Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

03 July 2010

Brazil v Belanda

Kpd peminat2 bola sepak kat luar sana, mesti korg pernah rase kdg2 nak elak drpd tgk match bola (utk game2 tertentu) atau klu korg tgk pon, korg mungkin akan rase jantung korg bdegup laju gile n sampai kdg2 mcm ter’stop’ jap.. 

kadang2 pulak dapat rase tangan korg or badan korg cam nak menggigil or rasa sejuk.. mungkin ade org akan kate,, ala bukannye ade kena mengena ngan team tuh pun klu dorg menang atau kalah.. tapi,, hakikatnya,, inilah yg dinamakan football mania!!


kt pahaam.. sebab kdg2 kt pun rase mcm tuh.. & yg terbaru, tadi mase game peringkat suku akhir World cup 2010!! Brazil v Belanda yerrrr!! Rangking no 1 fifa ngan ranking no 4.. game mmg tough… cuak gak tgk *ni baru penonton nyer perasaan ..blum pemain lagi.. mesti dorg lg cuak gile ..ye lah,, dah ar berjuta2 org dlm planet ni tgk dorg main..huhuhu*
 

Masa separuh masa pertama,, dah macam kecewa sikit bila defend Belanda mcm made leka sikit.. yelah, baru start.. Robinho pun sumbat lah gol pertama utk Brazil.. sebelum dia dah sumbat 1 tapi naseb baek lahh referee kte offside.. fuuhh..selamatt~ masa tamat utk 1st half tuh,, still xde lagi gol utk Belanda..

Tapi, walau camne pon,,tetap setia duk dpan tv.. tau Belanda boleh wat nyerr.. then, Sneijder amik free kick mase minit ke-52 klu x silap.. luckily, kena kepala Felipe Melo(Brazil) && it means,,, own goaallllll!!!!! So, game seri 1-1 .. game makin sengit.. x boleh nak kelip mata sesaat pon rasenyeerrr *hiperbola* minit ke-68, header oleh Sneijder menyebabkan Belanda skor lagi satu goalllllll!!!! & game jadi 2-1… brazil tambah tertekan sebab Melo kena red card *dia pijak Robben okay!!*

Sampai ke saat2 akhir sebelum wisel tamat bunyi, game mmg sgt2 mndebarkan gilerr!! Well done Netherlands!!! :)) *I luv the Oranje* anyway, x dapat dinafikan jugak, Brazil has played well in that match.. tapi, nak wat macam mana kan, pemenang hanya 1.. =)) 


man of the match: of course lah Sneijder kan :))  

-foto AFP-

               Brazil v Netherlands
        1: 2

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

03 July 2010

Brazil v Belanda

Kpd peminat2 bola sepak kat luar sana, mesti korg pernah rase kdg2 nak elak drpd tgk match bola (utk game2 tertentu) atau klu korg tgk pon, korg mungkin akan rase jantung korg bdegup laju gile n sampai kdg2 mcm ter’stop’ jap.. 

kadang2 pulak dapat rase tangan korg or badan korg cam nak menggigil or rasa sejuk.. mungkin ade org akan kate,, ala bukannye ade kena mengena ngan team tuh pun klu dorg menang atau kalah.. tapi,, hakikatnya,, inilah yg dinamakan football mania!!


kt pahaam.. sebab kdg2 kt pun rase mcm tuh.. & yg terbaru, tadi mase game peringkat suku akhir World cup 2010!! Brazil v Belanda yerrrr!! Rangking no 1 fifa ngan ranking no 4.. game mmg tough… cuak gak tgk *ni baru penonton nyer perasaan ..blum pemain lagi.. mesti dorg lg cuak gile ..ye lah,, dah ar berjuta2 org dlm planet ni tgk dorg main..huhuhu*
 

Masa separuh masa pertama,, dah macam kecewa sikit bila defend Belanda mcm made leka sikit.. yelah, baru start.. Robinho pun sumbat lah gol pertama utk Brazil.. sebelum dia dah sumbat 1 tapi naseb baek lahh referee kte offside.. fuuhh..selamatt~ masa tamat utk 1st half tuh,, still xde lagi gol utk Belanda..

Tapi, walau camne pon,,tetap setia duk dpan tv.. tau Belanda boleh wat nyerr.. then, Sneijder amik free kick mase minit ke-52 klu x silap.. luckily, kena kepala Felipe Melo(Brazil) && it means,,, own goaallllll!!!!! So, game seri 1-1 .. game makin sengit.. x boleh nak kelip mata sesaat pon rasenyeerrr *hiperbola* minit ke-68, header oleh Sneijder menyebabkan Belanda skor lagi satu goalllllll!!!! & game jadi 2-1… brazil tambah tertekan sebab Melo kena red card *dia pijak Robben okay!!*

Sampai ke saat2 akhir sebelum wisel tamat bunyi, game mmg sgt2 mndebarkan gilerr!! Well done Netherlands!!! :)) *I luv the Oranje* anyway, x dapat dinafikan jugak, Brazil has played well in that match.. tapi, nak wat macam mana kan, pemenang hanya 1.. =)) 


man of the match: of course lah Sneijder kan :))  

-foto AFP-

               Brazil v Netherlands
        1: 2

No comments: