Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

27 November 2010

budak baru belajar

antara gambar terawal diambil dgn my 'baby-D' (nikon D3000)
makin lama kt makin jatuh cinta dgn dunia fotografi. kt dah mula sedar, kalau nak amik sesuatu gambar tu, bukan main amik je.. tapi kt kena melihat beyond the picture.. contohnya apa main subjek, tema utk gambar, lighting, sudut pandangan mana yg sesuai dll. Lagipun, a picture is worth a thousand words kan :)

sebenarnya, kt masih baru lagi berjinak-jinak dengan dunia Fotografi & guna DSLR... baru beberapa bulan.. kire 'newbie' la ni.. minat utk seni fotografi ni boleh dikatakan dah lama ada sbnrnya tapi baru skarang membuak2..hehe.. kt belum sempat lagi nak berguru dgn yg PRO.
terima kasih kpd internet yg banyak provide sumber rujukan..

nak share dgn korg ni antara website yg mungkin dapat membantu beginner atau sape2 yg ada minat nak belajar teknik2 asas fotografi ni:
 
  • http://noorizamsabran.com (sila klik).. apa yg bagusnya pasal site ni,,beginner dapat tahu lebih lanjut tentang perkara2 asas dlm fotografi,teknik2 bila amik gambar, cara nak cantikkan gambar dll.  pastu,  dapat pulak download e-book berkenaan dgn teknik asas fotografi scr PERCUMA ye!! 
  • Photo.net (sila klik)kat website ni banyak pic2 menarik yg kt boleh refer & also ade forum pasal topik2 bkaitan..
  • Seni Fotografi Adhadi (sila klik).. die ade jugak provide kursus fotografi utk yg berminat.

& banyak lagi lah website pasal fotografi ni.. type je kat google.. 
kalau dkat facebook pon,, ada banyak group & page yg boleh join.. 
kena rajin2 lah mencari..nak seribu daya, xnak seribu dalih :)

p/s: tangkap gambar pun boleh ajar seseorang tu utk jadi penyabar & lebih teliti :)



2 comments:

ATs said...

Tahiah, takper slowly lah, tak lama lagi tuh jadi pro photographer lah, skrang pun saya tgk memang ramai dah wanita wanita out there yh suka kan photography nie, berdating dengan DSLR :)

Dilla Raffe said...

thanks.. mmg tringin nak jd pro.. insya Allah one day nnt ;) apa2 pun skang ni kne mahir ttg yg asas dlu :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

27 November 2010

budak baru belajar

antara gambar terawal diambil dgn my 'baby-D' (nikon D3000)
makin lama kt makin jatuh cinta dgn dunia fotografi. kt dah mula sedar, kalau nak amik sesuatu gambar tu, bukan main amik je.. tapi kt kena melihat beyond the picture.. contohnya apa main subjek, tema utk gambar, lighting, sudut pandangan mana yg sesuai dll. Lagipun, a picture is worth a thousand words kan :)

sebenarnya, kt masih baru lagi berjinak-jinak dengan dunia Fotografi & guna DSLR... baru beberapa bulan.. kire 'newbie' la ni.. minat utk seni fotografi ni boleh dikatakan dah lama ada sbnrnya tapi baru skarang membuak2..hehe.. kt belum sempat lagi nak berguru dgn yg PRO.
terima kasih kpd internet yg banyak provide sumber rujukan..

nak share dgn korg ni antara website yg mungkin dapat membantu beginner atau sape2 yg ada minat nak belajar teknik2 asas fotografi ni:
 
  • http://noorizamsabran.com (sila klik).. apa yg bagusnya pasal site ni,,beginner dapat tahu lebih lanjut tentang perkara2 asas dlm fotografi,teknik2 bila amik gambar, cara nak cantikkan gambar dll.  pastu,  dapat pulak download e-book berkenaan dgn teknik asas fotografi scr PERCUMA ye!! 
  • Photo.net (sila klik)kat website ni banyak pic2 menarik yg kt boleh refer & also ade forum pasal topik2 bkaitan..
  • Seni Fotografi Adhadi (sila klik).. die ade jugak provide kursus fotografi utk yg berminat.

& banyak lagi lah website pasal fotografi ni.. type je kat google.. 
kalau dkat facebook pon,, ada banyak group & page yg boleh join.. 
kena rajin2 lah mencari..nak seribu daya, xnak seribu dalih :)

p/s: tangkap gambar pun boleh ajar seseorang tu utk jadi penyabar & lebih teliti :)



2 comments:

ATs said...

Tahiah, takper slowly lah, tak lama lagi tuh jadi pro photographer lah, skrang pun saya tgk memang ramai dah wanita wanita out there yh suka kan photography nie, berdating dengan DSLR :)

Dilla Raffe said...

thanks.. mmg tringin nak jd pro.. insya Allah one day nnt ;) apa2 pun skang ni kne mahir ttg yg asas dlu :)