Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

20 June 2012

convert jpg to pdf (online)

bukan semua laptop ada perisian/ software untuk convert image/file JPEG ke format PDF. 
bila time nak guna, mulalah kelam-kabut mencari..
kt pun pernah mengalami situasi yang sama..

sebelum ni, masa buat kerja di office, dokumen-dokumen yang telah di scan guna scanner office akan terus boleh save dalam bentuk PDF.. 
yang menjadi masalahnya, bila kerja dibuat di rumah, & scanner kepunyaan sendiri tak dapat nak save dokumen yang telah di scan ke dalam bentuk pdf, tetapi hanya dalam bentuk jpeg je..

jadi, kalau dalam keadaan urgent, contohnya bila bos minta emailkan segera file dlm bentuk pdf, kan haru namanya tu.. kalau time ada di office tak apa jugak kan..

namun begitu, dalam dunia IT sekarang ni, banyak software dalam internet yang dapat digunapakai untuk nak convert jpeg to pdf samada berbayar ataupun tidak..

tapi, kalau taip pada google, "convert jpeg to pdf", banyak pulak yang keluar.. seboleh-bolehnya nak la cari yang free & tak perlu download kan.. kalau kena nak download, mesti kena install lepas tu kan,, dah ambil masa yang lama.. kt nak segera sekarang ni..

luckily, kt ada terjumpa 1 website ni!!
dapat convert JPG to PDF secara online !!
tak perlu download, tak perlu bayar
& no registration or any instruction what-so-ever to subscribe!! 
it's FREE ok!!
plus, it can convert multiple file!! GREAT!!
this is what i'm looking for!
user-friendly software && the most important is>>> NO WATERMARK!!
thanks to Convert-JPG-to-pdf.net (click here for details)
*lihat pada gambar print screen di bawah*

 it's just easy as ABC in order to convert jpg file to pdf when we're using this online software..