Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

11 July 2010

uruguay v germany

keputusan penuh:

Uruguay v Germany
       ( 2 : 3 )

sambungan drpd post sblum ni; 
gol oleh Sami Khedira pd minit ke-82 melayakkan germany utk dpt tempat ke-3.. sekian~


Quotes: 
"The last match at a tournament is always important, because it shapes the feelings you take home with you. After tonight, we’re not going home empty-handed. My team deserved to win, based on the second half alone. We played well and fought hard. Taking the tournament as a whole, my team has been magnificent," 

Joachim Low, Germany coach

(sumber: fifa.com) 

germany v uruguay (1st half)

sekarang tgh masa rehat lepas separuh masa pertama perlawanan penentuan tempat ke-3 piala dunia 2010.. game stakat ni terikat 1-1.. germany minit ke-19 dah dapatkan gol menerusi jaringan Mueller.. manakala uruguay pulak Cavani yang jaringkan gol hasil hantaran bola daripada suarez kepadanya .. masa minit ke 40, ada juga luis suarez tuh hampir2 jaringkan gol tapi rembatan bola nye yg dlm kdudukan 45 degree dr gawang gol tersasar sikit..

tapi kan, dalam game third place play off ni,, nampak germany punyer rentak permainan dah mcm kurg agresif sikit larr berbanding sebelum ni nyer game.. adakah disebabkan moral dorg dah down sikit sbb x dpt masuk final, atau,, dorg dah kepenatan slpas main bbrapa minggu kat world cup ni, or disebabkan faktor mslah kesihatan yg katenye ade lah bbrapa pemain x sehat skit sbb selesema.. hurmm.. entahlahh.. kne tanye dowg sendiri..

nampak mcm dalam game ni,,, uruguay pon boleh menjadi pemenangnya tapi klu germany main lebih agresif sikit mse 2nd half, dorg pon bkemungkinan boleh mng.. balance larr.. mana2 team pon okeh..

memandangkan esok kne bangun awal2 pagi sbb ade urusan,, so knelah tdo skang.. xdptlah tgk 2nd half.. xpelah,, sok tgk replay,... 
btw, tgh berpikir2 gak ni cmne lahh nak bjage malam tgk final world cup nnt..dah la wat kul 2.30 am hari isnin wktu malaysia.. aduussss... parah2..esoknye dah start kuliah pulak tuhh.. huhh,... pikir2..

selamat malam Malaysia ;)

p/s: sambungan sepoaruh masa ke-2 menyaksikan diego forlan baru jerr jaringkan gol utk uruguay pada minit ke-51.. *baru je cdg nak tido ni tetibe gol pulak yerr*.. so menjadikan kedudukan germany v uruguay skarang (sehingga minit ke-55) adalah 1:2..

selamat malam lagi skali..hehe

okay2.. knape suke jaringkan gol time2 dah nak tutup laptop ni.. dah kne update lagikk..
Jansen pulak jaringkan gol utk germany(minit ke 56),.. kedudukan skarang terikat 2:2..
skarang baru minit ke 58 yekk..

nak sambung tido lagi skali..
slamat malam lg 2 kali..
;)

stacy-jahat [lirik & video]


my fav singer ni dah kluarkan lagu baru..
catchy sangat & menggoda you!! ;) hehe.. 
video clip dia pon best..
beselah,,klu stacy nyer vc msti ada tarian kan.. i looiike :) 

p/s: bile die brambut pendek ni,,nampak fresh look sgt kan :)

Stacy-jahat

Lirik

Aku sudah serik bercinta
Kerna asyik berakhir dengan kecewa
Tapi sejak hadirnya dia
Semua sistem kawalan kini terdedah

Kepala kata jangan gelojoh (no)
Hati pula kata pergi (go baby go)
Benarkah cinta itu buta
Kerna tak nampak apa selain dia

Chorus
Aku aku
Bagaikan sudah terkena mantera cinta
Dari manakah kau datang menyerang
Diriku diriku
Yang disangka kebal
Oh jahatnya kamu
Jahatnya kamu

Engkau engkau
Penyebab diriku terigau-igau
Kini ku terbayangkanmu hampir setiap waktu
Ku mahu ku mahu denganmu selalu
Oh jahatnya kamu
Jahatnya kamu

Apa agaknya sudah jadi
Pada ingkar untuk tak bercinta lagi
Walaupun belum bersedia
Tapi hatiku mendesak dan menggesa

Jahatnya kamu
Jahatnya kamu


video klip

  
sumber video:  http://www.youtube.com/watch?v=EvJbb6spkd0&feature=related


pilih kaseh

post ni saje je,.. sekadar suka2.. ;)

for u guys out there;

"Nafsu mengatakan wanita cantik atas dasar rupanya,
akal mengatakan wanita cantik atas dasar ilmu dan kepandaiannya, 
hati pula mengatakan wanita cantik atas dasar akhlaknya"

(quote kat atas ni x ingat lah terbaca dari mana)

so mane yg korg pilih??... 

think about it ;)



utk girls pulak;


antara artis2 & selebriti pujaan, pemain bola sepak mcm c.ronaldo, messi, diego forlan, then CEO2, vvip, dan yg sewaktu dengannya, lelaki biasa & x lupa jugak peserta2 program imam muda; 


mana satu yg korg rase berkenan di hati n jadi idaman kalbu...
giteww la kan :)
hehe.. 
tepuk dada tanya selera masing2..
lain org lain pandangan..
kaan..

09 July 2010

seekor sotong bernama Paul

tadi tengok berita kat tv3.. mase segmen sukan keluar lagi cite pasal tilikan si sotong nama Paul tuh.. boleh dikatakan sepanjang musim world cup kali ni, berita memang suka siarkan pasal sotong ni.. 

Paul, pandai ko carik publisiti yerr.. hehehe..glemer u ols!!~ tapi apa-apa pun, jgn lah sampai terlalu taksub sangat dengan encik sotong ni seolah-olah sotong ni tau segala-galanya mengenai keputusan perlawanan bola sepak disebabkan tilikan Paul ke atas match yang before ni semua menjadi kenyataan.. mungkin ini hanya kebetulan..yelah, sebab Paul hanya seekor sotong ..
diulangi; seekor SOTONG!!.. 
walaupun utk match akhir nnt Paul meramalkan Spain akan jadi juara tapi itu x semestinya betul.. mungkin Belanda yg menang.. who knows.. ;)

tapi kesian Paul,. disebabkan Argentina kalah kepada Germany hari tuh, ada yang sampai yang ugut nak amek Paul dari akuarium dia untuk dipanggang2 & diratah oleh peminat2 fanatik pasukan yang dah kalah & salahkan Paul atas kekalahan tuh.. ish3.. dgr kata skang ni sotong nama Paul ni mmg di bwh kawalan yg ketat spy xde org akan curik or apa2kan dia..
dowg ni pon, jgn lah meletakkan 100% punca kekalahan kat Paul. dia bukannya pemain bola sepak or referee yg trlibat dlm match tuh... && banyak lg sotong kat pasar tuh untuk wat lauk.. 

p/s: i like sambal sotong ;) tapi bukan sambal sotong paul si sotong kurita ni ye ;p

di bawah ini ada serba sedikit info mengenai sotong Paul a.k.a Paul the Octopus 


Paul the Octopus
Oktopus-Orakel Paul mit Schuh.JPG
Paul the Octopus in his aquarium tank next to a football shoe marked with the German flag colors










Paul the Octopus or Paul Oktopus is a common octopus, used as an oracle to predict the results of German international football matches.

Paul is presented with two boxes, each containing food, and each marked with the flag of a national team. He is reported to have chosen the box with the flag of the winning team in several of Germany's six Euro 2008 matches, and in each of their first six matches in the 2010 FIFA World Cup.


Early life

Paul was hatched from an egg at the Sea Life Centre in Weymouth, England, and is now kept in a tank at Sea Life Oberhausen, a commercial attraction in Germany.[1] Paul's name was taken from the title of a poem by the German children's writer Boy Lornsen: Der Tintenfisch Paul Oktopus.[2][3] According to Sea Life's entertainment director, Daniel Fey, Paul demonstrated his intelligence early in life:

"There was something about the way he looked at our visitors when they came close to the tank. It was so unusual, so we tried to find out what his special talents were."[3]

The animal rights organisation PETA claimed that Paul's confinement causes him suffering, and that he should be set free, but Sea Life responded by stating that such a release would be dangerous for Paul, who is not accustomed to finding food for himself.[4]

Oracle



Plastic boxes with the flags, each containing a mussel

In the lead-up to Germany's international football matches, Paul is presented with two clear plastic boxes, each containing food: a mussel or an oyster. Each container is marked with the flag of a team, one the flag of Germany, and the other the flag of Germany's opponent. The flag on the box chosen by the octopus is interpreted as being the flag of the predicted winning country.[5]UEFA Euro 2008 to correctly predict the outcome of 4 out of 6 of Germany's matches, but failed to predict their defeats to Croatia in the group stage[6] and to Spain in the championship's final,[1] although some later sources claim his success rate had been 80%.[7] Paul's accurate predictions for the 2010 World Cup, broadcast live by German news channel NTV, have endowed him with celebrity status.[1] Paul was used during

Although Shelagh Malham of Bangor University claims that Octopus vulgarisField Museum of Natural History in Chicago, there is no evidence that Paul has colour vision.[8] Octopus vulgaris is equipped with sensitive taste receptor cells, and biologist Volker Miske, of the University of Greifswald, suggests that minor chemical differences on the surface of each box might account for Paul's decisions.[9] can distinguish brightness, and are drawn to horizontal shapes, according to Janet Voight at the at the Field Museum of Natural History in Chicago, there is no evidence that Paul has colour vision.[8] Octopus vulgaris is equipped with sensitive taste receptor cells, and biologist Volker Miske, of the University of Greifswald, suggests that minor chemical differences on the surface of each box might account for Paul's decisions.[9]

Statistical analysis

The octopus chose Germany as the winning team 10 out of 12 times, which is significantly different from a 50% chance of picking each box. If the exercise was biased in favor of picking Germany, then the octopus would have a better chance at success since Germany was the favorite in many of these matches, as exemplified by the FIFA World Rankings, where Spain was ranked higher than Germany and Germany was ranked higher than any other opponent from the predicted matches (including Croatia and Serbia)[10].
2010 FIFA World Cup

Paul has predicted the winners of each of the six 2010 FIFA World Cup matches the German team has played so far,[citation needed] against Australia, Serbia[11] Ghana, England, Argentina, and Spain. His prediction that Argentina would lose prompted Argentine chef Nicolas Bedorrou to post an Octopus recipe on Facebook.[1] (which Germany lost),

There are always people who want to eat our octopus but he is not shy and we are here to protect him as well. He will survive.
—Oliver Walenciak (Paul's keeper)[12]

Paul correctly predicted the outcome of the semi final, by choosing the box marked with the Spanish flag. German supporters drew hope from his incorrect choice for the Germany versus Spain match in the UEFA Euro 2008, but this time they were disappointed[13] The prediction led to death threats as German fans called for Paul to be cooked and eaten.[14][15] In response, Spanish prime minister Jose Zapatero jokingly offered to send Paul official state protection, and the Industry Minister Miguel Sebastian called for Paul to be given safe haven in Spain.[16]


p/s: Paul pon ada wat ramalan salah jugak..bukan semuanya tepat.. jadi, jangan taksub untuk percaya sangat.. nanti syirik jadinya pulak..

08 July 2010

La Roja kalahkan germany

Germany v Spain
0 : 1

game separuh akhir ke-2 ni mmg sgt2 sengit la gak.. kawalan bola hampir balance 50:50.. tapi at last, masa minit ke-74,, xavi amik corner kick n puyol dapat tanduk bola tuh masuk gol.. so,, jadilah 1:0 sampailah wisel tamat bbunyi.. jadi, Spain akan join Netherlands in the final nanti.. 

p/s: game mlm td xde sape dpt yellow card or red card.. clean betul~


pic dr fifa.com

Sneijder jaringkan 5 gol dlm wc stakat ni :)

Netherlands v Uruguay
3 : 2

yeayyy.. wlpn lambat update,, tapi still nak update gakk sbb Belanda dapat gi final world cup 2010!! yeayyyy..
gol 1st by our kapten larrr; sape lagi kalu bukan van bronchorst!!! mmg chantek.. boleh dikatakan antara gol tercantek larr dlm game world cup kali ni :)) dah la rembat jauh dr gol n guna kaki kiri pulak tuh.. mmg cun!! tabik spring skett!! hehehe
gol Holland yg ke-2 mse 2nd half..sape lg klu bukan Sneijder kan :)) yeayy.. n gol ke-3 utk Holland ditanduk masuk oleh Robben..Uruguay bmain dgn hbat jugak tapi mcm ade kurg sket maybe sbb luis suarez xde kot.. anyway,, dorg pon dpt 2 gol (1 masa 1st half (Forlan) n lg 1 mse minit ke-92 (Pereira)).. papepun,, goalkeeper dorg mmg kiut.. hehehe ..sekian..

p/s: Netherlands akan jumpa Spain or Germany in the wc final nanti.. hurmmm~

                                                                fernando muslera (Uruguay)

04 July 2010

bye bye Argentina

Germany v Argentina
 (4  :  0)

samada percaya atau tidak, realitinya Argentina dah pun tersingkir sblum berjaya ke peringkat separuh akhir World cup 2010.. tapi, yg tambah mengejutkan peminat2 dorg, Argentina kalah 4-0 kepada Jerman.. Maradonna mesti sgt2 kecewa.. tgk muka dia pon dah tau.. 

masa 1st half, mula2 mmg Argentina nampak mcm tersentak sikit bila Muller jaringkan gol utk Jerman masa minit ke-3.. then, Argentina dah dapat rentak,, mmg boleh dikatakan kawalan bola milik dorg larr.. pastuh 2nd half pulak,, banyak cubaan yg mmg bahaya dr Argentina tapi 1 pon x masuk.. ada 1 yg masuk, tapi offside daa.. Messi, Tevez, Higuain, Di Maria sume pon try, malangnyer xde rezeki kot.. n maybe sbb pemain2 lg suka nak bolot bola sorg2 padahal boleh jerr passing bola tuh kat member dia.. tuh mybe antara sebab nape x gol.. 

jerman pulak tambah koleksi gol dorg masa minit ke 68 (Klose) , minit ke-74 (Friedrich)  & Klose sumbat lagi 1 gol pd minit ke-84 klu x silap.. juz can't believe this.. player Jerman mmg laju.. & pandai curik peluang.. no wonder England kalah ngan dorg 4-1 hari tuh.. 

biaselah bola.. impossible is nothing kan :)

so nanti, semi final wc2010,, Belanda akan jumpa Uruguay (dorg kalahkan Ghana dlm penentuan penalti) & Jerman pulak maybe akan jumpa either Paraguay or Spain.. juz wait & see yahh~

 -foto dari Fifa.com-


03 July 2010

tgk tv


sambil2 tgk program Imam Muda kul 9pm tadi,, bila time iklan tukar jap ke channel ntv7.. tgk Nanny 911.. ingatkan die cite macam The Nanny kat hallmark channel tuh.. rupanya bukan..

tapi mmg best jugaklah utk ditengok.. lebih2 lagi kalau sape2 yg dah kawen n dah ada anak.. ni mcm program utk dedahkan cara kawal perangai anak2 a.k.a peranan ibu bapa.. 


macam yg kt tgk tadi,, ada sepasang suami isteri ni hadapi masalah utk control perangai anak2 dorg; 2 lelaki n 1 perempuan.. umur pun mcm baya2 sekolah rendah n tadika lagik.. kecik2 lg.. budak kecik kan macam2 perangai.. kalau mak lebihkan sikit si adik, si abang pulak memberontak n buat macam2 perangai yg menyakitkan hati utk dapatkan perhatian mak nye..nanti mula lah bgaduh ngan adek sebab kata mak pilih kaseh.. pastuh, jadi anak yg degil n x nak dengar cakap mak.. selalu lawan cakap mak.. mak pulak bile da tension sgt ngan perangai anak2,, of course lah kadang2 naik angin jugak.. mesti marah anak punye.. n nanti mule lah,, ayahnye pulak back up anak2.. mak pulak disalahkannya.. anak jadi naik tocang..makin degil n pandai melawan cakap mak sebab tau,,kalau kne marah pon,, ayah ada untuk back up.. 

kalau msalah tuh x dibendung dari awal (dari peringkat kanak2), sikap n perangai yg x elok tuh akan terbawak2 sampailah besar nanti.. contohnya dalam hal ni,, disebabkan ayahnya terlalu manjakan sgt anak dia tuh sampai marah pun x boleh,, nanti mungkin bila anak dia dah besar,, anak dia akan berani untuk mencuri duit ayah sbab tau ayah x akan marah.. n anak dia akan berani utk wat bnda2 jahat yg lain sbb x ada org utk halang.. ini antara kemungkinan..

jadi,, dalam cerita ni, ada seorang nanny dtg utk tlg family ni selesaikan masalah dorg.. nanny ni sangat berterus-terang sbb die bgtau je apa yg dia nampak n apa yg prlu diperbetulkan oleh parents dalam cerita kali ni.. cthnya; die suruh ayah jangan pandang rendah kat mak.. bg support kalau die tegur anak atas kesalahan yg anak dorg wat.. barulah anak tuh akan sedar apa yg boleh & x boleh dibuat.. mak pulak,, kne luangkan masa dengan semua anak2.. wlpn mak kata die x pilih kaseh,, tapi bila anak dah cakap macam tuh,, kne amik perhatian larr.. sebab itu apa yg dia rase.. 

best betul cite ni.. sesuai utk tontonan seisi keluarga :))

melentur buluh biar dari rebungnya

kt x nafikan, masa program Imam Muda kat astro oasis mula2 start,, kt x tgk pon && x amek tau sgt pasal program realiti tuh.. tapi, sejak tgk rancangan tuh dari minggu lepas,, kt rase macam bagus lah program ni.. sangat2 bagus utk semua org tonton.. x rugi.. untung lagi ada sebab boleh tambah ilmu.. x kesah lah golongan beragama Islam atau bukan Islam,, semua org boleh tgk..xde halangan.. Yg orang Islam boleh tambah ilmu pasal agama, yg bukan Islam pula boleh memahami lagi pasal agama Islam.. bnyak info2 berguna..  contohnya macam minggu ni cerita pasal sembelihan.. selalu org bukan Islam tertanya2 knapa ayam yg dah mati pon ada sesetengahnya x boleh dimakan umat Islam.. so, dgn tgk program ni,,dapat jugak paham sikit2.. Insya Allah...

Rancangan Imam Muda ni pun dah mendapat perhatian media luar a.k.a antarabangsa.. bagusnyerr.. yelah,, sure dorg tertarik dengan pengisian rancangan ni.. wlpn program realiti,, tapi ia berlainan sama sekali.. selalunya kalau program realiti kat mana2 sekalipun, mesti peserta nya akan bersaing untuk kalahkan satu sama lain,, tapi imam muda pulak tolong satu sama lain utk bjaya sama2 menjadi Imam yg bagus n blajar sama2 utk jadi yg terbaek..
kredibiliti peserta2 sebagai Imam Muda pun x dapat dinafikan kehebatan masing2 sebab dorg dipilih oleh org yg berkelayakan dlm bidang agama.. peserta2 diadili oleh org2 yg betul2 bertauliah dan x de undian sms.. 

tahniah Astro Oasis.. && tahniah Imam Muda :))

 jumaat,9pm, channel Astro Oasis 106



terkesima seketika


kawan2,, nak tgk salah satu dari kebesaran Allah..,,

pandang gambar kat atas ni.. renung titik2 pada kalimah Allah selama 10 saat..
kemudian,, alihkan pandangan ke arah dinding kosong..

Subhanallah...

terima kaseh kepada facebook kawan sbb share.. :))

Brazil v Belanda

Kpd peminat2 bola sepak kat luar sana, mesti korg pernah rase kdg2 nak elak drpd tgk match bola (utk game2 tertentu) atau klu korg tgk pon, korg mungkin akan rase jantung korg bdegup laju gile n sampai kdg2 mcm ter’stop’ jap.. 

kadang2 pulak dapat rase tangan korg or badan korg cam nak menggigil or rasa sejuk.. mungkin ade org akan kate,, ala bukannye ade kena mengena ngan team tuh pun klu dorg menang atau kalah.. tapi,, hakikatnya,, inilah yg dinamakan football mania!!


kt pahaam.. sebab kdg2 kt pun rase mcm tuh.. & yg terbaru, tadi mase game peringkat suku akhir World cup 2010!! Brazil v Belanda yerrrr!! Rangking no 1 fifa ngan ranking no 4.. game mmg tough… cuak gak tgk *ni baru penonton nyer perasaan ..blum pemain lagi.. mesti dorg lg cuak gile ..ye lah,, dah ar berjuta2 org dlm planet ni tgk dorg main..huhuhu*
 

Masa separuh masa pertama,, dah macam kecewa sikit bila defend Belanda mcm made leka sikit.. yelah, baru start.. Robinho pun sumbat lah gol pertama utk Brazil.. sebelum dia dah sumbat 1 tapi naseb baek lahh referee kte offside.. fuuhh..selamatt~ masa tamat utk 1st half tuh,, still xde lagi gol utk Belanda..

Tapi, walau camne pon,,tetap setia duk dpan tv.. tau Belanda boleh wat nyerr.. then, Sneijder amik free kick mase minit ke-52 klu x silap.. luckily, kena kepala Felipe Melo(Brazil) && it means,,, own goaallllll!!!!! So, game seri 1-1 .. game makin sengit.. x boleh nak kelip mata sesaat pon rasenyeerrr *hiperbola* minit ke-68, header oleh Sneijder menyebabkan Belanda skor lagi satu goalllllll!!!! & game jadi 2-1… brazil tambah tertekan sebab Melo kena red card *dia pijak Robben okay!!*

Sampai ke saat2 akhir sebelum wisel tamat bunyi, game mmg sgt2 mndebarkan gilerr!! Well done Netherlands!!! :)) *I luv the Oranje* anyway, x dapat dinafikan jugak, Brazil has played well in that match.. tapi, nak wat macam mana kan, pemenang hanya 1.. =)) 


man of the match: of course lah Sneijder kan :))  

-foto AFP-

               Brazil v Netherlands
        1: 2

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

11 July 2010

uruguay v germany

keputusan penuh:

Uruguay v Germany
       ( 2 : 3 )

sambungan drpd post sblum ni; 
gol oleh Sami Khedira pd minit ke-82 melayakkan germany utk dpt tempat ke-3.. sekian~


Quotes: 
"The last match at a tournament is always important, because it shapes the feelings you take home with you. After tonight, we’re not going home empty-handed. My team deserved to win, based on the second half alone. We played well and fought hard. Taking the tournament as a whole, my team has been magnificent," 

Joachim Low, Germany coach

(sumber: fifa.com) 

germany v uruguay (1st half)

sekarang tgh masa rehat lepas separuh masa pertama perlawanan penentuan tempat ke-3 piala dunia 2010.. game stakat ni terikat 1-1.. germany minit ke-19 dah dapatkan gol menerusi jaringan Mueller.. manakala uruguay pulak Cavani yang jaringkan gol hasil hantaran bola daripada suarez kepadanya .. masa minit ke 40, ada juga luis suarez tuh hampir2 jaringkan gol tapi rembatan bola nye yg dlm kdudukan 45 degree dr gawang gol tersasar sikit..

tapi kan, dalam game third place play off ni,, nampak germany punyer rentak permainan dah mcm kurg agresif sikit larr berbanding sebelum ni nyer game.. adakah disebabkan moral dorg dah down sikit sbb x dpt masuk final, atau,, dorg dah kepenatan slpas main bbrapa minggu kat world cup ni, or disebabkan faktor mslah kesihatan yg katenye ade lah bbrapa pemain x sehat skit sbb selesema.. hurmm.. entahlahh.. kne tanye dowg sendiri..

nampak mcm dalam game ni,,, uruguay pon boleh menjadi pemenangnya tapi klu germany main lebih agresif sikit mse 2nd half, dorg pon bkemungkinan boleh mng.. balance larr.. mana2 team pon okeh..

memandangkan esok kne bangun awal2 pagi sbb ade urusan,, so knelah tdo skang.. xdptlah tgk 2nd half.. xpelah,, sok tgk replay,... 
btw, tgh berpikir2 gak ni cmne lahh nak bjage malam tgk final world cup nnt..dah la wat kul 2.30 am hari isnin wktu malaysia.. aduussss... parah2..esoknye dah start kuliah pulak tuhh.. huhh,... pikir2..

selamat malam Malaysia ;)

p/s: sambungan sepoaruh masa ke-2 menyaksikan diego forlan baru jerr jaringkan gol utk uruguay pada minit ke-51.. *baru je cdg nak tido ni tetibe gol pulak yerr*.. so menjadikan kedudukan germany v uruguay skarang (sehingga minit ke-55) adalah 1:2..

selamat malam lagi skali..hehe

okay2.. knape suke jaringkan gol time2 dah nak tutup laptop ni.. dah kne update lagikk..
Jansen pulak jaringkan gol utk germany(minit ke 56),.. kedudukan skarang terikat 2:2..
skarang baru minit ke 58 yekk..

nak sambung tido lagi skali..
slamat malam lg 2 kali..
;)

stacy-jahat [lirik & video]


my fav singer ni dah kluarkan lagu baru..
catchy sangat & menggoda you!! ;) hehe.. 
video clip dia pon best..
beselah,,klu stacy nyer vc msti ada tarian kan.. i looiike :) 

p/s: bile die brambut pendek ni,,nampak fresh look sgt kan :)

Stacy-jahat

Lirik

Aku sudah serik bercinta
Kerna asyik berakhir dengan kecewa
Tapi sejak hadirnya dia
Semua sistem kawalan kini terdedah

Kepala kata jangan gelojoh (no)
Hati pula kata pergi (go baby go)
Benarkah cinta itu buta
Kerna tak nampak apa selain dia

Chorus
Aku aku
Bagaikan sudah terkena mantera cinta
Dari manakah kau datang menyerang
Diriku diriku
Yang disangka kebal
Oh jahatnya kamu
Jahatnya kamu

Engkau engkau
Penyebab diriku terigau-igau
Kini ku terbayangkanmu hampir setiap waktu
Ku mahu ku mahu denganmu selalu
Oh jahatnya kamu
Jahatnya kamu

Apa agaknya sudah jadi
Pada ingkar untuk tak bercinta lagi
Walaupun belum bersedia
Tapi hatiku mendesak dan menggesa

Jahatnya kamu
Jahatnya kamu


video klip

  
sumber video:  http://www.youtube.com/watch?v=EvJbb6spkd0&feature=related


pilih kaseh

post ni saje je,.. sekadar suka2.. ;)

for u guys out there;

"Nafsu mengatakan wanita cantik atas dasar rupanya,
akal mengatakan wanita cantik atas dasar ilmu dan kepandaiannya, 
hati pula mengatakan wanita cantik atas dasar akhlaknya"

(quote kat atas ni x ingat lah terbaca dari mana)

so mane yg korg pilih??... 

think about it ;)



utk girls pulak;


antara artis2 & selebriti pujaan, pemain bola sepak mcm c.ronaldo, messi, diego forlan, then CEO2, vvip, dan yg sewaktu dengannya, lelaki biasa & x lupa jugak peserta2 program imam muda; 


mana satu yg korg rase berkenan di hati n jadi idaman kalbu...
giteww la kan :)
hehe.. 
tepuk dada tanya selera masing2..
lain org lain pandangan..
kaan..

09 July 2010

seekor sotong bernama Paul

tadi tengok berita kat tv3.. mase segmen sukan keluar lagi cite pasal tilikan si sotong nama Paul tuh.. boleh dikatakan sepanjang musim world cup kali ni, berita memang suka siarkan pasal sotong ni.. 

Paul, pandai ko carik publisiti yerr.. hehehe..glemer u ols!!~ tapi apa-apa pun, jgn lah sampai terlalu taksub sangat dengan encik sotong ni seolah-olah sotong ni tau segala-galanya mengenai keputusan perlawanan bola sepak disebabkan tilikan Paul ke atas match yang before ni semua menjadi kenyataan.. mungkin ini hanya kebetulan..yelah, sebab Paul hanya seekor sotong ..
diulangi; seekor SOTONG!!.. 
walaupun utk match akhir nnt Paul meramalkan Spain akan jadi juara tapi itu x semestinya betul.. mungkin Belanda yg menang.. who knows.. ;)

tapi kesian Paul,. disebabkan Argentina kalah kepada Germany hari tuh, ada yang sampai yang ugut nak amek Paul dari akuarium dia untuk dipanggang2 & diratah oleh peminat2 fanatik pasukan yang dah kalah & salahkan Paul atas kekalahan tuh.. ish3.. dgr kata skang ni sotong nama Paul ni mmg di bwh kawalan yg ketat spy xde org akan curik or apa2kan dia..
dowg ni pon, jgn lah meletakkan 100% punca kekalahan kat Paul. dia bukannya pemain bola sepak or referee yg trlibat dlm match tuh... && banyak lg sotong kat pasar tuh untuk wat lauk.. 

p/s: i like sambal sotong ;) tapi bukan sambal sotong paul si sotong kurita ni ye ;p

di bawah ini ada serba sedikit info mengenai sotong Paul a.k.a Paul the Octopus 


Paul the Octopus
Oktopus-Orakel Paul mit Schuh.JPG
Paul the Octopus in his aquarium tank next to a football shoe marked with the German flag colors










Paul the Octopus or Paul Oktopus is a common octopus, used as an oracle to predict the results of German international football matches.

Paul is presented with two boxes, each containing food, and each marked with the flag of a national team. He is reported to have chosen the box with the flag of the winning team in several of Germany's six Euro 2008 matches, and in each of their first six matches in the 2010 FIFA World Cup.


Early life

Paul was hatched from an egg at the Sea Life Centre in Weymouth, England, and is now kept in a tank at Sea Life Oberhausen, a commercial attraction in Germany.[1] Paul's name was taken from the title of a poem by the German children's writer Boy Lornsen: Der Tintenfisch Paul Oktopus.[2][3] According to Sea Life's entertainment director, Daniel Fey, Paul demonstrated his intelligence early in life:

"There was something about the way he looked at our visitors when they came close to the tank. It was so unusual, so we tried to find out what his special talents were."[3]

The animal rights organisation PETA claimed that Paul's confinement causes him suffering, and that he should be set free, but Sea Life responded by stating that such a release would be dangerous for Paul, who is not accustomed to finding food for himself.[4]

Oracle



Plastic boxes with the flags, each containing a mussel

In the lead-up to Germany's international football matches, Paul is presented with two clear plastic boxes, each containing food: a mussel or an oyster. Each container is marked with the flag of a team, one the flag of Germany, and the other the flag of Germany's opponent. The flag on the box chosen by the octopus is interpreted as being the flag of the predicted winning country.[5]UEFA Euro 2008 to correctly predict the outcome of 4 out of 6 of Germany's matches, but failed to predict their defeats to Croatia in the group stage[6] and to Spain in the championship's final,[1] although some later sources claim his success rate had been 80%.[7] Paul's accurate predictions for the 2010 World Cup, broadcast live by German news channel NTV, have endowed him with celebrity status.[1] Paul was used during

Although Shelagh Malham of Bangor University claims that Octopus vulgarisField Museum of Natural History in Chicago, there is no evidence that Paul has colour vision.[8] Octopus vulgaris is equipped with sensitive taste receptor cells, and biologist Volker Miske, of the University of Greifswald, suggests that minor chemical differences on the surface of each box might account for Paul's decisions.[9] can distinguish brightness, and are drawn to horizontal shapes, according to Janet Voight at the at the Field Museum of Natural History in Chicago, there is no evidence that Paul has colour vision.[8] Octopus vulgaris is equipped with sensitive taste receptor cells, and biologist Volker Miske, of the University of Greifswald, suggests that minor chemical differences on the surface of each box might account for Paul's decisions.[9]

Statistical analysis

The octopus chose Germany as the winning team 10 out of 12 times, which is significantly different from a 50% chance of picking each box. If the exercise was biased in favor of picking Germany, then the octopus would have a better chance at success since Germany was the favorite in many of these matches, as exemplified by the FIFA World Rankings, where Spain was ranked higher than Germany and Germany was ranked higher than any other opponent from the predicted matches (including Croatia and Serbia)[10].
2010 FIFA World Cup

Paul has predicted the winners of each of the six 2010 FIFA World Cup matches the German team has played so far,[citation needed] against Australia, Serbia[11] Ghana, England, Argentina, and Spain. His prediction that Argentina would lose prompted Argentine chef Nicolas Bedorrou to post an Octopus recipe on Facebook.[1] (which Germany lost),

There are always people who want to eat our octopus but he is not shy and we are here to protect him as well. He will survive.
—Oliver Walenciak (Paul's keeper)[12]

Paul correctly predicted the outcome of the semi final, by choosing the box marked with the Spanish flag. German supporters drew hope from his incorrect choice for the Germany versus Spain match in the UEFA Euro 2008, but this time they were disappointed[13] The prediction led to death threats as German fans called for Paul to be cooked and eaten.[14][15] In response, Spanish prime minister Jose Zapatero jokingly offered to send Paul official state protection, and the Industry Minister Miguel Sebastian called for Paul to be given safe haven in Spain.[16]


p/s: Paul pon ada wat ramalan salah jugak..bukan semuanya tepat.. jadi, jangan taksub untuk percaya sangat.. nanti syirik jadinya pulak..

08 July 2010

La Roja kalahkan germany

Germany v Spain
0 : 1

game separuh akhir ke-2 ni mmg sgt2 sengit la gak.. kawalan bola hampir balance 50:50.. tapi at last, masa minit ke-74,, xavi amik corner kick n puyol dapat tanduk bola tuh masuk gol.. so,, jadilah 1:0 sampailah wisel tamat bbunyi.. jadi, Spain akan join Netherlands in the final nanti.. 

p/s: game mlm td xde sape dpt yellow card or red card.. clean betul~


pic dr fifa.com

Sneijder jaringkan 5 gol dlm wc stakat ni :)

Netherlands v Uruguay
3 : 2

yeayyy.. wlpn lambat update,, tapi still nak update gakk sbb Belanda dapat gi final world cup 2010!! yeayyyy..
gol 1st by our kapten larrr; sape lagi kalu bukan van bronchorst!!! mmg chantek.. boleh dikatakan antara gol tercantek larr dlm game world cup kali ni :)) dah la rembat jauh dr gol n guna kaki kiri pulak tuh.. mmg cun!! tabik spring skett!! hehehe
gol Holland yg ke-2 mse 2nd half..sape lg klu bukan Sneijder kan :)) yeayy.. n gol ke-3 utk Holland ditanduk masuk oleh Robben..Uruguay bmain dgn hbat jugak tapi mcm ade kurg sket maybe sbb luis suarez xde kot.. anyway,, dorg pon dpt 2 gol (1 masa 1st half (Forlan) n lg 1 mse minit ke-92 (Pereira)).. papepun,, goalkeeper dorg mmg kiut.. hehehe ..sekian..

p/s: Netherlands akan jumpa Spain or Germany in the wc final nanti.. hurmmm~

                                                                fernando muslera (Uruguay)

04 July 2010

bye bye Argentina

Germany v Argentina
 (4  :  0)

samada percaya atau tidak, realitinya Argentina dah pun tersingkir sblum berjaya ke peringkat separuh akhir World cup 2010.. tapi, yg tambah mengejutkan peminat2 dorg, Argentina kalah 4-0 kepada Jerman.. Maradonna mesti sgt2 kecewa.. tgk muka dia pon dah tau.. 

masa 1st half, mula2 mmg Argentina nampak mcm tersentak sikit bila Muller jaringkan gol utk Jerman masa minit ke-3.. then, Argentina dah dapat rentak,, mmg boleh dikatakan kawalan bola milik dorg larr.. pastuh 2nd half pulak,, banyak cubaan yg mmg bahaya dr Argentina tapi 1 pon x masuk.. ada 1 yg masuk, tapi offside daa.. Messi, Tevez, Higuain, Di Maria sume pon try, malangnyer xde rezeki kot.. n maybe sbb pemain2 lg suka nak bolot bola sorg2 padahal boleh jerr passing bola tuh kat member dia.. tuh mybe antara sebab nape x gol.. 

jerman pulak tambah koleksi gol dorg masa minit ke 68 (Klose) , minit ke-74 (Friedrich)  & Klose sumbat lagi 1 gol pd minit ke-84 klu x silap.. juz can't believe this.. player Jerman mmg laju.. & pandai curik peluang.. no wonder England kalah ngan dorg 4-1 hari tuh.. 

biaselah bola.. impossible is nothing kan :)

so nanti, semi final wc2010,, Belanda akan jumpa Uruguay (dorg kalahkan Ghana dlm penentuan penalti) & Jerman pulak maybe akan jumpa either Paraguay or Spain.. juz wait & see yahh~

 -foto dari Fifa.com-


03 July 2010

tgk tv


sambil2 tgk program Imam Muda kul 9pm tadi,, bila time iklan tukar jap ke channel ntv7.. tgk Nanny 911.. ingatkan die cite macam The Nanny kat hallmark channel tuh.. rupanya bukan..

tapi mmg best jugaklah utk ditengok.. lebih2 lagi kalau sape2 yg dah kawen n dah ada anak.. ni mcm program utk dedahkan cara kawal perangai anak2 a.k.a peranan ibu bapa.. 


macam yg kt tgk tadi,, ada sepasang suami isteri ni hadapi masalah utk control perangai anak2 dorg; 2 lelaki n 1 perempuan.. umur pun mcm baya2 sekolah rendah n tadika lagik.. kecik2 lg.. budak kecik kan macam2 perangai.. kalau mak lebihkan sikit si adik, si abang pulak memberontak n buat macam2 perangai yg menyakitkan hati utk dapatkan perhatian mak nye..nanti mula lah bgaduh ngan adek sebab kata mak pilih kaseh.. pastuh, jadi anak yg degil n x nak dengar cakap mak.. selalu lawan cakap mak.. mak pulak bile da tension sgt ngan perangai anak2,, of course lah kadang2 naik angin jugak.. mesti marah anak punye.. n nanti mule lah,, ayahnye pulak back up anak2.. mak pulak disalahkannya.. anak jadi naik tocang..makin degil n pandai melawan cakap mak sebab tau,,kalau kne marah pon,, ayah ada untuk back up.. 

kalau msalah tuh x dibendung dari awal (dari peringkat kanak2), sikap n perangai yg x elok tuh akan terbawak2 sampailah besar nanti.. contohnya dalam hal ni,, disebabkan ayahnya terlalu manjakan sgt anak dia tuh sampai marah pun x boleh,, nanti mungkin bila anak dia dah besar,, anak dia akan berani untuk mencuri duit ayah sbab tau ayah x akan marah.. n anak dia akan berani utk wat bnda2 jahat yg lain sbb x ada org utk halang.. ini antara kemungkinan..

jadi,, dalam cerita ni, ada seorang nanny dtg utk tlg family ni selesaikan masalah dorg.. nanny ni sangat berterus-terang sbb die bgtau je apa yg dia nampak n apa yg prlu diperbetulkan oleh parents dalam cerita kali ni.. cthnya; die suruh ayah jangan pandang rendah kat mak.. bg support kalau die tegur anak atas kesalahan yg anak dorg wat.. barulah anak tuh akan sedar apa yg boleh & x boleh dibuat.. mak pulak,, kne luangkan masa dengan semua anak2.. wlpn mak kata die x pilih kaseh,, tapi bila anak dah cakap macam tuh,, kne amik perhatian larr.. sebab itu apa yg dia rase.. 

best betul cite ni.. sesuai utk tontonan seisi keluarga :))

melentur buluh biar dari rebungnya

kt x nafikan, masa program Imam Muda kat astro oasis mula2 start,, kt x tgk pon && x amek tau sgt pasal program realiti tuh.. tapi, sejak tgk rancangan tuh dari minggu lepas,, kt rase macam bagus lah program ni.. sangat2 bagus utk semua org tonton.. x rugi.. untung lagi ada sebab boleh tambah ilmu.. x kesah lah golongan beragama Islam atau bukan Islam,, semua org boleh tgk..xde halangan.. Yg orang Islam boleh tambah ilmu pasal agama, yg bukan Islam pula boleh memahami lagi pasal agama Islam.. bnyak info2 berguna..  contohnya macam minggu ni cerita pasal sembelihan.. selalu org bukan Islam tertanya2 knapa ayam yg dah mati pon ada sesetengahnya x boleh dimakan umat Islam.. so, dgn tgk program ni,,dapat jugak paham sikit2.. Insya Allah...

Rancangan Imam Muda ni pun dah mendapat perhatian media luar a.k.a antarabangsa.. bagusnyerr.. yelah,, sure dorg tertarik dengan pengisian rancangan ni.. wlpn program realiti,, tapi ia berlainan sama sekali.. selalunya kalau program realiti kat mana2 sekalipun, mesti peserta nya akan bersaing untuk kalahkan satu sama lain,, tapi imam muda pulak tolong satu sama lain utk bjaya sama2 menjadi Imam yg bagus n blajar sama2 utk jadi yg terbaek..
kredibiliti peserta2 sebagai Imam Muda pun x dapat dinafikan kehebatan masing2 sebab dorg dipilih oleh org yg berkelayakan dlm bidang agama.. peserta2 diadili oleh org2 yg betul2 bertauliah dan x de undian sms.. 

tahniah Astro Oasis.. && tahniah Imam Muda :))

 jumaat,9pm, channel Astro Oasis 106



terkesima seketika


kawan2,, nak tgk salah satu dari kebesaran Allah..,,

pandang gambar kat atas ni.. renung titik2 pada kalimah Allah selama 10 saat..
kemudian,, alihkan pandangan ke arah dinding kosong..

Subhanallah...

terima kaseh kepada facebook kawan sbb share.. :))

Brazil v Belanda

Kpd peminat2 bola sepak kat luar sana, mesti korg pernah rase kdg2 nak elak drpd tgk match bola (utk game2 tertentu) atau klu korg tgk pon, korg mungkin akan rase jantung korg bdegup laju gile n sampai kdg2 mcm ter’stop’ jap.. 

kadang2 pulak dapat rase tangan korg or badan korg cam nak menggigil or rasa sejuk.. mungkin ade org akan kate,, ala bukannye ade kena mengena ngan team tuh pun klu dorg menang atau kalah.. tapi,, hakikatnya,, inilah yg dinamakan football mania!!


kt pahaam.. sebab kdg2 kt pun rase mcm tuh.. & yg terbaru, tadi mase game peringkat suku akhir World cup 2010!! Brazil v Belanda yerrrr!! Rangking no 1 fifa ngan ranking no 4.. game mmg tough… cuak gak tgk *ni baru penonton nyer perasaan ..blum pemain lagi.. mesti dorg lg cuak gile ..ye lah,, dah ar berjuta2 org dlm planet ni tgk dorg main..huhuhu*
 

Masa separuh masa pertama,, dah macam kecewa sikit bila defend Belanda mcm made leka sikit.. yelah, baru start.. Robinho pun sumbat lah gol pertama utk Brazil.. sebelum dia dah sumbat 1 tapi naseb baek lahh referee kte offside.. fuuhh..selamatt~ masa tamat utk 1st half tuh,, still xde lagi gol utk Belanda..

Tapi, walau camne pon,,tetap setia duk dpan tv.. tau Belanda boleh wat nyerr.. then, Sneijder amik free kick mase minit ke-52 klu x silap.. luckily, kena kepala Felipe Melo(Brazil) && it means,,, own goaallllll!!!!! So, game seri 1-1 .. game makin sengit.. x boleh nak kelip mata sesaat pon rasenyeerrr *hiperbola* minit ke-68, header oleh Sneijder menyebabkan Belanda skor lagi satu goalllllll!!!! & game jadi 2-1… brazil tambah tertekan sebab Melo kena red card *dia pijak Robben okay!!*

Sampai ke saat2 akhir sebelum wisel tamat bunyi, game mmg sgt2 mndebarkan gilerr!! Well done Netherlands!!! :)) *I luv the Oranje* anyway, x dapat dinafikan jugak, Brazil has played well in that match.. tapi, nak wat macam mana kan, pemenang hanya 1.. =)) 


man of the match: of course lah Sneijder kan :))  

-foto AFP-

               Brazil v Netherlands
        1: 2