Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

30 June 2010

Jepun kalah ..

Paraguay v Japan
0 (5) : 0 (3) *penalti*

Dua2 ni, antara pasukan bukan pilihan utk masuk pusingan ke-2 world cup tapi dorg berjaya jugak masuk.. tahap permainan dua2 team ni lebih kurang sama.. game mmg rancak.. separuh masa pertama bola banyak dikawal paraguay.. tapi masa 2nd half dapat tgk sebaliknya.. Then, dorg terikat seri 0-0.. ada banyak cubaan bbahaya utk jaringkan gol, tapi x menjadi.. boleh dikatakan, dua2 team terlalu kelam-kabut bila dah sampai depan gol.. so, terpaksa main dalam 30 minit extra time.. pastuh, masih tak de gol lagi.. jadi, ditentukan ikut sepakan penalti lah jawabnya.. 

keputusannya, Paraguay menang sebab dorg dapat sempurnakan kelima2 sepakan penalti & Jepun pulak ada miss 1 penalti by Komuno .. nak buat macam mana, bola tuh bulat, anything can happened kan lagi2 bila amek penalti. dia amik penalti pon dah kira hebat la tuh sebab bukan semua pemain berani nak amek sepakan tuh...maka, ini bermakna tak ade lah wakil Asia yg akan main untuk quarter final world cup 2010.. & sejarah hari ini merekodkan Paraguay buat pertama kalinya dalam sejarah bola sepak dorg, dapat masuk ke quarter final world cup..tahniah2.. :) bila lah team bola sepak Malaysia nak masuk pulak??..hurmm..


p/s: kt nye favourite player dlm game ni; Honda (JPN) :)) he's man of the match.. & dia nampak cool lah~ hehe
                                                                    *Keisuke Honda*

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

30 June 2010

Jepun kalah ..

Paraguay v Japan
0 (5) : 0 (3) *penalti*

Dua2 ni, antara pasukan bukan pilihan utk masuk pusingan ke-2 world cup tapi dorg berjaya jugak masuk.. tahap permainan dua2 team ni lebih kurang sama.. game mmg rancak.. separuh masa pertama bola banyak dikawal paraguay.. tapi masa 2nd half dapat tgk sebaliknya.. Then, dorg terikat seri 0-0.. ada banyak cubaan bbahaya utk jaringkan gol, tapi x menjadi.. boleh dikatakan, dua2 team terlalu kelam-kabut bila dah sampai depan gol.. so, terpaksa main dalam 30 minit extra time.. pastuh, masih tak de gol lagi.. jadi, ditentukan ikut sepakan penalti lah jawabnya.. 

keputusannya, Paraguay menang sebab dorg dapat sempurnakan kelima2 sepakan penalti & Jepun pulak ada miss 1 penalti by Komuno .. nak buat macam mana, bola tuh bulat, anything can happened kan lagi2 bila amek penalti. dia amik penalti pon dah kira hebat la tuh sebab bukan semua pemain berani nak amek sepakan tuh...maka, ini bermakna tak ade lah wakil Asia yg akan main untuk quarter final world cup 2010.. & sejarah hari ini merekodkan Paraguay buat pertama kalinya dalam sejarah bola sepak dorg, dapat masuk ke quarter final world cup..tahniah2.. :) bila lah team bola sepak Malaysia nak masuk pulak??..hurmm..


p/s: kt nye favourite player dlm game ni; Honda (JPN) :)) he's man of the match.. & dia nampak cool lah~ hehe
                                                                    *Keisuke Honda*

No comments: