Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

17 December 2010

ke kampung halaman

Okehh.. I’m back.. gituuuu ;) bile dah beberapa hari berehat drpd tulis dalam blog, time nak mula balek tuhh kena cari mood nak menulis dulu… sebabnye,, kt bukannye jenis yg sentiasa rajin nak menaip ni.. kalau lah boleh rekod je suara & masukkan dalam blog,.. haiisshh pemalasnye.. hehe.. tapi nanti takde sape pulak kan yg sanggup nak mendengar ;p

Orait.. nak mula dgn cite yg lama dulu ahh (takde arr lame mane,, minggu lepas jerr)

Isnin, 6/12/2010

Pagi2 lagi lepas subuh, ktrg sekeluarga dah siap2 nak balik kampung abah.. nenek abah meninggal & nak kebumikan hari tersebut lah.. sepanjang perjalanan,, ade je panggilan dari ofis abah.. urusan keje lah ape lagi kan.. kesian abah,, die dah la nak cepat.. yelah,, kalau boleh memang nak tengok jenazah buat kali yg terakhir la kan sebelum dikebumikan.. tapi malangnye, tak sempat sebab bila ktrg sampai je kat kampung dalam pukul 11am (kalau x silap), adik-beradik abah gitau yg jenazah dah dibawa ke kubur.. terasa ralat lah jugak kan, tapi nak buat macam mana.. nasib baik sebelum ni abah memang rajin bawak ktrg sekeluarga pergi ziarah Tok Nek masa die sakit.. sebab abah xnak ktrg yg muda2 ni lupakan yg tua.. yelah,, kalau die takde, ktrg yg genersai baru2 ni pun mungkin x wujud kan..

Jadi, ktrg pun terus lah gi kubur kan. . at least, dapat gak dgr talkin sekali.. masa imam tuh baca talkin kat kubur,, terasa sayu je hati ni.. ayat2 talkin memang boleh menginsafkan.. nak nangis pun ada sebab yelah sapa tak takut mati kan.. tapi setiap yg hidup mesti akan mati & dunia ni sementara je.. terkesan lah jugak kat dalam hati ni.. tujuan talkin pun sebenarnye selain sbg ayat2 terakhir kpd si mati,, mmg utk bg peringatan utk yg hidup kan.. Wallahualam.. semoga roh Tok nek akan ditempatkan di kalangan roh orang2 yang beriman. Amin..

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

17 December 2010

ke kampung halaman

Okehh.. I’m back.. gituuuu ;) bile dah beberapa hari berehat drpd tulis dalam blog, time nak mula balek tuhh kena cari mood nak menulis dulu… sebabnye,, kt bukannye jenis yg sentiasa rajin nak menaip ni.. kalau lah boleh rekod je suara & masukkan dalam blog,.. haiisshh pemalasnye.. hehe.. tapi nanti takde sape pulak kan yg sanggup nak mendengar ;p

Orait.. nak mula dgn cite yg lama dulu ahh (takde arr lame mane,, minggu lepas jerr)

Isnin, 6/12/2010

Pagi2 lagi lepas subuh, ktrg sekeluarga dah siap2 nak balik kampung abah.. nenek abah meninggal & nak kebumikan hari tersebut lah.. sepanjang perjalanan,, ade je panggilan dari ofis abah.. urusan keje lah ape lagi kan.. kesian abah,, die dah la nak cepat.. yelah,, kalau boleh memang nak tengok jenazah buat kali yg terakhir la kan sebelum dikebumikan.. tapi malangnye, tak sempat sebab bila ktrg sampai je kat kampung dalam pukul 11am (kalau x silap), adik-beradik abah gitau yg jenazah dah dibawa ke kubur.. terasa ralat lah jugak kan, tapi nak buat macam mana.. nasib baik sebelum ni abah memang rajin bawak ktrg sekeluarga pergi ziarah Tok Nek masa die sakit.. sebab abah xnak ktrg yg muda2 ni lupakan yg tua.. yelah,, kalau die takde, ktrg yg genersai baru2 ni pun mungkin x wujud kan..

Jadi, ktrg pun terus lah gi kubur kan. . at least, dapat gak dgr talkin sekali.. masa imam tuh baca talkin kat kubur,, terasa sayu je hati ni.. ayat2 talkin memang boleh menginsafkan.. nak nangis pun ada sebab yelah sapa tak takut mati kan.. tapi setiap yg hidup mesti akan mati & dunia ni sementara je.. terkesan lah jugak kat dalam hati ni.. tujuan talkin pun sebenarnye selain sbg ayat2 terakhir kpd si mati,, mmg utk bg peringatan utk yg hidup kan.. Wallahualam.. semoga roh Tok nek akan ditempatkan di kalangan roh orang2 yang beriman. Amin..

No comments: