Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

16 June 2010

saya nak cuti!!!

Dah lame dah kt teringin nak gi backpacking.. 
sebenarnye dah banyak kali wat plan, tapi tak jugak jadi2.. maybe sebab kekangan masa kot. 

Yelah, nak pegi time cuti semester ni, tak boleh sebab kena wat praktikal pulak.. nak pegi tahun depan, macam dah busy sebab dah naik tahun 4.. mesti sibuk punyelah sebab dah nak grad kan next year.. haiiihh, jadi bila lah nak pegi ni.. (biasalah,kita hanya mampu merancang tapi Tuhan yang tentukan)

Backpacking ni best kalau pegi ngan member yang sanggup nak gi kat tempat2 yg low cost budget.. (yelah, ada orang tak boleh sebab mementingkan standard..tapi, ada aku kesaahh!!;p) 

sebab tujuan utama backpacking bukannye nak shopping sakan.. tujuannye maybe lebih kepada nak melawat tempat orang.. so, maybe boleh booking hotel atau motel yang murah2 (tapi selamat), pastuh, klu area tuh dekat, tak yah naik flight; train atau bas saja lah.. then, baju pun tak perlu nak bawak banyak2.. sekadar cukup untuk diisi dalam backpack.. takkan lah kalau nak gi backpacking siap bawak beg troli yang besar2 tuh pulak kan..hehe..

Tempat-tempat yg kt teringin nak pegi backpacking (buat masa ni) :

1. Jalan-jalan seluruh Malaysia (dari perlis sampai lah ke sabah)

2. Singapura

Nape ade dua jerr?? (sebabnye ni pun x buat lagi..hehe)

p/s: Banyak pulak perancangan nak cuti ye Cik Dilla.. kalau macam ni, baik amik kos Tourism jer, awat hang amik law..hahahaa….

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

16 June 2010

saya nak cuti!!!

Dah lame dah kt teringin nak gi backpacking.. 
sebenarnye dah banyak kali wat plan, tapi tak jugak jadi2.. maybe sebab kekangan masa kot. 

Yelah, nak pegi time cuti semester ni, tak boleh sebab kena wat praktikal pulak.. nak pegi tahun depan, macam dah busy sebab dah naik tahun 4.. mesti sibuk punyelah sebab dah nak grad kan next year.. haiiihh, jadi bila lah nak pegi ni.. (biasalah,kita hanya mampu merancang tapi Tuhan yang tentukan)

Backpacking ni best kalau pegi ngan member yang sanggup nak gi kat tempat2 yg low cost budget.. (yelah, ada orang tak boleh sebab mementingkan standard..tapi, ada aku kesaahh!!;p) 

sebab tujuan utama backpacking bukannye nak shopping sakan.. tujuannye maybe lebih kepada nak melawat tempat orang.. so, maybe boleh booking hotel atau motel yang murah2 (tapi selamat), pastuh, klu area tuh dekat, tak yah naik flight; train atau bas saja lah.. then, baju pun tak perlu nak bawak banyak2.. sekadar cukup untuk diisi dalam backpack.. takkan lah kalau nak gi backpacking siap bawak beg troli yang besar2 tuh pulak kan..hehe..

Tempat-tempat yg kt teringin nak pegi backpacking (buat masa ni) :

1. Jalan-jalan seluruh Malaysia (dari perlis sampai lah ke sabah)

2. Singapura

Nape ade dua jerr?? (sebabnye ni pun x buat lagi..hehe)

p/s: Banyak pulak perancangan nak cuti ye Cik Dilla.. kalau macam ni, baik amik kos Tourism jer, awat hang amik law..hahahaa….

No comments: