Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

29 May 2010

orang ada perasaan

perhatian kepada sesiapa yg bernama manusia,
walaupun berbeza pangkat,darjat mahupun status,
sedarlah yang kamu juga manusia biasa di sisiNya...

kamu manusia
aku manusia..
kita semua sama..
kau,aku,dia,mereka ataupun sesiapa saja
tetap asalnya dijadikan daripada tanah...

ini bukan sajak..
bukan juga gurindam..
tetapi luahan perasaan seorang insan kepada insan2 yang berkenaan..

hurmm..

*mesti ada yg tertanya2, nape lah tibe2 keluar luahan macam ni.. kesahnye terjadi 2 hari yg lepas,, ada seseorang yang berpangkat ***** ni called ofis a.k.a firm..sbg staf yg berdedikasi (xde kaitan;p), kt pun angkatlah fon tuhh.. xde angin, xde ribut,, org tuh ckp dgn nada yg tinggi & seolah2 memekik2..siap ulang2 banyak kali yg die ni bergelar *****.. dari tu juga dpt digambarkan betapa sombong & angkuhnya si pemanggil.. naseb baeklah ofis ni bukan kt yg punya, n naseb baek lah kt still sedar lg yg skang maseh dlm tempoh praktikal.. klu taaakk, mmg nak kne sound le tuh.. nak je nyanyi kat org tuh "budi bahasa budaya kita".. cuba lah bercakap elok2.. mybe die engat org yg angkat fon selalunye kerani atau pekerja bawahan.. eeyyhh,, x kesah lah ko tuh sapa. org bawahan pon manusia jugak.. ADA AKU KESAH NGAN PANGKAT KO!!! ni lah manusia, asal dah bagus sikit mule lah lupe diri... dunia2!!.. mintak2 dijauhkan perangan & sifat mcm tuh dr diriku n keluargaku..Amin.. mmg bukan semua org yg berpangkat, ada sifat buruk camtuh.. yelah, dalam setandan pisang yg busuk, mungkin terselit jugak yg maseh elok.. harap2*




No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

29 May 2010

orang ada perasaan

perhatian kepada sesiapa yg bernama manusia,
walaupun berbeza pangkat,darjat mahupun status,
sedarlah yang kamu juga manusia biasa di sisiNya...

kamu manusia
aku manusia..
kita semua sama..
kau,aku,dia,mereka ataupun sesiapa saja
tetap asalnya dijadikan daripada tanah...

ini bukan sajak..
bukan juga gurindam..
tetapi luahan perasaan seorang insan kepada insan2 yang berkenaan..

hurmm..

*mesti ada yg tertanya2, nape lah tibe2 keluar luahan macam ni.. kesahnye terjadi 2 hari yg lepas,, ada seseorang yang berpangkat ***** ni called ofis a.k.a firm..sbg staf yg berdedikasi (xde kaitan;p), kt pun angkatlah fon tuhh.. xde angin, xde ribut,, org tuh ckp dgn nada yg tinggi & seolah2 memekik2..siap ulang2 banyak kali yg die ni bergelar *****.. dari tu juga dpt digambarkan betapa sombong & angkuhnya si pemanggil.. naseb baeklah ofis ni bukan kt yg punya, n naseb baek lah kt still sedar lg yg skang maseh dlm tempoh praktikal.. klu taaakk, mmg nak kne sound le tuh.. nak je nyanyi kat org tuh "budi bahasa budaya kita".. cuba lah bercakap elok2.. mybe die engat org yg angkat fon selalunye kerani atau pekerja bawahan.. eeyyhh,, x kesah lah ko tuh sapa. org bawahan pon manusia jugak.. ADA AKU KESAH NGAN PANGKAT KO!!! ni lah manusia, asal dah bagus sikit mule lah lupe diri... dunia2!!.. mintak2 dijauhkan perangan & sifat mcm tuh dr diriku n keluargaku..Amin.. mmg bukan semua org yg berpangkat, ada sifat buruk camtuh.. yelah, dalam setandan pisang yg busuk, mungkin terselit jugak yg maseh elok.. harap2*




No comments: