Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

14 October 2008

kisah benar sebenar2nye- bhgn 1

Nak tau x petua nk bagi kulit muka cantik berseri.. Senang je…mula2, sediakan tepung gandum secukup rase je.. agak2 dalam 3-4 paket pun da cukup.. pas2, mintak memeber korg tlg baling kat muka… hasilnye,, mcm snow white wa cakap sama lu!!! Snow white pn jeles..;p

Tu lah antara klu2 utk cerita yg bakal disampaikan ni…
kisah terjadi pada tepat 12.15 tgh malam , 14 Oktober 2008..
satu panggilan telefon diterima oleh gadis “bittersweet” daripada jejaka kelantan yg mggelarkan dirinya “Durian” di halaman Friendster miliknye.. mybe name glemer die kat skola dlu kot.. ok,,, berbalik kpd crite td, panggilan tuh bukan sebarang panggilan.. tapi panggilan tuh agak mncemaskan diriku.. mne taknye,, dah beliau gitau yg awek beliau pengsan time tg dating & suara beliau juga agak cuak.. menandakan bhawasanya beliau tidak dpat memikirkan apa tindakan sewajarnye utk diambil.. ~to the rescue~


Flashback: -kisah gadis “bittersweet”-
11.30 mlm, 13 Oktober 2008..
Pintu bilikku diketuk & kemudian dibuka.. kelihatan seorg gadis yg manis bertudung litup sambil memegang laptop masuk setelah dipelawa oleh teman sebilikku. Gadis bertudung itu a.k.a gadis “sweet charity” kelihatan agak hampa pabila melihatku sudah tertidur lena.. tetapi nasib nye baik apabila aku tersedar dari terus dibuai mimpi indahku gara2 tersentak mendengar bunyi bising .. gadis itu terus menyatakan tujuan kedatangannya.. tupperware yg penuh berisi dgn kek batik buatan tangan “white witch” diberikan padaku.. lantas terus ku gagahi jua diri ini untuk menyantap juadah yg tersedia di depan mata.. sepantas kilat mindaku berkata, “sedap, makanlah lagi!!!”. Mata yg stim pantas bertukar bundar.. ditambah pula dengan rancaknya lidah berbicara hal ehwal semasa a.k.a gossip2 hangat duniawi.. sel2 neutron otakku mula aktif dan lincah bertindak balas.. terus fikiranku melayang , “adakah ini tujuan sebenar kedatangannya?” “Tiiit tiiit”.. nokia 6280 berbunyi..bertubi2 mesej kuterima daripada ramai orang.. sudah jam berapakah sekarang ini? Semuanya berpaksikan ucapan yang sama walaupun bunga & susunan ayatnya berbeza2. Namun begitu, tetap dapat membuatkanku tersenyum lebar sampai ke telinga..


~to be continued~

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

14 October 2008

kisah benar sebenar2nye- bhgn 1

Nak tau x petua nk bagi kulit muka cantik berseri.. Senang je…mula2, sediakan tepung gandum secukup rase je.. agak2 dalam 3-4 paket pun da cukup.. pas2, mintak memeber korg tlg baling kat muka… hasilnye,, mcm snow white wa cakap sama lu!!! Snow white pn jeles..;p

Tu lah antara klu2 utk cerita yg bakal disampaikan ni…
kisah terjadi pada tepat 12.15 tgh malam , 14 Oktober 2008..
satu panggilan telefon diterima oleh gadis “bittersweet” daripada jejaka kelantan yg mggelarkan dirinya “Durian” di halaman Friendster miliknye.. mybe name glemer die kat skola dlu kot.. ok,,, berbalik kpd crite td, panggilan tuh bukan sebarang panggilan.. tapi panggilan tuh agak mncemaskan diriku.. mne taknye,, dah beliau gitau yg awek beliau pengsan time tg dating & suara beliau juga agak cuak.. menandakan bhawasanya beliau tidak dpat memikirkan apa tindakan sewajarnye utk diambil.. ~to the rescue~


Flashback: -kisah gadis “bittersweet”-
11.30 mlm, 13 Oktober 2008..
Pintu bilikku diketuk & kemudian dibuka.. kelihatan seorg gadis yg manis bertudung litup sambil memegang laptop masuk setelah dipelawa oleh teman sebilikku. Gadis bertudung itu a.k.a gadis “sweet charity” kelihatan agak hampa pabila melihatku sudah tertidur lena.. tetapi nasib nye baik apabila aku tersedar dari terus dibuai mimpi indahku gara2 tersentak mendengar bunyi bising .. gadis itu terus menyatakan tujuan kedatangannya.. tupperware yg penuh berisi dgn kek batik buatan tangan “white witch” diberikan padaku.. lantas terus ku gagahi jua diri ini untuk menyantap juadah yg tersedia di depan mata.. sepantas kilat mindaku berkata, “sedap, makanlah lagi!!!”. Mata yg stim pantas bertukar bundar.. ditambah pula dengan rancaknya lidah berbicara hal ehwal semasa a.k.a gossip2 hangat duniawi.. sel2 neutron otakku mula aktif dan lincah bertindak balas.. terus fikiranku melayang , “adakah ini tujuan sebenar kedatangannya?” “Tiiit tiiit”.. nokia 6280 berbunyi..bertubi2 mesej kuterima daripada ramai orang.. sudah jam berapakah sekarang ini? Semuanya berpaksikan ucapan yang sama walaupun bunga & susunan ayatnya berbeza2. Namun begitu, tetap dapat membuatkanku tersenyum lebar sampai ke telinga..


~to be continued~

No comments: