Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

24 November 2010

masih terasa kehilangan

dah lama x update blog... momentum nak mengarang cerita pun belum rancak lg.. otak pun tgh ligat berfikir nak cerita pasal apa pulak kali ni.. hurmmm..

sebenarnya ingatkan nak tulis dlm blog lepas je habes exam hari tuh (maknanya start cuti awal bulan 11 ari tuh terus je nak mula).. tapi sebenarnya masa tuh tg serabut pasal kucing peliharaan hilang.. huhu..
bagi org lain mungkin perkara ni sangat mengarut.. yelah,, xkan lah pasal kucing hilang pun boleh menjejaskan keadaan seseorg tuh.. tapi, yes,, bg kt ,, kehilangan kucing peliharaan yg dah dibela slama 2 tahun setengah mmg sgt2 menyedihkan... sgt3.. sebab,kucing tuh kucing pertama yg family ktrg bela.. atau dlm kata lain,, yg kt bela... selama ni,, cuma bagi makan je dekat kucing2 kat luar rumah.. xpernah bela & jaga & bg masuk & lepak2 kat dlm rumah.. kontot (nama kucing tuh) yg pertama menjejakkan kaki ke dlm rumah & boleh dikatakan kontot dah menjadi sebahagian drpd ahli keluarga ktrg.. mula2,,kt bpanggil die xiao lai ba.. tapi adik kt ckp panjang sgt larr.. then kt bg nama dia drogba.. tapi lepas tuh, abah bagi nama kontot sebab ekor die kontot.. hehe.. & setiap kali panggil nama tuh,, cepat2 dia datang.. so melekatlah nama kontot/tot sampai sekarang..

tot kucing biasa je.. kucing domestik..warna hitam.. mmg bulu die sume hitam,, tapi die tetap comel di mata kt.. x kesahlah warna apa sekalipun,, die tetap kucing & berhak disayangi.. tot sgt2 manja.. suka tidur.. malas macam garfield.. x banyak ragam.. x aktif sgt (memang macam garfield)..tapi kdg2 tot suke main/kejar bola ping pong .. lagi2 time world cup hari tuh.. jadi aktif gile pulak.. hehe..
bile dah makin lama dibela,, bulu die dah makin berkilat.. abah suka shampoo & letak lotion kat tot.. & tot pon dah makin pandai jaga penampilan die.. haha.. lepas makan je die mesti bersihkan 1 badan.. macho beb.. haha.. (tot kucing jantan)..

sample percuma yg sepatutnya nk bg kat tot
tot sebenarnya mula hilang lepas deepavali hari tuh.. mulanya family balik kampung (dlm 4 hari la).. tot mcm biasa tinggal kat luar rumah (kalau ktrg balek kg x pernah bwk die).. then, lepas je diorg balek dr kg, keesokan harinya,, tot x balik.. sampai lah sekarang.. mana entah die dah pergi.. dulu,, ada sekali tuh, tot pernah x balik rumah.. tapi 4 hari lepas tuh,, die balik dlm keadaan macam bingung & badan die kurus sgt... mungkin tot sesat tapi nasib baik die jumpa jugak jln balik.. tapi kali ni lah yg paling lama.. dah brape minggu x balik.. ada kemungkinan tot sesat.. ada kemungkinan org amik.. & ada kemungkinan die dah x de...... ada org kata tot hilang sebab amik gambar die kot.. sebab da org pernah ckp,, kalau amik gambar kucing,, nnt kucing tuh akan mati or hilang.. tapi kt x pernah percaya benda2 tuh sbb dah 2 thn setengah amik gambar die x kan skarang baru nak jd kan.. ni semua takdir Allah.. kalau betullah tot hidup lagi,, mmg berdoa sgt2 satu hari tot akan jumpa semula jalan balik ke rumah.. kalau betul tot dah x ada,, kt redha..

sekarang ni,, rumah macam sunyi..tapi abah still beli makanan kucing sbb kucing belakang rumah ada lagi.. walaupun dorg x duk dalam rumah tapi dorg pun berhak dapat makan yg sedap2..nasib kucing belakang rumah ada buat jadi peneman.. ade seekor anak kucing tuh mcm terbantut tau tumbesaran die.. adik kt panggil die ketot sbb at least boleh jugak panggil tot wlpn tot yg sbnr dah hilang.. makin sedih hati ni sbb hari tuh dapat sample pack whiskas (makanan kucing) free.. dapat lepas msg kat whiskas *ada iklan kat paper yg gambar Maria Tunku Sabri dgn kucing tuh*  ni mmg pada asalnya nak bg kontot.. & sample tuh still belum dibuka lg.. kalau tot x balik jugak,, rezeki kucing belakang rumah larr jawabnya..

sampai sekarang masih terkenang2 kontot kat dalam rumah ni.. lagi2 kalau time makan sebab selalunya kontot pon akan makan jugak.. tapi dia makan makanan feveret die lah..apalagi kalau bukan ikan rebus atau ikan goreng... haiishh..cukuplah setakat ni..sedih pulak tiba-tiba.. huhu..
kontot,, balik laahh..~

(p/s: penggunaan kata ganti nama diri 'kt' dlm blog ni bermaksud 'saya')

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

24 November 2010

masih terasa kehilangan

dah lama x update blog... momentum nak mengarang cerita pun belum rancak lg.. otak pun tgh ligat berfikir nak cerita pasal apa pulak kali ni.. hurmmm..

sebenarnya ingatkan nak tulis dlm blog lepas je habes exam hari tuh (maknanya start cuti awal bulan 11 ari tuh terus je nak mula).. tapi sebenarnya masa tuh tg serabut pasal kucing peliharaan hilang.. huhu..
bagi org lain mungkin perkara ni sangat mengarut.. yelah,, xkan lah pasal kucing hilang pun boleh menjejaskan keadaan seseorg tuh.. tapi, yes,, bg kt ,, kehilangan kucing peliharaan yg dah dibela slama 2 tahun setengah mmg sgt2 menyedihkan... sgt3.. sebab,kucing tuh kucing pertama yg family ktrg bela.. atau dlm kata lain,, yg kt bela... selama ni,, cuma bagi makan je dekat kucing2 kat luar rumah.. xpernah bela & jaga & bg masuk & lepak2 kat dlm rumah.. kontot (nama kucing tuh) yg pertama menjejakkan kaki ke dlm rumah & boleh dikatakan kontot dah menjadi sebahagian drpd ahli keluarga ktrg.. mula2,,kt bpanggil die xiao lai ba.. tapi adik kt ckp panjang sgt larr.. then kt bg nama dia drogba.. tapi lepas tuh, abah bagi nama kontot sebab ekor die kontot.. hehe.. & setiap kali panggil nama tuh,, cepat2 dia datang.. so melekatlah nama kontot/tot sampai sekarang..

tot kucing biasa je.. kucing domestik..warna hitam.. mmg bulu die sume hitam,, tapi die tetap comel di mata kt.. x kesahlah warna apa sekalipun,, die tetap kucing & berhak disayangi.. tot sgt2 manja.. suka tidur.. malas macam garfield.. x banyak ragam.. x aktif sgt (memang macam garfield)..tapi kdg2 tot suke main/kejar bola ping pong .. lagi2 time world cup hari tuh.. jadi aktif gile pulak.. hehe..
bile dah makin lama dibela,, bulu die dah makin berkilat.. abah suka shampoo & letak lotion kat tot.. & tot pon dah makin pandai jaga penampilan die.. haha.. lepas makan je die mesti bersihkan 1 badan.. macho beb.. haha.. (tot kucing jantan)..

sample percuma yg sepatutnya nk bg kat tot
tot sebenarnya mula hilang lepas deepavali hari tuh.. mulanya family balik kampung (dlm 4 hari la).. tot mcm biasa tinggal kat luar rumah (kalau ktrg balek kg x pernah bwk die).. then, lepas je diorg balek dr kg, keesokan harinya,, tot x balik.. sampai lah sekarang.. mana entah die dah pergi.. dulu,, ada sekali tuh, tot pernah x balik rumah.. tapi 4 hari lepas tuh,, die balik dlm keadaan macam bingung & badan die kurus sgt... mungkin tot sesat tapi nasib baik die jumpa jugak jln balik.. tapi kali ni lah yg paling lama.. dah brape minggu x balik.. ada kemungkinan tot sesat.. ada kemungkinan org amik.. & ada kemungkinan die dah x de...... ada org kata tot hilang sebab amik gambar die kot.. sebab da org pernah ckp,, kalau amik gambar kucing,, nnt kucing tuh akan mati or hilang.. tapi kt x pernah percaya benda2 tuh sbb dah 2 thn setengah amik gambar die x kan skarang baru nak jd kan.. ni semua takdir Allah.. kalau betullah tot hidup lagi,, mmg berdoa sgt2 satu hari tot akan jumpa semula jalan balik ke rumah.. kalau betul tot dah x ada,, kt redha..

sekarang ni,, rumah macam sunyi..tapi abah still beli makanan kucing sbb kucing belakang rumah ada lagi.. walaupun dorg x duk dalam rumah tapi dorg pun berhak dapat makan yg sedap2..nasib kucing belakang rumah ada buat jadi peneman.. ade seekor anak kucing tuh mcm terbantut tau tumbesaran die.. adik kt panggil die ketot sbb at least boleh jugak panggil tot wlpn tot yg sbnr dah hilang.. makin sedih hati ni sbb hari tuh dapat sample pack whiskas (makanan kucing) free.. dapat lepas msg kat whiskas *ada iklan kat paper yg gambar Maria Tunku Sabri dgn kucing tuh*  ni mmg pada asalnya nak bg kontot.. & sample tuh still belum dibuka lg.. kalau tot x balik jugak,, rezeki kucing belakang rumah larr jawabnya..

sampai sekarang masih terkenang2 kontot kat dalam rumah ni.. lagi2 kalau time makan sebab selalunya kontot pon akan makan jugak.. tapi dia makan makanan feveret die lah..apalagi kalau bukan ikan rebus atau ikan goreng... haiishh..cukuplah setakat ni..sedih pulak tiba-tiba.. huhu..
kontot,, balik laahh..~

(p/s: penggunaan kata ganti nama diri 'kt' dlm blog ni bermaksud 'saya')

No comments: