Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

24 November 2010

nasihat

dalam kepala ni, selalu terngiang-ngiang nasihat yg abah bagi.. yg paling meninggalkan kesan kat diri adalah kata-kata ni :

"kalau kita x pernah belajar hidup susah, satu hari nanti bila kita dapat susah, kita akan rasa benda tuh sangat2 susah."

abah bagi nasihat ni bila kt duk bercerita kat dia dilema yg kt hadapi.. lagi2 dah nak habis study ni.. bulan 12 nanti dah nak masuk semester baru.. semester terakhir bergelar pelajar ijazah sarjana muda undang-undang.. memang sangat mendebarkan.. bulan 5 tahun 2011 dah tamat belajar.. dah tak lama lagi tuh.. jadi,,kt ni macam jadi risau sangat2 lah sebab x nampak lagi nak pergi mana lepas habis belajar ni.. nak sambung master ke, nak chambering dekat firm ke,, nak pergi interview untuk AG ke dll..& pernah terasa jugak nak sambung belajar kos lain.. terasa takut & bimbang & sometimes rasa macam x bersedia nak ke alam pekerjaan lah pulak.. sebab selalu rasa benda2 ni macam susah, susah & susah.. tuh yg abah keluarkan kata2 nasihat kat atas tadi.. abah ckp lagi,, jgn lah asyik fikir susah je.. sampai bila kt nak berjaya kalau macam tuh.. walau susah macam mana pun, kt mesti kena hadapi kalau nak maju ke depan.. selagi kt x tempuhi sesuatu benda tuh,, kt x kan tau samada betul ke ia susah atau pun tidak..

terima kasih abah..
nasihat untuk diri sendiri:- jia you!! ^_^

2 comments:

~~faizatul akma~~ said...

jia-you..chiyok2x..all da besh dan smg berjaya dilla..=)

Dilla said...

terima kaseh sayang :)) all the best utk akma gaakk :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

24 November 2010

nasihat

dalam kepala ni, selalu terngiang-ngiang nasihat yg abah bagi.. yg paling meninggalkan kesan kat diri adalah kata-kata ni :

"kalau kita x pernah belajar hidup susah, satu hari nanti bila kita dapat susah, kita akan rasa benda tuh sangat2 susah."

abah bagi nasihat ni bila kt duk bercerita kat dia dilema yg kt hadapi.. lagi2 dah nak habis study ni.. bulan 12 nanti dah nak masuk semester baru.. semester terakhir bergelar pelajar ijazah sarjana muda undang-undang.. memang sangat mendebarkan.. bulan 5 tahun 2011 dah tamat belajar.. dah tak lama lagi tuh.. jadi,,kt ni macam jadi risau sangat2 lah sebab x nampak lagi nak pergi mana lepas habis belajar ni.. nak sambung master ke, nak chambering dekat firm ke,, nak pergi interview untuk AG ke dll..& pernah terasa jugak nak sambung belajar kos lain.. terasa takut & bimbang & sometimes rasa macam x bersedia nak ke alam pekerjaan lah pulak.. sebab selalu rasa benda2 ni macam susah, susah & susah.. tuh yg abah keluarkan kata2 nasihat kat atas tadi.. abah ckp lagi,, jgn lah asyik fikir susah je.. sampai bila kt nak berjaya kalau macam tuh.. walau susah macam mana pun, kt mesti kena hadapi kalau nak maju ke depan.. selagi kt x tempuhi sesuatu benda tuh,, kt x kan tau samada betul ke ia susah atau pun tidak..

terima kasih abah..
nasihat untuk diri sendiri:- jia you!! ^_^

2 comments:

~~faizatul akma~~ said...

jia-you..chiyok2x..all da besh dan smg berjaya dilla..=)

Dilla said...

terima kaseh sayang :)) all the best utk akma gaakk :D