Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

30 November 2010

log masuk & log keluar

tadi, terasa nak periksa baki duit kat Maybank2u.. walaupun pada hakikatnya tau baki duit takde sangat dalam akaun huhu.. tapi sebab tengah kering sangat ni, so, kenalah cari duit simpanan walau sampai ke lubang cacing sekalipun ;p (ade lah tujuan nya yang tak boleh nak didedahkan kat sini)   *kt dah lama terperap kat dalam rumah, so dah lama lah tak pegi bank.. internet dah depan mata, so kalau nak check akaun, online saje ;)*

tapi, bila dah log in kat maybank2u, tiba-tiba keluar page yang menyatakan:

You has been logged out
Access Denied

huhhh??!! terkejut mak!! padahal user ID & p'word dah betul.. then, cuba log in balik & cuba lagi.. tapi,, sama jugak..  dalam hati tertanya-tanya, ''aiihh, takkan lah sebab duit dalam akaun ni dah sikit sangat sampai tak boleh nak log in ataupun mungkin sebelum ni ada tukar password tapi terlupa.. hurmmm..musykil2..''
so ape lagi,, terus kol customer care.. dalam hati tertanya lagi, ''dah pukul 7 pm ni, ade ke org yg nak angkat tepon'' ..
cuba je lah dulu kol 1-300-88-6688 (maybank2u customer service) ..

''then, ade pun org angkat.. yesss!!'' (monolog)

kt pon ceritalah apa problem.. org maybank tu pun mintak lah no. ic, no kad atm etc.. dia kata, tak boleh logged in akaun maybank2u sebab dah 3 bulan tak aktif.. 
maknanya, kalau dalam masa 3 bulan tak log in ke akaun maybank online, nanti akan deactivate lah akaun tuh.. 

owhhh.. gitu rupenye.. baru lah kt tau.. huhu.. ingatkan sebab duit dalam akaun dah tinggal sikit sangat.. hehe 

lepas letak tepon tuh, dalam masa 1 minit je, dah boleh log in semula.. 
terima kaseh encik maybank :)

gembira dapat log in, tapi lepas log out, muka monyok balek sebab poket dah kering sangat ni.. uwaaaaa~

sekian..
                p/s: kalau nak log in ke akaun bank online anda, pastikan alamat website tuh betul & selamat ye.. 









2 comments:

intan-love-safinaz said...

aku nyer kad atm bank islam x bleh guna lagi since main2 dgn korang kat keris mas malam karaoke tuh..hehehe

Dilla Raffe said...

tu tulah namenye.. nak kenakan org,,ko pulak terkena..hehe.. gi lah kat bank islam or kol customer care dowg.. mesti pastuh bleh gune balik..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

30 November 2010

log masuk & log keluar

tadi, terasa nak periksa baki duit kat Maybank2u.. walaupun pada hakikatnya tau baki duit takde sangat dalam akaun huhu.. tapi sebab tengah kering sangat ni, so, kenalah cari duit simpanan walau sampai ke lubang cacing sekalipun ;p (ade lah tujuan nya yang tak boleh nak didedahkan kat sini)   *kt dah lama terperap kat dalam rumah, so dah lama lah tak pegi bank.. internet dah depan mata, so kalau nak check akaun, online saje ;)*

tapi, bila dah log in kat maybank2u, tiba-tiba keluar page yang menyatakan:

You has been logged out
Access Denied

huhhh??!! terkejut mak!! padahal user ID & p'word dah betul.. then, cuba log in balik & cuba lagi.. tapi,, sama jugak..  dalam hati tertanya-tanya, ''aiihh, takkan lah sebab duit dalam akaun ni dah sikit sangat sampai tak boleh nak log in ataupun mungkin sebelum ni ada tukar password tapi terlupa.. hurmmm..musykil2..''
so ape lagi,, terus kol customer care.. dalam hati tertanya lagi, ''dah pukul 7 pm ni, ade ke org yg nak angkat tepon'' ..
cuba je lah dulu kol 1-300-88-6688 (maybank2u customer service) ..

''then, ade pun org angkat.. yesss!!'' (monolog)

kt pon ceritalah apa problem.. org maybank tu pun mintak lah no. ic, no kad atm etc.. dia kata, tak boleh logged in akaun maybank2u sebab dah 3 bulan tak aktif.. 
maknanya, kalau dalam masa 3 bulan tak log in ke akaun maybank online, nanti akan deactivate lah akaun tuh.. 

owhhh.. gitu rupenye.. baru lah kt tau.. huhu.. ingatkan sebab duit dalam akaun dah tinggal sikit sangat.. hehe 

lepas letak tepon tuh, dalam masa 1 minit je, dah boleh log in semula.. 
terima kaseh encik maybank :)

gembira dapat log in, tapi lepas log out, muka monyok balek sebab poket dah kering sangat ni.. uwaaaaa~

sekian..
                p/s: kalau nak log in ke akaun bank online anda, pastikan alamat website tuh betul & selamat ye.. 









2 comments:

intan-love-safinaz said...

aku nyer kad atm bank islam x bleh guna lagi since main2 dgn korang kat keris mas malam karaoke tuh..hehehe

Dilla Raffe said...

tu tulah namenye.. nak kenakan org,,ko pulak terkena..hehe.. gi lah kat bank islam or kol customer care dowg.. mesti pastuh bleh gune balik..