Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

31 May 2010

cuma prihatin

tadi baca berita harian on9..
ada satu berita yg betul2 tarik perhatian kt..
pasal pelancaran "Baby Hatch" kat m'sia..
baby hatch ni tempat perlindungan bayi yg x diingini ..
yelahh,, sekarang ni kan mslh pembuangan bayi makin banyak..
kesian bile tgk setiaphari, ada saje baby yg x berdosa kne buang merata2..
sedih bile tgk..
org yg buat bnde keji ni mmg x pnah nak bersyukur..
ramai lagi org yg nak kan anak, tapi xdapat2 .. tapi org yg sng dpt anak ni pulak, bile dah dpt, dibuang mcm tu je.. terseksa baby tuhh..
so, dgn ade nye baby hatch ni, Insya Allah naseb baby2 xbdosa tuh akan lbih terbela lahh harapnye..
mybe ade pihak2 yg mmandang usaha ni mcm 1 lgkah yg menggalakkan lagi zina, tapi kt kne tgk plak dr sudut yg lain i.e nasib baby2..
utk mak ayah dowg yg xde hati perut sbb buang bayi, gov bolehlah amek langkah kenakan tindakan undang2 yg keras.. ni x, hukuman ringan je dowg kne.. x berpatutan langsung..
apa2 pun, hope lepas ni, kurg lah skit dgr baby2 kne buang kat tong2 sampah, dlm hutan, tepi surau, kat stesyen k/api etc... hopefully...

p/s: klu boleh, Malaysia gunelah nama Pusat Perlindungan Bayi ke,, barulah lg ramai org bg attention..cadangan jerr.. "bahasa jiwa bangsa" :) eheh..

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

31 May 2010

cuma prihatin

tadi baca berita harian on9..
ada satu berita yg betul2 tarik perhatian kt..
pasal pelancaran "Baby Hatch" kat m'sia..
baby hatch ni tempat perlindungan bayi yg x diingini ..
yelahh,, sekarang ni kan mslh pembuangan bayi makin banyak..
kesian bile tgk setiaphari, ada saje baby yg x berdosa kne buang merata2..
sedih bile tgk..
org yg buat bnde keji ni mmg x pnah nak bersyukur..
ramai lagi org yg nak kan anak, tapi xdapat2 .. tapi org yg sng dpt anak ni pulak, bile dah dpt, dibuang mcm tu je.. terseksa baby tuhh..
so, dgn ade nye baby hatch ni, Insya Allah naseb baby2 xbdosa tuh akan lbih terbela lahh harapnye..
mybe ade pihak2 yg mmandang usaha ni mcm 1 lgkah yg menggalakkan lagi zina, tapi kt kne tgk plak dr sudut yg lain i.e nasib baby2..
utk mak ayah dowg yg xde hati perut sbb buang bayi, gov bolehlah amek langkah kenakan tindakan undang2 yg keras.. ni x, hukuman ringan je dowg kne.. x berpatutan langsung..
apa2 pun, hope lepas ni, kurg lah skit dgr baby2 kne buang kat tong2 sampah, dlm hutan, tepi surau, kat stesyen k/api etc... hopefully...

p/s: klu boleh, Malaysia gunelah nama Pusat Perlindungan Bayi ke,, barulah lg ramai org bg attention..cadangan jerr.. "bahasa jiwa bangsa" :) eheh..

No comments: