Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

10 January 2009

sakit gigi

cak.cak.cak

smalam kaan, pagi2 ag dah sakit gigi ..adeyh,, gigi bongsu dah nak tumbuh~ sakit tau..
feeling2 mcm baby yg bru nk tmbuh gigi..huuu..
bangun2 jerr, trus gi "pk", malangnye, parking sngt full..maknenye org sgt lah ramai dlm tuh. so, pe ag, ku bwa hati yg kechiwa ni ke zaaba a.k.a bilik intan.. lepakking di sana smpai lah ke ptg.. dlm kul 3pm, ingat nak gi "pk", tapi ade panggilan dr seseorg plak mintak tlg dtg Fuu plaks. xpe2, tadehal nye, walaupun~..
then, da selesai sume, kt n intan( thanx sbb sudi teman) gi lah "pk"~ akhirnye. smpai2 kat kaunter pdftarn prgigian, ade adegan yg x diingini plak blaku!..

me : saya nak daftar utk sakit gigi ye..
abg kaunter : ok. boleh. tp kne buat appointment dulu..
me : okay.. appointment kul brape ye?
abg kaunter : bulan 4..
me : *x brape dgr sgt abg tuh cakap* ohh pukul 4.. ok la klu camtuh.
abg kaunter : bulan 4 lah dik..
me : huh?!! bulan 4!! tapi saya sakit gigi skarang!!.. xkan xleyh jumpe doktor?
abg kaunter : boleh.. kt mmg amek pesakit tp kne tggu bulan 4 lah sbab doktor ade sorang je..
me : lorr.. camtuh plak.. *dgn bengangnye* xpelah klu gituh.. baik saya gi klinik luar je tadi!!

kesimpulannye : kt kekurangan doktor gigi..~

seb bek ade intan..boleh gak share rase tensen ni ngan die. pastuh tggu die abes jumpe doktor sbab kaki die sakit ( & doktor kata intan kelakar sbab die sakit kaki belah kanan, tapi tunjuk kat doktor kaki belah kiri coz die kate kaki tuh dekat ngan doktorr..ceyt~)
pas dah selesai kat pk, ktrg pun kuar cr klinik kat bangi.. gi ahh kat area warta.. ade pun klinik gigi kat situh.klinik gigi halizah klu x silap. akhirnye...
doktor gigi kat klinik ni sgt friendly.. n baik..dah agak lama gak kt x gi klinik gigi..
x silap, last gi before amik result UPSR..n now i'm 21 years old.. lama kan..
tapi yg bangganya, doc gigi tuh cakap, "baguslah awak ni. walaupun dah lama x gi klinik gigi, tp gigi awak cantik n sihat lg." uuiihh,, bangga2 ;) hahaha.. ni yg smangat neyh~
mmg betul la apa yg dijangka, doc kate gigi bongsu bru nak tumbuh n maybe pasni akan lbih sakit kot..it's normal.. at least, kt dah jumpe doc..lega lah sket kan..

abes je check gigi sume, kt n intan pun gi lah round dlm warta jap.. alang2 kan.. then ktrg trnampak poster cinema kat situh.. aiikk,, sejak bile plak warta ade wayang kan..
ktrg pun pe lg, survey lah cinema tuh.. n try masuk cinema die; nak test market tgk ok ke x.. x bnyk filem ag.. beselah tempat baru.. ktrg x kesah n kbtulan time tuh 7.30 pm.. de cite cicakman 2.. masuk je dlm pgg wyg tuh, xde orang langsung!! kt n intan terase cam ktrg tempah satu pangg wyg tuh plak.. hahahah.. syok sgt.. xpnah dlm sjarah hidup tgk wayang berdua je dlm 1 pgg wyg.. boleh wat bising, sembang2.. xde org nak marah..hehehe.. best;)
pasni, xyah lah gi tgk wyg jauh2.. kat bangi pun dah ade.. oOps, ni yg ssh neh..hehe~

hurm, 9/o1/09, disebabkan oleh sakit gigi, kt dpt tgk wayang n beli flip-flop baru;)

cak.cak.cak






2 comments:

Intan *Schaghinach* said...

Cak, cak , cak

One event which leads to another events.

Yang penting ada orang tu buat scaling and aku x sempat buat...huhu...

tapi kan aku dengar bunyi alat dentist tu cam gergaji dalam SAW masa aku tggu kat waiting room...

Nasib baik ko sihat walfiat bila kuar bilik surgeri...hehe

Next tyme g lagi ek!

Dilla said...

hahaha..bunyi mmg seram.. tp kt kat dlm bilik surgeri tuh tgh syok je..
okeyh bebeh, nxtime kt tmankan ko laks:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

10 January 2009

sakit gigi

cak.cak.cak

smalam kaan, pagi2 ag dah sakit gigi ..adeyh,, gigi bongsu dah nak tumbuh~ sakit tau..
feeling2 mcm baby yg bru nk tmbuh gigi..huuu..
bangun2 jerr, trus gi "pk", malangnye, parking sngt full..maknenye org sgt lah ramai dlm tuh. so, pe ag, ku bwa hati yg kechiwa ni ke zaaba a.k.a bilik intan.. lepakking di sana smpai lah ke ptg.. dlm kul 3pm, ingat nak gi "pk", tapi ade panggilan dr seseorg plak mintak tlg dtg Fuu plaks. xpe2, tadehal nye, walaupun~..
then, da selesai sume, kt n intan( thanx sbb sudi teman) gi lah "pk"~ akhirnye. smpai2 kat kaunter pdftarn prgigian, ade adegan yg x diingini plak blaku!..

me : saya nak daftar utk sakit gigi ye..
abg kaunter : ok. boleh. tp kne buat appointment dulu..
me : okay.. appointment kul brape ye?
abg kaunter : bulan 4..
me : *x brape dgr sgt abg tuh cakap* ohh pukul 4.. ok la klu camtuh.
abg kaunter : bulan 4 lah dik..
me : huh?!! bulan 4!! tapi saya sakit gigi skarang!!.. xkan xleyh jumpe doktor?
abg kaunter : boleh.. kt mmg amek pesakit tp kne tggu bulan 4 lah sbab doktor ade sorang je..
me : lorr.. camtuh plak.. *dgn bengangnye* xpelah klu gituh.. baik saya gi klinik luar je tadi!!

kesimpulannye : kt kekurangan doktor gigi..~

seb bek ade intan..boleh gak share rase tensen ni ngan die. pastuh tggu die abes jumpe doktor sbab kaki die sakit ( & doktor kata intan kelakar sbab die sakit kaki belah kanan, tapi tunjuk kat doktor kaki belah kiri coz die kate kaki tuh dekat ngan doktorr..ceyt~)
pas dah selesai kat pk, ktrg pun kuar cr klinik kat bangi.. gi ahh kat area warta.. ade pun klinik gigi kat situh.klinik gigi halizah klu x silap. akhirnye...
doktor gigi kat klinik ni sgt friendly.. n baik..dah agak lama gak kt x gi klinik gigi..
x silap, last gi before amik result UPSR..n now i'm 21 years old.. lama kan..
tapi yg bangganya, doc gigi tuh cakap, "baguslah awak ni. walaupun dah lama x gi klinik gigi, tp gigi awak cantik n sihat lg." uuiihh,, bangga2 ;) hahaha.. ni yg smangat neyh~
mmg betul la apa yg dijangka, doc kate gigi bongsu bru nak tumbuh n maybe pasni akan lbih sakit kot..it's normal.. at least, kt dah jumpe doc..lega lah sket kan..

abes je check gigi sume, kt n intan pun gi lah round dlm warta jap.. alang2 kan.. then ktrg trnampak poster cinema kat situh.. aiikk,, sejak bile plak warta ade wayang kan..
ktrg pun pe lg, survey lah cinema tuh.. n try masuk cinema die; nak test market tgk ok ke x.. x bnyk filem ag.. beselah tempat baru.. ktrg x kesah n kbtulan time tuh 7.30 pm.. de cite cicakman 2.. masuk je dlm pgg wyg tuh, xde orang langsung!! kt n intan terase cam ktrg tempah satu pangg wyg tuh plak.. hahahah.. syok sgt.. xpnah dlm sjarah hidup tgk wayang berdua je dlm 1 pgg wyg.. boleh wat bising, sembang2.. xde org nak marah..hehehe.. best;)
pasni, xyah lah gi tgk wyg jauh2.. kat bangi pun dah ade.. oOps, ni yg ssh neh..hehe~

hurm, 9/o1/09, disebabkan oleh sakit gigi, kt dpt tgk wayang n beli flip-flop baru;)

cak.cak.cak






2 comments:

Intan *Schaghinach* said...

Cak, cak , cak

One event which leads to another events.

Yang penting ada orang tu buat scaling and aku x sempat buat...huhu...

tapi kan aku dengar bunyi alat dentist tu cam gergaji dalam SAW masa aku tggu kat waiting room...

Nasib baik ko sihat walfiat bila kuar bilik surgeri...hehe

Next tyme g lagi ek!

Dilla said...

hahaha..bunyi mmg seram.. tp kt kat dlm bilik surgeri tuh tgh syok je..
okeyh bebeh, nxtime kt tmankan ko laks:)