderai di merata
bagai mutiara

Rahmat dibawa bersama
Limpahannya meresap dijiwa
adakala bahgia terasa
meskipun duka nestapa

Tika hujan turun
sayup mendayu lagu keroncong
merdu irama dialun
bersenandung

Hujan membasahi bumi
melahirkan keluhuran budi
mengerat perpaduan suci
kasih sayang abadi

12 August 2009

csi:miami


macho x i nie? =)
Horatio still alive~
ceyt..dah agak..
wat suspen je mati rituh..
hurm..

bile dah asyik 24 jam tgk tv je kat umah,
rase cam dah sgt suke plak kat csi NY..
tata miami..hehe:))

11 August 2009

teringat lagu lama♥♥♥

Kau hanya wajah biasa di mataku
Pasti lenyap sederas tibamu
Tak perlu aku memikirkan mu selalu

Kau tiba pada waktu tak terduga
Dalam mimpi dan di dalam jaga
Sehingga aku bukan diriku yang dulu

Soalnya hati, sukar di mengerti
Apa terjadi di luar kawalan diri
Entah mengapa sejak bersua
Aku dilanda resah
Kau mewarnai mimpiku
Ku dalam igauan rindu

Kau yang biasa kini istimewa
Engkau membuat hidupku berubah
Yang ku cari-cari selama ini
Telah ku temui...

Soalnya hati, sukar di mengerti
Apa terjadi di luar kawalan diri
Entah mengapa sejak bersua
Aku dilanda resah

Kau mewarnai mimpiku
Ku dalam igauan

Apa terjadi di luar kawalan diri
Entah mengapa sejak bersua
Aku dilanda resah

Kau mewarnai hidup ku
Ku dalam igauan (ku dalam igauan)
Ku dalam igauan (ku dalam igauan)

-soal hati.erra fazira.♥-

ketentuan

hari ni,
kaki kanan sakit lagi..
dah hari ke-10 sjak terseliuh rituh..
erm bukan tseliuh, tp knee dislocation..
camne bleyh jadi ntah..
kate pakar fisio, "wrong body rotation.."
tambah die ag, "slalu budak2 teenagers sbaya kamu jadi camni.."
yelah tuh doc..
bende dah nak jadi..
terime je lah kan..
ade hikmah nye tuh..
nak kate kurang kalsium,
mustahil sbb slalu minum susu coklat dutch lady
*haha, promote2*
;p

mc dah extend lagi sminggu..
means stakat ni dpt mc 2minggu..
doc kate xleyh jln bnyk2..
jgn bg tkanan kat lutut tuh..
agaklah..
klu jln bnyk je, mulelah rase ngilu..
doc kate, dun wori..
dlm sbulan dua ok lah tuh..
xsabar nak ok ni..
nak mnari kat dance mat.. hehe

btw, bile dah bercuti
mulelah rindu nak dtg fakulti..
hehe..(yeke??!!)
duk kat umah xde lah boring..
ok je wlpn dgn bertemankan tongkat, ubat, bandage,
garfield & remote control tv *erm, ade kaitan x..*
name pun duk umah kan..
home sweet home gituh!!
dpt tgk muke ibu,abah n adik tiap2 hari..
hati pun jd sng..hehe:))

smngt nk dtg fac bkn sbb pe pun..
nak bsembang ngn mmber2..
especially gossoc society n dak2 umah sewa,.
msti dah bnyk cite dowg kumpul ni..hehe ;p

sblum trlambat, dikesempatan ni *alamak, cam ucapan hari raya plak*
nur adilla nak ckp billion trima kaseh utk sume yg bnyk tlg di malam tragedi 1 ogos rituh..
esp: yg tlg hantar gi klinik,hospital && yg dtg mlawat && yg anta msg get well soon....
thanx kaseh utk kamu semua:))
lebiu all:))

xoxo,
Dilla

dunia adalah pentas lakonan..

suke lah tgk tv skang..
lagi2 bnyk program realiti yg cam best je..
i.e anak wyg &&& pilih kasih..yeayyhh..suke2:))
so, klu reality show, sure ade peserta feveret kan..hehe..
*x tgk sgt paras rupe(ni cume bonus) , bakat yg penting okay!!*
my peserta feveret utk;
anak wyg: Hairi*dah pun mng!! yeayy!!*
pilih kasih: sofian*bakal menang ye*

dua2 ni mmg bbakat besar.. suke sgt tgk lakonan dowg..
mmg sumtimes tuh mnyentuh hati gak lah..
congrats guys..korg mmg terBAiK ahh!!

mmg tgh bengang..


Bengang - Akim
Aku bosan dengan cintamu
Aku rasa buang masa
Kau selalu mendustakan cintaku
Aku fikir kau tak searus
Lebih baik ku beralih
Biarkan diriku terus bersendiri

Ku tak sanggup engkau setia
Walau jasad dan juga nyawa
Sebagai tanda cintamu padaku katamu

Tak mungkin ku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanyalah bibir berkata
Yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
Kerunsingan diriku terasa

Cukup berkali kau berkata
Jangan diulang lagi dusta
Jangan kau pujuk hati yang terluka
Tak mungkin akan ku kembali
Jika janji sekadar mimpi
Tak mungkin ku sama diri mu yang sering berdusta

insan teraniaya

smalam adalah hari yg plg mmbengangkan sanubariku spnjg mnggunakan prepaid ****** biru ni..
sy mnjadi pengguna yg teraniaya!!
tgn plak gi gatal tkan *119#..
sbb mule ingt nk check baki..
tp mata tertarik nak tkan number 6..
(utk pngtahuan, ade 9 options untuk dipilih, klu nk cek
kredit tkan num 8)
ok, sambung balik cite:
num 6 tuh utk berita..
then, ade diberi pilihan lah nak berite pe..pilih je e.g the star, brt harian etc..
pastuh saje lah tekan num 2 x silap utk brt harian kot..
ingat dpt free..
*ding dong* (bunyi mesej masuk)
tup2, naik geram bace mesej tuh sbb RM5 dah kena potong daa.. mesej tuh kate sbb dah register nk dpt brita tuh( RM5/month)..
hangguk die!!
patutnye bagi ah confirmation mesej dlu ke...
da la x ckp kne bayar ke, caj ke..
argghhhhh..sakitnye hati....x patut btul!!! *dah la time tuh si frank lampard tg sumbat gol ke-2 utk chelsea..bengang2*
terbakar jiwa rage..aduhh!! *&$%##@!
mmg pengajaran btul ah..
ni yg tetibe terase nak bace Akta Perlindungan Pengguna neh!!
ecehh..

08 August 2009

layann...

Unchained melody

Oh, my love, my darling
I've hungered for your touch
A long, lonely time
And time goes by so slowly
And time can do so much
Are you still mine?
I need your love, I need your love
God speed your love to me

Lonely rivers flow
To the sea, to the sea
To the open arms of the sea
Lonely rivers sigh
"Wait for me, wait for me"
I'll be coming home; wait for me

Oh, my love, my darling
I've hungered, hungered for your touch
A long, lonely time
And time goes by so slowly
And time can do so much
Are you still mine?
I need your love, I need your love
God speed your love to me

-Righteous Brothers-


monolog

cam x caye..
ni post ke 100..
so what?!
celebrate? -_-
gile..
dgn kaki berbalut, ade hati nk selebret..
hahaha..

post ke 100 je..
ade apa ngn post ni..
xdepape..
yeke..
ntah..

stelah bkurun lama x mnulis blog
mmg tade idea..
cite bnyk..
tatau nk mule dr mane..
nantilah..nak warm up otak jap..
tata..

-_- *blur*

hari ni hari sabtu..
hari tuh pun hari sabtu..

cepat btul..

29 April 2009

irama&lagu


Benarkan ku 'tuk berbicara...
Bicara terus ke hati mu... Hati mu...
Hati yang penuh rasa ragu
Jangan terus pergi
Tanpa mendengar ku
Mungkin mudah
Untuk kau terus berlalu
Nanti dulu
Berikanlah waktu
Untuk aku, untuk kamu

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Lidah kelu sedangkan aku
Mahu kau tahu
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Ke tepi lihat ku berlalu
Pasti itu yang terbaik untuk ku
Tiada lagi mahu ku tahu
Tentang hidup kamu
Tentang mati kamu
Aku tahu
Engkau tahu apa yang mata ku tahu
Apa yang kau tunggu
Mahu aku buka pintu?

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Sedang aku mahu kau tahu
Dengar kata ku
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Sakitnya aku
Membenci kamu
Sakit lagi mencintai mu
Dan aku pergi
Tapi kembali
Benci aku mencintai diri mu
Ku benci... Kamu
Ku cinta... Kamu

-faizalTahir:BenCinta-

27 April 2009

empat lagi..

yg sudah:

20/04= tort
27/04= environmental law

&& yg belum:

29/04= muamalat
04/05= jenayah
05/05= spanish
06/05= islamic family

study.fokus2!!=))
*sigh* ~

26 April 2009

tagged;)

upload a favourite picture of you:
give three reason why you like this picture?
1. time ni amek sblum berbuka (puasa)
2. me n ya pkai baju sama..hahaha..tiru!
3. ada bnyk makanan!!huhu..laparr..

when was the last time you eat pizza?
lepas teman intan bli henset baru;)

the last song you listen?
couple-tentang kita :))

what are you doing now besides this?
charge enset..

what name you prefer besides yours?
name sendiri dah cukup best!! haha

people to tag:
1. kak li
2. ati anuar
3. akma
4. sham
5. tiqa amran

who is num one?
rumate time kat uitm :)) kak li, ku merinduimu~~,

num three is having relationship with?
oopssiiieee~ mungkin abang2 palapes..hehe..weeee;D

say something about num 5?
sgt suka tgk cite korea!!..btul, x tipuu ;)

who is num 2?
mama!! hehe.. orang melaka weyh!!! ;))

say something about num 4?
hot stuff!! wakakaka~

24 April 2009

once upon a time..


tibe2 tkenang balek movie zaman kanak2 dlu..
time2 sekolah rendah gituh..
'The NeverEnding Story'
mmg best sgt2!!!
sampai skarang boleh ingat lagi..

tapi, sygnye, dah xde maen kat tv lagi..
dvd cite ni pun susah sgt nak jumpe..
hurmmm..~

*dgn sukacitanya dimaklumkan cerita ni dah dijumpai di youtube..yeaaayyy!!!*

(p/s: cite ''the cave of the golden rose" pun best jugak!!)

23 April 2009

sleeping beauty ;p

kul 11am td kol ibu ..
tkesima seketika bila ditanya,
"tg study ke??"
erm, jawapanku,
"err, bru je bangun..hehe. TERbangun lewat lah.." ;p
(tido kul 5am bukan sbb bce buku, tp tgk bola pulakk.. ni yg payah klu kat bilik dpt tenet..dugaan..dugaan) ;p
sambungku lagi,
"risau lah ibu.. asal time nak bace buku je mesti terTIDO..huuhu"
ibu pun balas balik,
"ko ni, asal time minggu exam je mesti banyak tido. asal ibu kol je, msti br bgn tdo."
ibu pun gelak..die tau anak die ni mmg bnyk alasan klu time blajar..hahaha..
x dapek den nak nolong ;p

# dgr sore ibu or abah, dilla mesti hilang stress..
# klu tido pun agak mmbantu gak hlgkan stress...
ah, alasan lagi~ hahaha..

anggapanmu

ape prasaan korg klu elok2 mood tgh baik, tetibe ade org spoil kan?? sure ''hangin" kan.. trus cam tjejas feeling hepi+gumbira+riangria+ceria :(

okay, soalan ke-2, what do u expect klu tgk org tg wat study grup??
sure, mestilah korg da set dlm mind yg dowg ni komfem akan berbincang & mngeluarkan sound..means, x silent lah..
FAKTA: ktrg pun bkumpul & study kat cafe.full stop.

ke-3, katelah klu ktrg x study pon, tp juz duk & chill+lepak ramai2 kat cafe, what do u expect klu nampak?? & jwpnnye, mestilah dorg boleh huhahuhahuha sesuke hati..sebab mane ade org lepak dgn cara sume senyap & x bsuara sepatah haram pun..

al-kisah, tgh dok study kat cafe, tetibe dtglah seorg indvdu(prmpuan) yg x dikenali ni kat meja ktrg.. time tuh tgh bincang psal "AKADEMIK'' ye!! subjek ''MUAMALAT"..
prmpuan nih, dgn muka yg "kekwat" nye suruh ktrg diam..sbb katenye lah, ktrg bising sampai mengganggu die n lg sorg kwn die ngah study..

hello cik adek, dah lah awak stranger.. pastuh, ktrg bukn nye wat bising yg x munasabah.. kirenye level standard2 baru.. lagipun ni kat ''CAFE'', bukannye library yg nak suruh ktrg senyap2 nehh.klu ko nak study kat tmpat yg xde gangguan, gi ah ppustakaan ke, bilik ko ke, bilik mmber ko yg pendiam ke... iisssshh, rosak mood org tau!!! menci~



22 April 2009

irama&lagu

Pergi-aizat

Sayu terpisah
Hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
Berhembus angin rindu
Begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu
Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi kudengari
Kau pergi.. pergi..
Sepi tanpa kata
Terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
Apa pun kata mereka
Biarkan kenangan berbunga di ranting usia

28 March 2009

earth hour 2009

sokong earth hour.
padam lampu pukul 8.30pm-9.30pm..
okay.. =)
jom same2 fight gllobal warming!!!!

tarikh: 28mac09
-sy.hepi.sbb.fmly.n.kwn2.pun.support.kempen.ni-
^_^

24 March 2009

le tour de ukm;)


sambungan jalan2 smalam..
hari ni round kat danau plakk..
hehehe..
credit to Sidek yg tlg amek pic..
toche2~
-ukm.sangat.indah-
Posted by Picasa

22 March 2009

promo;)

alert:

Sunday, 22nd March 2009 - ONE UTAMA
Event: Satu Suara Campaign
Venue: Central Park Avenue, One Utama
Time: 2pm
Admission: FREE!!
Bands: Couple, OAG, Meet Uncle Hussain, Laila’s,​ Andy Flop Poppy, Dafi, Reshmonu, Silent Scream, Silwayd, Decma And The Could Have Been, Sam, Wani Ardy, Sharpshooter, Azmyl Yunor

-saya.mahu.pergi-

19 March 2009

promo jap;) hehe

sugar love cookies nak wat psembahan mse dinner fuu jumat ni..
x sabar nk dgr dowg bwk lagu tiada lagi ngan bibir merahmu..
best2!!;)

kau bersedih hati
kau menangis lagi
kau kenangkan kisah
kisah engkau dan aku
pernahkah kau peduli padaku yang setia mencinta dirimu
di sini

kau sering berkata
oh terlalu mudah
bagi dirimu
tuk melupakan ku
tak prnah satu pun kau peduli
pada ku yang setia mencinta
dirimu

tiada lagi rasa cinta buatmu
ku langkah pergi jauh tinggalkan mu
tiada lagi rasa cinta buatmu
berkasih lah kau dengan
ego mu

siapa makan cili, die trase pedas..

sy rase sy dah tlpas ckp 1 prkara
yg x spatutnye sy bgtau kat org lain slain diri sy..
sy ltak spenuh kprcyaan pd die..
tp skang,,
sy trase dipermainkan..
sy rse bsalah thdp dri sndiri..
nape lah jd mcm ni plak..
org yg spattnye bleyh dprcayai dah mngkhianati kprcyaan yg dah dberi..
sedihnye..

-hanyaTuhansajayangtahu-

Tengo un problema ;(

sy ade masalah..
masalahnye adlh sy xtau ape mslah sy..
camne tuh..
adeyhhh..
dah dkat 10 org dah sy luahkan prasaan psal mslh ni..
nseb baek dorg sudi dgr..
lega tuh mmg ade..
tp then trase mcm ade mslh lg..
adeyhh..
ape sbnrnye mslah ni??..
ke ni perasaan je.. perasan yg dri ade mslah,..
mslh betul lahh-_-

11 March 2009

mencari umah sewa;)

warghh penatnye..
baru balek dr cari umah sewa area kajang & bangi..
hasilnye agak memuaskan..
bnyk gak lah jumpe contact number tuan rumah yg nk sewakn umah..
ktrg start gerak dr kul 6.30pm sampai lah kul 11pm..
mak aiihh.. macm main explorace je..hehe..

gerakan sertai oleh:
# yana : tukang call a.k.a ketua ;p
# dilla : driver yg berdaulat
# mimi : tukang salin info

lg 2 org ahli umah sewa xdpt join pencarian mlm ni sbb:
# amy : dinner klj
# intan : nak meluangkan masa ngan rumate ;p

antara hotspot utk duduk:
# dkat ngan hentian kjg
# blakang ktm

anggaran sewa bulann:
# RM 500-RM 750
tapi seboleh2nye ktrg nak bwh RM600, yelah sbb nk jimat duit kan..lgpun 5 org je..

rumah yg ktrg idamkan:
# 3 bilik, 2 bilik air; standard ah..
#< RM650
# dkat ngn u
# selamat (area)
# selesa;)

10 March 2009

best!! ;)

yuna-dan sebenarnya

oh bulan

enggan melayan diriku lagi
pabila
airmata membasahi pipi
dan lagu lagu di radio
seolah olah memerli aku
pabila
kau bersama yang lain

adakah perasaan benci ini
sebenarnya cinta
yang masih
bersemadi untukmu
dan sebenarnya ku mengharapkan
disebalik senyuman mu itu
kau juga
merindui aku

ku enggan
berpura pura ku bahagia
ku enggan
melihat kau bersama si dia
oh ku akui cemburu
mula menular dalam diri
pabila
kau bersama yang lain

pabila kau merenung matanya
ku rebah
jatuh ke bumi
disaat kau benar benar mahu pergi
seperti
ku bernafas dalam air

dan sebenarnya
aku rindu
aku tak mampu
tanpamu

09 March 2009

nyanyi bang boom bang sket.. ;)

Posted by Picasa

thank kawan2=)
sy sgt hepi mse b4 smpai kedah, dah ade kat kdah & balik dr kedah..
sume memori best sgt!!

Credit to:

# intan & family (toche2)
- thanks a lot 4 de hospitality bebeh!! =) -yeaayyy!! kt dah msk wall of fame intan;) -
# mirul & family
# izzat

aktiviti kat sane:
# karaoke, bowling,& shopping kat CS ngan intan
# gi jalan2 kat penang ngan intan.. syok wlpn skjap je:) (oopssiiee,, tringat psal incident mengejar bas la plakk..heheeheh)
# gi umah mirul (mak hang msak cedap ahh;) tenkiu2.. )
# gi lepak jap kat le boss & makan banana split ngan intan, izzat & mirul.. sdap2!! ^-^
# gi karaoke ngan mrk b'3 =D sukenye melalak lepas tensen slame 1 jam 1/2..hehhee.. ehem2,, merdu sungguh sore mmber2ku ye ;) *wink*wink*
# gi muzium padi ngn fmly intan.. (tringat traffic jammed truk mase balik.. kt xlarat nak gelak kat dlm keta.. sumpah korg klaka!! ;) hehehe)
# gi tgk wazini kat mrsm.. ( cian die..muke sdeyh je kat sane..xpe2,baru ag..)

satu hari dlm sejarah:
# naek train gi luar s'ngor/KL
# jumpe family intan n mirul
# karaoke bilik vip
# naek beca (nyanyi: "pakcik beca, pakcik beca di tgh jln"..lalalalalala~)
# naek feri (tmpat duduk)

skali lg::: thanks korg!!!! =) =)

p/s: sy dah jatuh hati ngan kedah.. ;)
pasni backpacking 1 m'sia plak..hehee










03 March 2009

kinayah sangat!!! ^_^


sy mahu pergi ke kedah..
hari tuh sy baru je gi kedah.. tapi gi uum je.. (itupun sudah sgt2 seronok x terhingga sbb dpt jmpe mmber2 ex asasi esp dr grup b lah;D)
x jalan2 kluar pun..
x sempat.. bz ngan clent counselling ( wlpn supporters je)
huuhu..

sy sudah agk lama x ke kedah.. apatah lg perlis..(sblm gi uum)
last rasenye time kat skolah mngh ag kot.. xsure..
(p/s: langkawi pun sy x pnah jejak lg)
bile gi kedah, sy suke sgt tgk swh padi yg mnghijau.. cantek sgt;D
tp minggu lepas, mase gi, kwsn swh padi x mnghijau pun..yelah, musim panas..
huuuhu..
rindukan moment dulu..
gituhh.. padahal, baru bpe kali je smpai kat ngri jelapang padi tuh.. hehehe;)

bile intan mengajak sy utk gi ke umah die time cuti 3 hari ni,
sy terharu..
klu betul lah dpt gi kedah lg, sy excited..
wlpn hnye jejakkan kaki ke sane..
dgr kate naek train..
klu betullah, ni akn jd "satu hari dlm sejarah" sbb xpnah gi tempat jauh2 nek train.. stakat naek komuter ke, star ke putra ke, dlm kl/selangor, pnahlah.. hehehe
time kaseh daun keladi~
*tapi sy nak tnye ibu & abah dlu ye.. should be no problem slalunye;)*

#pasni sy nak wat post : sy nk ke pantai timur laks..heheehe..

=sy rindukan adek2 sy..xkesahlah dowg rindukan sy ke x=

izinkan sy mengarut wat seketika..

sy tertarik ngan nombor 4..
tatau nape..
mybe sbb sye tgk cite kat blog sy hari ni bnyk ade 4 comment..
plus,.
sy lahir 14 oktober
sy ade 4 org adek-bradek
sy gi taska mase umur 4 thn
1st time masuk asrama mase tingkatan 4..
rumah lama located kat jalan 3/4..
kalendar kat bilik sy ade 4..
anak kucing kat blakang umah ade 4 ekor..
24/7 sy ekciden
no plat keta pn ade nombor 4> 1461..
skang dah 4 sem kat ukm
sy akn blaja kat fuu slme 4 thn
etc...

# trime kaseh krn bace =p

..sy cume terfikir, pe yg sy wat mase 04/04/04.. hurmm..

02 March 2009

senyumlah2, ahai cek mek molek ^_^


hari ni, sy bnyk dgr pkataan mcm:
# "otak dah penat"
# "mental dah letih"
# "sy malas"
# "dah xde mood.."

yes2..sy pun mcm kamu sume juge..
ni namenye STRESS!!!
biaselah tuh.. bile dah bnyk asgmnt nak kena wat, tambah ngan presentation nye lagi, pastu klu ade test plak tuh,, adeyh..mane x tension..

okeh2, mari kt cri angtara lgkah2 utk atasi mnde ni..
# try bfikiran +ve
# bg smangat kat diri sendiri (klu x diri sendiri yg bg, sape lg kan;D) cth: tepuk tgn or bgi hadiah utk diri yg dah penat wat keje ni..hehe
# jgn paksa diri.. klu dah letih sgt, amik lah mase utk tido jap ke, rest jap ke.. jgn bterusan paksa otak neh.. nanti kang, blank tetibe..x ke naye tuh!!~
# wat keje ngan ikhlas..niat kena betul;)
# senyum sokmo lah!! "senyum seindah suria.." oops, ternyanyi pulak=p
# dll ..

- jgn tension2 k !!! ^_^ -

lagi 1!!!

wlpn sy n awe menerime tekanan psikologi
dr insan yg bname izzat, mirul n mimi,
tp ktrg ttap setia menyokong mu sbb ktrg konfiden,
mu akan mng final crlg cup lwn tottenham!!
& akhirnye, sangkaan ktrg betul belaka!!
glory glory man united!!!!
mari kita ke wembley!!!!
^_^
mirul,izzat & mimi,
sila dptkan borang penyokong mu dr ktrg
sblum terlambat..hahahaha=p

mu menang carling cup!!!!


Glory, glory, Man United,
Glory, glory, Man United,
Glory, glory, Man United,
And the reds go marching on, on, on.
Just like the Busby Babes in Days gone by
We'll keep the Red Flags flying high
You've got to see yourself from far and wide
You've got to hear the masses sing with pride
United! Man United!
We're the boys in Red and we're on our way to Wem-ber-ly
Wem-ber-ly! Wem-ber-ly!
We're the famous Man United and we're going to Wem-ber-ly
Wem-ber-ly! Wem-ber-ly!
We're the famous Man United and we're going to Wem-ber-ly
In Seventy-Seven it was Docherty
Atkinson will make it Eighty-Three
And everyone will know just who we are
They'll be singing 'Que Sera Sera'
United! Man United!
We're the boys in Red and we're on our way to Wem-ber-ly
Wem-ber-ly! Wem-ber-ly!
We're the famous Man United and we're going to Wem-ber-ly
Wem-ber-ly! Wem-ber-ly!
We're the famous Man United and we're going to Wem-ber-ly
Glory Glory Man United
Glory Glory Man United
Glory Glory Man United
As the Spurs Go Marching On! On! On! (3x)

p/s: mimi, mirul & izzat, sila hafal lagu ni ye!!
tempo sume kena betul tau..hahahaha;D


- mu sudah dpt bnyk piala musim ni..yahuuuu:D -

01 March 2009

bon appetite!! ^_^

#panda cookies from beijing;)

#xiexie intan sbb blanje sy mkan pizza!!! hurrayy!!!
stuffed crust super supreme sgt sedap!!!! :D


#trime kaseh yg x trhingge kpd pn hanim
sbb blanje ktrg makan sate kajang
wlpn ktrg hnye gi uum sbg supporters je:) :)
sedap!!! sedap!!!~
nyum..nyum..

p/s: ade sesape lg yg sudi blanje sy mkn?? hehehe;p

28 February 2009

kata hati..

lagu: rindu padanya-camelia

Sejak terpandang wajahmu

Hatiku bertanya selalu
Siapa dia mengikat pandanganku

Seringkali dia berlalu
Di hadapan dan menyapaku
Sehingga hatiku seringkali merindu
Tak dapat ku melupakan dirinya
Terbayang wajahmu di mataku

Ingin ku tanya namanya
Tapi hatiku rasa malu
Tak terucapkan walau sepatah kata
Mungkinkah diriku telah dilamun cinta
Oh... hatiku resah selalu

Haruskah aku menyatakan
Perasaanku kepadanya
Mungkinkah dia kini telah berpunya
Getar hati makin terasa
Bila terdengar suara dan bertentang mata
Ku bagaikan bebunga kehujanan
Berkembang mekar
Di setiap ketika

Tidur malamku tak lena
Asyik teringat padanya
Bilakah mentari memancarkan cahaya
Hanyalah dirinya bermain diingatan
Oh...tuhan ku rindu padanya

* * .*..Lovelovelo…*
…*..Lovelovelove….*
..*.Lovelovelovelove…*…………….*….*
.*..Lovelovelovelovelo…*………*..Lovel….*
*..Lovelovelovelovelove…*….*…Lovelovelo.*
*.. Lovelovelovelovelove…*….*…Lovelovelo.*
.*..Lovelovelovelovelove…*..*…Lovelovelo…*
..*…Lovelovelovelovelove..*…Lovelovelo…*
…*….Lovelovelolovelovelovelovelovelo…*
…..*….Lovelovelovelovelovelovelov…*
……..*….Lovelovelovelovelovelo…*
………..*….Lovelovelovelove…*
……………*…Lovelovelo….*
………………*..Lovelo…*
…………………*…..*
………………….*..*