Pages

click here

Best Multimedia Player
For DivX, HD and AVC video, movie, audio, DVD, YouTube

18 December 2010

ke Pulau Pinang (2)

Rabu,8/12/2010


Hari ni Wazini abes SPM.. tapi dlm pukul 3.30pm baru die habis paper biologi .. so, sambil2 nak tunggu die, xkan lah nak duduk rumah je kan.. adik2 abah ajak gi round2 Penang.. dari Bukit Bendera yg tgh renovate (kecewa), ktrg pun gi ke Taman Rama-Rama.. otw tuh, sempat jugak singgah ke Pantai kat Tanjung Tokong.. saje singgah2 cuci mata tgk laut.. hehe... *ade la jugak mat2 saleh yg tengah berbikini bottom kat pantai tuh..haiiishhh* 

mari tengok laut~
Sekejap je kat pantai tuh sbb t/hari kan.. panas pulak tuh.. sbb arini xde pulak plan nak mandi laut.. kalau bawak baju lebih,, dah lama terjun ni.. hehehe.. then, ktrg pon teruskan perjalanan gi Penang Butterfly Farm.. entrance fee kat taman rama2 ni x ingat la bope.. skang ni,,pegi mane2 sume kene bayar.. x leh ke bagi free je.. baru lah menarik minat ramai lagi org utk dtg.. x gitu??!! Hehe.. btw, Danish & Dhaniyah (cousins) lah org yg paling happy skali.. yelah, time kt budak2 dulu pun kt hepi sgt kalau dapat berjalan2 kat tmpat2 camni.. best la jugak walaupun tempat die xde lah besar mana.. penuh dengan bunga.. yelah,, kalau x, mane nak ade rama-rama kan.. I <3 rama-rama.. chanteekk :) 


Rama-rama

mari tengok rama2~
Dhaniyah & Danish :)


Lepas dah berjalan2, ktrg pun terus gi makan t/hari kat Balik Pulau.. rumah adik abah lg sorg.. abah memang ramai adik beradik yg duk kat Penang ni.. then,lepas tuh balik semula kat Bayan lepas (umah adik abah yg ktrg tumpang bermalam).. ktrg 1 family ingat nak amik Wazini malam ni & terus balik KL.. tapi adik ipar abah ajak ktrg gi jalan2 dulu malam ni.. kt on jerr bab2 jalan ni.. hehehe:) so, ktrg batalkan plan amik Wazini malam ni & decide amik die esok.. malam ni ktrg gi berjalan2 kat Queensbay dulu.. 1st time masuk Queensbay mall tau~ pastu pi makan supper kat mapley-restoran Kapitan dekat ngan Queensbay Mall ni :)


Queensbay, Pulau Pinang


Xmas fever kat Queensbay Mall:)


dine at kapitan :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

18 December 2010

ke Pulau Pinang (2)

Rabu,8/12/2010


Hari ni Wazini abes SPM.. tapi dlm pukul 3.30pm baru die habis paper biologi .. so, sambil2 nak tunggu die, xkan lah nak duduk rumah je kan.. adik2 abah ajak gi round2 Penang.. dari Bukit Bendera yg tgh renovate (kecewa), ktrg pun gi ke Taman Rama-Rama.. otw tuh, sempat jugak singgah ke Pantai kat Tanjung Tokong.. saje singgah2 cuci mata tgk laut.. hehe... *ade la jugak mat2 saleh yg tengah berbikini bottom kat pantai tuh..haiiishhh* 

mari tengok laut~
Sekejap je kat pantai tuh sbb t/hari kan.. panas pulak tuh.. sbb arini xde pulak plan nak mandi laut.. kalau bawak baju lebih,, dah lama terjun ni.. hehehe.. then, ktrg pon teruskan perjalanan gi Penang Butterfly Farm.. entrance fee kat taman rama2 ni x ingat la bope.. skang ni,,pegi mane2 sume kene bayar.. x leh ke bagi free je.. baru lah menarik minat ramai lagi org utk dtg.. x gitu??!! Hehe.. btw, Danish & Dhaniyah (cousins) lah org yg paling happy skali.. yelah, time kt budak2 dulu pun kt hepi sgt kalau dapat berjalan2 kat tmpat2 camni.. best la jugak walaupun tempat die xde lah besar mana.. penuh dengan bunga.. yelah,, kalau x, mane nak ade rama-rama kan.. I <3 rama-rama.. chanteekk :) 


Rama-rama

mari tengok rama2~
Dhaniyah & Danish :)


Lepas dah berjalan2, ktrg pun terus gi makan t/hari kat Balik Pulau.. rumah adik abah lg sorg.. abah memang ramai adik beradik yg duk kat Penang ni.. then,lepas tuh balik semula kat Bayan lepas (umah adik abah yg ktrg tumpang bermalam).. ktrg 1 family ingat nak amik Wazini malam ni & terus balik KL.. tapi adik ipar abah ajak ktrg gi jalan2 dulu malam ni.. kt on jerr bab2 jalan ni.. hehehe:) so, ktrg batalkan plan amik Wazini malam ni & decide amik die esok.. malam ni ktrg gi berjalan2 kat Queensbay dulu.. 1st time masuk Queensbay mall tau~ pastu pi makan supper kat mapley-restoran Kapitan dekat ngan Queensbay Mall ni :)


Queensbay, Pulau Pinang


Xmas fever kat Queensbay Mall:)


dine at kapitan :)

No comments: