Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

20 December 2010

tengok Hantu Kak Limah Balik Rumah ;)

hari ni hari pertama kelas untuk semester terakhir. jadual kali ni memang padat. setiap hari kelas mula pukul 8am ye!!! hahaha *gelak terpaksa* ;p tapi tiba2 dapat tau, untuk kelas pertama hari ni, kelas mula pukul 9am.. dah la kelas sejam jerr.. satu kelas je pulak tuh.. so, dah habes kelas macam buntu pulak n xtau nak buat apa. al-maklumlah, assignment pun belum dapat lagi n even x belajar apa pun hari ni.. cuma lecturer juz bagi brief pasal subjek.. 
jadi, tanpa membuang masa lagi, lepas breakfast kat mapley, kt ngan member2 terus gerak gi alamanda.. nak tengok cerita 'Hantu Kak Limah Balik Kampung Rumah' .. ktrg kira bernasib baik sebab sampai2 je tengok tayangan cerita ni pukul 12.10 t/hari.. ktrg sampai dlm pukul 12 t/hari.. so, ngam2 lah kan..

walaupun hari biasa, tapi seat hampir full tau.. wow!! penangan hantu kak limah punye pasal.. hahaha..
mula2 cite ni macam agak slow sikit penceritaan die,, dah tengah sikit tuh baru lah lebih rancak n lebih kelakar sampai lah penghujung cerita.. watak awie, johan, ngan usop (yg suke bercakap sambil tangan mcm tgh menari tuh) mmg lawak giler!! hantu kak limah sendiri pun mmg klaka.. skrip die sng je sbb sikit sgt.. hehee.. x habes2 ngan lagu 'enjit-enjit semut, sapa sakit naik atas'... pastuh dialog2 yg dalam zombie kg pisang (filem sblum ni) pun ada digunakan balek & of course lah mmg boleh pecah perut bila dengar dorg cakap ''cuba cite,cuba cite''.. tambahan pulak dengan loghat kuala kngsar yg pekat tuh,, haiisshh,, mmg asyik nak gelak je.. ada jugak lawak yg x disangka2, contohnye time org kg menari poco2 masa nak tgkap hantu.. hahaha.. 


tetapi (ada tetapi pulak tuh!!), sbg seorang yg mmg suke tgk cite zombie kg pisang,, rasenye cerita 'hantu kak limah balik rumah' ni mcm agak kurang sikit komedinye berbanding zombie kg pisang & ada part2 tertentu yg dirasakan x payah ada kan pun x pe.. kisah percintaan mcm terlebih2 pulak kali ni.. & watak cik nin mcm org dah dapat sangka dari awal.. so, mcm kurg suspen sikit la.. tp ni cuma my opinion jer.. x taula viewers lain rase mcm mana.. terpulang lah kan.. kalau nak tau lagi kelakar atau x, kena tengok sendiri lah kan :)
apa2 pun, siapa yg suka tengok cerita untuk release kan stress, untuk happy2 & x nak cerita yg kena pikir apa ending or apa jalan cerita die, boleh lah tengok cerita ni.. mmg lawak :) 




p/s: nak tunggu filem 'kongsi' pulak.. "cubit sikit, jerit serupa pondan!" ;p





4 comments:

Shahrysham Kamran said...

kita bakor je ngumah dia kita bakor! HAHAHAHAHAH

Dilla Raffe said...

hahaha.. bala bala.. !!;p

~fisha~ said...

teringin nak tengok cite ni sbb kite minat awie.hahaha!:p

Dilla Raffe said...

wah.. peminat awie rupenye.. hehe.. klu tgk awie dlm cite ni,, gerenti bleh ketawa smpai nak pecah perut.. die mmg klakar!! hehehe;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

20 December 2010

tengok Hantu Kak Limah Balik Rumah ;)

hari ni hari pertama kelas untuk semester terakhir. jadual kali ni memang padat. setiap hari kelas mula pukul 8am ye!!! hahaha *gelak terpaksa* ;p tapi tiba2 dapat tau, untuk kelas pertama hari ni, kelas mula pukul 9am.. dah la kelas sejam jerr.. satu kelas je pulak tuh.. so, dah habes kelas macam buntu pulak n xtau nak buat apa. al-maklumlah, assignment pun belum dapat lagi n even x belajar apa pun hari ni.. cuma lecturer juz bagi brief pasal subjek.. 
jadi, tanpa membuang masa lagi, lepas breakfast kat mapley, kt ngan member2 terus gerak gi alamanda.. nak tengok cerita 'Hantu Kak Limah Balik Kampung Rumah' .. ktrg kira bernasib baik sebab sampai2 je tengok tayangan cerita ni pukul 12.10 t/hari.. ktrg sampai dlm pukul 12 t/hari.. so, ngam2 lah kan..

walaupun hari biasa, tapi seat hampir full tau.. wow!! penangan hantu kak limah punye pasal.. hahaha..
mula2 cite ni macam agak slow sikit penceritaan die,, dah tengah sikit tuh baru lah lebih rancak n lebih kelakar sampai lah penghujung cerita.. watak awie, johan, ngan usop (yg suke bercakap sambil tangan mcm tgh menari tuh) mmg lawak giler!! hantu kak limah sendiri pun mmg klaka.. skrip die sng je sbb sikit sgt.. hehee.. x habes2 ngan lagu 'enjit-enjit semut, sapa sakit naik atas'... pastuh dialog2 yg dalam zombie kg pisang (filem sblum ni) pun ada digunakan balek & of course lah mmg boleh pecah perut bila dengar dorg cakap ''cuba cite,cuba cite''.. tambahan pulak dengan loghat kuala kngsar yg pekat tuh,, haiisshh,, mmg asyik nak gelak je.. ada jugak lawak yg x disangka2, contohnye time org kg menari poco2 masa nak tgkap hantu.. hahaha.. 


tetapi (ada tetapi pulak tuh!!), sbg seorang yg mmg suke tgk cite zombie kg pisang,, rasenye cerita 'hantu kak limah balik rumah' ni mcm agak kurang sikit komedinye berbanding zombie kg pisang & ada part2 tertentu yg dirasakan x payah ada kan pun x pe.. kisah percintaan mcm terlebih2 pulak kali ni.. & watak cik nin mcm org dah dapat sangka dari awal.. so, mcm kurg suspen sikit la.. tp ni cuma my opinion jer.. x taula viewers lain rase mcm mana.. terpulang lah kan.. kalau nak tau lagi kelakar atau x, kena tengok sendiri lah kan :)
apa2 pun, siapa yg suka tengok cerita untuk release kan stress, untuk happy2 & x nak cerita yg kena pikir apa ending or apa jalan cerita die, boleh lah tengok cerita ni.. mmg lawak :) 




p/s: nak tunggu filem 'kongsi' pulak.. "cubit sikit, jerit serupa pondan!" ;p





4 comments:

Shahrysham Kamran said...

kita bakor je ngumah dia kita bakor! HAHAHAHAHAH

Dilla Raffe said...

hahaha.. bala bala.. !!;p

~fisha~ said...

teringin nak tengok cite ni sbb kite minat awie.hahaha!:p

Dilla Raffe said...

wah.. peminat awie rupenye.. hehe.. klu tgk awie dlm cite ni,, gerenti bleh ketawa smpai nak pecah perut.. die mmg klakar!! hehehe;)