Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

18 December 2010

ke Cameron Highlands (1)

Sabtu, 11/12/2010

hari sabtu yg indah ni, pagi2 lagi ktrg dah keluar rumah.. gi mane lagi kalau bukan Cameron Highlands!!! yeaayyy~ abah kata sekarang ni, kalau nak gi Cameron Highlands macam naik bas je.. sebabnye,,abah kata cakap je bile nak pegi.. xyah plan,tapi terus pegi jerr.. hehe:) mentang2 die tau anak die ni suke gi berjalan;) ktrg gi hari ni pon sebab malam semalam (jumaat malam) abah tibe2 terasa nak kol apartment TM kat Cameron Highlands.. tup2 dapat pulak booked.. ape lagi..2 hari 1 malam la ktrg kat Cameron Highlands :) hehe~ memang dah slalu naik sini.. boleh kata tiap2 tahun.. xde banyak perubahan pon, cuma suhu je yg kerap berubah.. ade lah beberapa tempat baru,,tapi x banyak.. tempat yg wajib ktrg gi mestilah kat Ladang Teh :) tengok ape lagi kalau bukan tengok daun2 teh & of course membeli-belah beberapa kotak teh.. hehe

ladang teh yg menghijau..sejuk mata memandang~

ladang teh~

then, dah agak2 12.30 t/hari, ktrg pon gi check in kat TM Resort dulu..

Sri Intan Cameron Highlands~

pastuh, lepas dah selesai letak2 barang, ktrg keluar semula utk gi makan & terus berjalan2 melihat alam..


cactus~


putera katak~
tengok sarang lebah~

lepas dah berjalan2 sampai ke Brinchang & nak patah balik ke Tanah Rata,, tapi malangnye sesak teruk.. 3 jam ktrg duk dlm keta..dari 6.15pm sampai 9.15pm.. padahal jalan x jauh mana pun,,dlm 8 km je pun.. selama pegi Cameron Highlands,, arini lah traffic jammed paing teruk sekali..haaiiisshh.. dah la lapar.. nasib baik pasar malam ade makanan lagi.. walau bagaimanapun, malam ni memang sejuk gilerr ngan angin kuat yg bukan sepoi-sepoi bahasa lagi dah.. nasib baik x hujan..kalau x, beku akaakkk!!hehehe..









No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

18 December 2010

ke Cameron Highlands (1)

Sabtu, 11/12/2010

hari sabtu yg indah ni, pagi2 lagi ktrg dah keluar rumah.. gi mane lagi kalau bukan Cameron Highlands!!! yeaayyy~ abah kata sekarang ni, kalau nak gi Cameron Highlands macam naik bas je.. sebabnye,,abah kata cakap je bile nak pegi.. xyah plan,tapi terus pegi jerr.. hehe:) mentang2 die tau anak die ni suke gi berjalan;) ktrg gi hari ni pon sebab malam semalam (jumaat malam) abah tibe2 terasa nak kol apartment TM kat Cameron Highlands.. tup2 dapat pulak booked.. ape lagi..2 hari 1 malam la ktrg kat Cameron Highlands :) hehe~ memang dah slalu naik sini.. boleh kata tiap2 tahun.. xde banyak perubahan pon, cuma suhu je yg kerap berubah.. ade lah beberapa tempat baru,,tapi x banyak.. tempat yg wajib ktrg gi mestilah kat Ladang Teh :) tengok ape lagi kalau bukan tengok daun2 teh & of course membeli-belah beberapa kotak teh.. hehe

ladang teh yg menghijau..sejuk mata memandang~

ladang teh~

then, dah agak2 12.30 t/hari, ktrg pon gi check in kat TM Resort dulu..

Sri Intan Cameron Highlands~

pastuh, lepas dah selesai letak2 barang, ktrg keluar semula utk gi makan & terus berjalan2 melihat alam..


cactus~


putera katak~
tengok sarang lebah~

lepas dah berjalan2 sampai ke Brinchang & nak patah balik ke Tanah Rata,, tapi malangnye sesak teruk.. 3 jam ktrg duk dlm keta..dari 6.15pm sampai 9.15pm.. padahal jalan x jauh mana pun,,dlm 8 km je pun.. selama pegi Cameron Highlands,, arini lah traffic jammed paing teruk sekali..haaiiisshh.. dah la lapar.. nasib baik pasar malam ade makanan lagi.. walau bagaimanapun, malam ni memang sejuk gilerr ngan angin kuat yg bukan sepoi-sepoi bahasa lagi dah.. nasib baik x hujan..kalau x, beku akaakkk!!hehehe..









No comments: