Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

17 December 2010

ke Pulau Pinang (1)

Selasa,7/12/2010

Memang kebetulan minggu ni abah dah cadang untuk balik kampung kat Taiping .. & sepatutnya pada tarikh ni ktrg gi pulau pinang dulu (umah adik abah) & lepas amik wazini (adik) dari mrsm kepala batas sbb spm dah habes, then baru bercadang terus balik bercuti kat taiping.... tetapi kebetulan,, nenek abah meninggal dunia & plan pun berubah .. lepas dah 1 malam ktrg bermalam kat kampung, abah decide yg ktrg akan gi pulau pinang hari ni (7/12) sebab adik-beradik abah pun nak balik rumah masing2.. kirenye konvoi sekali lah.. lepas makan t/hari, semua dah bersiap2 nak bertolak.. sedih hati ni nak tinggalkan Opah ngan Tok Wan & kampung.. utk pengetahuan sume,, kt mmg sangat suka duk kat kg,.. maybe sbb suasana die kot… & lagi best bila ada ramai2 kat umah kampung.. makan apa pun, semua rasa sedap sbb makan ramai2.. lain rasanya..

Okey, lepas sume dah siap, ktrg pon bertolak lah ke pulau pinang.. dah lama kt x gi pulau pinang.. rindu pulak rasenye.. selalu abah ngan ibu je yg pegi.. kt x sempat nak ikut.. disebabkan excited, dalam keta pun sempat snap pic…



pic dari atas jambatan pulau pinang *keta tgh gerak time ni,,so main amik jerr..hehe*

Sampai2 je kat pulau pinang, ktrg sempat lagi singgah kat Pesta Pulau Pinang.. ni 1st time kt gi.. abah pulak kata, dah berpuluh2 tahun die x gi Pesta Penang.. kali terakhir die pernah pegi time die bujang dulu.. wahh,, lama gituu.. memang best lah gi Pesta ni.. macam2 barang ada jual.. murah2 pulak tuh kalau nak compare dengan harga kat kl & s’ngor.. best2!! Lain kali kalau datang kat P.Pinang & kalau time tuh ade Pesta lagi,, sure pegi punye..!! fun fair pun ade tapi setakat tgk je.. lagi berminat utk usha2 barang.. hehehe…

nampak meriah kan Pesta ni..memang pun!! :)

Memang syok x hengatttt bile berjalan2 kat sini ..hehe.. lagi syok bile pegi ramai2 camni :)





No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

17 December 2010

ke Pulau Pinang (1)

Selasa,7/12/2010

Memang kebetulan minggu ni abah dah cadang untuk balik kampung kat Taiping .. & sepatutnya pada tarikh ni ktrg gi pulau pinang dulu (umah adik abah) & lepas amik wazini (adik) dari mrsm kepala batas sbb spm dah habes, then baru bercadang terus balik bercuti kat taiping.... tetapi kebetulan,, nenek abah meninggal dunia & plan pun berubah .. lepas dah 1 malam ktrg bermalam kat kampung, abah decide yg ktrg akan gi pulau pinang hari ni (7/12) sebab adik-beradik abah pun nak balik rumah masing2.. kirenye konvoi sekali lah.. lepas makan t/hari, semua dah bersiap2 nak bertolak.. sedih hati ni nak tinggalkan Opah ngan Tok Wan & kampung.. utk pengetahuan sume,, kt mmg sangat suka duk kat kg,.. maybe sbb suasana die kot… & lagi best bila ada ramai2 kat umah kampung.. makan apa pun, semua rasa sedap sbb makan ramai2.. lain rasanya..

Okey, lepas sume dah siap, ktrg pon bertolak lah ke pulau pinang.. dah lama kt x gi pulau pinang.. rindu pulak rasenye.. selalu abah ngan ibu je yg pegi.. kt x sempat nak ikut.. disebabkan excited, dalam keta pun sempat snap pic…



pic dari atas jambatan pulau pinang *keta tgh gerak time ni,,so main amik jerr..hehe*

Sampai2 je kat pulau pinang, ktrg sempat lagi singgah kat Pesta Pulau Pinang.. ni 1st time kt gi.. abah pulak kata, dah berpuluh2 tahun die x gi Pesta Penang.. kali terakhir die pernah pegi time die bujang dulu.. wahh,, lama gituu.. memang best lah gi Pesta ni.. macam2 barang ada jual.. murah2 pulak tuh kalau nak compare dengan harga kat kl & s’ngor.. best2!! Lain kali kalau datang kat P.Pinang & kalau time tuh ade Pesta lagi,, sure pegi punye..!! fun fair pun ade tapi setakat tgk je.. lagi berminat utk usha2 barang.. hehehe…

nampak meriah kan Pesta ni..memang pun!! :)

Memang syok x hengatttt bile berjalan2 kat sini ..hehe.. lagi syok bile pegi ramai2 camni :)





No comments: