Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

21 January 2011

semalam di shah alam

Semalam, 20 January 2011, cuti public holiday sempena Thaipusam.. waktu cuti, takkan nak duduk diam dekat rumah je kan.. mesti lah ada plan keluar jugak ;) 

tak keluar meronggeng pun, cuma keluar untuk jumpa member2 lama aka geng masa zaman kat uitm shah alam dulu.. kt & amy dah plan lama untuk jumpe ngan dorg yg dah dkat berkurun lama x jumpe ni.. nasib baik ati & akma kebetulan free & takde apa2 hal cuti thaipusam ni.. dapatlah ktrg berjumpe..yeayyy!! 

ktrg gi jalan2 kat shah alam je walaupun kt ni dah selalu sgt gi shah alam ..tapi tak kesah sebab keluar ngan member2 nye pasal ;) lagipun, ktrg nak mengimbas balik kenangan lama, jadi sure lah pilih tempat yg ada sentimental value kat ktrg kan.. hehe.. pukul 9 pagi dah bertolak keluar.. yelah, nak gerak dari bangi kan.. kang gerak lambat tak sempat pulak nak jalan lama-lama..
 
Destinasi pertama: restoran ameer ali kat bangi.. singgah makan mapley dulu sebab tak breakfast lagi.. kena ada energy nak berjalan2 ni ..hehe

Destinasi kedua: dah sampai shah alam.. parking dekat area tasik shah alam  (senang nak gi tengok kura-kura) ingatkan nak main dayung2 sampan, tapi macam panas la pulak tengah2 hari ni kan.. tunggu petang sikit lah..

Destinasi ketiga: hotel quality (depan plaza alam sentral).. bukannya nak check in pun, ktrg gi tingkat 24.. ehem3.. nak testing2 suara.. apa lagi karaoke lah.. tapi, masa ktrg sampai, tempat tuh tak bukak lagi..kena tunggu lagi sejam coz pukul 1 pm baru bukak.. okeh takpe, ktrg gi jalan2 dulu..

Destinasi keempat: plaza alam sentral lah jawabnya.. ingatkan nak jalan2 je sambil tunggu pukul 1pm.. tapi, terSHOPPING la pulak!! Hehehe.. the store ada clearance stock lahhh!! Mana boleh tahan.. tapi beli sikit2 je.. hehehe.. dalam RM50 jugak lah habis.. hehehehe.. *baru sikit*

Destinasi kelima: gi melalak kat Hotel Quality lah.. !! amik 2 jam je.. sorang RM10++ hari ni public holiday, mahal sikit.. tak kesah lah, asalkan boleh melalak beramai2 sepuas2nya ;)

Destinasi keenam: dah habis menyumbangkan suara, ktrg gi PKNS shah alam pulak.. singgah gi solat, makan kat KFC & window shopping ;)

Destinasi ketujuh: berjalan-jalan kat Taman Tasik shah alam.. ingatkan nak main kayak or mendayung2 sampan sambil menyanyi lagu omputih; “row row row your boat, blab la bla bla bla…”, tapi ramai pulak yg tgh tunggu turn nak naik.. hurmm, kalau tgk matahari, macam dah nak dekat senja.. so, ktrg pun amik keputusan jalan2 kat tepi tasik je & posing2 amik gambar *syok jugaak!* ;)

Last skali, ktrg pun balik semula ke bangi..


Oh, semalam mmg hari yg sgt2 menggembirakan ;)


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

21 January 2011

semalam di shah alam

Semalam, 20 January 2011, cuti public holiday sempena Thaipusam.. waktu cuti, takkan nak duduk diam dekat rumah je kan.. mesti lah ada plan keluar jugak ;) 

tak keluar meronggeng pun, cuma keluar untuk jumpa member2 lama aka geng masa zaman kat uitm shah alam dulu.. kt & amy dah plan lama untuk jumpe ngan dorg yg dah dkat berkurun lama x jumpe ni.. nasib baik ati & akma kebetulan free & takde apa2 hal cuti thaipusam ni.. dapatlah ktrg berjumpe..yeayyy!! 

ktrg gi jalan2 kat shah alam je walaupun kt ni dah selalu sgt gi shah alam ..tapi tak kesah sebab keluar ngan member2 nye pasal ;) lagipun, ktrg nak mengimbas balik kenangan lama, jadi sure lah pilih tempat yg ada sentimental value kat ktrg kan.. hehe.. pukul 9 pagi dah bertolak keluar.. yelah, nak gerak dari bangi kan.. kang gerak lambat tak sempat pulak nak jalan lama-lama..
 
Destinasi pertama: restoran ameer ali kat bangi.. singgah makan mapley dulu sebab tak breakfast lagi.. kena ada energy nak berjalan2 ni ..hehe

Destinasi kedua: dah sampai shah alam.. parking dekat area tasik shah alam  (senang nak gi tengok kura-kura) ingatkan nak main dayung2 sampan, tapi macam panas la pulak tengah2 hari ni kan.. tunggu petang sikit lah..

Destinasi ketiga: hotel quality (depan plaza alam sentral).. bukannya nak check in pun, ktrg gi tingkat 24.. ehem3.. nak testing2 suara.. apa lagi karaoke lah.. tapi, masa ktrg sampai, tempat tuh tak bukak lagi..kena tunggu lagi sejam coz pukul 1 pm baru bukak.. okeh takpe, ktrg gi jalan2 dulu..

Destinasi keempat: plaza alam sentral lah jawabnya.. ingatkan nak jalan2 je sambil tunggu pukul 1pm.. tapi, terSHOPPING la pulak!! Hehehe.. the store ada clearance stock lahhh!! Mana boleh tahan.. tapi beli sikit2 je.. hehehe.. dalam RM50 jugak lah habis.. hehehehe.. *baru sikit*

Destinasi kelima: gi melalak kat Hotel Quality lah.. !! amik 2 jam je.. sorang RM10++ hari ni public holiday, mahal sikit.. tak kesah lah, asalkan boleh melalak beramai2 sepuas2nya ;)

Destinasi keenam: dah habis menyumbangkan suara, ktrg gi PKNS shah alam pulak.. singgah gi solat, makan kat KFC & window shopping ;)

Destinasi ketujuh: berjalan-jalan kat Taman Tasik shah alam.. ingatkan nak main kayak or mendayung2 sampan sambil menyanyi lagu omputih; “row row row your boat, blab la bla bla bla…”, tapi ramai pulak yg tgh tunggu turn nak naik.. hurmm, kalau tgk matahari, macam dah nak dekat senja.. so, ktrg pun amik keputusan jalan2 kat tepi tasik je & posing2 amik gambar *syok jugaak!* ;)

Last skali, ktrg pun balik semula ke bangi..


Oh, semalam mmg hari yg sgt2 menggembirakan ;)


No comments: